4**** hotel ved havet

Toscana & Middelhavet

Flyrejser
8 Dage
Med base på et lækkert 4-stjernet hotel ved kysten oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension samt flere store oplevelser og god tid til afslapning ved det bølgende Middelhav.
 
Rejs med til en vidunderlig del af Italien, hvor landskaberne bogstaveligt talt ligner noget fra en billedbog. Her venter endeløse grønne landskaber, slanke cypresser, marker med snorlige vinranker og farvestrålende blomster, middelalderbyer og det smukke blå Middelhav.

Vi oplever nogle af Toscanas absolutte højdepunkter på udflugter til blandt andet Det Skæve Tårn i Pisa, Firenze med sine utallige kunstskatte, charmerende Lucca og ikke mindst Den Liguriske Riviera, hvor vi besøger nogle

...
Med base på et lækkert 4-stjernet hotel ved kysten oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension samt flere store oplevelser og god tid til afslapning ved det bølgende Middelhav.
 
Rejs med til en vidunderlig del af Italien, hvor landskaberne bogstaveligt talt ligner noget fra en billedbog. Her venter endeløse grønne landskaber, slanke cypresser, marker med snorlige vinranker og farvestrålende blomster, middelalderbyer og det smukke blå Middelhav.

Vi oplever nogle af Toscanas absolutte højdepunkter på udflugter til blandt andet Det Skæve Tårn i Pisa, Firenze med sine utallige kunstskatte, charmerende Lucca og ikke mindst Den Liguriske Riviera, hvor vi besøger nogle af gamle og fascinerende kystbyer i Cinque Terre. Glæd dig til en rejse, der byder på et godt miks af italiensk kunst, kultur, natur og kulinariske oplevelser.

Vi bor skønt med halvpension i Tirrenia på det 4-stjernet hotel ved kysten, hvor der er højt til himlen, og hvor du kan nyde solen over Middelhavet med sand mellem tæerne. 

Kort over Italien

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
600,-
Eneværelse
1.200,-
Eneværelse med balkon
1.800,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
465,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Elba i det toscanske øhav
750,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Pisa t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • 7 nætter i Tirrenia på Grand Hotel Continental****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x toscansk frokost, inkl. vin (7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Byrundtur i Pisa 
 • Tur med turisttog i Pisa
 • Entré til katedralen i Pisa
 • Besøg i Cinque Terre
 • Byrundtur med lokalguide i Firenze
 • Entré til Santa Croce-kirken
 • Byrundtur i Lucca
 • Udflugt i det toscanske landskab med besøg på agriturismo
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 deltagere.

Dagsprogram

 1. dag: Mod Toscana

Vi flyver med Norwegians morgenfly direkte fra København til Pisa, hvor vi ankommer først på formiddagen, og herfra vi kører direkte til feriebyen Tirrenia og Grand Hotel Continental. Der er kun 17 kilometer fra lufthavnen til vores hotel, så vi er hurtigt fremme og kan begynde vores toscanske eventyr. Vel ankommet kan du slappe af resten af dagen og nyde stranden eller finde dig til rette i de nye omgivelser. 

2. dag: Pisa og Lucca

Efter morgenmaden kører vi med bussen den korte tur til Pisa. På Mirakelpladsen finder vi en af Europas mest ikoniske attraktioner, Det Skæve Tårn, der blev bygget som en pralende erklæring til Pisas ærkefjende, Firenze, i 1173. På grund af et utilstrækkeligt fundament i en blød undergrund begyndte tårnet dog allerede at hælde kort tid efter sin indvielse. Det tog næsten 200 år at bygge tårnet på pladsen, hvor vi også finder den smukke katedral og dåbskapellet. Vi ser marmorkirken med de gigantiske bronzedøre indefra, hvor vi kan beundre den pragtfulde prædikestol og betragte de store fresker i kuplens tag. I gåafstand til pladsen ligger Arno-floden, som også flyder igennem Firenze. Det minder lidt om Venedigs Canal Grande, hvor du langs med floden kan betragte de elegante palæer på bredden.

