De Forenede Arabiske EmiraterOmanQatarBahrain
Rejsenyheder
Flyrejser Krydstogter

Krydstogt i Den Persiske Bugt

Fra 16.999,- pr. person

9 dage

 • 2024:
 • nov

Forkæl dig selv med et uforglemmeligt krydstogt i Den Persiske Bugt, hvor arabisk gæstfrihed møder uovertruffen luksus. Glæd dig til store oplevelser i Doha, Dubai og Abu Dhabi, Bahrain og Oman. Rammen om vores rejse er det stilfulde skib Celestyal Journey, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke.

Vores togt starter fra Qatars pulserende storby Doha og videre til den fascinerende øgruppe Bahrain i Den Persiske Bugt.

Herfra fortsætter vi til den overdådige metropol Dubai, hvor vi har hele to dage til oplevelser i land. 

Vi sejler videre til Khasab i Oman, hvor vi ombord i en traditionel arabisk dhow skal udforske regionens længste fjord Khawr Shamm. 

Næste stop er den spektakulære ø Sir Bani Yas, hvor vi byder på en ægte fotosafari med mulighed for at opleve gazeller, giraffer, strudse, hyæner og forskellige vilde fugle. 

Vi kommer også til Abu Dhabi, som udover sin rige kulturarv er kendt for imponerede arkitektur.

Togtet slutter i Doha, hvor vi når at udforske, hvad Qatar har at byde på, inden vi vender næsen hjemad igen. 

Udgangspunktet for rejsen er det moderne skib Celestyal Journey, som er et mindre krydstogtskib med en elegant stemning og plads til omtrent 1.200 passagerer. 

I rejsens pris har vi inkluderet alle udflugter, og under hele dit togt bliver du forkælet med helpension med udsøgte måltider, All Inclusive-drikkepakke samt underholdning i verdensklasse. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen på et krydstogt der vil fange alle dine sanser og skabe minder for livet. 

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Doha t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 3.075,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 1 nat i Doha på Best Western Doha Hotel****
 • 7 nætter ombord på Celestyal Journey****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • All Inclusive drikkepakke ombord på skibet (2.-8. dag)
 • Byrundtur i Doha
 • Panoramatur i Bahrain til byens største attraktioner og vartegn
 • Byrundtur i Dubai fordelt over to dage, inkl. besøg på Etihad Museum
 • Sejltur med traditionel dhow på floden Khawr Shamm
 • Fotosafari på Sir Bani Yas Island
 • Byrundtur i Abu Dhabi, inkl. besøg i Sheikh Zayed-moskeen
 • Besøg på lokalt daddelmarked i Abu Dhabi
 • Besøg i Souk Waqif i Doha
 • Alle passager- og havneafgifter, værdi 1.493,-
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • 25% rabat på specialrestauranter på skibet
 • 1 times gratis WiFi pr. dag på skibet
 • Engelsktalende lokalguide på inkluderede udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Doha i Qatar.
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Særligt vedrørende udflugter

Vi gør opmærksom på, at udflugterne gennemføres i samarbejde med rederiet Celestyal Cruises, hvor der benyttes engelsktalende lokalguider.

På udflugterne kan der deltage gæster af anden nationalitet end dansk, og derfor vil guidningen være på engelsk. I det omgang det er muligt, vil Vitus Rejsers rejseleder oversætte eller guide på dansk.  

Praktiske informationer

Værd at vide om dit krydstogt i Den Persiske Bugt

Bagage

På Qatar Airways må medbringes 1 stk. indtjekket bagage i alt 25 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 50 x 37 x 25 i alt 7 kg. 

Drikkepenge

Det er kutyme at give drikkepenge, og det er en del af hverdagen og landenes kultur. Det er også en del af lønnen for de ansatte i servicebranchen, som man derfor bør respektere. Vi understreger dog, at drikkepenge naturligvis er ganske frivilligt.

Drikkevand

Det anbefales at købe mineralvand på flasker, som kan købes overalt.

Fotografering

Det er forbudt at fotografere militære områder, grænseområder og lufthavne. Undgå at tage foto af mennesker uden at spørge først. Vil man fotografere mennesker, bør man spørge om tilladelse. Tilslørede kvinder og unge piger ønsker normalt ikke at blive fotograferet.

