Godt hotel i Taorminas hjerte

Sicilien & Taormina · Langtidsrejse · 2023 & 2024

Flyrejser
22 Dage

Tag med på en langtidsrejse til Sicilien - et af de absolut dejligste steder i Europa. Klimaet på Middelhavets største ø er behageligt, så du kan bade og ligge på stranden på gode solskinsdage. Øens historie er lang, og mangfoldige kulturelle oplevelser venter kun på at blive udforsket. Vores base er den højtliggende bjergby Taormina og Taormina Park Hotel, som ligger med en mageløs udsigt over kysten. Vi har inkluderet halvpension og flere interessante udflugter.

Sicilien er i sandhed historiens smeltedigel. Adskillige folkeslag og kulturer har gennem århundreder forsøgt at skaffe sig dominans over øen ved den italienske støvles...

Tag med på en langtidsrejse til Sicilien - et af de absolut dejligste steder i Europa. Klimaet på Middelhavets største ø er behageligt, så du kan bade og ligge på stranden på gode solskinsdage. Øens historie er lang, og mangfoldige kulturelle oplevelser venter kun på at blive udforsket. Vores base er den højtliggende bjergby Taormina og Taormina Park Hotel, som ligger med en mageløs udsigt over kysten. Vi har inkluderet halvpension og flere interessante udflugter.

Sicilien er i sandhed historiens smeltedigel. Adskillige folkeslag og kulturer har gennem århundreder forsøgt at skaffe sig dominans over øen ved den italienske støvles tåspids. Den fremmede indflydelse har sat mange spor helt tilbage til antikken, og overalt svæver de gamle grækeres fortællinger og myter. Glæd dig til at opleve romerske villaer, højtliggende bjerglandsbyer, middelalderhuse og græske templer blandet med nutidens kolorit - det hele rammet ind i en helt enestående natur.
 
Siciliens mange appelsin- og citronlunde, mimoser, cypresser og blomstrende buske får hele øen til at dufte vidunderligt. Naturen er overvældende med fredede naturparker, mandeltræer, oliventræer, figenkaktus og vinstokke. Øens sydligste punkt ligger kun 300 kilometer fra Afrika, hvilket giver et lunt og behageligt klima i efteråret. På gode solskinsdage kan man tilmed bade i havet og dase på stranden. Vi bor i den hyggelige bjergby Taormina, der er fyldt med lokalkolorit. Stranden, Taormina Mare, som nås via en kabelbane, anses for at være en af de smukkeste kyststrækninger i hele Italien. 
 
Vores rejseleder sørger naturligvis for, at vi har det godt under opholdet. På et minikursus med rejselederen lærer vi desuden lette gloser og vendinger på italiensk. Det lille kursus på 2-3 lektioner foregår under uformelle forhold på hotellet, og her kan alle være med. På rejsen er inkluderet et godt udflugtsprogram, som viser os forskellige sider af øen og dens interessante historie. Har du lyst til flere oplevelser, har du også mulighed for at deltage i en spændende ekstraudflugt. 

Glæd dig til at tilbringe dine uger i den fortryllende gamle bydel, nyde de enestående udsigtspunkter og ose i gågaden Corso Umberto. Byen har ca. 11.000 indbyggere, så her er masser af liv og butikker. Fra byens smukke, græske amfiteater åbenbares en formidabel udsigt til selveste Etna. Gaderne i Taorminas historiske centrum emmer af charmerende nostalgi og centrum er fyldt med restauranter, caféer og lokale butikker. Taormina Park Hotel er i sig selv en lille oase med en hyggelig terrasse, hvor du kan slappe af og nyde la dolce vita. 
 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
1.599,-
Eneværelse med balkon
3.199,-
Eneværelse med balkon og havudsigt
6.397,-
Afbestillingsforsikring
1.025,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser · Afr. 2024
57,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Templernes Dal og villaen Romana del Casale
925,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Catania t/r 
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 585,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Taormina på Hotel Taormina Park***+
 • 21 x morgenmad (2.–22. dag)
 • 1 x frokost med vinsmagning (22. dag)
 • 21 x middag (1.-21. dag)
 • Byvandring i Taormina
 • Udflugt til vulkanen Etna
 • Udflugt i fodsporene på The Godfather
 • Vinsmagning på vingården Gambino
 • Besøg i middelalderbyen Randozza
 • Minikursus i italiensk for begyndere
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Der tages forbehold for ændring i rækkefølgen af udflugterne.

