Jordan
Rundrejser
Flyrejser

På opdagelse i Jordan

Fra 19.999,- pr. person

10 dage

 • 2024:
 • okt

Jordan er et moderne kongerige fyldt med historiske højdepunkter, arkæologiske udgravninger og ruiner. Blandt smukke bjerge, magiske ørkenlandskaber, frodige dale og historiske mindesmærker finder du blandt andet verdens laveste punkt og et af Verdens Syv Nye Underværker - oldtidsbyen Petra. Tag med på en rundrejse der på fineste vis kombinerer oldtiden med nutiden i et fredeligt land med en stabil politisk situation og en gæstfri befolkning. 

Jordan er en skattekiste af historie, og her bliver bibelhistorien vakt til live, når vi går i profeternes fodspor. Vores rejse starter i hovedstaden, Amman, hvor vi besøger et par af byens historiske bygningsværker og nyder falafel på en af byens ældste restauranter. 

Vi besøger også Jerash, verdens bedst bevarede antikke romerske provinsby, hvor vi har inkluderet en særlig oplevelse på en historisk arabisk herregård, hvor vi får et godt indblik i livet i Jordan i det 19. og tidlige 20. århundrede.

Fra Amman kører vi ad Kongevejen til mosaikbyen Madaba og gør stop på Nebobjerget, hvor Moses siges at ligge begravet. Herefter har vi hele to overnatninger i Petra, så du får god tid til at opleve Jordans ubestridte juvel, oldtidsbyen Petra som for mere end 2.000 år siden var det arabiske nomadefolks hellige by. Et besøg, der med sit klippelandskab begejstrer og imponerer.

Efter dage med store kulturelle oplevelser skal vi på en enestående jeepsafari ud i den spektakulære røde ørken, Wadi Rum.

Det er i sandhed som 1001 nats eventyr, hvor du ved selvsyn vil opleve, hvorfor Lawrence of Arabia blev så tiltrukket af dette lands forvitrede landskab af sandsten og røde klitter. 

Glæd dig til at opleve den funklende stjernehimmel i den sorte nat, og lad dig forføre af beduinlivet. Ord kan ikke beskrive ørkenen - den skal opleves!

Fra ørkenen kører vi sydover til Det Røde Hav, hvor du kan fordøje rejsens mange indtryk og nyde ferielivet under den jordanske sol. Vi slutter rejsen ved Det Døde Hav, hvor vandets høje saltkoncentration gør kroppen vægtløs - noget vi naturligvis skal afprøve. 

To kameler foran hovedindgangen til Petra i Jordan.

Bemærk at vi på hele rundrejsen bor på kvalitetshoteller af høj standard med halvpension, og vi har inkluderet et flot udflugtsprogram, der dykker ned i Jordans historie og spændende kultur.

Alle entrér er med i rejsens pris samt hele fem frokoster. Udover vores dansktalende rejseleder, ledsages vi af en engelsktalende lokalguide under hele rejsen for at sikre os det største rejseudbytte. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen på en fantastisk rundrejse i kontrasternes land, Jordan.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Amman t/r
 • Skatter og afgifter, ca. kr. 1.534,-
 • Visum til Jordan, ca. kr. 396,-
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • 3 nætter i Amman på Harrir Palace Hotel****
 • 2 nætter i Petra på Petra Elite Hotel****
 • 1 nat i Wadi Rum i Rum Oasis Campsite***+
 • 2 nætter i Aqaba på City Tower Hotel****
 • 1 nat ved Dødehavet på Hotel Holiday Inn****
 • 9 x morgenmad (2. til 10. dag)
 • 5 x frokost (2. til 6. dag)
 • 8 x middag (2. til 9. dag)
 • Byrundtur i Amman med besøg i citadellet og Det Romerske Teater, inkl. entré
 • Besøg i King Abdullah I-moskéen
 • Besøg i en af Ammans ældste restauranter inkl. falafel-smagsprøver
 • Udflugt til Jerash, inkl. entré
 • Besøg i Beit Khairat Souf
 • Udflugt til Ajloun-slottet, inkl. entré
 • Udflugt til Madaba med besøg i St. George Katedralen, inkl. entré
 • Udflugt til Nebo-bjerget og korsridderbyen Karak
 • Udflugt til Al Beidha, kendt som Lille Petra
 • Udflugt til oldtidsbyen Petra, inkl. entré
 • Transport med golfvogne i Petra fra hovedindgang til Skattekammeret t/r
 • Jeepsafari i ørkenen ved Wadi Rum
 • Byrundtur i Aqaba
 • Svømmetur i Det Døde Hav
 • 2 små flasker vand i bussen per dag
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguider
 • Engelsktalende lokalguide på hele rejsen
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Praktiske informationer

Information om rejser til Jordan

Alkohol

Der findes mange kristne i Jordan, derfor er det tilladt at købe og drikke alkohol i landet. Der findes alkoholbutikker mange steder og et stort udvalg af barer. Desuden produceres der også både vin og øl i Jordan. Bemærk at hotellerne i Jordan ikke serverer alkohol. 

Bagage

På British Airways må medbringes 1 stk. indtjekket bagage i alt 23 kg og 1 stk. håndbagage med følgende mål: 56 x 45 x 25 cm. vægt i alt 23 kg samt 1 stk. lille håndbagage under sædet med målene 40 x 30 x 15 cm. 

