Besøg på Gunillaberg

Gøtakanalen & Skærgården

Busrejser
4 Dage

Der er dømt ren idyl, når vi besøger skønne Sverige med blanke søer, dybe skove og røde træhuse. Vi bor i den hyggelige lille by Skövde, og så skal vi naturligvis ud og sejle på landets største ingeniørbedrift Gøtakanalen samt nyde den stemningsfulde svenske skærgård.

Gøtakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vättern og er et af de største byggerier på svensk jord nogensinde. Det tog 58.000 soldater 22 år at grave den 190 kilometer lange kanal ud - med håndkraft. Den er skabt af den berømte ingeniør Baltzar von Platen i årene 1810-1832. Glæd dig til at sejle på den smalle kanals enestående...

Der er dømt ren idyl, når vi besøger skønne Sverige med blanke søer, dybe skove og røde træhuse. Vi bor i den hyggelige lille by Skövde, og så skal vi naturligvis ud og sejle på landets største ingeniørbedrift Gøtakanalen samt nyde den stemningsfulde svenske skærgård.

Gøtakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vättern og er et af de største byggerier på svensk jord nogensinde. Det tog 58.000 soldater 22 år at grave den 190 kilometer lange kanal ud - med håndkraft. Den er skabt af den berømte ingeniør Baltzar von Platen i årene 1810-1832. Glæd dig til at sejle på den smalle kanals enestående vandvej. Vi nyder de smukke, forbipasserende landskaber, mens vi hygger os med frokosten ombord. Der er ikke noget at sige til, at Gøtakanalen er en af Sveriges mest kendte og besøgte attraktioner.

Du kan også glæde dig til, hvad svenskerne vil kalde et trevligt besøg på den smukke, gule herregård Gunillaberg i Småland. Her har danske Tage Andersen fra Thy på fineste vis fået kunst, kultur og natur til at gå hånd i hånd. Senere på rejsen kommer vi gennem Arns rige, som du måske kender fra Jan Guillous romaner. Sidst, men absolut ikke mindst, skal vi besøge den sydsvenske skærgård, som er en verden for sig, fyldt med klipper, øer og små holme.

Vores udgangspunkt er den hyggelige by Skövde, hvor vi bor med halvpension i historiske omgivelser på det flotte og moderniserede Hotel Scandic Billingen, der er indrettet i en smuk gammel bygning fra 1888. 

Kort over Sverige - Gøtakanalen & Skærgården

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
400,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 18/5 og 3/8
 • 3 nætter i Skövde på Hotel Scandic Billingen***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 3 x frokost (1., 3. og 4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Besøg på Tage Andersens Gunillaberg (gælder ikke afr. 18/5)
 • Afrejse 18/5: Elgsafari i Markaryd og besøg på Taberg-bjerget
 • Besøg i Lidköping
 • Besøg i Varnhem Klosterkirke
 • Sejltur på Gøtakanalen
 • Besøg i Karlsborg
 • Udflugt til skærgården med besøg på øerne Tjörn og Orust
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 30 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.15
07.00 København, Sjælør Station 20.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej 19.30
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 19.00
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden 18.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Herregården Gunillaberg

Vi kører fra København til Helsingør, hvor færgen venter på at sejle os til Helsingborg. Herfra går turen gennem store skove til den lille by Bottnaryd. I 2008 erhvervede den danske blomsterkunstner Tage Andersen herregården Gunillaberg lidt uden for byen. Den smukke, gule gård - i typisk svensk stil - danner rammen om en have- og kunstoplevelse ud over det sædvanlige. I det 400m2 store orangeri er der ofte koncerter, udstillinger og andre gode oplevelser. I hovedbygningen finder du en ganske særlig stil og stemning i husets forskellige rum. Væggene er prydet med udstillinger fra forskellige billedkunstnere omgivet af Tage Andersens egne kunstværker såsom blomsteropsatser, jernmøbler og andre finurlige møbler. Haven rummer et helt særligt univers med skulpturer, rislende vandløb og træer, buske og blomster i vidunderlige arrangementer. I små indhegninger græsser gamle, svenske husdyrracer, der er med til at understrege stedets magiske stemning. I disse skønne omgivelser spiser vi frokost. Der bliver også tid til at studere haven på egen hånd, inden vi fortsætter rejsen mod Skövde. De næste tre nætter bor vi centralt i Skövde, som er et godt udgangspunkt for udflugter i området. Om aftenen nyder vi hotellets middagsbuffet.

