Dejligt badehotel i Ålbæk

Nordjylland · Julemarked · 2023

Busrejser
4 Dage

Velkommen på er herlig julemarkedsrejse til den nordjyske kysby Ålbæk og nogle af Danmarks hyggeligste og flotteste julemarkeder. Vi bor på godt på Aalbæk Badehotel, der byder velkommen med ægte dansk krostemning, masser af sjæl og atmosfære.

Blot 20 kilometer syd for Skagen på den nordjyske østkyst finder vi den lille by Ålbæk - lysets landsby. Her ligger det dejlige Albæk Badehotel, der danner en behagelig ramme om denne lille skønne julemarkedstur. På Aalbæk Badehotel har man sit helt eget julemarked, der byder på masser af stemning og gode indkøbsmuligheder i hotellets gård og have. 

Undervejs besøger vi desuden julemarkedet på det gamle renæssanceslot...

Velkommen på er herlig julemarkedsrejse til den nordjyske kysby Ålbæk og nogle af Danmarks hyggeligste og flotteste julemarkeder. Vi bor på godt på Aalbæk Badehotel, der byder velkommen med ægte dansk krostemning, masser af sjæl og atmosfære.

Blot 20 kilometer syd for Skagen på den nordjyske østkyst finder vi den lille by Ålbæk - lysets landsby. Her ligger det dejlige Albæk Badehotel, der danner en behagelig ramme om denne lille skønne julemarkedstur. På Aalbæk Badehotel har man sit helt eget julemarked, der byder på masser af stemning og gode indkøbsmuligheder i hotellets gård og have. 

Undervejs besøger vi desuden julemarkedet på det gamle renæssanceslot Voergård Slot og oplever det overdådige lyshav i sandskulpturparken ved Blokhus. Vi skal naturligvis også til Skagen og nyde byens fine juleudsmykning, ligesom at du har tid til at se dig om i Ålbæks eget butiksliv.

Vi slutter turen med et stop i Aarhus, hvor du på egen hånd kan besøge Den Gamle By og tage på en tidsrejse gennem 200 års danske juletraditioner eller gå en tur gennem Aarhus' julepyntede gader.

Kort over Nordjylland - julemarked

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Mindre dobbeltværelse som eneværelse
750,-
Afbestillingsforsikring
275,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 3 nætter i Ålbæk på Aalbæk Badehotel
  • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
  • 1 x frokost (1. dag)
  • 3 x middag (1.-3. dag)
  • Besøg på Voergård Slot med julemarked, inkl. entré
  • Besøg ved Blokhus Skulpturpark med julemarked, inkl. entré
  • Byvandring i Skagen
  • Besøg i Aarhus
  • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Sivmosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Aalbæk Badehotel 

Fra Sjælland kører vi både over Storebælt og Lillebælt og følger motorvejen nordpå gennem Jylland. Undervejs gør vi holdt på den landskendte kro Hvidesten Kro for at spise frokost, inden vi fortsætter den sidste del af turen. Henad eftermiddagen ankommer vi til Aalbæk Badehotel, hvor vi finder os til rette på værelserne, inden vi mødes i kroen restaurant for at nyde en dejlig to-retters middag. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Aalbæk Badehotel fint dækket af sne,

Aalbæk Badehotel fint dækket af sne,

2. dag: Voergaard Slot og Blokhus Skulpturpark 

Vi starter dagen med at køre til det smukke Voergaard Slot. Her venter der os et fantastisk julemarked, hvor den kendte blomsterdekoratør Bjarne Als fra Blomsterhuset Bering har pyntet overdådigt op i slottets mange stuer og sale. Over alt er der smukke juletræer og fantastiske dekorationer. Gå på opdagelse med cirka 80 boder med juledekorationer, julepynt, brugskunst og meget andet - her er julestemning både ude og inde. Vi giver os god tid til at gå og nyde det hele og har også tid til at spise lidt frokost i de skønne rammer, hvis sulten melder sig. 

