Norge
Rejsenyheder
Krydstogter Flyrejser

Kystruten · Trondheim - Kirkenes - Trondheim

I april slipper vinteren sit tag i Nordnorge. Dagslyset vender tilbage, mens der stadig er gode chancer for nordlys om aftenen. De snedækkede fjelde spejler sollyset i dagtimerne, mens sneen om aftenen og natten reflekterer måneskinnet og skaber det særlige lys, som Nordmændene beskriver som ”blødt, blåt lys”. Der er få landskaber i verden, som er mere eventyrlige end den norske kyst om foråret.

På Lofoten nærmer torskefiskeriet sig sin afslutning, og fiskene er ved at blive hængt til tørre på de store stativer langs kysterne. Er vi så heldige at rimfrosten dækker træerne, mens solen skinner om dagen eller nordlyset danser om aftenen, er der få rundrejser i verden, som er mere fantastiske end et forårskrydstogt langs Norges nordlige kyster.

Rammerne om vores rejse er det topmoderne skib Havila Capella, der er et af de nyeste og mest miljøvenlige skibe, som sejler langs den norske kyst. Landskabets farver afspejler sig i skibets indretning, der er designet i den skandinaviske tradition med lyse afdæmpede farver og store panoramavinduer, der åbner mod de fantastiske udsigter. På dækket er der også spabad med mulighed for at læne sig tilbage i det varme vand og nyde synet af de snedækkede fjeldtinder og måske se nordlyset danse på himlen, hvis vi er heldige.

Der er helpension ombord på skibet, hvor køkkenet bruger lokale, friske råvarer til at kreere måltider, der er inspireret af kystens traditioner. Selvfølgelig er udflugter også inkluderet i prisen, så du kan glæde dig til at opleve Nidaros Domkirken i Trondheim, Lofotens smukke kyster, Nordkaphallen med den smukke udsigt over Barentshavet, Ishavskatedralen og svævebanen i Tromsø, grænsebyen Kirkenes og fiskeribyen Brønnøysund, hvor vi får et spændende indblik i norsk havbrug.
 
En enestående og smuk rejse langs Nordnorges kyster i den tid på året, hvor lyset vender tilbage.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Trondheim t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 404,-
 • Transfer lufthavn t/r
 • 1 nat på Radisson Blu Royal Garden Trondheim****
 • 8 nætter ombord på Kystruten MS Havila Capella
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 8 x frokost (2.-9. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • Byvandring i Trondheim
 • Entré og rundvisning i Nidaros Domkirken
 • Lille byvandring i Bodø
 • Udflugt på Lofoten fra Stamsund til Svolvær
 • Udflugt i Tromsø inkl. entré til Ishavskatedralen
 • Tur med Fjellheisen i Tromsø inkl. entré
 • Udflugt til Nordkap inkl. entre til Nordkaphallen
 • Udflugt i Kirkenes inkl. entre til Adnersgrotten
 • Lille byvandring i Hammerfest
 • Udflugt i Brønnøysund inkl. entre til Norsk Havsbrugscenter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Datoer og priser

Vi har i øjeblikket ingen kommende datoer planlagt for denne rejse.

Er du interesseret i at vide om og hvornår, vi er klar med nye datoer og program for denne rejse, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom på forkant med alle nyheder, nye kataloger og få gode rejsetips.

Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ændringer i rejseplan og udflugter

Vi tager forbehold for programændringer forårsaget af vejrforhold.

Vejret langs den norske kyst er uforudsigeligt, og vejr, hav og is kan påvirke rejseplan og udflugter. 

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.

Praktiske informationer

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Bagage

På SAS' fly  må du medbringe 1 stk indtjekket bagage på max. 23 kg samt 1 stk håndbagage på max 8 kg. 

Fotografering

For at få de bedste nordlysbilleder kan vi anbefale, at det digitale kamera sættes med følgende indstillinger:

Flash: Off

ISO: 400, 800 eller 1.600 (jo mørkere himlen er jo højere ISO)

White balance: Daylight setting

Shutter Speed (Tv): 10-30

Focus: Manual focus (set to infinity)

Self-timer: Set to 2’’ (fjerner kamera rystelser)

LCD: Low brightness

Ekstra indstillinger for Digital SLR kamera:

Shooting mode: Manual (M)

Aperture (AV): Lowest possible

Lens: Wide Angle (below 35 mm)

UV or Polarizing Filter: Remove

Klima

Den norske kyst er om vinteren præget af Golfstrømmen. Ofte er der langs kysten temperaturer omkring frysepunktet mens der længere inde i landet og i fjeldområderne kan være væsentligt koldere. Det er ikke usædvanligt, at der ligger meget sne og is i byerne langs kysten og vi anbefaler i særdeleshed skridsikkert og varmt fodtøj. 

Pas

Som nordisk borger skal du normalt kun fremvise gyldig billedlegitimation (pas, kørekort). Grundet de norske myndigheders skærpede kontrol af rejsende, og da du deltager på et krydstogt, skal du medbringe et gyldigt pas.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets a la carte-restaurant, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Udflugter

Alle udflugter er inkluderet i rejsens pris i henhold til Vitus Rejsers program.

