Inkl. alle udflugter!

Toscana & Middelhavet

Flyrejser
8 Dage

Med base ved kysten i den italienske ferieby Lido di Camaiore oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension samt flere store oplevelser og tid til afslapning ved det bølgende Middelhav. 
 

Rejs med til en vidunderlig del af Italien, hvor landskaberne i sandhed ligner noget fra en billedbog. Her venter endeløse grønne vidder, slanke cypresser, marker med snorlige vinranker og farvestrålende blomster, middelalderbyer og det smukke, blå Middelhav.

Sammen oplever vi noget af det allerbedste, Toscana har at byde på, når vi blandt andet besøger Det Skæve Tårn i Pisa, Firenze med sine utallige kunstskatte, charmerende...

Med base ved kysten i den italienske ferieby Lido di Camaiore oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension samt flere store oplevelser og tid til afslapning ved det bølgende Middelhav. 
 

Rejs med til en vidunderlig del af Italien, hvor landskaberne i sandhed ligner noget fra en billedbog. Her venter endeløse grønne vidder, slanke cypresser, marker med snorlige vinranker og farvestrålende blomster, middelalderbyer og det smukke, blå Middelhav.

Sammen oplever vi noget af det allerbedste, Toscana har at byde på, når vi blandt andet besøger Det Skæve Tårn i Pisa, Firenze med sine utallige kunstskatte, charmerende Lucca, marmorbruddene i Carrara og ikke mindst Den Liguriske Riviera, hvor vi på en afslappende togtur ser de fascinerende kystbyer ved Cinque Terre. Glæd dig til en rejse, der byder på et godt miks af italiensk kunst, kultur, natur og kulinariske oplevelser.

Vi bor på et hyggeligt, familiedrevet hotel blot 40 meter fra den smukke toscanske kyst. Her er der brede, gyldne sandstrande og gåafstand til shopping, restauranter og cafeer. 

Rutekort - Toscana & Middelhavet - S19

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse med balkon/terrasse
1.100,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
480,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Pisa t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • 7 nætter i Lido di Camaiore på Hotel Bracciotti***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x toscansk frokost, inkl. vin (6. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Besøg ved Det Skæve Tårn i Pisa, inkl. entré til katedralen
 • Byrundtur med turisttog i Pisa 
 • Udflugt til Marina di Pietrasanta, Forte dei Marmi og Viareggio
 • Togtur langs Cinque Terre med besøg i Monterosso, Vernazza og Riomaggiore 
 • Byvandring i Firenze med lokalguide
 • Byvandring i Lucca
 • Udflugt i det toscanske landskab med besøg på agriturismo, et lokalt landsted
 • Udflugt til marmorbruddene i Carrara
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Mod Toscana og Pisa

Med Norwegians morgenfly flyver vi direkte fra København til Pisa, hvor vi ankommer først på formiddagen. Fra lufthavnen kører vi ind til byen Pisa, hvor vi på Mirakelpladsen finder en af Europas mest ikoniske attraktioner, Det Skæve Tårn. Tårnet blev bygget i 1173 som en pralende erklæring til Pisas ærkefjende Firenze. På grund af et utilstrækkeligt fundament i den bløde undergrund begyndte tårnet dog allerede at hælde kort tid efter sin indvielse. Det tog næsten 200 år at bygge tårnet på pladsen, hvor vi også finder den smukke katedral og dåbskapellet. Vi ser marmorkirken med de gigantiske bronzedøre indefra, hvor vi kan beundre den pragtfulde prædikestol og betragte de store fresker i kuplens tag. I gåafstand til pladsen ligger Arno-floden, som også flyder igennem Firenze. Området minder lidt om om Venedigs Canal Grande, hvor du langs med floden kan betragte de elegante palæer på bredden. Vi kører med et lille turisttog gennem Pisas middelalderkvarter, og så er der tid til at finde frokost på egen hånd. 

Først på eftermiddagen sætter vi kursen nordover til vores hotel i kystbyen Lido di Camaiore, som ligger cirka 26 kilometer fra pragtfulde Pisa. Efter indkvartering på Hotel Bracciotti er der tid til lidt afslapning, inden vi igen mødes i hotellets restaurant til rejsens første middag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Det berømte skæve tårn i Pisa.

Det berømte skæve tårn i Pisa.

