Rejser til Schweiz

Glæd dig til spektakulære naturoplevelser i topklasse på din rejse til alpelandet Schweiz, hvor natur, historie og modernitet mødes i skøn forening.

Bjergtagende Schweiz!

Sneklædte bjergtoppe, grønne skove, smaragdblå søer, brusende floder og frodige dale: I Schweiz er naturen storslået, men tag ikke fejl. Schweiz rummer meget mere end dét.

På din rejse til Schweiz får du nemlig serveret et væld af store kulturelle oplevelser. Særligt landets største by, Zürich, byder på et væld af muligheder indenfor shopping, kunst samt trendy barer og restauranter. 

Her vil du opleve en unik sammensmeltning af for- og nutid: Byens mange sporvogne, de nydelige, restaurerede huse og smalle gader ligger side om side med moderne arkitektur og de mange, store og eksklusive butikker. 

Når du rejser til Schweiz, vil du blive mødt af en yderst gæstfri og imødekommende befolkning. Du kan med andre ord glæde dig til din ferie i Schweiz, når vi udforsker det lille alpeland sammen med vores vidende og dansktalende rejseleder.  

Fakta om Schweiz

Forbundsrepublikken Schweiz er et lille land, beliggende i Alperne og er omgivet af nabolandene Tyskland, Frankrig, Italien, Østrig og Liechtenstein.

Schweiz er inddelt i fire sproglige regioner, den franske, tyske, italienske og rætoromanske.

De talte sprog i Schweiz fordeler sig således i forhold til befolkningen:

  • Tysk: 63,7 %
  • Fransk: 20,4 %
  • Italiensk: 6,5 %
  • Rætoromansk: 0,5 %

Selvom landet er relativt lille, så rummer det schweiziske køkken flere specialiteter. Landet er bedst kendt verden over for deres lækre oste såsom emmentaler og gruyère. Derfor er de ostebaserede retter ostefondue og raclette blandt de mere udbredte retter i landet.

Derudover er schweizerne glade for chokolade og kraftige og smagfulde måltidssupper. Det bjergrige land er især kendt for at producere varer af teknisk høj kvalitet såsom eksempelvis ure og lommeknive, men ligeledes for sine bankhemmeligheder samt udenrigspolitiske neutralitet.

Schweiz er dog medlem af Europarådet og FN, og har siden 1972 haft en frihandelsaftale med EU.

Hovedstad: Bern
Største by: Zürich
Indbyggertal: Ca. 8,9 millioner
Sprog: Tysk, fransk, italiensk og rætoromansk
Areal: 41.284 km²
Tidsforskel: Ingen
Valuta: Schweizerfranc (CHF)