Inkl. alle udflugter!

Toscana & Middelhavet · 2022

Flyrejser
8 Dage

Med base ved kysten i den italienske ferieby Lido di Camaiore oplever vi på denne rejse nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension, flere spændende udflugter samt tid til afslapning ved det bølgende Middelhav. 
 

Rejs med til en af de mest vidunderlige dele af Italien, hvor de bølgende og postkortskønne landskaber breder sig med slanke cypresser, støvgrønne olivenlunde og frodige vinmarker rundt om de charmerende Middelalderbyer og bakketoppe. Her venter historierigdom, utrolige kulturskatte, mad og vin i verdensklasse og stemningsfulde kystbyer ved det smukke, blå Middelhav.

Sammen oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi besøger blandt...

Med base ved kysten i den italienske ferieby Lido di Camaiore oplever vi på denne rejse nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi har inkluderet halvpension, flere spændende udflugter samt tid til afslapning ved det bølgende Middelhav. 
 

Rejs med til en af de mest vidunderlige dele af Italien, hvor de bølgende og postkortskønne landskaber breder sig med slanke cypresser, støvgrønne olivenlunde og frodige vinmarker rundt om de charmerende Middelalderbyer og bakketoppe. Her venter historierigdom, utrolige kulturskatte, mad og vin i verdensklasse og stemningsfulde kystbyer ved det smukke, blå Middelhav.

Sammen oplever vi nogle af Toscanas absolutte højdepunkter. Vi besøger blandt andet pladsen med Det Skæve Tårn i Pisa, kunst og renæssancens højborg Firenze, charmerende og historiske Lucca, Den Liguriske Riviera, hvor vi ser de fascinerende kystbyer ved Cinque Terre. Sidst, men ikke mindst, skal vi på en sejltur til Portovenere, som er en af Italiens mest fotograferede byer. Glæd dig til en rejse, der byder på et godt miks af italiensk kunst, kultur, natur og kulinariske oplevelser.

Vi har inkluderet halvpension og ophold i kystbyen Lido de Camaiore på et hyggeligt, familiedrevet hotel, som ligger blot 40 meter fra den smukke toscanske kyst. Her er der brede, gyldne sandstrande og blot en dejlig gåtur til gode shoppingmuligheder samt lækre restauranter og cafeer. 

 

Kort - Toscana og Middelhavet - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse med balkon eller terrasse
999,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
560,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Pisa t/r 
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 290
 • Transfer lufthavn-hotel t/r 
 • 7 nætter i Lido di Camaiore på Hotel Bracciotti***
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x toscansk frokost, inkl. vin (6. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Udflugt til Marina di Pietrasanta, Forte dei Marmi og Viareggio
 • Togtur langs Cinque Terre med besøg i Monterosso, Vernazza og Riomaggiore 
 • Byvandring i Firenze
 • Byvandring i Lucca
 • Udflugt i det toscanske landskab med besøg på agriturismo
 • Udflugt til Lerici og Portovenere, inkl. sejltur i Poeternes Bugt
 • Besøg ved Det Skæve Tårn i Pisa, inkl. entré til katedralen
 • Byrundtur med turisttog i Pisa 
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Mod Toscana 

Midt på dagen flyver vi med Norwegian direkte til Pisa. Fra lufthavnen kører vi til vores hotel, der ligger i kystbyen Lido di Camaiore. Her checker vi ind på Hotel Bracciotti, og derefter kan du finde dig til rette på dit værelse. Vi mødes igen til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Middag. 

2. dag: Langs Toscanas kyst 

Efter morgenmaden ser vi nærmere på lokalområdet. Som perler på en snor ligger byerne Lido di Camaiore, Marina di Pietrasanta, Forte dei Marmi og Viareggio, som vi besøger på en busudflugt langs kysten. Store strandpromenader og badeglade mennesker følger os på hele turen, hvor vi først kører til Marina di Pietrasanta og så videre til Forte dei Marmi. Forte dei Marmi er den mest eksklusive by på den toscanske kyst, og byen er kendt for at huse berømtheder - blandt andet bor den italienske tenor Andrea Bocelli her.

Fra Forte dei Marmi kører vi lidt væk fra kysten og besøger den lille middelalderby Pietrasanta, der er særlig kendt for sine marmor- og bronzemonumenter. Mange kunstnere har slået sig ned her gennem tiden, og byen er fyldt med lokale værksteder, specialbutikker og kunstgallerier, som vi har mulighed for at udforske, når vi går en tur rundt i den charmerende middelalderby.

I bus kører vi atter ud mod kysten og byen Viareggio. Siden 1800-tallet har byen været et yndet mål for de vandglade, og også i dag summer der af liv langs den palmeklædte strandpromenade. Vi kører tilbage til vores hotel i Lido di Camaiore, hvor vi ankommer omkring middag, så der er tid til at nyde en frokost på egen hånd. Om aftenen mødes vi og spiser middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.  

Feriebyen Viareggio.

Feriebyen Viareggio.