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 10 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sicilien

Vi flyver med KLM via Amsterdam til Catania, hvor vi bliver mødt af rejselederen, der byder os velkommen til Sicilien. Vi er fremme ved hotellet sidst på eftermiddagen, og efter indtjekning har du mulighed for at pakke ud og finde dig til rette i de nye omgivelser, inden vi mødes i hotellets restaurant, hvor rejsens første middag venter. 

Inkluderede måltider: Middag. 

2. dag: Byvandring i Taormina

Vi indleder vores ophold i Taormina med en introduktion til den charmerende by, der danner rammen for de kommende ugers ferie. I løbet af dagen får vi kendskab til vores nye omgivelser, og rejselederen kommer med gode tips og ideer til ferien.

Fra hotellet begiver vi os ind i den gamle bydel, og på byvandringen kommer vi forbi flere af Taorminas udsigtspunkter, der byder på smukke kig til bjergene og Middelhavet. Fra byens flotte, græske amfiteater åbenbares også en formidabel udsigt til vulkanen Etna. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Det smukke græske teater i Taormina.

Det smukke græske teater i Taormina.

3.-20. dag: Ophold i Taormina

Udover at vi naturligvis har rigtig god tid til afslapning, har vi også sørget for et flot udflugtsprogram, der tager os med rundt på den skønne ø til nogle af Siciliens mange seværdigheder. Du har ligeledes mulighed for at tilkøbe et enkelt ekstrarrangement, hvis du vil have det hele med. Du kan læse om de inkluderede udflugter og øvrige arrangementer nedenfor. 

Nyd din langtidsferie i den hyggelige bjergby Taormina, der ligger med en fabelagtig udsigt over den smukke Mazzaró-bugt. Kysten er utrolig smuk og fyldt med grotter. Du kan evt. besøge Grotta Azzurra, som kan nås i båd, såfremt vejret tillader det.

Lidt ude i bugten kan du også se den smukke ø Isola Bella. Et lille vildt naturreservat, som er forbundet til kysten med en tynd stribe sten, som ses, når tidevandet er lavt. Øen blev i 1890 købt af den rige engelske aristokrat Lady Florence Trevelyan, som var blevet landsforvist af Dronning Victoria. Hun byggede et lille hus på øen og plantede et væld af eksotiske blomster. Takket være hende har vi i dag en billedskøn ø, som er med på UNESCOs Verdensarvsliste.

Kysten kan nås med en kabelbane (kabelbanen er lukket for renovering i 2023 og bliver erstattet af busser) som går fra toppen af byen ned til kystområdet. Såfremt du har lyst, kan du eventuelt tilbringe en dag ved den eftertragtede sandstrand Spisone eller måske blot nyde aftmosfæren, solen og en frokost i den hyggelige bugt.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke lille ø Isola Bella ved Taormina.

Den smukke lille ø Isola Bella ved Taormina.

21. dag: Sidste dag på Sicilien 

Vi har en sidste dag på egen hånd på dejlige Sicilien.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

22. dag: Hjemrejse

Nyd den sidste formiddag på hotellet, inden vi først på eftermiddagen sætter kurs mod Catania. Vi flyver med KLM via Amsterdam til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen. 

På rejsen er følgende udflugter og aktiviteter inkluderet

Aktivitet: Italiensk for begyndere

Med rejselederen ved tavlen skal vi lære lette gloser og vendinger på italiensk. Minikursets 2-3 lektioner foregår under afslappede former på hotellet, og alle kan være med.

Lær italiensk på din ferie.

Lær italiensk på din ferie.

Udflugt: Vulkanen Etna

Vi tager på en spændende halvdagstur til Europas største og mest aktive vulkan, Etna, der også er en af Siciliens karakteristiske kendetegn. Vi passerer talrige gamle bikratere og kører med bussen op i 1.900 meters højde. Har du lyst, kan du på egen hånd fortsætte med svævebane op i 2.500 meters højde for cirka 50 euro eller til 2.900 meters højde for cirka 50 + ektra tillæg på 28 euro ialt 78 euro. Svævebanen er ikke inkluderet i rejsen.

