Nyhed!

Verdens smukkeste togrejser · Tyskland · 2023

Togrejser
6 Dage

Så du også TV-programmet "Verdens smukkeste togrejser - Tyskland"? Og drømmer du om at opleve det allerbedste, som Tyskland har at byde på - fra historiske byer til smukke søer og sneklædte bjergtinder? Hvis du gør, så tag med på denne nye togrejse med Vitus Rejser.

Vi kører med de moderne ICE-tog gennem Tyskland på ud- og hjemrejsen, tager til tops på Tysklands højeste bjerg Zugspitze, sejler på den smukke Starnberger See og tager på byvandring i den gamle by Nürnberg, som er en af Tysklands mest charmerende storbyer.

Vi bor to nætter i Nürnberg og tre nætter i den den...

Så du også TV-programmet "Verdens smukkeste togrejser - Tyskland"? Og drømmer du om at opleve det allerbedste, som Tyskland har at byde på - fra historiske byer til smukke søer og sneklædte bjergtinder? Hvis du gør, så tag med på denne nye togrejse med Vitus Rejser.

Vi kører med de moderne ICE-tog gennem Tyskland på ud- og hjemrejsen, tager til tops på Tysklands højeste bjerg Zugspitze, sejler på den smukke Starnberger See og tager på byvandring i den gamle by Nürnberg, som er en af Tysklands mest charmerende storbyer.

Vi bor to nætter i Nürnberg og tre nætter i den den lille, hyggelige bayerske by Weilheim midt mellem München og Garmisch-Partenkirchen.

På hele rejsen bruger vi tog som vores transportmiddel og kommer tæt på de smukkeste tyske landskaber fra nord til syd. En spændende oplevelsesrejse i Sydtyskland for dig, der vil nyde togrejsens komfort og storslåede landskaber, som kun jernbanen kommer forbi.

Bemærk, at der kun er 25 pladser til rådighed pr. afgang.

Kort - Verdens smukkeste togrejser - Tyskland - Sommer 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
990,-
Afbestillingsforsikring
550,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • Togrejse København-Nürnberg-Weilheim t/r
 • 2 nætter i Nürnberg på Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof***
 • 3 nætter i Weilheim på Hotel Vollmann***
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • 1 x frokost (5.dag)
 • Byvandring i Nürnberg 
 • Rundvisning i hvælvingerne "Historische Felsengänge" i Nürnberg
 • Udflugt til Zugspitze, inkl. rundtursbillet med tandhjulsbane og svævebane
 • Udflugt til Starnberger See, inkl. panoramasejltur 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

På denne rejse benytter vi tog både på ud- og hjemrejse samt til udflugterne. Bemærk, at der er togskifte i Hamborg på udrejsen samt i München og Hamburg på hjemrejsen. Vi har sat god tid af til at skifte tog, og rejselederen er med  til at vise vej. Vær opmærksom på, at du selv skal have bagagen med ind og ud ad toget, og at der er trapper ved dørene. I Nürnberg ligger vores hotel direkte ved stationen og i Weilheim er der cirka 600 meter fra stationen og til hotellet. Du skal selv bære bagagen fra toget til hotellet.

Antal deltagere er begrænset til 25, og Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen fra København.

De nedennævnte togtider er pr. april 2023 og derfor med forbehold for ændringer. Før afrejse vil du modtage yderligere praktisk information med bl.a. mødetid og -sted samt aktuel køreplan. 

Påstigningssteder · Togrejse til Tyskland

Udrejse Hjemrejse
07.26 Københavns Hovedbanegård 21.34
07.56 Ringsted Station 21.02
08.39 Odense Banegård 20.19
09.18 Kolding Station 19.41
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst Nürnberg

Vores eventyrlige togrejse starter i København, Ringsted, Odense eller Kolding, hvorefter vi begiver os gennem Nordtyskland, krydser Kielerlanalen på den historiske jernbanebro og når frem til Hamburg ved middagstid.

Her har vi sat god tid af til togskiftet, så der bliver også mulighed for at købe lidt spiseligt og måske proviantere, inden vi fortsætter med højhastighedstoget til Nürnberg. ICE-toget er de tyske jernbanes stolthed og med op til 250 kilometer i timen oplever vi landskabet skifte fra smukke flodlandskaber til bølgende bakker og bjerge. Alt i mens kan vi blot læne os tilbage i de komfortable sæder, nyde udsigten og måske gå en tur i togets bistro, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lidt spiseligt.

Midt på aftenen er vi fremme i Nürnberg, hvor vores topmoderne hotel ligger lige ved udgangen fra banegården og overfor den gamle bydels historiske voldanlæg. Efter indkvartering går vi en lille tur ind i den smukke bykerne, hvor vi spiser middag på en hyggelig restaurant. Hvis du kunne friste, kan dagen sluttes af med en øl eller drink i hotellets panoramabar, der byder på Nürnberg måske allerbedste udsigt over hele den gamle by. 