Valuta

Norske kroner (NOK). Større kreditkort er almindeligt accepteret i Norge, undtagen muligvis i mindre virksomheder. Man kan blive bedt om at vise identifikation, når man betaler med kreditkort eller veksler penge.

Visum

Som dansk statsborger kan du indrejse visumfrit i Norge. 

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, hvis man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.  

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.

Særligt vedrørende Havila Kystruten

Ændringer i rejseplan og udflugter

Vejret langs den norske kyst er uforudsigeligt, og vejr, hav og is kan påvirke rejseplan og udflugter. Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.

Måltider

Helpension i skibets hovedrestaurant er inkluderet i rejsens pris. Morgenmad serveres normalt fra kl 7.30 (ingen faste pladser), frokost fra kl. 12.00 eller 13.00 (ingen faste pladser) og middag fra kl. 18.30 (tildelte pladser). I højsæsonen kan der være to frokost- og middagshold.  

Aktiviteter ombord

Som en del af rejseoplevelsen tilbyder Havila ofte aktiviteter ombord, blandt andet foredrag og præsentationer. Aktiviteterne foregår både indendørs og udenfor på dækket, og de er afpasset årstiderne og/eller de områder, skibet sejler i. Det er frivilligt at deltage. Aktiviteterne annonceres i dag-til-dag-programmet eller ombord.

Elektricitet

230 volt vekselstrøm. To-stik af Continental-typen, som der kræver adapter/konverter, som man selv skal medbringe.

Drikkepenge

Det er ikke normal praksis at give drikkepenge på Kystrutens skibe, men hvis man synes, at besætningsmedlemmer bør belønnes for ekstraordinær service, findes der drikkepengekasser og kuverter i restauranten.

Internet

Der er gratis WiFi ombord, men hastigheden på forbindelsen kan være varierende alt efter skibets lokation.  

Sprog ombord

Norsk og engelsk er de officielle sprog ombord. 

Lægehjælp / medicinske nødsituationer

Der er ingen læge eller apotek ombord. Skibets officerer er uddannet i førstehjælp og kan give medicinsk nødhjælp. Skibene er også tæt på land, hvis der kræves akut lægehjælp.

Kreditkort / betalingsmuligheder

Der bruges norsk valuta ombord og der kan veksles fra de fleste større valutaer. Kreditkort accepteres også og er den mest udbredte betalingsform ombord.  

Butikker

Der er butik ombord på alle skibe, hvor der kan købes lokale produkter, souvenirs, strik, bøger, postkort, frimærker og et begrænset udbud af toiletartikler.

Rygning

Der må ryges i de afmærkede områder på de udendørs dæk. Rygning er ikke tilladt, når skibene er i havn og under brændstofpåfyldning. Personalet vil oplyse, hvornår det ikke er tilladt at ryge udenfor. Rygning i kahytterne er forbudt.

Telefon / mobiltelefoner

Mobiltelefoner kan anvendes ombord, men forbindelsesforhold kan variere. Spørg dit telefonselskab om priser for at benytte telefonen i udlandet.

Dresscode

Påklædningen ombord er uformel. Nogle passagerer vælger at skifte tøj før middag, men dresscoden er snarere afslappet end formel. Vejret i Norge kan skifte i løbet af hver sejlads eller endda i løbet af dagen. For at tage højde for disse variationer anbefaler Kystruten påklædning, der gør det nemt at tilpasse sig ændringer i temperatur, vind og nedbør. På alle rejser anbefales det at medbringe åndbart, vand- og vindtæt tøj. En varm hue, handsker, halstørklæde og termotøj og -undertøj kan være nyttigt i vintermånederne. På land, hvor det kan være iskoldt, er solide sko vigtige på udflugterne, og en stok eller vandrestav kan være nyttig.

Arbejdende skibe

Kystrutens skibe er arbejdende skibe, der anløber havne døgnet rundt. Der kan forventes støj og vibrationer i nogle kahytter, når der lægges til kaj, og når der lastes gods. Dette varierer afhængigt af kahyttens beliggenhed og skibstypen. Støj påvirker folk forskelligt, og hvad der kan være et problem for én person, er ikke et problem for en anden.

Fartplan

Alle Kystrutens skibe har egen fartplan. Når vi besøger havne på ruten, skal man selv sørge for at være tilbage ombord til tiden, især hvis skibet ankommer forsinket, men afsejler i tide for at holde fartplanen. Afsejlingstidspunktet vises ved landgangsbroen. Skibene kan ikke vente på forsinkede passagerer, da fartplanen skal overholdes. Hvis man mister en afsejling, skal man selv komme til næste havn på egen regning.

Havne

Fra Bergen til Kirkenes besøger alle Kystrutens skibe 34 havne.

Bagage

Bagagehåndtering er ikke inkluderet i rejsens pris, og man skal selv bære sin bagage til og fra skibet.