Selv om Etna stadig er en aktiv vulkan, der går i udbrud cirka hver 14. dag, er den ikke farlig. Op ad vulkansiderne vokser vinstokke og kastanjetræer. Næsten dagligt stiger dampe op, og om natten kan man opleve Etnas glødende indre spejle sig i dampen. Vi besøger også byen Zafferana Etnea på Etnas østside. Byen blev ramt af en lavastrøm i 1992. En interessant køretur med særprægede naturoplevelser. 

Med svævebanen, kan du komme op i 3.000 meters højde.

Med svævebanen, kan du komme op i 3.000 meters højde.

Udflugt: I Godfathers fodspor

Flere scener fra den berømte filmtrilogi The Godfather fra 1972, 1974 og 1990 blev optaget på Sicilien. De spændende film om en siciliansk-amerikansk mafiafamilie vandt ni Oscars, fik 26 nomineringer og de blev anset som nogle af verdens bedste film.

I dag besøger vi den lille landsby Savoca, der blev kendt efter at have dannet kulisse for dele af filmene. Vi besøger den berygtede Bar Vitelli, som stadig besøges af filmfans fra hele verden. Prøv eventuelt den berømte drink granita al limone. Her besøger vi også Santa Lucia kirken, der dannede rammen om det store bryllup, hvor filmens Michael Corleone blev gift med sin første kone Apollonia Vitelli. 

Herefter fortsætter vi til middelalderlandsbyen Forza d'Agrò, hvor vi fra alle sider mødes af en fantastisk udsigt. Vi kigger også ind i byens kirke, Sant Agostino, hvor man første gang ser Michael Corleone, da han ankommer til Sicilien, ligesom vi nyder nogle af de smukke gader, der danner kulisse i filmen. Dagen byder selvfølgelig på masser af spændende historier om den berygtede sicilianske mafia. 

Byen Savoca, som blev brugt til kulisse i The Godfather.

Byen Savoca, som blev brugt til kulisse i The Godfather.

Udflugt: Middelalderbyen Randazzo og vingården Gambino 

Fra hotellet kører vi igennem landsbyen Linguaglossa mod den enestående middelalderby Randazzo, der ligger ved foden af Etnas nordlige side og samtidig er den by, der ligger nærmest toppen. Vi går en lille tur i de hyggelige gader og kigger ind i en af byens smukke kirker. Du får lidt tid på egen hånd inden vi fortsætter dagens udflugt til den flotte gamle vingård Vini Gambino. Vingården ligger på siden af vulkanen Etna, hvor klima og jordbundsforhold er perfekt til produktion af fremragende vine. En spændende rundvisning venter på vingården, der i dag ejes af Francesco Raciti, som voksede op på gården. Vi smager på hjemmelavede produkter såsom olie, brød, pølser, vin og andet mundgodt. Efter det herlige besøg kører vi retur til vores hotel i Taormina.

Druerne tjekkes om de er klar.

Druerne tjekkes om de er klar.

På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangement

Ekstraarrangement: Templernes Dal og villaen Romana del Casale

Fantastisk heldagstur i historiens tegn! Vi starter i Templernes Dal, hvor de græske templer rejser sig i al deres pragt mod himlen. Agrigento blev grundlagt i 581 f.v.t. og var den tredjestørste by i Storgrækenland. I byens storhedstid blev de 15 templer opført af 30.000 slaver på 74 år. I dag er syv templer udgravet, hvoraf Concordia er et af de bedst bevarede. Glæd dig til at opleve det imponerende bygningsværk, som naturligvis er beskyttet af UNESCO og hører til blandt verdens bedst bevarede græske templer. De doriske templer vidner om byens rigdom og forsøg på at overgå fædrelandet. Det er en stor oplevelse at stå ved templernes ruiner og opleve det smukke og meget stemningsfulde skue – et minde om en bevæget og fjern fortid.

