Georgien
RejsenyhederRundrejser
Flyrejser

På opdagelse i Georgien

Fra 12.499,- pr. person

11 dage

 • 2024:
 • sep

Georgien byder på billedskønne landskaber, en rørende gæstfrihed og en facinerende historie. Landet er spækket med interessante attraktioner og traditionelle georgiske kulturoplevelser. På denne rundrejse kan du glæde dig til lækker mad og skønne vine i en uspoleret verden, der endnu ikke er præget af masseturisme.

Tag med, når vi drager ud på en ganske særlig rundrejse i en af verdens ældste kristne nationer, der ligger mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav på kanten af Europa og Asien.

At besøge Georgien er en uforglemmelig oplevelse i et behageligt klima - og med et lavt prisniveau. Gennem århundreder har befolkningen formået at bevare de ældgamle traditioner, kunsthåndværket og deres eget unikke alfabet.

Det bjergrige land er kendt for en helt særlig gæstfrihed, ligesom gastronomien i sig selv gør det værd at opleve Georgien. Vidunderlige vine og lækre måltider med grillet kød krydret med vilde bjergurter, solmodne frugter, varierede salater, skønne oste og ikke mindst tynde friskbagte brød fra de karakteristiske stenovne. 

Georgien, der er cirka 1,5 gange større end Danmark, byder på en uovertruffen natur. Mødet med Kaukasusbjergenes dramatiske og eventyrlige landskab med talrige dybe kløfter, brusende floder og tætte skove er enestående. 

På denne flotte rundrejse bor vi i hovedstaden Tbilisi, ligesom vi har hele to nætter i henholdsvis Kaukasusbjergene og vinregionen Kakheti.

Vi oplever en perlerække af highlights og stjernestunder, der med garanti vil sidde fast på nethinden længe efter, at du er vendt hjem igen. Vi sætter spot på landets overdådige naturscenerier, og får et godt indblik i den farverige historie, der er ukendt for de fleste. 

Rejsen er desuden krydret med lokale oplevelser såsom frokoster, besøg i lokale hjem og traditionelle vingårde. Særligt disse inkluderede arrangementer vil give dig et godt indblik i, hvordan livet som georgier leves.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Istanbul-Tbilisi t/r
 • Alle skatter og afgifter, kr. 1.980,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 6 nætter i Tbilisi på Sephia Hotel ***
 • 2 nætter i Gudauri på Gudauri Inn ***+
 • 2 nætter i Telavi på Holiday Inn ***
 • 10 x morgenmad (2.-11. dag)
 • 8 x frokost (2.-9. dag)
 • 5 x middag (2., 5.-7. og 10. dag)
 • 1 fl. vand på alle udflugter
 • Byvandring i Tbilisi inkl. svævebane til Narikala-fortet
 • Udflugt til hulebyen Uplistsikhe
 • Besøg i Stalins fødeby Gori inkl. entré til hans hjem og museum
 • Vinsmagning i Kaspi
 • Udflugt til Dashbashi Canyon inkl. vandretur i slugten
 • Udflugt til Georgiens ældste by, Mtskheta
 • Besøg ved fæstningskomplekset Ananuri i Kaukasusbjergene
 • Besøg i bjergbyerne Stepantsminda og Gergeti i Store Kaukasus-regionen
 • Firehjulstrækker til Gergeti
 • Besøg i lokal vinkælder inkl. vinsmagning i Alaverdi
 • Udflugt til kongebyen Gemi med besøg i byens ruinkompleks
 • Besøg i prins Alexander Chavchavadzes gods i Tsinandali
 • Besøg i kærlighedens by Sighnaghi
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Praktiske informationer

Værd at vide om rejsen til Georgien

Bagage

På Turkish Airlines må du medbringe 23 kg. i indtjekket bagage og håndbagage med mål 23x40x55 cm. i alt 8 kg.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Det er kutyme at give drikkepenge til lokalguider og chauffører. På de fleste restauranter lægges der automatisk 10-15% i drikkepenge (service charge) oveni regningen, og her behøver man ikke at give yderligere drikkepenge.

Selvom drikkepengesystemet er en del af kulturen, er det naturligvis frivilligt at give drikkepenge.

Elektricitet

220 V. Stikkene kan være anderledes end i Danmark. Vi anbefaler at medbringe adapter eller batteridrevne elartikler.

Fodtøj

På den lille vandretur i Dashbashi Canyon er det godt at have fodtøj på, som sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider.

Indkøb

Prisniveauet er lavt i forhold til Danmark. I Georgien kan med fordel købes kunsthåndværk, valnødder, syltetøj, kunst, tørklæder, te og vin.

Klima

Efterår er en dejlig årstid at rejse til Georgien. Sommeren er tør og solrig, og den varer normalt helt frem til september. Efteråret er langt og præget af løvets smukke farver.

Bemærk: Det er koldt i Kaukasusbjergene i de store højder. Husk varmt tøj!

Tbilisi: september 14-25 grader.
Guadari: september 11-22 grader.
Telavi: september 11-22 grader.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og allerede her møde dine medrejsende. Foredraget finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted et par måneder før, du skal rejse.

Takt og tone

Ved kirkebesøg skal knæ og skuldre være tildækkede - det gælder både for kvinder og mænd. Desuden skal kvinders hår være dækket med et tørklæde.

Taxakørsel i Georgien

Taxaer i Georgien kører uden taxameter, prisen skal derfor aftales, inden man kører. Få eventuelt hotellet til at bestille en taxa, så er prisen aftalt på forhånd.

Tidsforskel

Georgien: +2 timer

Toiletforhold

Medbring gerne lommeletter/toiletpapir og håndsprit i forbindelse med udflugter, da offentlige toiletter - især uden for hovedstaden - kan være lidt enkle.

Vaccinationer

Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler visse vaccinationer mod blandt andet Hepatitis A og Difteri. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk og www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver 10 % i rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Georgien: Lari (GEL)

Medbring USD eller EUR til veksling ved ankomst. Kreditkort kan benyttes mange steder.

Visum

Der kræves ikke visum til Georgien for danske statsborgere. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.