Afr. 18/5: Vi kører med et lille turisttog på elgsafari i et skovområde ved Markaryd og nyder frokosten på en charmerende gård i området. Vi besøger desuden Taberg-bjerget ved Jönköping inden ankomst på hotellet i Skövde. Afvigelsen i dagsprogrammet skyldes at Gunillaberg åbner senere end oprindeligt planlagt. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Idylliske Gunillaberg.

2. dag: Lidköping og Arns rige

Om formiddagen ser vi nærmere på Lidköping, der ligger i bunden af Sveriges største sø, Vänern. Byen har en hyggelig bymidte med gamle træhuse, og der er mange gode indkøbsmuligheder, blandt andet i den tidligere porcelænsfabrik Rörstrand. Lidköping byder desuden på et godt udvalg af restauranter i alle prisklasser. Om eftermiddagen kommer vi gennem de flotte landskaber i Arns rige, kendt fra Jan Guillous romaner om tempelridderne. Vi besøger blandt andet Varnhem Klosterkirke, som er omgivet af klosterruiner. Netop her voksede Arn op hos cistercienser-munkene, og vi ser selvfølgelig nærmere på hele klosterkomplekset.

Afr. 18/5: Der byttes om på dagsprogrammet for 2. dag og 3. dag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vi besøger Varnhem Klosterkirke.

3. dag: Gøtakanalen

I dag venter den skønneste sejlads på Gøtakanalen. Vi går ombord på båden i Sjötorp og sejler til Töreboda. Sejlturen er uden tvivl rejsens højdepunkt og vi skal gennem 16 sluser med en samlet niveauforskel på cirka 40 meter. Nogle steder ligger sluserne så tæt på hinanden, at man kan stå af båden og gå langs kanalen til den næste sluse. Vi gør et kort ophold i Lyrestad, hvor vi besøger landsbyens hjemstavnsmuseum, og undervejs hygger vi os med en let frokost ombord. Vi er fremme i Töreboda om eftermiddagen, hvor vores bus venter på os. Vi kører tilbage til hotellet i Skövde og har tid til at slappe lidt af inden aftenens middag.  

Afr. 18/5: På rejsens 2. dag oplever vi Gøtakanalen. Vi sejler fra Töreboda til Sjötorp og undervejs nyder vi en sen frokost på båden.
På rejsens 3. dag besøger vi Lidköping og Varnhem klosterkirke i Arns rige. 

Afr. 22/6: Båden sejler fra Sjötorp til Lyrestad, hvor vi besøger hjemstavnsmuseet, inden vi sejler retur til Sjötorp. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sejladsen på Gøtakanalen er uden tvivl rejsens højdepunkt.

Sejladsen på Gøtakanalen er uden tvivl rejsens højdepunkt.

4. dag: Skærgården

Den svenske skærgård er imponerende i al slags vejr. Vi kører på udflugt til øerne Tjörn og Orust, som ligger lidt nord for Gøteborg. Her møder vi et rigtigt skærgårdsmiljø med småbyer, hyggelige gamle fiskerlejer, små øer, skær og holme samt de skønneste landskaber. Vi spiser frokost, inden vi begiver os sydpå mod Helsingborg og København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Skærgården ved Gøteborg.

Skærgården ved Gøteborg.

Hotelinformation

Hotel Scandic Billingen ***
VisSkjul

Charmerende hotel midt i Skövde. Hotellet er indrettet i en flot, velbevaret og moderniseret bygning fra 1888. På hotellet er der elevator, restaurant, bar, fitnessrum og sauna.

Værelser

Vi bor på uensartede værelser med WiFi, tv, strygebræt samt eget badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. Af hensyn til miljøet rengøres værelserne ikke under opholdet, men hvis du ønsker rengøring, kan det bestilles uden beregning i receptionen. 

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på et værelse på Hotel Scandic Billingen.
Eksempel på et værelse på Hotel Scandic Billingen.