Sverige
JulemarkedsrejserI ro og mag
Busrejser

Småland & Kosta · Julemarked & Glaskunst

Fra 4.399,- pr. person

3 dage

 • 2024:
 • nov
 • dec

I den lille svenske glaskunstby Kosta venter et lækkert 4-stjernet hotel, et kæmpestort outletcenter, et glaspusteri og glasmuseum samt et stemningsfyldt julemarked. Vi oplever det hele med dejlige måltider og inkluderet adgang til hotellets spa. 

Velkommen til en verden af glaskunst! Kosta i Småland er intet mindre end Sveriges glashovedstad. Rammen om vores ophold er det flotte 4-stjernede Kosta Boda Art Hotel, hvor glaskunsten spiller en helt central rolle i indretningen. Lokale glaskunstnere har indrettet hotellet med unik glaskunst overalt - selv på de smagfuldt indrettede værelser og hotellets bar, hvor selv bardisken og de tilhørende stole er kunstfærdigt fremstillet af glas. 

Kosta byder på gode muligheder for at komme ned i tempo og lade julefreden indfinde sig. Her skal vi nyde omgivelserne, hotellet og ikke mindst det smukke julemarked, der er pyntet med millioner af lys. Markedet har kun åbent i weekenden, men vi ankommer søndag og når selvfølgelig at besøge det efter ankomst. 

På glasværket Kosta Boda ser vi, hvordan sand bliver til glas, og vi kommer helt tæt på de arbejdende kunstnere, der producerer noget af verdens fineste glaskunst. Her er selvfølgelig også et glasmuseum og mulighed for at købe glas, ligesom at vi her skal nyde en stemningsfuld aften med såkaldt "Hyttsill" - en fornøjelig aften med traditionel svensk mad og musikalsk underholdning. I tillæg til julemarkedet og glasværket er Kosta også kendt for sit store outletcenter, hvor der med den attraktive kurs på den svenske krone er rigtig gode muligheder for at klare julegaveindkøbene til en fornuftig pris. 

Vi skal også på safaritur og opleve Sveriges svar på "The Big Five". I Kosta Safaripark får vi en uforglemmelig oplevelse af dyrelivet i de dybe smålandske skove. Som en ekstra bonus besøger vi på hjemrejsen Växjö, hvor vi skal på rundvisning i den imponerende domkirke.

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser?

Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Læs mere om I ro og mag her

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 nætter i Kosta på Kosta Boda Art Hotel****
 • 2 x morgenmad (2.-3. dag)
 • 1 x 2-retters middag (1. dag)
 • 1 x middag - Hyttsill, inkl. underholdning (2. dag)
 • Adgang til hotellets spaområde
 • Besøg på glasværk og glasmuseum, inkl. rundvisning
 • Besøg på julemarked i Kosta, inkl. entré
 • Busrundtur i Kosta Safaripark
 • Besøg i Växjö, inkl. rundvisning i domkirken
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.

I ro og mag

Afr. 24/11: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Praktiske informationer

Vigtig information om "I ro og mag"-rejser

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder  ”I ro og mag”-rejser her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser:

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.