Inkl. alle udflugter!

Toscana & Middelhavet · 2023

Flyrejser
8 Dage

Med base i den italienske badeby Marina di Pietrasanta oplever vi på denne rejse nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension, flere spændende udflugter samt tid til afslapning eller egne oplevelser.  
 

Rejs med til en af de mest vidunderlige dele af Italien, hvor de bølgende og postkortskønne landskaber breder sig med slanke cypresser, støvgrønne olivenlunde og frodige vinmarker rundt om de charmerende middelalderbyer og bakketoppe. Her venter historierigdom, utrolige kulturskatte og stemningsfulde kystbyer ved det smukke, blå Middelhav.

Sammen oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter til de klassiske interessante kulturbyer. Vi besøger blandt andet pladsen med...

Med base i den italienske badeby Marina di Pietrasanta oplever vi på denne rejse nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension, flere spændende udflugter samt tid til afslapning eller egne oplevelser.  
 

Rejs med til en af de mest vidunderlige dele af Italien, hvor de bølgende og postkortskønne landskaber breder sig med slanke cypresser, støvgrønne olivenlunde og frodige vinmarker rundt om de charmerende middelalderbyer og bakketoppe. Her venter historierigdom, utrolige kulturskatte og stemningsfulde kystbyer ved det smukke, blå Middelhav.

Sammen oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter til de klassiske interessante kulturbyer. Vi besøger blandt andet pladsen med Det Skæve Tårn i Pisa, kunst og renæssancens højborg Firenze samt charmerende og historiske Lucca.

Vores base er den velorganiserede badeby Marina di Pietrasanta med de fantastiske sandstrande. Vender du ryggen til havet, kan du nyde det spektakulære syn af bjergkæden de Apuanske Alper, der troner stolt i baggrunden. I Marina de Pietrasanti har vi fundet en lille perle af et hotel, nemlig det historiske Villa Tiziana. Hotellets bygning har rødder i Versilia-områdets storslåede fortid og villaen ligger omgivet af en 7.000 m2 stor park. Her bor vi i hyggelige omgivelser, som mest af alt har karakter af et hjem og ikke et hotel. Villaen byder på gode fællesområder, udendørs pool og restaurant, hvor kokken forkæler os med dejlige italienske retter. 

Glæd dig til en rejse, der byder på et godt miks af interessante oplevelser i Toscanas store kulturbyer tilsat kystens indbydende sandstrande. 

Kort - Toscana og Middelhavet - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse standard med balkon el. terrasse
550,-
Dobbeltværelse superior
800,-
Dobbeltværelse superior med balkon el. terrasse
1.350,-
Eneværelse standard
675,-
Eneværelse standard med balkon el. terrasse
1.699,-
Eneværelse superior
2.225,-
Eneværelse superior med balkon el. terrasse
3.275,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
495,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Firenze t/r 
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 335
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • 7 nætter i Marina di Pietrasanta på Hotel Villa Tiziana***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x toscansk frokost, inkl. vin (5. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Besøg i Forte dei Marmi 
 • Byvandring i Pietrasanta
 • Byrundtur med turisttog i Pisa 
 • Besøg ved Det Skæve Tårn i Pisa, inkl. entré til katedralen
 • Byvandring i Lucca
 • Udflugt i det toscanske landskab med besøg på agriturismo
 • Byvandring i Firenze med dansktalende lokalguide
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Toscana 

Om formiddagen flyver vi med SAS direkte til Firenze. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel, der ligger i kystbyen Marina di Pietrasanta. Her checker vi ind på Villa Tiziana, og derefter kan du finde dig til rette på dit værelse og måske gå lidt på opdagelse i den omkringliggende park.

Om aftenen mødes vi hotellets restaurant og sammen nyder vi feriens første middag. 

Inkluderede måltider: Middag. 

Hotel Villa Tiziana ligger 350 meter fra havet.

Hotel Villa Tiziana ligger 350 meter fra havet.