Inkluderede måltider: Middag.

Rendsborg højbro der smukt fører os over Kielerkanalen.

Rendsborg højbro der smukt fører os over Kielerkanalen.

2. dag: Byrundtur over og under jorden

Nürnberg er en af Tysklands mest betagende byer. Med bindingsværkshuse, middelalderkirker, tykke bymure og et kæmpe slot er byen indbegrebet af levende historie. Det gamle centrum er omgivet af mure og volde, gennemskåret af floden Pregnitz og bundet sammen af charmerende broer. Vi tager selvfølgelig på byvandring i de gamle gader og stræder, og undervejs fortæller rejselederen om byens dramatiske historie, som kulminerede med ødelæggelserne under anden verdenskrig. Heldigvis valgte man at genopbygge hele bykernen med respekt for de gamle, bayerske traditioner.

Turen runder vi af med en spændende rundvisning under jorden i byens gamle hvælvinger, "Historische Felsengänge", som i mere end 600 år bl.a. har været brugt til lagring af den gode, lokale øl – ikke mindst den berømte røde Nürnberger Stadtbier. Mere end 25.000 kvadratmeter er hugget ud under byen, og under krigen var det her, at byens indbyggere søgte skjul for bombardementerne. 

Efter den grundige introduktion til Nürnberg er der om eftermiddagen alle muligheder for at gå på opdagelse på egen hånd. Få byer har så mange seværdigheder at byde på som Nürnberg, og her er alt fra historiske museer til kunstmuseer, jernbanemuseum, legetøjsmuseum og sågar et museum for fremtiden. Også et lille Bratwurstmuseum er det blevet til, men de gode Nürnbergerpølser ses heldigvis ikke kun på museet - de er en fast bestanddel af menuerne på de fleste af byens restauranter. 

Hvis er er stemning for det, arrangerer rejselederen gerne en fælles spisning på en byens gode restauranter om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den gamle bydel i Nürnberg.

Den gamle bydel i Nürnberg.

3. dag: Reichsparteitagsgelände og tog til Weilheim  

Hotellets morgenmadsrestaurant ligger på øverste etage, så vi kan endnu engang nyde den helt fantastiske udsigt over hele byen. Formiddagen tilbringer vi i Nürnberg, så der er tid til at se nærmere på dét, som vi eventuelt ikke nåede i går. Er du interesseret i et af de mørkeste kapitler i tysk historie, tilbyder rejselederen en lille tur med sporvogn til dokumentationscentret, som er indrettet i tilknytning til det enorme ”Reichsparteitagsgelände”. Her får vi et indblik i Hitlers storhedsvanvid og nazismens forbrydelser - en historie om en tid, der aldrig må gentages.  

Først på eftermiddagen kan vi igen sætte os til rette i togets komfortable sæder, når vi fortsætter vores rejse i retning mod Tysklands smukke sø- og alpelandskab. Med et enkelt skift i München er vi allerede et par timer senere fremme i den lille, hyggelige bayerske by Weilheim midt mellem München og Garmisch-Partenkirchen. Blot 600 meter fra banegården ligger byens centrale torv, og her skal vi bo de næste tre nætter på et hyggeligt og traditionelt bayersk hotel drevet af familien Vollmann. Her møder vi den ægte bayerske "gemütlichkeit".

Der bliver tid til at slentre en tur gennem byens charmerende centrum og måske nyde bylivet fra en af torvets små caféer eller restauranter. Om aftenen har vi bestilt middag på en lokal restaurant, og der bliver selvfølgelig mulighed for at smage på de gyldne bayerske dråber, der har gjort området verdensberømt. Næsten enhver by med respekt for sig selv har et lille bryggeri, og Weilheim er ingen undtagelse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag

Det hyggelige torv i Weilheim.

Det hyggelige torv i Weilheim.

4. dag: "Verdens smukkeste togrejse" - Med tandhjulsbane til Tysklands tag Zugspitze

Denne dag byder på et af rejsens absolutte højdepunkter. Med lokaltog kører vi fra Weilheim til Garmisch-Partenkirchen, hvor vi stiger om og fortsætter med smalsporsbanen "Bayerische Zugspitzbahn". Banen blev bygget helt tilbage i 1920'erne og regnes for en af Tysklands helt store ingeniørmæssige bedrifter. Det er netop denne strækning, som også er højdepunktet i den britiske TV-serie "Verdens smukkeste togrejser - Tyskland", som blev vist af DR i foråret 2023.