Vi kører med et lille turisttog gennem Pisas middelalderkvarter, og herefter har du lidt tid på egen hånd, inden vi fortsætter til den charmerende fæstningsby Lucca, som er omgivet af en velbevaret bymur. Bag muren gemmer sig en renæssanceperle uden lige, og vi går til det maleriske torv Piazza dell' Anfiteatro, som er fyldt med små, hyggelige caféer og restauranter. Her har vi tid på egen hånd til at spise frokost, inden vi begiver os ud på opdagelse i de smalle stræder. Lucca er komponisten Puccinis fødeby, og du har på egen hånd mulighed for at besøge hans barndomshjem. På vej tilbage til hotellet kører vi igennem feriebyen Marina di Pisa. Her finder man en flot strandpromenade, moderne bygninger og et gammelt fiskersamfund med gamle træfiskerhuse – et område, der især er populært blandt de lokale.   
  

 

3. dag: Cinque Terre – De Fem Byer

Dagens udflugt går mod den nordlige del af Toscana. I bus passerer vi grænsen til Ligurien, hvor uforglemmelige oplevelser venter ved den rå kyst. Cinque Terre, der også går under navnet De Fem Byer, skjuler sig i små vige langs den forrevne kyststrækning. Tidligere kunne de små landsbyer kun nås med muldyr eller med både via havet. I dag er byerne dog forbundet med resten af Italien ved veje, så vi kører til byen Manarola. Byen ligger på en høj klippe cirka 70 meter over havets overflade og er den ældste og mest charmerende af de fem byer. De stejle gader er fyldt med pastelfarvede huse og udsigten over de dramatiske og charmerende kystlandskaber er simpelthen enestående. Fra Manarola har du mulighed for at sejle langs kysten til den autentiske fiskerby Vernazza, for egen regning. Du kan også sammen med rejselederen tage toget til byen, hvor gruppen igen samles. I Vernazza er der mulighed for at spise frokost på egen hånd på en af de mange charmerende restauranter. Om eftermiddagen tager vi sammen toget til La Spezia, hvor bussen venter på at køre os tilbage til vores hotel i Tirrenia. 
 

4. dag: På egen hånd eller udflugt til Elba

Nyd dagen på egen hånd, eller deltag i en flot heldagsudflugt til den smukke ø Elba. 

Ekstraarrangement: Elba i det toscanske øhav
I dag kører vi cirka 100 kilometer sydpå til Piombino, hvorfra vi skal på en skøn lille sejltur til Italiens tredjestørste ø, Elba. Øen er på størrelse med Møn og ligger midt i det toskanske øhav ikke langt fra den kendte ø Montecristo. Her venter betagende udsigter samt en vifte af stemninger, der ikke findes lignende andre steder i Italien. Øen er fyldt med kastanjeskove, palmer, kaktusser og et væld af vilde orkidéer.

Vi ankommer til Elbas største by Portoferraio, som ligger i bugten, beskyttet af det velbevarede fæstningsanlæg, som ligger i byens historiske bydel. Rejselederen fortæller om øens brogede historie, som især er præget af at have dannet ramme om Napoleons eksil i det meste af 1814. Vi besøger hans sommerhus San Martino, som ligger fem kilometer udenfor byen – en pompøs bolig, der er en kejser værdig. Herfra fortsætter vi med bussen til Capoliveri, som ligger smukt med udsigt til store dele af øen og dens fantastiske natur. Byen er autentisk, hyggelig og emmer af feriestemning. Her har vi tid på egen hånd til frokost og besøg i de små butikker, der byder på mange spændende produkter, såsom dessertvinen Aleatico. Vi er retur på vores hotel først på aftenen efter en dejlig dag.

