Sejltur på Gøtakanalen med hele 16 sluser

Gøtakanalen & Skærgården · 2023

Busrejser
4 Dage

Der er dømt ren idyl, når vi besøger skønne Sverige med blanke søer, dybe skove og røde træhuse. Vi bor i den hyggelige lille by Skövde, og så skal vi naturligvis ud at sejle på landets største ingeniørbedrift Gøtakanalen samt nyde den stemningsfulde svenske skærgård.

Gøtakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vättern og er et af de største byggerier på svensk jord nogensinde. Det tog 58.000 soldater 22 år at grave den 190 kilometer lange kanal ud - med håndkraft. Den er skabt af den berømte ingeniør Baltzar von Platen i årene 1810-1832. Glæd dig til at sejle på den smalle kanals enestående...

Der er dømt ren idyl, når vi besøger skønne Sverige med blanke søer, dybe skove og røde træhuse. Vi bor i den hyggelige lille by Skövde, og så skal vi naturligvis ud at sejle på landets største ingeniørbedrift Gøtakanalen samt nyde den stemningsfulde svenske skærgård.

Gøtakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vättern og er et af de største byggerier på svensk jord nogensinde. Det tog 58.000 soldater 22 år at grave den 190 kilometer lange kanal ud - med håndkraft. Den er skabt af den berømte ingeniør Baltzar von Platen i årene 1810-1832. Glæd dig til at sejle på den smalle kanals enestående vandvej. Vi nyder de smukke, forbipasserende landskaber, mens vi hygger os med frokosten ombord. Der er ikke noget at sige til, at Gøtakanalen er en af Sveriges mest kendte og besøgte attraktioner.

I Smålands skovområde venter en helt særlig oplevelse, hvor vi skal opleve skovens konge, elgen tæt på, i sit helt naturlige miljø. Senere på rejsen kommer vi gennem Arns rige, som du måske kender fra Jan Guillous romaner. Sidst, men absolut ikke mindst, skal vi besøge den sydsvenske skærgård, som er en verden for sig, fyldt med klipper, øer og små holme.

Vores udgangspunkt er den hyggelige by Skövde, hvor vi bor med halvpension i historiske omgivelser på det flotte og moderniserede Hotel Scandic Billingen, der er indrettet i en smuk gammel bygning fra 1888. 

Kort - Gøtakanalen og skærgården - Sommer 2020 og 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
560,-
Afbestillingsforsikring
286,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 3/7 og 7/8-2023
 • 3 nætter i Skövde på Hotel Scandic Billingen***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 3 x frokost (1., 3. og 4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Elgsafari i Markaryd og besøg på Taberg-bjerget
 • Besøg i Lidköping
 • Besøg i Varnhem Klosterkirke
 • Sejltur på Gøtakanalen
 • Udflugt til skærgården med besøg på øerne Tjörn og Orust
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.
Bemærk: Opsamling i Holte ændret til Birkerød Station

Grundet vejarbejde er opsamlingsstedet ved Holte Station ændret til Birkerød Station. Dette gælder for afrejser til og med den 9/8 2023.

Hovedrute 30 · Norden

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.15
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej 19.30
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 19.00
08.30 Helsingør Station ved Sundsiden 18.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Elgsafari i Småland og frokost på idyllisk svensk gård fra 1800-tallet

Fra København kører vi til Helsingør, hvor færgen venter på at sejle os til Helsingborg. Vel ankommet i Sverige går turen nordover, og allerede efter en god times tid befinder vi os i Markaryd midt i Smålands skovområde, hvor dagens første oplevelse melder sig. Med et lille tog skal vi ud at køre i et indhegnet skovområde for at opleve skovens konge, elgen, i sit helt naturlige miljø. Togføreren fortæller undervejs om de store smukke dyr, som er verdens største hjortedyr, der er særligt udbredt i vores broderlande.

Efter dette spændende besøg fortsætter vi i vores egen bus og laver en lille afstikker væk fra den travle E4 ind i et stille skovområde, hvor vi spiser frokost på en gård, der kan dateres helt tilbage til 1870. Den karaktaristiske røde Emil fra Lønneberg-agtige gård ligger idyllisk i udkanten af skoven med en skøn udsigt over søen Tånneryds-dammen - mere smålandsk bliver det næppe.