2. dag: Langs Toscanas kyst 

Efter morgenmaden ser vi nærmere på lokalområdet. Som perler på en snor ligger byerne Lido di Camaiore, Marina di Pietrasanta, Forte dei Marmi og Viareggio, som vi besøger på en busudflugt langs kysten. Store strandpromenader og badeglade mennesker følger os på hele turen, hvor vi først kører fra hotellet til Marina di Pietrasanta og så videre til Forte dei Marmi. Forte dei Marmi er den mest eksklusive by på den toscanske kyst, og byen er kendt for at huse berømtheder - blandt andet bor den italienske tenor Andrea Bocelli her. Fra Fote dei Marmi kører vi lidt væk fra kysten og besøger den lille middelalderby Pietrasanta, der er særligt kendt for sine marmor- og bronzemonumenter. Mange kunstnere har slået sig ned her igennem tiden, og byen er fyldt med lokale værksteder, specialbutikker og kunstgallerier, som der er mulighed for at udforske, når vi går en tur rundt i den charmerende middelalderby.

I bus fortsætter vi ud mod kysten igen, når vi kører til byen Viareggio. Siden 1800-tallet har byen været et yndet mål for de vandglade, og også i dag summer der af liv langs den palmeklædte strandpromenade. Vi kører tilbage til vores hotel i Lido di Camaiore, hvor vi ankommer omkring middag, så der er tid til finde frokost på egen hånd. Om aftenen mødes vi og spiser middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.  

3. dag: Cinque Terre – De Fem Byer

Dagens udflugt går mod den nordlige del af Toscana. I bus passerer vi grænsen til Ligurien, hvor uforglemmelige oplevelser venter ved den rå kyst. Cinque Terre, der også går under navnet De Fem Byer, skjuler sig i små vige langs den forrevne kyststrækning. Tidligere kunne de små landsbyer kun nås med muldyr eller med både via havet. Vi kører til La Spezia, hvor vi går ombord på et tog og kører den 12 kilometer lange tur til Monterosso, den nordligste af Cinque Terres fem byer. Byen var oprindelig en lille fiskerby og det fremgår tydeligt i den gamle bydel, hvor man stadig kan se de karakteristiske fiskerhuse ved havnen. Efter dette dejlige besøg stiger vi igen ombord på toget og kører til Vernazza, kunstnernes by, som er helt noget ganske særligt. Byen snor sig ned over klipperne, som de pastelfarvede huse klynger sig til. Her i disse eventyrlige omgivelser har du tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de charmerende gader og til at nyde en lokal frokost – måske frister en af byens fiskerestauranter?

Først på eftermiddagen mødes vi igen og fortsætter i tog til Riomaggiore, som af mange betegnes som den mest betagende af de fem byer. Vi går på opdagelse i de snirklede gader, og undervejs får du mulighed for at nyde eftermiddagskaffen, inden vi tager med toget tilbage til La Spezia. Her venter vores bus, og efter en dag fyldt med smukke oplevelser returnerer vi til vores hotel i Lido di Camaiore.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Cinque Terre - Toscana Rundrejse

Cinque Terre - Toscana Rundrejse

4. dag: På egen hånd 

Nyd en afslappende dag ved stranden, eller tag på opdagelse på egen hånd - rejselederen er altid behjælpelig med forslag til gode udflugter i området. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

5. dag: Firenze - Toscanas hovedstad

Vi kører tidligt fra hotellet mod Firenze, kunstens og renæssancens højborg, der også er en af Italiens smukkeste byer. I centrum møder vi vores dansktalende lokalguide, som på kyndig og interessant vis skal føre os rundt blandt de store seværdigheder. Det er en helt særlig fornemmelse at gå i gaderne, hvor Michelangelo, Leonardo og Botticelli spadserede i fordums tid. Dengang så huse og pladser næsten ud, som de gør i dag, og byen er fyldt med store mesterværker samt mere end halvdelen af Italiens samlede kunst.

På vores byvandring kommer vi blandt andet forbi den flotte domkirke Santa Maria del Fiore og det ottekantede dåbskapel med de udsmykkede bronzedøre. Vi passerer også det gamle marked og Piazza della Signoria, som var byens politiske centrum i middelalderen. I Santa Croce-kirken ligger Michelangelo begravet, og den har du mulighed for at besøge på egen hånd. Vi ser den kendte statue af hyrden David, som Michelangelo opførte, da byen i tidernes morgen var presset af den omkringliggende verden. Tæt på Arnofloden finder man verdens første museum, Uffizi-galleriet, der er fyldt med malerier af nogle af datidens største kunstnere såsom Leonardo da Vinci, Michelangelo og Rembrandt. Vi kommer også forbi Firenzes ikoniske bro Ponte Vecchio, som har været bolig for juvelerer i mere end fire århundreder. Her summer det af liv med gadeoptrædender, handlende og kunstnere. Du har tid til egne oplevelser og frokost, inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til vores hotel. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Fantastiske Firenze.

Fantastiske Firenze.

