Rejser til Tyrkiet

Du er næsten garanteret en dejlig, varm og solskinsrig ferie på din rejse til naturskønne og interessante Tyrkiet.

En herlig blanding af asiatisk og vestlig kultur

Tyrkiet er indbegrebet af kultur, gastronomi og dejlige, hvide sandstrande. Med omkring 300 solskinsdage årligt er Tyrkiet et oplagt rejsemål, hvis du trænger til at komme på en dejlig varm og solrig ferie.

Her kan du nyde de mange hvide sandstrande, et turkisblåt hav samt de fortryllende små laguner, der strækker sig langs med Tyrkiets 8.000 kilometer lange kyststrækning. 

Landets hovedstad er Ankara, men det er nok især Istanbul, som mange forbinder med en rejse til Tyrkiet. Byen er da også som at bladre i en levende historiebog, der går helt tilbage til antikken. En by, der stadig bærer præg af Orienten og 1001 nats eventyr. I sandhed et besøg værd.

I Tyrkiet finder du alt lige fra livlige basarer til et verdenskendt køkken, der byder på det allerbedste fra det europæiske og asiatiske køkken. Råvarerne er friske, krydderierne er smagfulde, og de mange farver, dufte og aromaer er et sandt paradis for madinteresserede.  

Rejs med til Tyrkiet, når vi i fællesskab med vores dansktalende rejseleder udforsker landet, som byder på alt, hvad hjertet begærer indenfor historie, kultur og madoplevelser!

Fakta om Tyrkiet

Tyrkie, officielt kendt som Republikken Tyrkiet, er et eurasisk land, der strækker sig over halvøen Anatolien i det sydvestlige Asien og Thrakien  i Sydeuropas Balkanregion.

Tyrkiet grænser op til otte lande: Bulgarien, Grækenland, Georgien, Armenien, Aserbajdjan, Iran, Irak samt Syrien. 

Det Tyrkiske Stræde (Bosporus og Dardanellerne) adskiller Anatolien og Thrakien, og denne adskillelse opfattes generelt som grænse mellem Asien og Europa, hvormed Tyrkiet er et transkontinentalt land.

Hovedstad: Ankara
Største by: Istanbul
Indbyggertal: 76,6 millioner
Sprog: Tyrkisk
Areal: 783.562,38 km²
Tidsforskel: + 1 time
Valuta: Tyrkisk lira (TRY)