SverigeFinland
Storbyferie
Togrejser

Togrejse · Stockholm med minikrydstogt til Helsinki

Fra 6.799,- pr. person

5 dage

 • 2024:
 • maj
 • jul
 • aug
 • sep

På denne rejse kører vi med tog til Stockholm og bor to dage på et dejligt 4-stjernet hotel i centrum. Vi ser selvfølgelig Gamla Stan og får rundvisning på både Vasamuseet og det imponerende Stadshus. Fra Stockholm begiver vi os ud på et flot todages krydstogt gennem skærgården til Helsinki, hvor vi tager på en spændende byrundtur og ser byens største seværdigheder, inden vi sejler retur til Stockholm.

Den nordiske sommer er magisk med sine lange dage og lyse nætter. Få steder opleves dette bedre end i Stockholm, hvor skærgården omkranser byens farverige huse, og hele centrum er bygget mellem klipper og træer.

På denne rejse er der plads til at være livsnyder og komme tæt på de bedste oplevelser. Her er tid til at få sjælen med, både når landskaberne skifter udenfor togets vinduer, og når det store skib langsomt glider mellem skærgårdens maleriske øer og småhavne.

Vi tager toget fra København og læner os tilbage, mens vi nyder de varierende naturscenerier undervejs mod Stockholm. Allerede midt på dagen ankommer vi til den smukke svenske hovedstad, og med det flotte Hotel Scandic Continentals perfekte beliggenhed lige overfor stationen og tæt på gågaden har vi fin tid til en byvandring i den smukke Gamla Stan.

Under opholdet i Stockholm besøger vi også det verdensberømte Vasamuseum, får rundvisning på det imponerende Stadshus og får desuden god tid på egen hånd til at opleve både bycentrum og den smukke ø Djurgården med dens mange seværdigheder. 

Når vi har oplevet det bedste af Stockholm, går vi ombord på Silja Lines store krydstogtsfærge, der glider majestætisk gennem skærgården og bringer os helt tæt på sommerlivet ved en af verdens smukkeste kysttrækninger.

Vi har to overnatninger ombord, og mens skibet ligger ved kaj i Helsinki, tager vi på byrundtur med bus og ser de store seværdigheder som Sibeliusmonumentet, Senatspladsen og den berømte Tempelkirke, der er spængt ud i klipperne.

Efter byrundturen bliver der god tid på egen hånd til at nyde bycentrum og måske spadsere en tur på den mondæne Esplanade eller besøge den gamle markedshal. 

Glæd dig til en anderledes rejse med tog og skib til to af Nordens dejligste hovedstæder.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Togrejse København-Malmø-Stockholm t/r
 • 2 nætter i Stockholm på Hotel Scandic Continental ****
 • 2 nætter ombord på Silja Line
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 2 x Siljabuffet, inkl. skibets øl, vin og vand ad libitum (3. og 4. dag)
 • Byvandring i Stockholm
 • Rundvisning på Stockholms Stadhus, inkl. entré
 • Besøg på Vasamuseet, inkl. entré
 • Byrundtur med bus i Helsinki
 • Besøg i Tempelkirken, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Praktiske informationer

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.

På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte.

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført.

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo.

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads.

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende.

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.