6. dag: Lucca og toscansk frokost i det grønne

Efter morgenmaden kører vi med bussen til den charmerende fæstningsby Lucca, som er omgivet af en velbevaret bymur. Bag muren gemmer sig en renæssanceperle uden lige, og vi går til det maleriske torv Piazza dell' Anfiteatro, som er fyldt med små, hyggelige caféer og restauranter. Her får du selvfølgelig tid til selv at gå på opdagelse i de smalle stræder. Lucca er komponisten Puccinis fødeby, og du har på egen hånd mulighed for at besøge hans barndomshjem.

Ved frokosttid kører vi ud i Toscanas bølgende landskaber, hvor du kan nyde naturen, den blå himmel og opleve nogle af de toscanske traditioner. Vi skal besøge det lille familiedrevne landsted La Piaggia, som er omgivet af seks hektar jord, der dyrkes nænsomt uden brug af kemikalier. Huset er restaureret under hensyntagen til dets oprindelige charme, og ved det smukke gule hus møder vi et familiemedlem, der viser os rundt på det hyggelige landsted, hvor de dyrker vin og oliven. Familien er selvforsynende fra den store køkkenhave, der bugner af grøntsager og krydderier. I disse billedskønne rammer nyder vi en dejlig toscansk frokost med typiske traditionelle retter, hvor gårdens egne råvarer selvfølgelig indgår. En skøn, autentisk oplevelse, hvor vi slapper af, nyder omgivelserne og lader os forføre af det toscanske køkken. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen mætte af gode oplevelser. Middagen spiser vi sammen i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Dagens frokost byder på lokale, toscanske specialiteter.

Dagens frokost byder på lokale, toscanske specialiteter.

 

7. dag: Marmorbruddene i Carrara - Toscanas hvide guld

I dag kører vi til det nordlige Toscana og de Apuanske Alper, hvor vi finder de verdenskendte marmorbrud ved Carrara. I selskab med en lokalguide kører vi til museet Cava Museo Carrara i Fantiscritti, hvor vi får et interessant indblik i de redskaber og teknikker, der kræves for at bryde det hvide guld. Det er fascinerende at tænke på, at de berømte statuer vi så i Firenze er lavet af marmor, der stammer fra disse brud. Lokalguiden fortæller på levende vis historien om området lige fra romertiden til i dag, og efterfølgende får du rig mulighed for at besøge marmorbutikken - du bliver måske fristet til at købe en lille souvenir med hjem.

Vi fortsætter til middelalderbyen Carrara, som også bærer præg af områdets store marmorrigdom. På en byvandring gennem det gamle kvarter ser vi blandt andet byens smukke katedral og det velbevarede slot Malaspina. Her i de hyggelige gader får du tid på egen hånd til frokost, inden vi først på eftermiddagen kører med bussen tilbage til vores hotel ved kysten. Rejsens sidste middag nyder vi sammen i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Udsigt over marmorbruddet i Carrara.

Udsigt over marmorbruddet i Carrara.

8. dag: Mod København

Vi forlader den toscanske kyst tidligt om morgenen og kører til Pisas lufthavn, hvor vi flyver med Norwegian direkte til København. Vi lander ved middagstid efter en dejlig uge fyldt med Toscanas absolutte højdepunkter.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Bracciotti ***, Lido di Camaiore
VisSkjul

Familiedrevet 3-stjernet hotel, som ligger dejligt i Lido di Camaiore midt på den toscanske kyst. Her bor vi blot 40 meter fra stranden og den brede strandpromenade, der er fyldt med cafeer og restauranter. Der er også flere butikker i gåafstand til hotellet, så du har rig mulighed for at gøre feriens indkøb her. 200 meter fra hotellets hoveddør går de lokale busser, så det er nemt at tage på egne eventyr langs kysten. Togstationen, hvorfra toget kører til Pisa, ligger små tre kilometer fra vores hotel.

Hotellet består af en hovedbygning og en nabovilla med en dejlig have. Uanset hvor du bor, kan du benytte faciliteterne ved begge bygninger, der blandt andet inkluderer restaurant, bar, elevator, wellness (mod betaling) og to pools, hvoraf den ene har jacuzzi (åben fra slutningen af april til slutningen af oktober). Bemærk, at den nærliggende strand er en betalingsstrand. To solstole og en parasol koster cirka 6 euro pr. dag. Stranden er åben fra først i maj til midt i oktober. I hotellets restaurant serveres den inkluderede halvpension, der består af morgenmad fra buffet samt 3-retters middag med menuvalg til forret og hovedret.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser (ca. 15 m2) med balkon eller terrasse, tv, gratis WiFi og badeværelse. Mod tillæg kan der bestilles eneværelser med balkon eller terrasse.

Læs mere om hotellet her.