2. dag: Forte dei Marmi og Pietrasanta  

Efter en dejlig nattesøvn i de rolige omgivelser skal vi på en lille halvdagsudflugt for at se nærmere på lokalområdet. I bus kører vi til den nærliggende by Forte dei Marmi, som er den mest eksklusive by på den toscanske kyst. Byen er kendt for at huse flere berømtheder, såsom den italienske tenor Andrea Bocelli.

Fra Forte dei Marmi kører vi lidt væk fra kysten og besøger den lille middelalderby Pietrasanta, beliggende cirka fem kilometer fra vores hotel. Byen er særlig kendt for sine marmor- og bronzemonumenter. Mange kunstnere har slået sig ned her gennem tiden, og Pietrasanta har fået kælenavnet lille Athen. Her finder du lokale værksteder, specialbutikker og kunstgallerier, som du har mulighed for at udforske, når vi går en tur rundt i den charmerende middelalderby. Der bliver også tid til at spise frokost i den hyggelige by.

Vi kører retur til vores hotel først på eftermiddagen, men du kan også vælge at blive i den gamle bydel og selv tage den lokale bus retur til hotellet. Bussen kører cirka hver halve time, og rejselederen informerer gerne om stoppesteder og køreplan.

Om aftenen mødes vi og spiser middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Udsigt over middelalderbyen Pietrasanta.

Udsigt over middelalderbyen Pietrasanta.

3. dag: Pisa

Efter morgenmaden kører vi mod Pisa for at opleve nogle af Europas mest ikoniske attraktioner. På Mirakelpladsen finder vi Det Skæve Tårn, som blev bygget i 1173 som en pralende erklæring til Pisas ærkefjende Firenze. På grund af et utilstrækkeligt fundament i den bløde undergrund begyndte tårnet dog allerede at hælde kort tid efter sin indvielse. Det tog næsten 200 år at bygge tårnet på pladsen, hvor vi også finder den smukke katedral og Dåbskapellet. Vi ser marmorkirken med de gigantiske bronzedøre, hvor vi kan beundre den pragtfulde prædikestol og betragte de store freskoer i kuplens tag.

I gåafstand til pladsen ligger Arnofloden, som også flyder igennem Firenze. Området minder lidt om Venedigs Canal Grande, hvor du langs med floden kan betragte de elegante palæer på bredden. Vi skal også ud at køre med Pisas lille turisttog gennem Pisas middelalderkvarter, og du får desuden lidt tid på egen hånd til oplevelser i den smukke by, inden vi kører retur til Marina di Pietrasanta.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det berømte skæve tårn i Pisa.

Det berømte skæve tårn i Pisa.

4. dag: På egen hånd

Dagen i dag er din, og du sætter tempo og indhold lige som du vil have det. Du kan tage en slap-af-dag ved poolen med en god bog eller slentre en tur langs stranden. Områdets mange restauranter, trattoriaer og pizzeriaer er med garanti klar til at friste med en frokost med ægte italiensk velsmag. Mon ikke også der er mulighed for en læskende gelato et sted i nærheden? 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

5. dag: Lucca og toscansk frokost i det grønne

Efter morgenmaden kører vi med bussen til den charmerende fæstningsby Lucca, som er omgivet af en velbevaret bymur. Bag muren gemmer sig en renæssanceperle uden lige, og sammen spadserer vi til det maleriske torv Piazza dell' Anfiteatro, som er fyldt med små, hyggelige cafeer og restauranter. Her får du selvfølgelig tid til selv at gå på opdagelse i de smalle stræder. Lucca er komponisten Puccinis fødeby, og du har på egen hånd mulighed for at besøge hans barndomshjem.

Ved frokosttid kører vi ud i Toscanas bølgende landskaber, hvor du kan nyde naturen, den blå himmel og opleve nogle af de toscanske traditioner. Vi skal besøge det lille familiedrevne agriturismo og landsted La Piaggia, som er omgivet af seks hektar jord, der dyrkes nænsomt uden brug af kemikalier. Huset er restaureret under hensyntagen til dets oprindelige charme, og ved det smukke gule hus mødes vi af et familiemedlem, der viser os rundt på det hyggelige landsted, hvor de dyrker vin og oliven. Familien er selvforsynende fra den store køkkenhave, der bugner af grøntsager og krydderier.