Fysisk form

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan du ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke).

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge os.

Klima

Doha: November ca. 22-30 grader 
Bahrain: November ca. 23-28 grader
Dubai: November ca. 22-31 grader
Khasab: November ca. 26-29 grader
Sir Bani Yas Island: November ca. 21-31 grader
Abu Dhabi: November ca. 21-31 grader

Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk

Pas

Gyldigt dansk pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Qatar: Pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Visumfri ved ophold under 90 dage. 
Bahrain: Der kræves ikke visum, da krydstogtsgæster betragtes som værende i transit i Bahrain. 
Forenede Arabiske Emirater: Pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Visumfri ved ophold under 90 dage.
Oman: Der kræves ikke visum, da krydstogtsgæster betragtes som værende i transit i Oman. 

Påklædning

Medbring løsthængende tøj, der kan tages af og på efter behov. Tækkelig påklædning for kvinder er påkrævet med nederdel under knæet og tildækkede skuldre. Mænd skal være iklædt bluser med ærmer og lange bukser, selv om der flere steder er blødt lidt op for dette. Ved besøg i moskéer skal kvinder medbringe tørklæde til at svøbe om hals og hoved, langærmet bluse og nederdel, der går ned til anklerne. Mænd skal være iklædt skjorte med lange ærmer. Vær opmærksom på at bikini ikke er tilladt på strandene.

Rejseplan

Cirka en uge før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen. 

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne. 

Takt og tone 

Ved besøg i moskéer skal man altid tage skoene af, inden man går ind. Bydes man på mad, skal man benytte højre hånd. Hilser man på en person af det modsatte køn, ser man ikke vedkommende i øjnene. Oftest giver en mand ikke hånd til en kvinde. 

Tidsforskel 

+ 3 timer

Inkluderede udflugter

Vi gør opmærksom på, at udflugterne gennemføres i samarbejde med rederiet Celestyal Cruises, hvor der benyttes engelsktalende lokalguider.

På udflugterne kan der deltage gæster af anden nationalitet end dansk, og derfor vil guidningen være på engelsk. I det omgang det er muligt, vil Vitus Rejsers rejseleder oversætte eller guide på dansk. 

Udflugter købt på skibet

Udflugter købt på skibet: Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk.

Valuta

I Qatar er valutaen Qatari Riyal (QAR). I De Forenede Arabiske Emirater er valutaen arabiske dirham (AED). I Bahrain er valutaen Bahrain dirnar (BHD). I Oman er valutaen omanske rialer (OMR).

Der kan hæves penge med kreditkort i kontantautomater både i lufthavnen og flere steder i byerne. Kreditkort accepteres i vid udstrækning, men på markederne og i de små landsbyer betales der kontant. Medbring også nye og fine euro- eller dollarssedler i kontanter, som eventuelt kan veksles til lokal valuta. 

Som tommelfingerregel kan følgende kurser anvendes:

1 QAR = ca. kr. 2
1 AED = ca. kr. 2
1 BHD = ca. kr. 20
1 OMR = ca. kr. 20

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum

Qatar: Pas skal være gyldigt i min. 6 måneder efter hjemkomst. Visumfri for ophold under 90 dage.
Bahrain: 
De Forenede Arabiske Emirater: Pas skal være gyldigt i min. 6 måneder fra indrejsedatoen. Visumfri for ophold under 90 dage
Oman: Pas skal være gyldigt i min. 2 måneder efter indrejse. Visumfri for ophold under 14 dage.  

Værd at vide om krydstogter med Celestyal Cruises

Alkohol

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfrie varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes. 

I rejsens pris er inkluderet en premium drikkepakke med ikke alkoholiske og alkoholiske drikke.
 
Premium drikkepakke inkluderer: Cocktails op til 7 euro pr. genstand, spiritus op til 6 euro pr. genstand, sodavand, juice fra koncentrat, øl, vin (rød, hvid og rosé) op til 6 euro pr. glas, varm og kold kaffe, varm og kold te, mineralvand og danskvand.  

