4-stjernet skib med helpension

Krydstogt på Mosel & Saar · 2022

Krydstogter
8 Dage

Maleriske landskaber, gamle borge og vinranker så langt øjet rækker - glæd dig til et dejligt flodkrydstogt med 4-stjernet skib på den naturskønne Mosel og den smukke Saarflod.

På dette flodkrydstogt har vi udvidet den populære sejlads på Mosel med en tur op ad Saarfloden, som tager os helt tæt på Frankrig i det charmerende Saarland og Saarburg. Saarland er den mindste af de tyske delstater og har gennem tiderne været tilknyttet såvel Frankrig som Tyskland. På hyggelige byvandringer i de charmerende byer langs floderne mærker vi tydeligt den franske indflydelse samt lærer mere om områdets spændende historie. Glæd dig også...

Maleriske landskaber, gamle borge og vinranker så langt øjet rækker - glæd dig til et dejligt flodkrydstogt med 4-stjernet skib på den naturskønne Mosel og den smukke Saarflod.

På dette flodkrydstogt har vi udvidet den populære sejlads på Mosel med en tur op ad Saarfloden, som tager os helt tæt på Frankrig i det charmerende Saarland og Saarburg. Saarland er den mindste af de tyske delstater og har gennem tiderne været tilknyttet såvel Frankrig som Tyskland. På hyggelige byvandringer i de charmerende byer langs floderne mærker vi tydeligt den franske indflydelse samt lærer mere om områdets spændende historie. Glæd dig også til et spændende besøg i Luxembourg, når vi besøger storbyen af samme navn.

Det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora danner en skøn ramme om sejladsen. Vi sejler mest om dagen, så du fra skibets store soldæk eller fra salonen kan nyde den fascinerende sejlads på to af Tysklands mest naturskønne floder.

Når vi sejler langs de naturskønne floder, kan vi næsten ikke undgå at se de mange vinranker, der spreder sig i landskabet, og det er ingen hemmelighed, at dette område er kendt for sin vinproduktion. Både Mosel- og Saarvine er spændende bekendtskaber - måske har du allerede nydt en Mosel-Saar-Ruwer-vin, som har nydt stor popularitet i Danmark? Ellers får du rig mulighed for at smage på de lokale dråber, når vi besøger vinproducenter, der stolt byder på et glas af deres liflige vine.

Kort - Krydstogt på Mosel & Saar - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.750,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
2.450,-
Enekahyt på hoveddæk
2.975,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
4.725,-
Drikkepakke ombord
1.025,-
Afbestillingsforsikring
630,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation 
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation 2/10-2022
 • 7 nætter ombord på MS Leonora****+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 8 x frokost (1.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag) 
 • Velkomstdrink ombord
 • Moselvinsmagning
 • Saarvinsmagning
 • Byvandring i Bernkastel-Kues
 • Byvandring i Saarburg
 • Udflugt til Luxembourg 
 • Byrundtur i Trier
 • Besøg i Traben-Trarbach
 • Byvandring i Koblenz
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 420,- 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingsteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby - Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 22.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 22.30
06.30 København, Sjælør Station 22.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 21.30
07.00 Ølby Station ved Netto 21.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K/vest og hjemrejse Circle K/øst) 20.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 20.30
07.55 Højmølle Kro 20.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 20.00
08.30 Maribo Banegård 19.45
08.40 Rødby Færge ved kontrol 19.30

Rute 4 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 23.00
05.15 Svebølle Center 22.40
05.30 Jyderup Bane 22.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 22.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 21.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 21.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.15

Rute 5 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Bane 22.55
05.35 Vig forsamlingshus 22.40
05.40 Herrestrup busterminal 22.35
06.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 22.05
06.15 Tølløse Bane 21.40
06.40 Ringsted Bane 21.35
07.00 Haslev Bane 21.15