I løbet af eftermiddagen kører vi videre til Blokhus Skulpturpark, hvor de imponerende sandskulpturer er pyntet op til jul. Vi ankommer, når parken åbner og har god tid til at gå på opdagelse mellem skulpturerne. Her finder du boder med alt fra julepynt og nisser til æbleskiver og gløgg.
 
Vi bliver i parken indtil efter mørkets frembrud, så vi kan se parken oplyst af mere end 100.000 fantasifulde lys. Igen i aften skal vi nyde et juleinspireret måltid på Aalbæk Badehotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag

Smukke Voergaard Slot er ramme om et fint julemarked.

Smukke Voergaard Slot er ramme om et fint julemarked.

3. dag: Skagen og julemarked i Ålbæk - lysets landsby

I dag kører vi helt op til toppen af Danmark til Skagen. Hvis vejret er godt, gør vi holdt ved vandreklitten Råbjerg Mile på vejen dertil. I Skagen spadserer vi sammen en tur gennem byens gader og ned omkring havnen og nyder stemningen, julepynten og de gule huse med de karakteristiske hvide kanter på tagstenene.

Der vil være god tid til at indsnuse stemningen, spise frokost og måske studere skagensmalernes mesterværker på Skagens Museum. De indviede i 2016 den sidste del af en større om- og tilbygning, der gør besøget på museet til en endnu bedre oplevelse. 

Tilbage i Ålbæk skal vi hygge os på byens lille lokale julemarked - som de selv siger, er Nordjyllands hyggeligste. Markedet finder vi i kroens have og gård. Der vil være imponerende lysudsmykning og spændende boder, hvor I kan få slukket både sult og tørst. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det fine julemarked på Aalbæk Badehotel.

Det fine julemarked på Aalbæk Badehotel.

4. dag: Hjemrejse med ophold i Aarhus

Vi pakker bussen, og på rejsens sidste dag lægger vi vejen forbi Aarhus. Skulle du have lyst, bliver der mulighed for at besøge Den Gamle By. Her kan du opleve julestemningen på en tidsrejse gennem Danmark fra H.C. Andersens tid, over de moderne tider i 1920'erne og til det danske velfærdssamfund i 1960'erne og 70'erne. 

Du kan også vælge at udforske centrum af Aarhus, se den store domkirke eller måske besøge kunstmuseet Aros. Herefter kører vi med passende pauser tilbage til Sjælland. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Julemarked i Den Gamle By.

Julemarked i Den Gamle By.

Hotelinformation

Aalbæk Badehotel
VisSkjul

​Midt mellem Frederikshavn og Skagen ligger den over 200 år gamle kro, der byder på masser af charme og atmosfære. Kroen er løbende renoveret gennem årene og byder i dag på pæne, moderne værelser med god komfort, mens køkkenet sørger for god forplejning baseret på danske traditioner. Aalbæk Badehotel ligger centralt i byen med blot få minutters gang fra byens hyggelige handelsliv og 20 kilometer fra Skagen. 

Her får du et atmosfærefyldt ophold med fokus på hygge og afslapning. Med den smukkeste natur og dejligste sandstrand indenfor få minutters gang, er der rig mulighed for at nyde naturen og den friske havluft. Hotellets gode restaurant ligger i hovedbygningen. 

Værelser 

Værelserne er fordelt i hotellets øvrige fire bygninger. Vi bor på værelser, som alle er indrettet i ældre stil med TV, skrivebord og stol, gratis WiFi, et mindre badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. Der er mulighed for at lave kaffe og te på værelset.

Mindre dobbeltværelser som eneværelserne har ofter en seng på 140 cm. og er lidt mindre end dobbeltværelserne.

Aalbæk Badehotel.
Aalbæk Badehotel.
Aalbæk Badehotel i aftenlys.
Aalbæk Badehotel i aftenlys.