Vietnam
Rundrejser
Flyrejser

Vietnam fra nord til syd · Rundrejse

Tag med på en fantastisk og meget populær rundrejse gennem det underfundige, dragende og smukke Vietnam med sanseindtryk ad libitum både i Nord-, Midt- og Sydvietnam, hvor vi kommer tæt ind på livet af den gæstfrie befolkning.

Oplev Vietnams gamle traditioner og religioner i landet, der snor sig som et S ud mod Det Sydkinesiske Hav. Her mødes vi af kolonihistorie, farverige markeder, kilometerlange sandstrande, grønne rismarker, kalkstensbjergenes fantastiske landskaber, frugtbare floddeltaer, storbyernes skyskrabere og eventyrlige kongebyer.

Den Opadstigende Drages Land, som det forenede Nord- og Sydvietnam poetisk kaldes, har masser at byde på. Her lever den smilende befolkning et liv, hvor alt handler om harmoni og balance.

Vores enestående rundrejse starter i Hanoi, der er en af Asiens smukkeste hovedstæder. Herefter tager vi på sejltur i den berømte Halongbugt, hvorfra rejsen fortsætter til det centrale Vietnam. Her oplever vi den lille maleriske by Hoi An og kejserbyen Hué ved Den Duftende Flod. Rejsen slutter i den travle storby Ho Chi Minh City, hvor vi tydeligt mærker kontrasten mellem de gamle traditioner og mindretallet af nyrige forretningsfolk med deres mobiltelefoner og luksusbiler. 

På rejsen tilbydes desuden et ekstraarrangement, der byder en spændende udflugt til de underjordiske Cu Chi-tunneller og Tay Ninh, hvor vi overværer en spiritistisk messe i det hellige tempel. En både anderledes og stemningsfuld oplevelse. 

For at undgå mange timers kørsel i bus eller tog har vi inkluderet indenrigsfly på de lange strækninger, så vi nemt og hurtigt bliver transporteret mellem byerne, hvilket dermed giver os mere tid til at opleve Vietnams højdepunkter.  

Vietnam er et overflødighedshorn af sanseindtryk og kontraster. På rundrejsen oplever vi den store forskel på Nord- og Sydvietnam samt nyder landets utrolige skønhed, afvekslende natur og betagende fortællinger. 

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Vietnam t/r
 • Indenrigsflyvninger i Vietnam
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 400,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Hanoi på La Dolce Vita***
 • 1 nat i Halong på Saigon Halong Hotel****
 • 2 nætter i Hoi An på Phu Thinh Boutique Resort & Spa****
 • 2 nætter i Hué på Muong Thanh Hotel****
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City på Saigon Hotel***+
 • 11 x morgenmad (3.-13. dag)
 • 5 x frokost (3. 5. 7. 12. og 13. dag)
 • 4 x middag (2. 6. 8. og 10. dag)
 • Cyclotur i Hanoi
 • Hop-on-Hop-off-billet i Hanoi
 • Sejltur i Halongbugten
 • Besøg på keramikværksted i Bat Trang
 • Besøg ved Ho Chi Minhs mausoleum, inkl. entré
 • Besøg i Konfucius Litteraturtempel, inkl. entré
 • Byrundtur i maleriske Hoi An
 • Besøg i Kejserbyen Hué
 • Sejltur på Den Duftende Flod
 • Besøg på kejserpaladset Citadellet i Hué, inkl. entré
 • Udflugt til Mekongdeltaet
 • Byrundtur i Ho Chi Minh City
 • Besøg på Museet for Krigsforbrydelser, inkl. entré
 • Obligatoriske drikkepenge, værdi kr. 200,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Datoer og priser

Vi har i øjeblikket ingen kommende datoer planlagt for denne rejse.

Er du interesseret i at vide om og hvornår, vi er klar med nye datoer og program for denne rejse, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom på forkant med alle nyheder, nye kataloger og få gode rejsetips.

Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Reserver i god tid:

På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere.
For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser. Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt, hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som eksempelvis eneværelse.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Praktiske informationer

Information om rejser til Vietnam

Visum og pas

Vietnam har lempet indrejserestriktionerne og genåbnet for visumfri indrejse i op til 45 dage for danske statsborgere. 

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra hjemrejsedatoen. Vi gør opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget, da man risikerer at blive afvist ved indrejse. 

Se eventuelt mere her: https://vietnamvisa.govt.vn/vietnam-tourist-visa/

Indrejsekrav til Vietnam

Ca. 14 dage inden afrejsen vil du modtage afrejseinformation fra os omkring de gældende indrejse-regler. Da der ofte kan ske ændringer helt frem til afrejsetidspunktet, er det vigtigt, at du også selv holder dig opdateret via https://um.dk/da/rejse-og-ophold-til.udlandet/rejsevejledninger.

Det er til enhver tid dit eget ansvar at sikre at du indfrier de gældende indrejsekrav på afrejse-tidspunktet. Er du ikke i stand til at opfylde kravene vil det indbetalte beløb for rejsens pris som udgangspunkt være tabt.

Elektricitet

220 V. Stikkene er de fleste steder som i Danmark. Strømafbrydelser forekommer – medbring eventuelt lommelygte, adapter eller batteridrevne el-artikler.

Film og foto

Ved nogle seværdigheder opkræves gebyr for fotografering.

Indkøb

Der kan med fordel købes lakvarer, perlemor, keramik, broderier, silkemalerier, bambus- og kurvemagerarbejder, tæpper, træskulpturer, marmor, silke, jade, skræddersyet tøj og den vietnamesiske hat ”non la”.

Klima

Nordvietnam har subtropisk klima, og Sydvietnam har tropisk klima.

Hanoi: Februar 15-20 grader og marts 18-23 grader.
Ho Chi Minh City: Februar 22-32 grader og marts 23-33 grader.

Mad og drikkevarer

I Vietnam kan man få hvedebrød og flutes, hvilket er usædvanligt i Asien. Et vietnamesisk måltid består af mange små retter – kunstfærdigt serveret. Suppe, grøntsager, kød, kylling, skaldyr og især fisk. Vietnameserne spiser med pinde - gaffel og ske kan udleveres. Øl er populært og billigt.

Påklædning

Medbring let bomuldstøj, en varm trøje og godt fodtøj. Det tolkes som mangel på høflighed at gå i shorts, kort nederdel/kjole eller badetøj.

Skik og brug

Nogle steder er turismen stadig ny, hvilket betyder, at man bliver mødt med nysgerrighed. Vietnameserne stiller gerne direkte spørgsmål om familieforhold, indkomst og alder. Det er vigtigt at kende samtalepartnerens alder og status for at vide, hvilken form for respekt og tiltaleform man skal benytte.

Ældre personer bør altid vises større respekt. Mænd giver hånd ved møde med europæere i storbyerne, men denne skik er ikke særlig udbredt blandt kvinder. Er man utilfreds med noget, opnås intet ved at råbe op. Det er vigtigt, at ingen taber ansigt. Vær tålmodig og høflig.

Tempelbesøg

Stil skoene uden for templet. Knæ og skuldre skal være dækkede.

Tidsforskel

+6 timer

Toiletforhold

Medbring toiletpapir i forbindelse med udflugter.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt www.rejseklinikken.dk eller www.vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information.

Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Dong. Medbring USD, gerne i små sedler. Kreditkort kan ikke benyttes overalt.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.