Sejltur på Gøtakanalen med hele 16 sluser

Gøtakanalen & Skærgården · 2024

Busrejser
4 Dage

Der er dømt ren idyl, når vi besøger skønne Sverige med blanke søer, dybe skove og røde træhuse. Vi bor i den hyggelige lille by Skövde, og så skal vi naturligvis ud at sejle på landets største ingeniørbedrift Gøtakanalen samt nyde den stemningsfulde svenske skærgård.

Gøtakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vättern og er et af de største byggerier på svensk jord nogensinde. Det tog 58.000 soldater 22 år at grave den 190 kilometer lange kanal ud - med håndkraft. Den er skabt af den berømte ingeniør Baltzar von Platen i årene 1810-1832. Glæd dig til at sejle på den smalle kanals enestående...

Der er dømt ren idyl, når vi besøger skønne Sverige med blanke søer, dybe skove og røde træhuse. Vi bor i den hyggelige lille by Skövde, og så skal vi naturligvis ud at sejle på landets største ingeniørbedrift Gøtakanalen samt nyde den stemningsfulde svenske skærgård.

Gøtakanalen forbinder de to store søer Vänern og Vättern og er et af de største byggerier på svensk jord nogensinde. Det tog 58.000 soldater 22 år at grave den 190 kilometer lange kanal ud - med håndkraft. Den er skabt af den berømte ingeniør Baltzar von Platen i årene 1810-1832. Glæd dig til at sejle på den smalle kanals enestående vandvej. Vi nyder de smukke, forbipasserende landskaber, mens vi hygger os med frokosten ombord. Der er ikke noget at sige til, at Gøtakanalen er en af Sveriges mest kendte og besøgte attraktioner.

I Smålands skovområde venter en helt særlig oplevelse, når vi på en lille safari kan komme tæt på skovens konge, elgen, i dens naturlige miljø. Senere på rejsen besøger vi også det gamle fabriksmuseum ved Huskvarna og får et spændende indblik i svensk industrihistorie. Mon ikke det kan vække genkendelsens glæde hos mange, når vi ser symaskiner, motorcykler, komfurer og meget mere, som gennem tiden har været produceret i de flotte, gamle fabriksbygninger? 

Vi besøger også byen Jönköping, der ligger smukt ved den store sø Vättern, og sidst, men absolut ikke mindst, skal vi opleve den sydsvenske skærgård, som er en verden for sig, fyldt med klipper, øer og små holme.

Vores udgangspunkt er den hyggelige by Skövde, hvor vi bor med halvpension i historiske omgivelser på det flotte og moderniserede Hotel Scandic Billingen, der er indrettet i en smuk gammel bygning fra 1888.

Kort over rejsen til Gøtakanalen og skærgården.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
600,-
Afbestillingsforsikring
350,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi på afgangene 8. juli og 26. august
 • 3 nætter i Skövde på Hotel Scandic Billingen***
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 3 x frokost (1., 3. og 4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Elgsafari i Markaryd og besøg på Taberg-bjerget
 • Besøg i Jönköping
 • Besøg på Husquarna Museum inkl. entré
 • Sejltur på Gøtakanalen
 • Hjemrejse via skærgården med besøg på øerne Tjörn og Orust
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute · Norden · Helsingør-Helsingborg t/r

Udrejse Hjemrejse
05.00 Ringsted Station 21.30
05.45 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.45
06.00 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 20.30
06.45 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 20.00
07.30 Holte Station ved Stationsvej 19.30
08.00 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 19.00
08.30 Helsingør Færgehavn ved billetkontoret 18.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Elgsafari i Småland og frokost på idyllisk svensk gård fra 1800-tallet

Fra København kører vi til Helsingør, hvor færgen venter på at sejle os til Helsingborg. Vel ankommet i Sverige går turen nordover, og allerede efter en god times tid befinder vi os i Markaryd midt i Smålands skovområde, hvor dagens første oplevelse melder sig. Med et lille tog skal vi ud at køre i et indhegnet skovområde for at opleve skovens konge, elgen, i sit helt naturlige miljø. Togføreren fortæller undervejs om de store smukke dyr, som er verdens største hjortedyr, der er særligt udbredt i vores broderlande.

Efter dette spændende besøg fortsætter vi i vores egen bus og laver en lille afstikker væk fra den travle E4 ind i et stille skovområde, hvor vi spiser frokost på en gård, der kan dateres helt tilbage til 1870. Den karaktaristiske røde Emil fra Lønneberg-agtige gård ligger idyllisk i udkanten af skoven med en skøn udsigt over søen Tånneryds-dammen - mere smålandsk bliver det næppe.