I disse billedskønne rammer nyder vi en dejlig toscansk frokost med typiske traditionelle retter, hvor gårdens egne råvarer selvfølgelig indgår. En skøn, autentisk oplevelse, hvor vi slapper af, nyder omgivelserne og lader os forføre af det toscanske køkken.

Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen mætte af gode oplevelser.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dagens frokost byder på lokale, toscanske specialiteter.

Dagens frokost byder på lokale, toscanske specialiteter.

6. dag: Firenze - Toscanas hovedstad

Vi kører tidligt fra hotellet mod Firenze, kunstens og renæssancens højborg, der også er en af Italiens smukkeste byer. I centrum møder vi vores dansktalende lokalguide, som på kyndig og interessant vis skal føre os rundt blandt de store seværdigheder. Det er en helt særlig fornemmelse at gå i gaderne, hvor Michelangelo, Leonardo og Botticelli spadserede i fordums tid. Dengang så huse og pladser næsten ud, som de gør i dag, og byen er fyldt med store mesterværker samt mere end halvdelen af Italiens samlede kunst.

På vores byvandring kommer vi blandt andet forbi den flotte domkirke Santa Maria del Fiore og det ottekantede dåbskapel med de udsmykkede bronzedøre. Vi passerer også det gamle marked og Piazza della Signoria, som var byens politiske centrum i middelalderen. I Santa Croce-kirken ligger Michelangelo begravet, og den har du mulighed for at besøge på egen hånd. Vi ser den kendte statue af hyrden David, som Michelangelo opførte, da byen i tidernes morgen var presset af den omkringliggende verden. Tæt på Arnofloden finder man verdens første museum, Uffizi-galleriet, der er fyldt med malerier af nogle af datidens største kunstnere såsom Leonardo da Vinci, Michelangelo og Rembrandt.

Vi skal selvfølgelig også se Firenzes ikoniske bro Ponte Vecchio, som har været bolig for juvelerer i mere end fire århundreder. Her summer det af liv med gadeoptrædender, handlende og kunstnere. Der bliver også tid på egen hånd til flere oplevelser og frokost i Firenze, inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til vores hotel. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Fantastiske Firenze.

Fantastiske Firenze.

7. dag: På egen hånd

Nyd en feriedag på stranden, eller slap af ved hotellets pool. Måske vil du finde din helt egen plet i hotellets hyggelige have og fordybe dig i en bog? Du kan også tage lokalbussen til den gamle bydel i Pietrasanta, som med sin hyggelig atmosfære altid byder på dejlige oplevelser. Vi kan også anbefale en slentretur til fods i det hyggelige kvarter omkring Hotel Villa Tiziana, hvor du kan nyde synet af kvarterets smukke villaer. 

Eller måske vil du leje en cykel og køre en tur på cykelstien, der løber parallelt med kysten? Langs med kysten kan du for eksempel besøge de populære feriebyer Forte dei Marmi, Lido di Camaiore eller Viareggio. Hotellet og rejselederen er behjælpelige med cykeludlejning og sørger for, at cyklerne bliver leveret til hotellet. Priserne for cykelleje er cirka 12 euro for 1 dag, 17 euro for 2 dage, 22 euro for 3 dage og 27 euro for 4 dage. 

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant og nyder feriens sidste middag sammen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Poolområdet på Hotel Villa Tiziana.

Poolområdet på Hotel Villa Tiziana.