3. dag: Cinque Terre – De Fem Byer

Dagens udflugt går mod den nordlige del af Toscana. I bus passerer vi grænsen til Ligurien, hvor uforglemmelige oplevelser venter ved den rå kyst. Cinque Terre, der også går under navnet De Fem Byer, skjuler sig i små vige langs den forrevne kyststrækning. Tidligere kunne de små landsbyer kun nås med muldyr eller med både via havet. Vi kører til Levanto, hvor vi går ombord på et tog og kører den 12 kilometer lange tur til Monterosso, den nordligste af Cinque Terres fem byer. Byen var oprindelig en lille fiskerby, og det fremgår tydeligt i den gamle bydel, hvor vi stadig kan se de karakteristiske fiskerhuse ved havnen.

Efter dette dejlige besøg stiger vi igen ombord på toget og kører til Vernazza, kunstnernes by, som er noget ganske særligt. Byen snor sig ned over klipperne, som de pastelfarvede huse klynger sig til. Her i disse eventyrlige omgivelser har du tid på egen hånd til at gå på opdagelse i de charmerende gader og til at nyde en lokal frokost – måske frister en af byens fiskerestauranter?

Først på eftermiddagen mødes vi igen og fortsætter i tog til Riomaggiore, som af mange betegnes som den mest betagende af de fem byer. Vi går på opdagelse i de snirklede gader, og undervejs får du mulighed for at nyde eftermiddagskaffen, inden vi tager med toget tilbage til Levanto. Her venter vores bus, og efter en dag fyldt med smukke oplevelser returnerer vi til vores hotel i Lido di Camaiore.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Udsigt over Vernazza.

Udsigt over Vernazza.

4. dag: Pisa

Efter morgenmaden kører vi mod Pisa for at opleve nogle af Europas mest ikoniske attraktioner. På Mirakelpladsen finder vi Det Skæve Tårn, som blev bygget i 1173 som en pralende erklæring til Pisas ærkefjende Firenze. På grund af et utilstrækkeligt fundament i den bløde undergrund begyndte tårnet dog allerede at hælde kort tid efter sin indvielse. Det tog næsten 200 år at bygge tårnet på pladsen, hvor vi også finder den smukke katedral og Dåbskapellet. Vi ser marmorkirken med de gigantiske bronzedøre, hvor vi kan beundre den pragtfulde prædikestol og betragte de store freskoer i kuplens tag.

I gåafstand til pladsen ligger Arnofloden, som også flyder igennem Firenze. Området minder lidt om Venedigs Canal Grande, hvor du langs med floden kan betragte de elegante palæer på bredden. Vi skal også ud at køre med byens lille turisttog gennem Pisas middelalderkvarter og du får lidt tid på egen hånd til oplevelser i den smukke by.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det berømte skæve tårn i Pisa.

Det berømte skæve tårn i Pisa.

5. dag: Firenze - Toscanas hovedstad

Vi kører tidligt fra hotellet mod Firenze, kunstens og renæssancens højborg, der også er en af Italiens smukkeste byer. I centrum møder vi vores dansktalende lokalguide, som på kyndig og interessant vis skal føre os rundt blandt de store seværdigheder. Det er en helt særlig fornemmelse at gå i gaderne, hvor Michelangelo, Leonardo og Botticelli spadserede i fordums tid. Dengang så huse og pladser næsten ud, som de gør i dag, og byen er fyldt med store mesterværker samt mere end halvdelen af Italiens samlede kunst.

På vores byvandring kommer vi blandt andet forbi den flotte domkirke Santa Maria del Fiore og det ottekantede dåbskapel med de udsmykkede bronzedøre. Vi passerer også det gamle marked og Piazza della Signoria, som var byens politiske centrum i middelalderen. I Santa Croce-kirken ligger Michelangelo begravet, og den har du mulighed for at besøge på egen hånd. Vi ser den kendte statue af hyrden David, som Michelangelo opførte, da byen i tidernes morgen var presset af den omkringliggende verden. Tæt på Arnofloden finder man verdens første museum, Uffizi-galleriet, der er fyldt med malerier af nogle af datidens største kunstnere såsom Leonardo da Vinci, Michelangelo og Rembrandt.

Vi kommer også forbi Firenzes ikoniske bro Ponte Vecchio, som har været bolig for juvelerer i mere end fire århundreder. Her summer det af liv med gadeoptrædender, handlende og kunstnere. Der bliver også tid på egen hånd til flere oplevelser og frokost, inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til vores hotel. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Fantastiske Firenze.

Fantastiske Firenze.

6. dag: Lucca og toscansk frokost i det grønne

Efter morgenmaden kører vi med bussen til den charmerende fæstningsby Lucca, som er omgivet af en velbevaret bymur. Bag muren gemmer sig en renæssanceperle uden lige, og sammen spadserer vi til det maleriske torv Piazza dell' Anfiteatro, som er fyldt med små, hyggelige cafeer og restauranter. Her får du selvfølgelig tid til selv at gå på opdagelse i de smalle stræder. Lucca er komponisten Puccinis fødeby, og du har på egen hånd mulighed for at besøge hans barndomshjem.