Rute 7 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

1. dag: Koblenz

I vores bekvemme bus kører vi fra Danmark gennem Tyskland til Moselfloden. Undervejs hygger vi os med en frokostpause, og om aftenen ankommer vi til Koblenz, hvor vores skib MS Leonora ligger ved kaj. Efter indskibningen bydes vi på en velkomstdrink i loungen, hvor skibets besætning bliver præsenteret. Efter en sen middag ombord mødes vi igen i loungen, hvor skibets musiker spiller velkendte melodier. Fra Koblenz sejler vi ind på den maleriske Moselflod forbi Dieblicher Wald og Kobern-Gondorf til den hyggelige vinby Alken ved den majestætiske Burg Thurant. Her ligger skibet natten over. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Hyggelige Jesuitenplatz i Koblenz.

Hyggelige Jesuitenplatz i Koblenz.

2. dag: Alken - Bernkastel-Kues

Mens vi nyder skibets morgenbuffet, sejler vi op ad Mosel forbi gamle middelalderborge og små vinbyer. Du kan nyde formiddagens sejlads fra soldækket eller salonen; undervejs passerer vi flere sluser, hvilket altid er en særlig oplevelse.

Efter frokosten ankommer vi til Mosels perle - den charmerende by Bernkastel-Kues. Mange af husene kan dateres tilbage til den sene middelalder, og eventyrbyen er fyldt med bedårende bindingsværkshuse, fortovscafeer og butikker langs de små brolagte gader og stræder, som udgår fra torvet. Om eftermiddagen fører rejselederen an på en byvandring, hvor vi oplever det hyggelige bymiljø.

Aftenens middag nyder vi sammen i restauranten på MS Leonora. Skibet ligger i Bernkastel-Kues natten over, så har du lyst til at strække benene, kan vi anbefale en aftenpromenade i den charmende by.    

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Klassisk bindingsværk i stemningsfulde Bernkastel-Kues.

Klassisk bindingsværk i stemningsfulde Bernkastel-Kues.

3. dag: Bernkastel-Kues - Saarburg

Tidligt om morgenen sejler vi fra Bernkastel-Kues op ad Mosel og videre forbi Trier til Konz, hvor vi sejler ind på den smalle Saarflod til den hyggelige by Saarburg. Efter frokosten ombord følger vi rejselederen på en byvandring i centrum af Saarburg, hvor der venter et hyggeligt miljø langs kanalen og ved vandfaldet og vandmøllen. Her er masser af cafeer med udendørs servering, hvor du kan nyde et glas vin eller en kop kaffe i de smukkeste omgivelser. Under opholdet i Saarburg besøger vi en vinbonde, hvor vi smager de lokale Saarvine. Skibet bliver liggende i Saarburg natten over, så der er rig lejlighed for også at opleve byen om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den flotte udsigt fra skibets soldæk.

Den flotte udsigt fra skibets soldæk.

4. dag: Remich og Luxembourg

Mens vi nyder morgenmaden ombord på MS Leonora, sejler vi fra Saarburg tilbage på Moselfloden og videre til Remich, som ligger på grænsen mellem Tyskland og Luxembourg. Vi ankommer til Remich midt på dagen, og efter frokosten ombord kører vi en udflugt ind i Luxembourg til hovedstaden af samme navn. Luxembourg, som er en af Europas vigtigste historiske byer, er bygget som en fæstning, der var så vanskelig at indtage, at den fik tilnavnet "Nordens Gibraltar". Det gamle centrum er UNESCO-beskyttet.

På vores byrundtur kommer vi forbi den gotiske Notre Dame Cathedral fra det 17. århundrede samt en af byens største åbne pladser, Place Guillaume , hvor vi finder det smukke rådhus, og hvor der jævnligt afholdes markeder. Landets regerende monark, Grand Duke Henri bor i det imponerende renæssanceslot Palais Grand Ducal fra 1572. Efter at have set os om i Luxemburg returnerer vi til MS Leonora, hvor middagen venter i restauranten. Skibet ligger i Remich natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Charmerende Luxembourg.

Charmerende Luxembourg.

