Miniferie til Sverige

Tranedans ved Hornborgasøen · 2023

Busrejser
3 Dage

Rejs med på en dejlig forårsrejse til Sverige, og oplev tranedans ved Hornborgasøen mellem de store søer Vänern og Vättern. På gode dage kan tranerne tælles i titusindevis - en sand fryd for øjet.

Efter en lang, kold og våd vinter er der ikke noget bedre end at opleve de første tegn på forår. Træerne begynder så småt at sætte små grønne skud, og vintergækker vrimler frem i skovbunden. Hos vores svenske nabo er du slet ikke i tvivl om, at foråret er på vej, når vi sammen oplever de tusindvis af traners parringsakt ved en af Europas vigtigste fuglesøer. ...

Rejs med på en dejlig forårsrejse til Sverige, og oplev tranedans ved Hornborgasøen mellem de store søer Vänern og Vättern. På gode dage kan tranerne tælles i titusindevis - en sand fryd for øjet.

Efter en lang, kold og våd vinter er der ikke noget bedre end at opleve de første tegn på forår. Træerne begynder så småt at sætte små grønne skud, og vintergækker vrimler frem i skovbunden. Hos vores svenske nabo er du slet ikke i tvivl om, at foråret er på vej, når vi sammen oplever de tusindvis af traners parringsakt ved en af Europas vigtigste fuglesøer. 

Tag med på miniferie til Sverige, og oplev tranernes kærlighedsdans, der i sandhed er et forunderligt skue. De store, yndefulde gråblå traner står tæt på markerne. Hannerne laver mærkelige hop, mens de basker med vingerne og prøver at tiltrække hunnernes opmærksomhed. Vi besøger Hornborgasøen i slutningen af marts og starten af april, hvor chancerne for at opleve tranerne og deres dans er størst. Du behøver slet ikke at være fugleentusiast for at blive imponeret over og fascineret af de store, elegante fugleflokke.

Området omkring Skövde er også kendt som Arns Rige efter Jan Guillous berømte romaner om tempelridderen Arn Magnusson. Vi besøger Skara Domkirke, der optræder i Jan Guillous triologi om korsridderen Arn, og oplever også fæstningsbyen Karlsborg ved Vättern. På Husqvarna-museet ser vi desuden gamle symaskiner, motorcykler, komfurer, græsslåmaskiner og meget andet.

På denne hyggelige rejse til Sverige i det spæde forår bor vi i den hyggelige svenske by Skövde på et dejligt hotel, der ligger fem minutters gang fra byens hovedgade. Hver aften nyder vi hinandens selskab og hotellets indbydende middag.

Tranedans - Kort - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse, superior
299,-
Eneværelse
590,-
Afbestillingsforsikring
210,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 28/3
 • 2 nætter i Skövde på Quality Hotel Prisma***
 • 2 x morgenmad (2.-3. dag)
 • 2 x frokost (1. og 3. dag)
 • 2 x middag (1.-2. dag)
 • Rundtur ved fæstningen i Karlsborg med lokalguide
 • Pause ved Gøtakanalen
 • Besøg i tranecentret ved Hornborgasøen
 • Besøg i Skara Domkirke
 • Besøg på Husqvarna Fabriksmuseum
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 30 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.15
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej 19.30
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 19.00
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden 18.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Skövde og tranedans

Vi kører fra København til Helsingør, hvor færgen venter på at sejle os til Helsingborg.  

Herfra går turen nordpå. Vi kører langs den svenske vestkyst, hvor vi blandt andet ser Hallandsåsens smukke landskab glide forbi, inden vi gør holdt ved Bergs Spinderi og Näas Fabrikkerne i Tollerud. Historien om Bergs Spinderi dateres helt tilbage til 1933, men i dag er stedet hotel, og det er her, vi skal spise frokost. Hotellet ligger ved søen Sävelången, og der bliver tid til at nyde en lille tur ved søen.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.
Traner i solnedgangen.

Traner i solnedgangen.

2. dag: Karlsborg og Gøtakanalen

Karlsborg ligger ved Vätternsøens vestbred. Her ligger fæstningen, som oprindeligt blev bygget til at huse de svenske kronjuveler i tilfælde af krig. Med bussen kører vi omkring fæstningen sammen med en lokalguide. Bagefter er der tid til at se lidt nærmere på Karlsborg på egen hånd.

På vejen tilbage mod Skövde holder vi pause ved Gøtakanalen. Den 190 kilometer lange kanal, der løber tværs over Sverige, blev oprindelig udtænkt for at undslippe den danske Øresundstold, der i århundreder var en torn i øjet på svenskerne. Allerede få år efter åbningen i 1832 mistede kanalen imidlertid sin økonomiske betydning, og i dag har den først og fremmest betydning som et rekreativt "blåt bånd" gennem landet. 

Nåede vi ikke at se tranerne i skumringen i går, gør vi det i dag. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, hvor aftenens middag venter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Gøtakanalen - Sveriges "blå bånd".

Gøtakanalen - Sveriges "blå bånd".

3. dag: Skara Domkirke, Husqvarna - svensk industris vugge - og hjemrejse

Tidligt om morgenen kører vi til Hornborgasøen for at se tranernes morgendans, når de er mest aktive. Ved tranecentret kommer man tæt på de flotte fugle, og der er gode muligheder for at få fine billeder med hjem. Hver dag bliver tranerne talt, så man har mulighed for at finde ud af, hvor mange fugle man har set. På enkelte dage kan der være over 25.000. 

Vi fortsætter formiddagen med at besøge Skara Domkirke, der optræder i Jan Guillous triologi om korsridderen Arn. Kirken er mere end 1.000 år gammel og en af Sveriges største.  

Herfra går turen gennem det smukke svenske landskab til Husqvarna ved Jönköping, der en af Sveriges første rigtige industribyer. De fleste kender symaskinerne, men fabrikken i Husqvarna har også lavet motorcykler, komfurer og ikke mindst våben. I dag producerer fabrikken især motorsave og andre haveredskaber. Vi besøger fabriksmuseet med mulighed for et kært gensyn med en gammel symaskine. 

Vi spiser en sen frokost i nærheden af Husqvarna, inden vi fortsætter turen hjemover. Vi sejler med færgen fra Helsingborg til Helsingør og ankommer til Sjælør Station omkring kl. 20.00. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Den imponerende Skara Domkirke.

Den imponerende Skara Domkirke.

Hotelinformation

Quality Hotel Prisma ***, Skövde
VisSkjul

Charmerende hotel fem minutters gang fra hovedgaden i Skövde. Hotellet er indrettet i en lys og moderne stil. På hotellet er der elevator, restaurant, bar, fitnessrum og sauna. Hotellet er kontantfrit.

Værelser

Vi bor på rummelige og lyse standarddobbeltværelser på ca. 20m2 med to senge eller dobbeltseng, skrivebord, tv, WiFi og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Mod tillæg kan der bestilles superior dobbeltværelser på ca. 21m2 med udsigt mod Boulognerskoven, hvor der udover førnævnte faciliteter også findes badekåbe, tøfler samt kaffe- og tefacilieter.

Af hensyn til miljøet rengøres værelserne ikke under opholdet, men hvis du ønsker rengøring, kan det bestilles uden beregning i receptionen. 

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standarddobbeltværelse på Quality Hotel Prisma.
Eksempel på standarddobbeltværelse på Quality Hotel Prisma.