5. dag: Firenze - Toscanas hovedstad

Vi kører tidligt fra hotellet mod Firenze, kunstens og renæssancens højborg, der også er en af Italiens smukkeste byer. I centrum møder vi vores dansktalende lokalguide, som på kyndig og interessant vis skal føre os rundt blandt de store seværdigheder. Det er en helt særlig fornemmelse at gå i gaderne, hvor Michelangelo, Leonardo og Botticelli spadserede i fordums tid. Dengang så huse og pladser næsten ud, som de gør i dag, og byen er fyldt med store mesterværker samt mere end halvdelen af Italiens samlede kunst. Vi ser blandt andet den flotte domkirke Santa Maria del Fiore og det ottekantede dåbskapel med de udsmykkede bronzedøre. Vi kommer også forbi det gamle marked og Piazza della Signoria, som var byens politiske centrum i middelalderen. Vi ser desuden Santa Croce-kirken, hvor Michelangelo ligger begravet samt hans statue af hyrden David, som han opførte, da byen i tidernes morgen var presset af den omkringliggende verden. Tæt på Arnofloden finder man verdens første museum, Uffizi-galleriet, der er fyldt med malerier af nogle af datidens største kunstnere såsom Leonardo di Vinci, Michelangelo og Rembrandt. Vi kommer også forbi Firenzes ikoniske bro Ponte Vecchio, som har været bolig for juvelerer i mere end fire århundreder. Her summer det af liv med gadeoptrædende, handlende og kunstnere. Du har tid til egne oplevelser og frokost, inden vi sidst på eftermiddagen returnerer til vores hotel. 
 

6. dag: På egen hånd

​Dagen er din - nyd ferien ved den smukke kyst, og brug for eksempel dagen på hotellets private strand. Vil du ud og opleve på egen hånd, kommer rejselederen også gerne med gode udflugtsforslag.

7. dag: Toscansk frokost i det grønne

Toscana er berømt for sine bølgende landskaber, og i dag tager vi på udflugt ud i det blå for at nyde naturen og opleve nogle af de toscanske traditioner. Vi skal besøge det lille familiedrevne landsted La Piaggia, som er omgivet af seks hektar jord, der dyrkes nænsomt uden brug af kemikalier. Huset er restaureret under hensyntagen til dets oprindelige charme, og ved det smukke gule hus møder vi et familiemedlem, der viser os rundt på det hyggelige landsted, hvor de dyrker vin og oliven. Familien er selvforsynende fra den store køkkenhave, der bugner af grøntsager og krydderier. I disse autentiske rammer nyder vi en dejlig toscansk frokost med typiske traditionelle retter, hvor gårdens egne råvarer selvfølgelig indgår. En dejlig autentisk oplevelse, hvor vi slapper af, nyder omgivelserne og lader os forføre af det toscanske køkken. Vi er tilbage først på eftermiddagen, så du får tid til en sidste dukkert her på rejsens sidste dag.

8. dag: Hjemrejse

Vi forlader den toscanske kyst tidligt om morgenen og kører til Pisas lufthavn, hvor vi flyver med Norwegian direkte til København. Vi lander ved middagstid efter en dejlig uge fyldt med Toscanas absolutte højdepunkter.

Hotelinformation

Grand Hotel Continental****
VisSkjul

Flot 4-stjernet hotel i Tirrenia ved stranden og 18 kilometer fra Pisa. Tirrenia blev bygget af Mussolini i 30'erne som en mønsterby. Han kaldte den Middelhavets perle. Vi bor i gåafstand til butikker og caféer i den lille badeby. Hotellet har en lækker olympisk pool og egen strand med liggestole til hotellets gæster. Poolen er åben fra 1. maj til 30. september (længere tid i godt vejr), og stranden er bemandet  fra 10. maj til 20. september. Værelserne har aircondition, tv, minibar, sikkerhedsboks og WiFi samt badeværelser med bruseniche og hårtørrer. Værelser med balkon mod tillæg. Middagene står på gode, valgfrie, italienske 3-retters menuer og stor salatbuffet.

Læs mere om hotellet her.
Poolområdet på Grand Hotel Continental i Tirrenia.