StorbritannienIrland
Rejsenyheder
Krydstogter Flyrejser

De Britiske Øer · Ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten

Helt unikt krydstogt til de britiske øer fra Isles of Scilly ud for Cornwall i syd til Hebriderne og Orkneyøerne i nord. Oplev de smukke kyster, øsamfund og charmerende byer i både Irland, Nordirland, Wales og Isle of Man. Med Hurtigrutens små ekspeditions-speedbåde går vi i land på uberørte kyster og svært tilgængelige øer. Rammen om hele rejsen er det flotte skib MS Maud, hvor alle måltider samt drikkepakke er inkluderet i rejsens pris.

Hurtigrutens ekspeditionskrydstogter byder på en ganske enestående rejseoplevelse. Det flotte skib MS Maud, der tidligere var flagskib på rederiets berømte rundrejse langs den norske kyst, er stort nok til at byde på masser af muligheder og komfort ombord, men ikke større, end at vi kan lægge til, hvor andre krydstogtskibe ikke kan.

Med sin uformelle og personlige atmosfære danner skibet den perfekte ramme om store naturoplevelser på de britiske øer. Undervejs besøger vi Hebriderne, Orkneyøerne, Isle of Man, Isles of Scilly samt både Irland, Nordirland og den engelske sydkyst.

Vitus Rejser har egen rejseleder med på hele rejsen og arrangerer byvandringer i mange af de byer, hvor vi lægger til. Derudover er der et engelsktalende ekspeditionsteam ombord på skibet, og på flere af øerne tager vi på vandretur med lokale, engelsktalende guider sammen med skibets øvrige gæster.

MS Maud har også egne ekspeditionsbåde, som er mindre både, der bruges til landgang på mere utilgængelige steder såsom ubeboede øer og uberørte kyster - blandt andet på De Ydre Hebrider. 

Alle udflugterne nævnt i programmet er inkluderet, og undervejs kan vi nyde alle måltider i to af skibets restauranter, hvor også drikkevarer er inkluderet.

Bemærk: Generelt kræver et ekspeditionskrydstogt mere fysisk aktivitet end et almindeligt krydstogt. Der kan til turene med ekspeditionsbådene lånes udstyr som støvler og vandrestave ombord, og der udleveres vind- og vandtæt jakke, som kan tages med hjem efter rejsen. Læs mere under "Praktiske oplysninger" her på siden.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-London t/r
 • Alle skatter og afgifter, ca. kr. 547,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 12 nætter ombord på Hurtigrutens skib MS Maud****
 • 12 x morgenmad (2.-13. dag)
 • 11 x frokost (2. -12. dag)
 • 12 x middag (1. -12. dag)
 • Drikkevarer (vin, øl, vand, sodavand) til frokost og middage på skibet
 • Te, kaffe og vand udenfor de faste måltider samt lette måltider såsom snacks og sandwich ombord
 • Byvandring i Fishguard og bustur til St. Davids
 • Byvandring i Belfast excl. lokaltransport
 • Landgang med skibets ekspeditionsbåde på De Ydre Hebrider
 • Byvandring i Kirkwall
 • Vandretur til Lews Castle
 • Kystvandring ved Isle of Islay
 • Byvandring i Douglas
 • Byvandring i Waterford
 • Besøg på Isles of Scilly
 • Byvandring i Dartmouth
 • Ekspeditionsteam ombord
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Datoer og priser

Vi har i øjeblikket ingen kommende datoer planlagt for denne rejse.

Er du interesseret i at vide om og hvornår, vi er klar med nye datoer og program for denne rejse, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom på forkant med alle nyheder, nye kataloger og få gode rejsetips.

Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Praktiske informationer

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten

Ekspeditionskrydstogtet med Hurtigruten til De Britiske Øer inkluderer flere gående byrundture samt vandreture. Det er derfor en god idé at medbringe solidt fodtøj. Da ruten strækker sig fra det sydligste England til det nordligste Skotland, kan vejret skifte undervejs. Det anbefales derfor at medbringe tøj til både varmere og køligere dage. Stilen ombord er generelt afslappet og praktisk. 

Skibet udleverer en Helly Hansen-ekspeditionsjakke, som er vind- og vandtæt og kan tages med hjem efter rejsen. Derudover er det muligt at låne vandrestave og vandtætte støvler, som kan bruges ved landgang med ekspeditionsbådene. Bemærk, at turene med ekspeditionsbådene kræver mere fysisk aktivitet end på normale krydstogter, da man ofte vil gå i land på naturstrande eller ubeboede områder. 

Vi anbefaler at medbringe solbriller, solcreme, myggebalsam, kamera i vandtæt taske/pose, vind- og vandtætte bukser, varm hue, vandresko eller -støvler, badetøj til boblebadet på skibet, samt afslappet fodtøj til brug ombord. 

Elektronisk formular til indrejse i Storbritannien 

Storbritannien planlægger at indføre krav om elektronisk registrering (ETA) før indrejse i landet. Forventningen er i skrivende stund (maj 2024), at kravet skal gælde fra udgangen af 2024. 

Det vil ikke være muligt for rejsebureauer at lave registreringen på vegne af kunderne, da registreringen er personlig og inkluderer en scanning af passets fotoside. Forventningen er, at prisen for registreringen bliver cirka 10 GBP svarende til cirka 90 DKK. 

Vitus Rejser informerer naturligvis alle berørte gæster i god tid, så snart vi ved mere herom.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.