Badning i Det Døde Hav

Vandet er meget saltholdigt så vi anbefaler at man kun bader i det mellem 5-10 minutter. Husk at skylle dig grundigt efterfølgende. Undlad at få hovedet under vand og sørg for at beskytte dine øjne. 

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i rejsen, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.

Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke).

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge. Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.

Drikkepenge

Drikkepenge på rundrejsen til chauffør og lokalguider er inkluderet i rejsens pris. Får man båret sin kuffert frem til sit værelse på hotellerne giver man tips svarende til USD 2. Det samme gør sig gældende for rengøringspersonalet på hotellet. Når du selv skal ud at spise forventes tips svarende til ca. 10% af regningens pris. 

Drikkevand

Du får dagligt udleveret 2 flasker vand i bussen under udflugterne. Vi anbefaler, at du undgår at drikke vandet fra hotellernes haner. Køb mineralvand fra flaske – de fås overalt. 

Elektricitet

Der bruges 220 volt. Der findes fem forskellige stik i Jordan, så medbring en universaladapter. 

Forsikring

Ved rejser til Jordan, er der ikke nogen offentlig sygesikring, der dækker, som der er ved rejser inden for EU’s grænser, hvor du som rejsende er dækket på samme vilkår som landets indbyggere via det blå sygesikringskort. Ved rejser til Jordan skal du selv sørge for at være dækket via en privat rejseforsikring, som du tegner hos et rejseforsikringsselskab. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Visse kreditkort indeholder også en rejseforsikring. Vitus Rejser tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring. 

Fotografering

Det er tilladt at fotografere de fleste steder i Jordan. Man må ikke fotografere i lufthavne, militære områder eller ved grænseområderne. Hvis man ønsker at fotografere mennesker, så anses det for god stil at spørge først. Ikke alle (især kvinder) bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres. Medbring ikke kameraer med store linser – de vil ofte blive beslaglagt ved indrejsen i lufthavnen. Et almindeligt kamera giver ikke anledning til problemer. 

Klima

Amman: ca. 26-30 grader (oktober), ca. 16-21 grader (april-maj) 
Petra: ca. 24-28 grader (oktober), ca. 20-25 grader (april-maj)  
Wadi Rum: ca. 27 grader (oktober), ca. 22-25 grader (april-maj)
Aqaba: ca. 26-31 grader (oktober), ca. 24-27 grader (april-maj)
Dødehavet: ca. 26-30 grader (oktober), ca. 22-26 grader (april-maj)

Pas

Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Medbring en fotokopi af dit pas evt. i din kuffert.

Pakkeliste

Du kan med fordel medbringe følgende:
Lommelygte, vådservietter, solcreme, håndsprit, lommeservietter, Imodium (mod diarré) og en lille rygsæk til udflugterne. 

Påklædning

Det er altid en god ide at sætte sig lidt ind i et fremmed lands kultur. I Jordan har man et forholdsvist afslappet forhold til påklædning. Vi anbefaler, at du pakker en bagage med et udvalg af tøj, der kan tages af og på efter behov. Temperaturerne svinger meget fra de kølige morgener og aftener. Særligt i ørkenen falder temperaturen mærkbart når solen er gået ned.

Medbring nogle lune trøjer, en vindjakke og gode sko. En solhat og en kasket er også god, da solen midt på dagen er skarp. Et tørklæde kan også være en god ide til ørkenen for at beskytte ansigtet mod sand og vind på jeepsafarien. 

Kvinder bør iføre sig en påklædning som beskytter knæ og skuldre. Når du er i badebyerne, kan du sagtens gå klædt i shorts. Det forventes at man udviser respekt i ved de hellige steder og moskéer. 

Rejseplan

Cirka 2 uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen. 

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud flere steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne. 

Telefon

Ringer du fra Jordan til Danmark trykkes 0045 + det danske nummer. Ringer du fra Danmark til Jordan trykkes 00962 + det jordanske nummer.
Der er mobildækning i de større byer. MMS er ikke muligt. Husk at slå internettet fra, da det kan koste dig dyrt i datatid ved brug i udlandet. 

Tidsforskel 

Om sommeren er der +2 timers forskel, om vinteren (fra 27/10) er der +1 times forskel. 

Valuta 

Jordans valuta hedder Jordanian Dinar (JOD). 1 JOD = ca. 9,72 DKK. Der kan hæves penge fra kreditkort i ATM kontantautomater i lufthavnen eller i større byer. Kreditkort accepteres stort set overalt i butikker og restauranter. Medbring evt. amerikanske USD, som evt. kan veksles på større hotellet. Euro accepteres ikke. Det er en god ide at have kontanter (JOD eller USD) på sig, da mindre restauranter, butikker eller andet kun tager imod kontanter. 

Vaccinationer

Det anbefales at man er vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A) samt har en gyldig difteri-stivkrampe. Vaccination min. 2 uger før afrejsen. Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum 

Der kræves visum til Jordan, som er inkluderet i rejsens pris. I forbindelse med visumansøgningen skal vi bruge en kopi af dit pas. Vi kontakter dig før afrejse med mere information.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.