Efter en dejlig, svensk frokost kører vi tilbage til E4 og fortsætter nordover, hvor vi lige inden vi når Jönköping kører vi op på Taberg-bjerget, som ligger 343 meter over havet. Herfra nyder vi den fantastiske udsigt over byen og den smukke Vätternsø. Efter dette fotostop kører vi videre til Skövde, hvor vi skal bo de næste tre nætter centralt i byen. Om aftenen nyder vi hotellets middagsbuffet. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Majestætisk elg i Markaryd.

Majestætisk elg i Markaryd.

2. dag: Gøtakanalen

I dag venter den skønneste sejlads på Gøtakanalen. Vi går ombord på båden i Töreboda og sejler til Sjötorp. Sejlturen er uden tvivl rejsens højdepunkt, og vi skal gennem 16 sluser med en samlet niveauforskel på cirka 40 meter. Nogle steder ligger sluserne så tæt på hinanden, at man kan stå af båden og gå langs kanalen til den næste sluse.

Undervejs hygger vi os med en let frokost ombord. Vi er fremme i Sjötorp om eftermiddagen, hvor vores bus venter på os. Vi kører tilbage til hotellet i Skövde og har tid til at slappe lidt af inden aftenens middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sejladsen på Gøtakanalen er uden tvivl rejsens højdepunkt.

Sejladsen på Gøtakanalen er uden tvivl rejsens højdepunkt.

3. dag: Husquarna Fabriksmuseum og Jönköping

Smukt beliggende ved den sydlige ende af Sveriges næststørste sø Vättern ligger byerne Jönköping og Huskvarna. Her besøger vi fabriksmuseet og får et indblik i mere end 300 års svensk industrihistorie. Her er blandt andet samtlige modeller af fabrikkens symaskiner udstillet - helt fra den første fra 1872 - samt motorcykler, græsslåmaskiner, jagtvåben og meget meget mere. Tæt på museet ligger også den charmerende bebyggelse Smedbyn, hvor kunstnere og kunsthåndværkere i dag er flyttet ind i de gamle, rødmalede arbejderboliger, hvor de udstiller deres keramik, glas, smykker og møbler.

Efter god tid ved museet og Smedbyn kører vi ned til bredderne af Vättern og ser nærmere på Jönköping, der i mange år har været Sveriges hurtigst voksende by. Ikke mindst de smukke omgivelser har gjort byen til et yndet udflugtsmål, og på varme dage samles indbyggerne gerne ved molerne langs søbredden, hvor cafeer, restauranter og isboder ligger tæt.  

Ad andre veje vender vi tilbage til Skövde, og hen på eftermiddagen er vi igen ved hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Huqvarna-museet i Huskvarna i Sverige.

Huqvarna-museet i Huskvarna i Sverige.

4. dag: Skærgården

Den svenske skærgård er imponerende i al slags vejr. Vi kører på udflugt til øerne Tjörn og Orust, som ligger lidt nord for Gøteborg. Her møder vi et rigtigt skærgårdsmiljø med småbyer, hyggelige gamle fiskerlejer, små øer, skær og holme samt de skønneste landskaber.

Vi spiser frokost, inden vi begiver os sydpå mod Helsingborg og København.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Skærgården ved Gøteborg.

Skærgården ved Gøteborg.

Hotelinformation

Hotel Scandic Billingen ***, Skövde
VisSkjul

Charmerende hotel midt i Skövde. Hotellet er indrettet i en flot, velbevaret og moderniseret bygning fra 1888. På hotellet er der elevator, restaurant, bar, fitnessrum og sauna.

Værelser

Vi bor på uensartede værelser med WiFi, tv, strygebræt samt eget badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. Af hensyn til miljøet rengøres værelserne ikke under opholdet, men hvis du ønsker rengøring, kan det bestilles uden beregning i receptionen. 

Scandic Billingen er et meget smukt hotel i Skövde i Sverige.
Scandic Billingen er et meget smukt hotel i Skövde i Sverige.
Velkommen til Scandic Billingen i Skövde.
Velkommen til Scandic Billingen i Skövde.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Morgenmadsbuffeten hos Scandic Billingen.
Morgenmadsbuffeten hos Scandic Billingen.
Restauranten på Scandic Billingen.
Restauranten på Scandic Billingen.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.