Det lille tog bringer os gennem skove og forbi alpesøer. mens tårnhøje snedækkede bjergtinder rejser sig som en fantastisk kulisse omkring os. Det sidste stykke går gennem en tunnel til endestationen "Zugspitzplatt", der er Tysklands højst beliggende jernbanestation. Herfra fører en svævebane videre op til spidsen af Zugspitze, hvorfra der i klart vejr er en helt ubeskrivelig udsigt over mere end 400 bjergtinder, dybe dale med turkisfarvede søer og det bildt kuperede søhøjland, der strækker sig hele vejen op til München. 

Vi har inkluderet en rundtursbillet til Zugspitze, så vi kan køre, så meget vi vil med svævebanen mellem togets endestation og bjergtoppen. På vejen tilbage er der frit valg mellem at tage toget eller den nye og helt unikke svævebane, der fører fra toppen af Zugspitze ned til den smukke alpesø Eibsee. Banen har kostet 400 millioner kroner at bygge og er indehaver af adskillige verdensrekorder. Udsigten er fænomenal, og højdeforskellen mellem bjergtop og dalstation er næsten to kilometer.

Med så smukke omgivelser har vi sat hele dagen af til at nyde naturen, og der bliver selvfølgelig også mulighed for at gå en tur langs bredderne af den turkisfarvede sø Eibsee, der får sit vand fra smeltende gletsjere. Hen på eftermiddagen samles vi igen og kører retur til vores hyggelige hotel i Weilheim.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den smukke Eibsee sø ved Garmisch Partenkichen.

Den smukke Eibsee sø ved Garmisch Partenkichen.

5. dag: Sejltur med alpepanorama og frokost ombord

I går kunne vi nyde udsigten fra bjergtinderne og ned mod dalene og de smukke søer. I dag tager vi på en af Sydtykslands smukkeste sejlture, hvor vi kan kigge fra søen og op mod alpernes tinder, der rejser sig som et mægtigt panorama mod syd.

Vi starter med en lille togtur fra Weilheim til Starnberg, hvor vi går ombord på et de moderne skibe, som sejler på Starnberger See. Søen er et de mest mondæne områder i Bayern. og langs bredderne ligger smukke villaer, hyggelige byer og et væld af farverige bådhuse.

På den store panoramatur kommer vi hele søen rundt, og undervejs lægger skibet til i mange af de små byer, som vi kommer helt tæt på. Ved frokosttid kan vi sætte os til rette og nyde en varm ret inklusive en drikkevare, mens vi stille glider over søen med alpernes tinder i baggrunden.

Sejlturen tager cirka tre timer, og først på eftermiddagen er vi tilbage i Starnberg, hvor der bliver god tid til at nyde den hyggelige by, gå en tur langs søen bredder og måske nyde en kop eftermiddagskaffe med udsigt. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Weilheim. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.´og frokost

Starnberger See

Starnberger See

6. dag: Hjemrejse med højhastighedstog gennem Tyskland

Det er blevet tid til at forlade Bayern ,og vi starter med at tage toget til München, hvor stiger om til ICE-toget mod Hamburg. Med højhastighedstoget suser vi gennem det centrale Tyskland til Hamburg, hvor vi skifter tog og begiver os det sidste stykke hjem mod Danmark. Planmæssig ankomst til København er 21.34.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof***, Nürnberg
VisSkjul

Flot nyt hotel beliggende lige ved indgangen til Nürnbergs Hovedbanegård og med den gamle bykerne på den anden side af vejen.

Moderne indretning i loungestil med restaurant samt en hyggelig bar på øverste etage med fantastisk panoramaudsigt over hele byen. 

Værelser

De varme farver og den enkle, moderne stil går igen på værelserne, der er indrettet med tv, skrivebord og badeværelse med hårtørrer.

Panoramabaren hos Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof.
Panoramabaren hos Motel One Nürnberg-Hauptbahnhof.
Morgenmaden nydes i hotellets morgenmadsrestaurant.
Morgenmaden nydes i hotellets morgenmadsrestaurant.
Der er en flot udsigt over byen fra baren på Motel One i Nürnberg.
Der er en flot udsigt over byen fra baren på Motel One i Nürnberg.
Aftenstemning i baren på Motel One i Nürnberg.
Aftenstemning i baren på Motel One i Nürnberg.
Roof-top terrassen ved Motel One i Nürnberg.
Roof-top terrassen ved Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.
Eksempel på dobbeltværelse hos Motel One i Nürnberg.

Hotel Vollmann***, Weilheim
VisSkjul

Hyggeligt familiedrevet hotel, der ligger midt i den lille bayerske by Weilheim. Der er morgenmadsrestaurant på hotellet og elevator til de øvre etager.

Værelser

Værelserne er indrettet i typisk tysk stil og udstyret med tv, skrivebord og WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Bemærk, at nogle badeværelser er med badekar.

Velkommen til Hotel Vollmann i Weilheim.
Velkommen til Hotel Vollmann i Weilheim.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Weilmann.
Morgenmadsrestauranten på Hotel Weilmann.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.