5. dag: Mehring og Trier

Tidligt om morgenen sejler vi fra Remich retur ad Moselfloden med kurs mod Mehring og Trier. Undervejs nyder vi det smukke landskab, som glider forbi. Tidligt på eftermiddagen lægger vi til i Mehring og kører med bussen til Tysklands ældste by, Trier. Denne fantastiske by blev grundlagt af den romerske kejser Julius Cæsar. Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og byen blev regionshovedstad for den galliske del af Romerriget. Triers tysk-romerske historie går helt tilbage til år 100 e.Kr. 

På en hyggelig byrundtur i Trier ser vi blandt andet det romerske amfiteater og den berømte byport Porta Nigra samt byens fornemme basilika. Der bliver god tid på egen hånd i denne charmerende by til at gå på opdagelse, shoppe i den lange gågade med de mange prægtige butikker eller måske nyde en kop kaffe på en af byens cafeer. Sidst på eftermiddagen returnerer vi til skibet, som ligger i Mehring natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Solnedgang på den hyggelige plads i Trier.

Solnedgang på den hyggelige plads i Trier.

6. dag: Mehring - Traben Trarbach

Nyd formiddagens sejlads fra soldækket eller salonen. Vi oplever de smukke byer og betagende borge og ruiner, som knejser på klippesiderne. Undervejs sejler vi gennem flere sluser, hvilket altid er en stor oplevelse. Vi spiser frokost ombord og lægger til i vinbyen Traben Trarbach, hvor de to bydele har været forenet med en bro over Mosel siden 1898. Midt i 1800-tallet blev såvel Traben som Trarbach hærget af brande, men efterfølgende er byen blevet genopbygget i jugendstil. Højt over Trarbach ligger ruinen af borgen Grevensburg fra 1350. Vi befinder os i et af Mosels betydningsfulde vindyrkningsområder - Traben Trarbach har tidligere været centrum for vinhandelen på Mosel, og vi besøger selvfølgelig en lokal vingård, hvor vi skal smage på de lokale Moselvine.

Om aftenen mødes vi til middagen i skibets restaurant, og bagefter kan vi fortsætte i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans. MS Leonora ligger i Traben Trarbach natten over. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ruinerne af borgen Grevensburg ligger højt over Traben Trarbach.

Ruinerne af borgen Grevensburg ligger højt over Traben Trarbach.

7. dag: Traben Trarbach - Koblenz

Vi lægger fra kaj tidligt om morgenen og sætter kurs mod Koblenz. En malerisk sejlads ad Mosel forbi Zell, Beilstein og Cochem, med den imponerende Reichsburg bringer os ud på den lidt bredere del af Mosel. Mens vi hygger os med frokosten ombord, ankommer vi til Koblenz, hvor Mosel løber ud i Rhinen - vi er nu ved Deutsches Eck. Vi lægger til centralt nær Altstadt, og med rejselederen går vi på opdagelse i Koblenz og måske en tur ud til statuen af Kejser Wilhelm, som ser ud over den livlige trafik af flodbåde på Rhinen. På den anden side af Rhinen kan vi se op på Ehrenbreitstein, som engang var Europas stærkeste fæstning. Koblenz er en livlig og spændende by, som du har mulighed for at studere nærmere denne eftermiddag. 

Efter middagen i skibets restaurant kan man gå op på soldækket for at se solen gå ned og nyde udsigten til Koblenz og Deutsches Eck. Skibet ligger i Koblenz natten over.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Deutsches Eck, hvor Mosel og Rhinen løber sammen.

Deutsches Eck, hvor Mosel og Rhinen løber sammen.

8. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod Danmark. Undervejs spiser vi frokost i Tyskland, inden vi med færgen til Rødby ankommer til Sjælland hen på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære. Skibet er under dansk ledelse, og ombord er der primært gæster fra Skandinavien.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket). Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler. På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøjes med at nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol. 

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød, en kombination af buffet og 3-retters servering med menuvalg til frokost samt 4-retters middage med menuvalg. Til alle frokoster og middage serveres der isvand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og derfor kan i mange  perioder være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det må derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.