Aldersgrænsen for at drikke øl og vin m.v. er 18 år.

Betaling ombord 

Valutaen om bord er EUR, euro. Skibet har et kontantfrit system. På krydstogtets første dag opretter man en konto, der er tilknyttet til din kahyt. Den giver mulighed for, at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/
Eurocard accepteres som betalingskort. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen.

Dagens program

Hver aften vil du modtage et program i din kahyt, så du kan se, hvilke aktiviteter der finder sted på skibet. Her kan du også orientere dig om næste dags anløbssted og udflugtsdetaljerne. Åbningstider for skibets butik, fitnesscenter, spa, kasino mv. er også anført i den lille skibsavis. Her vil også være lidt nyttig information vedrørende påklædningen til aftenens middag. Under krydstogtet vil der være gallaaften, tema aften og kaptajnens cocktailaften. 

Drikkepenge

Drikkepenge til skibets besætning er inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge i forbindelse med de inkluderede udflugter er ikke medregnet i rejsens pris.

Elektricitet og brug af pc

Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt) - og du behøver ikke medbringe adapter. I alle kahytter er der tv, aircondition, hårtørrer, telefon og sikkerhedsboks. Der er mulighed for at koble sig på nettet mod betaling ombord. Når man er til søs, kobles man op via satellitter, hvorfor forbindelsen ofte er forholdsvis dyr og også af og til kan være ganske ustabil. På skibet findes der selvbetjenings-terminaler, hvor du kan købe din Wi-Fi pakke. I rejsens pris er inkluderet en times gratis Wi-Fi per dag. Bemærk at forbindelsen kan være ustabil.  

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 

Graviditet

Er du gravid, kan du rejse på krydstogt, frem til du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form, og at der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år. Der kan betales med kontanter i skibets kasino. 

Krydstogtsterminaler

Vi gør opmærksom på at krydstogtsterminalerne ikke ligger i gåafstand til byerne. Der lægges til i følgende havne:

Port of Doha, Qatar Doha Cruise Terminal (1 & 2)
Old Doha port C Ring Road (Corniche)
313 Doha, State of Qatar

Abu Dhabi Mina Zayed Cruise Terminal (1 & 2)
Al Mina Road, Zayed Port
UAE

Dubai Harbour Cruise Terminal (A & B)
240/1, King Salman Bin Abdulaziz Al Saud street
Ground Floor 11700 76690
Dubai Harbour, Marsa Dubai,
Dubai UAE Dubai

Bahrain 
Mina Khalifa Bin Salman Cruise Terminal

Khasab Port 
Musandam Governorate 
Oman 

Ønsker du at foretage udflugter på egen hånd, må du påregne udgifter til taxakørsel. 

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, at det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag 

Gruppen er booket til at spise sammen. Rejselederen oplyser om tid og sted.  

Såfremt du ønsker at forkæle dig selv med en middag i en af skibets specialrestauranter, har du mulighed for at booke dette på skibet. Når du rejser med Vitus Rejser, får du 25% rabat på skibets specialrestauranter.

Veksling

I skibets reception kan du veksle valuta i et begrænset beløb. 

Ombordstigning

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afsejlingen. Check-in på skibet finder sted ved ankomsten til havnen. Her fremviser du dit pas og tilføjer dine kreditkort oplysninger til din kahyt. Du modtager herefter dit personlige boardingkort, som bliver brugt som betalingsmiddel ombord, ligesom det skal fremvises, når du går til og fra skibet. Vitus Rejsers rejseleder er selvfølgelig behjælpelig under indtjekningen og registreringen på skibet.  

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib 

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Du får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i poolområderne.            

Underholdning

På skibet er der et stort underholdningsprogram lige fra levende musik, danseundervisning, sprogundervisning, sportstuneringer og meget mere. Aftenunderholdningen byder på shows med international karakter. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne samt på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 

Sikkerhedsøvelse

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 

Venligst bemærk 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, hårtørrer, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, brandbare væsker, sprængstoffer (såsom fyrværkeri), hockey-stave, skateboards/surfboards.

Yderligere informationer

Kan findes på Celestyal Cruises hjemmeside www.celestyal.com

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed. 

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.