Ved frokosttid kører vi ud i Toscanas bølgende landskaber, hvor du kan nyde naturen, den blå himmel og opleve nogle af de toscanske traditioner. Vi skal besøge det lille familiedrevne agriturismo og landsted La Piaggia, som er omgivet af seks hektar jord, der dyrkes nænsomt uden brug af kemikalier. Huset er restaureret under hensyntagen til dets oprindelige charme, og ved det smukke gule hus mødes vi af et familiemedlem, der viser os rundt på det hyggelige landsted, hvor de dyrker vin og oliven. Familien er selvforsynende fra den store køkkenhave, der bugner af grøntsager og krydderier.

I disse billedskønne rammer nyder vi en dejlig toscansk frokost med typiske traditionelle retter, hvor gårdens egne råvarer selvfølgelig indgår. En skøn, autentisk oplevelse, hvor vi slapper af, nyder omgivelserne og lader os forføre af det toscanske køkken. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen mætte af gode oplevelser.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dagens frokost byder på lokale, toscanske specialiteter.

Dagens frokost byder på lokale, toscanske specialiteter.

 

7. dag: Poeternes Bugt, Lerici og Portovenere

Fra hotellet kører vi nordover til La Spezia-bugten, hvor vi syd for byen af samme navn finder den charmerende og hyggelige by Lerici. I århundreder har denne lille perle været en enklave for digtere og forfattere, som har søgt det rolige og autentiske liv. I dag er byen en badeby med et moderne havnemiljø fyldt med hyggelige cafeer, restauranter og pastelfarvede huse. Foran Lerici finder vi et imponerende slot fra 1100-tallet, hvorfra man i middelalderen kontrollerede farvandet i bugten. Du får tid på egen hånd i byen til at gå på opdagelse, eller måske nyde formiddagskaffen og den smukke udsigt langs vandet. Vi mødes igen ved havnen, hvorfra vi skal på sejltur.

I en lille båd krydser vi Poeternes Bugt og ankommer til Portevenere, som ligger tæt på Cinque Terre. Portovenere oser af atmosfære, og allerede når vi ankommer, kan du nyde synet af smalle, otte-etagers huse i røde og gule farver langs havnepromenaden - måske middelalderens svar på højhuse?

Har du lyst, kan du følge med rejselederen op gennem byen helt op til borgen på toppen, hvorfra udsigten er formidabel. I den gamle bydel og langs havnepromenaden finder du også flere hyggelige restauranter, hvor du kan nyde dagens frokost på egen hånd. Først på eftermiddagen bliver vi hentet af vores bus, og herfra kører vi tilbage til hotellet tids nok til, at du kan nå en svømmetur i havet eller nyde en aperitivo på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt til havnen i Portovenere.

Udsigt til havnen i Portovenere.

8. dag: Hjemrejse til København

Formiddagen kan du bruge på at pakke og eventuelt nå de sidste indkøb, inden vi midt på dagen siger farvel til den toscanske kyst. Herefter kører vi til Pisa lufthavn, hvorfra vi flyver direkte til København med Norwegian. Vi lander i Danmark ca. kl. 18.00.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Bracciotti ***, Lido di Camaiore
VisSkjul

Familiedrevet 3-stjernet hotel, som ligger dejligt i Lido di Camaiore midt på den toscanske kyst. Her bor vi blot 40 meter fra stranden og den brede strandpromenade, der er fyldt med cafeer og restauranter. Der er også flere butikker i gåafstand fra hotellet. 200 meter fra hotellets hoveddør går de lokale busser, så det er nemt at tage på egne eventyr langs kysten. Togstationen, hvorfra toget kører til Pisa, ligger små tre kilometer fra vores hotel.

Hotellet består af en hovedbygning og en nabovilla med en dejlig have. Uanset hvor du bor, kan du benytte faciliteterne ved begge bygninger, der blandt andet inkluderer restaurant, bar, wellness (mod betaling) og to pools, hvoraf den ene har jacuzzi (åben fra slutningen af april til slutningen af oktober). I hotellets restaurant serveres den inkluderede halvpension, der består af morgenmad fra buffet samt 3-retters middag med menuvalg til forret og hovedret. Hotellet har elevator.

Bemærk, at den nærliggende strand er en betalingsstrand. To solstole og en parasol koster cirka seks euro pr. dag. Stranden er åben fra først i maj til midt i oktober.

Værelser

Vi bor på standard dobbeltværelser (ca. 15 m2) med balkon eller terrasse, tv, føntørrer, værdiboks, gratis WiFi og badeværelse. Mod tillæg kan der bestilles eneværelser med balkon eller terrasse.

Læs mere om hotellet her.

Indgangen til Hotel Bracchiotti.
Indgangen til Hotel Bracchiotti.
Værelse på Hotel Bracchiotti.
Værelse på Hotel Bracchiotti.