Udflugten fortsætter til et af de største arkæologiske fund på Sicilien, nemlig den store romerske villa Romana del Casale ved Piazza Armerina. Den verdensberømte villa forsvandt sporløst i år 1100 i forbindelse med et jordskælv, og først i midten af 1950´erne begyndte en systematisk udgravning. Villaen er et enestående eksempel på Romerrigets formåen i form af pragtfuld arkitektur og storslåede mosaikdekorationer. Læg mærke til, hvordan de 3.000 m2 store gulvmosaikker afspejler ejerens særlige interesse for jagt. 

Udsigten fra villaen Romana del Casale.

Udsigten fra villaen Romana del Casale.

Hotelinformation

Taormina Park Hotel ***+
VisSkjul

Taormina Park Hotel hed tidligere Bristol Park Hotel, men hotellet har fået nye ejere og er blevet renoveret.

Hotellet ligger helt suverænt centralt i Taormina og udsigten fra hotellet er fænomenal. Der er kun en kort spadseretur gennem byens vidunderlige botaniske have til det hyggelige, historiske centrum i Taormina.

Vil du til stranden, kan du tage kabelbanen, som ligger tæt på det græske teater. Ved vandet findes der mange hyggelige caféer. Temperaturen i november og februar, hvor solen ofte skinner, er midt på dagen næsten altid til udeservering.

Hotellet har en hyggelig have med blomster og palmer. Her er solsenge og parasoller samt pool (ej opvarmet), der er åben året rundt og kan benyttes, hvis vejret er til det. Desuden wellnessområde med jacuzzi, tyrkisk bad og finsk sauna samt fitness. På hotellets restaurant spiser vi italiensk og siciliansk mad. Morgenmaden er som oftest i Italien mere spartansk end i Nordeuropa. Der findes også en lille café samt bar. 

Taormina Park fremstår som et veldrevet og moderne hotel. Værelserne har aircondition, tv, sikkerhedsboks og badeværelse med hårtørrer. Der er WiFi i alle hotellets fællesområder. Ønsker du havudsigt kan dette tilkøbes. Fra balkonværelserne med havudsigt kan man se det krystalblå hav for foden af byen.

Vi gør opmærksom på, at bussen ikke kan køre helt til hotellet men stopper på dag 1 og 7 ved busterminalen ca. 550 meter fra hotellet. Bagagen hentes og bringes af hotellet til terminalen. På udflugtsdage vil opsamling finde sted ved i krydset ved Via Pirandello/Via Bagnoli Croci (hvor Villa Carlota ligger) ca. 250 meter fra Taormina Park såfremt de trafikale forhold tillader det.

Værelser 

Ophold i dobbeltværelse på ca. 18 m2 med aircondition, mindre balkon møbleret med to stole og et lille bord. Der er udsigt til byen, haven eller Etna. Desuden tv, telefon, sikkerhedsboks, gratis Wi-Fi samt badeværelse med hårtørrer.

Mod tillæg ophold i dobbeltværelse på ca. 20 m2 med balkon og havudsigt. Mod tillæg ophold i enkeltværelse med enkeltseng på ca. 12 m2 med mindre balkon samt enkeltværelse med balkon og havudsigt. 

Beliggenhed og udsigten fejler intet på Taormina Park Hotel.
Beliggenhed og udsigten fejler intet på Taormina Park Hotel.
Udsigten over Middelhavet er helt enestående.
Udsigten over Middelhavet er helt enestående.
Receptionen er klar til at byde velkommen til Taormina Park Hotel.
Receptionen er klar til at byde velkommen til Taormina Park Hotel.
Poolområdet ved Taormina Park Hotel.
Poolområdet ved Taormina Park Hotel.
Tag en svømmetur i poolen ved Taormina Park Hotel og nyd udsigten til Etna.
Tag en svømmetur i poolen ved Taormina Park Hotel og nyd udsigten til Etna.
Buffeten er klar med morgenmaden på Taormina Park Hotel.
Buffeten er klar med morgenmaden på Taormina Park Hotel.
Restauranten på Taormina Park Hotel.
Restauranten på Taormina Park Hotel.
Eksempel på udsigt fra et værelse på Taormina Park Hotel.
Eksempel på udsigt fra et værelse på Taormina Park Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.