8. dag: Hjemrejse til København

Morgenmad på hotellet og derefter er det blevet tid til at vi siger farvel til den toscanske kyst. I bus kører vi til Firenze lufthavn, hvorfra vi flyver med SAS direkte til København. Vi lander i Danmark om eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Villa Tiziana ***, Marina di Pietrasanta
VisSkjul

Hotel Villa Tiziana blev bygget i 1910 og har rødder tilbage i Versilia-områdets storslåede fortid, hvor bygningen var et privat palads. Hotellet ligger i et roligt beboelsesområde omgivet af 7.000 m2 park fyldt med gamle træer, grønne buske og smukke blomster. Stranden i Marina di Pietrasanta ligger i gåafstand fra villaen (ca. 450 meter).

På hotellet finder du en udendørs pool med solterrasse samt grustennisbane (mod betaling), restaurant, bar, fitnessområde og gratis WiFi på de fælles opholdsområder. Aircondition/varme mod betaling. Håndklædeservice 3 euro per badehåndklæde. Ca. 400 meter fra hotellet er der et busstoppested, hvorfra busserne kører til de nærliggende kystbyer og historiske Pietrasanta. 

Værelser  

Hotel Villa Tiziana har i alt 27 værelser. Hotellet er gennem tiderne blevet nænsomt restaureret med respekt for stedets historie. I dag fremstår det som et charmerende mellemklassehotel med et tvist af gammeldags charme, hvor man har kombineret det antikke med moderne møbler. Værelserne er enkelt, men funktionelt indrettet og uens i størrelse. Vi gør opmærksom på at indkvartering finder stad i stedets hovedbygning og i den nærliggende villa, der ligger i haven tæt ved hotellets pool. 

Grundprisen er baseret på ophold i standard dobbeltværelse.  Øvrige værelsestyper er mod tillæg.

Dobbelt- og eneværelse standard

Værelse med tv, sikkerhedsboks og badeværelse. Mod tillæg enkeltværelse med enkeltseng.

Dobbelt- og eneværelser standard med balkon eller terrasse

Værelse med balkon eller terrasse, tv, sikkerhedsboks og badeværelse. Eneværelserne har enkeltseng. Balkon eller terrasse kan være balkon, terrasse eller dør, der går direkte ud i parken. Terrasse i villaen er ikke afspærret/inddækket ud for de enkelte værelser.  

Dobbelt- og eneværelse superior 

Værelse med tv, lille køleskab, sikkerhedsboks og badeværelse med hårtørrer. Eneværelserne har enkeltseng.

Dobbelt og eneværelser superior med balkon eller terasse

Værelse med balkon eller terrasse, tv, lille køleskab, sikkerhedsboks og badeværelse med hårtørrer. Eneværelserne har enkeltseng. Balkon eller terrasse kan være balkon, terrasse eller dør, der går direkte ud i parken. Terrasse i villaen er ikke afspærret/inddækket ud for de enkelte værelser.  

Velkommen til Hotel Villa Tiziana.
Velkommen til Hotel Villa Tiziana.
Entréen til Hotel Villa Tiziana.
Entréen til Hotel Villa Tiziana.
Udendørsområde på Hotel Villa Tiziana.
Udendørsområde på Hotel Villa Tiziana.
Udendørsområde på Hotel Villa Tiziana.
Udendørsområde på Hotel Villa Tiziana.
Poolområdet på Hotel Villa Tiziana.
Poolområdet på Hotel Villa Tiziana.
Baren på Hotel Villa Tiziana.
Baren på Hotel Villa Tiziana.
Fællesområde på Hotel Villa Tiziana.
Fællesområde på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på dobbeltværelse standard på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på dobbeltværelse standard på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på eneværelse standard på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på eneværelse standard på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på eneværelse standard med balkon eller terrasse på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på eneværelse standard med balkon eller terrasse på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på dobbeltværelse superior på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på dobbeltværelse superior på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på dobbeltværelse superior med balkon eller terrasse på Hotel Villa Tiziana.
Eksempel på dobbeltværelse superior med balkon eller terrasse på Hotel Villa Tiziana.
Hotel Villa Tiziana ligger 450 meter fra havet.
Hotel Villa Tiziana ligger 450 meter fra havet.