Efter en dejlig, svensk frokost kører vi tilbage til E4 og fortsætter nordover, hvor vi lige inden vi når Jönköping kører vi op på Taberg-bjerget, som ligger 343 meter over havet. Herfra nyder vi den fantastiske udsigt over byen og den smukke Vätternsø. Efter dette fotostop kører vi videre til Skövde, hvor vi skal bo de næste 3 nætter centralt i byen. Om aftenen nyder vi hotellets middagsbuffet. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Majestætisk elg i Markaryd.

Majestætisk elg i Markaryd.

2. dag: Gøtakanalen

I dag venter den skønneste sejlads på Gøtakanalen. Vi går ombord på båden i Töreboda og sejler til Sjötorp. Sejlturen er uden tvivl rejsens højdepunkt og vi skal gennem 16 sluser med en samlet niveauforskel på cirka 40 meter. Nogle steder ligger sluserne så tæt på hinanden, at man kan stå af båden og gå langs kanalen til den næste sluse.

Undervejs hygger vi os med en let frokost ombord. Vi er fremme i Sjötorp om eftermiddagen, hvor vores bus venter på os. Vi kører tilbage til hotellet i Skövde og har tid til at slappe lidt af inden aftenens middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sejladsen på Gøtakanalen er uden tvivl rejsens højdepunkt.

Sejladsen på Gøtakanalen er uden tvivl rejsens højdepunkt.

3. dag: Lidköping og Arns rige

Om formiddagen ser vi nærmere på Lidköping, der ligger i bunden af Sveriges største sø, Vänern. Byen har en hyggelig bymidte med gamle træhuse, og der er mange gode indkøbsmuligheder, blandt andet i den tidligere porcelænsfabrik Rörstrand. Lidköping byder desuden på et godt udvalg af restauranter i alle prisklasser.

Om eftermiddagen kommer vi gennem de flotte landskaber i Arns rige, kendt fra Jan Guillous romaner om tempelridderne. Vi besøger blandt andet Varnhem Klosterkirke, som er omgivet af klosterruiner. Netop her voksede Arn op hos cistercienser-munkene, og vi ser selvfølgelig nærmere på hele klosterkomplekset. (På afgangen 8/8-2022 er Varnhem Klosterkirke optaget af koncerter, hvorfor kirken kun ses udefra).

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vi besøger Varnhem Klosterkirke.

Vi besøger Varnhem Klosterkirke.

4. dag: Skærgården

Den svenske skærgård er imponerende i al slags vejr. Vi kører på udflugt til øerne Tjörn og Orust, som ligger lidt nord for Gøteborg. Her møder vi et rigtigt skærgårdsmiljø med småbyer, hyggelige gamle fiskerlejer, små øer, skær og holme samt de skønneste landskaber. Vi spiser frokost, inden vi begiver os sydpå mod Helsingborg og København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Skærgården ved Gøteborg.

Skærgården ved Gøteborg.

Hotelinformation

Hotel Scandic Billingen ***, Skövde
VisSkjul

Charmerende hotel midt i Skövde. Hotellet er indrettet i en flot, velbevaret og moderniseret bygning fra 1888. På hotellet er der elevator, restaurant, bar, fitnessrum og sauna.

Værelser

Vi bor på uensartede værelser med WiFi, tv, strygebræt samt eget badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. Af hensyn til miljøet rengøres værelserne ikke under opholdet, men hvis du ønsker rengøring, kan det bestilles uden beregning i receptionen. 

Scandic Billingen er et meget smukt hotel i Skövde i Sverige.
Scandic Billingen er et meget smukt hotel i Skövde i Sverige.
Velkommen til Scandic Billingen i Skövde.
Velkommen til Scandic Billingen i Skövde.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Morgenmadsbuffeten hos Scandic Billingen.
Morgenmadsbuffeten hos Scandic Billingen.
Restauranten på Scandic Billingen.
Restauranten på Scandic Billingen.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.