USA
StorbyferieRundrejser
Flyrejser

New York & Washington

New York City og Washington D.C. er to af USA's mest storslåede og interessante storbyer. På denne rundrejse har vi sammensat et spændende udflugtsprogram, der tager dig med til metropolernes helt unikke seværdigheder. 

New York er indbegrebet af mulighedernes by, og her hersker en ganske særlig stemning, som ikke findes magen til andre steder i verden. Her lever alle typer mennesker og utallige kulturer side om side - New York er i sandhed fyldt med kontraster. Det er en by, der sprudler, fascinerer, og som aldrig sover.

Årstiderne har hver sin charme, men vi er især glade for at besøge byerne i efteråret. Sæsonen bør i virkeligheden kaldes indian summer, men samtidig indvarsler naturens gyldne og rødlige farvepalet, at årstiderne ændrer sig. Amerikanerne elsker deres Halloween, og det ses tydeligt i oktober-gadebilledet med græskar, spøgelser, hygge og uhygge. 

Udover at være et formidabelt sted at spendere en storbyferie, er New York også et oplagt sted at begynde en rundrejse i USA. I The Big Apple ser vi alle de største seværdigheder samt får os et par særligt udvalgte oplevelser. Glæd dig for eksempel til at se Frihedsgudinden og til at besøge kunstnerkvartererne Greenwich Village, Soho og Chelsea.

Når vi har oplevet New York, begiver vi os mod magtens og USA's hovedstad, Washington. Undervejs besøger vi også landets ældste amish-samfund, hvor tusindevis stadig lever et simpelt liv, som man gjorde det for århundreder siden.

Her har vi en hel dag, hvor vi nyder det fredelige tempo, inden vi begiver os mod Washington, der byder på masser af amerikansk historie og smukke bygninger - ikke mindst Det Hvide Hus og Capitol samt et utal af spændende museer og monumenter langs The Mall.

Tag med på denne rundrejse til to af USA's mest interessante byer. Vi bor midt på Times Square i New York og i Georgetown i Washington, og undervejs har vi inkluderet et rigt udflugtsprogram med et væld af gode oplevelser i Guds eget land.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende.

Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København–New York/Washington t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 718
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i New York på Hampton Inn Manhattan, Times Square Central***
 • 3 nætter i Washington på Hyatt Place Georgetown***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (5. dag)
 • 1 x middag (7. dag)
 • Metrokort til metro, bus og tog i New York
 • Byvandring i New York med bl.a. Times Square og Grand Central Station
 • Udflugt til downtown Manhattan, inkl. sejltur til Frihedsgudinden og Ellis Island
 • 9/11 Memorial, inkl. entré
 • Udflugt til Greenwich Village, Soho med gåtur på The High Line
 • Byvandring på Upper West Side og i Central Park
 • Besøg hos amish-folket med lokalguide
 • Byvandring i Georgetown
 • Byrundtur i bus i Washington
 • Washington by night med oplyste monumenter
 • Udflugt til Mount Vernon og Alexandria med besøg på Arlington
 • Obligatoriske drikkepenge, kr. 261
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Datoer og priser

Vi har i øjeblikket ingen kommende datoer planlagt for denne rejse.

Er du interesseret i at vide om og hvornår, vi er klar med nye datoer og program for denne rejse, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom på forkant med alle nyheder, nye kataloger og få gode rejsetips.

Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende.

Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med dag og sted et par måneder før, du skal afsted på din rejse.

Praktiske informationer

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark.

Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: https://esta.cbp.dhs.gov/

Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 21 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express. Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling på telefonnummer 33 14 65 66 senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. ESTA-gebyret. 

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse.

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse. I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmeside: https://um.dk/

Den amerikanske ambassade kan kontaktes her: https://dk.usembassy.gov/

​Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.  Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse. På grund af ekstra sikkerhedscheck bedes man have tålmodighed i forbindelse med ind- og udrejse. 

APIS (Advanced Passenger Information System)

Af sikkerhedshensyn indsamler alle flyselskaber informationer om deres passagerer. Skulle der den forbindelse blive brug for f.eks. oplysninger som pasnummer, vil du blive kontaktet af Vitus Rejser.

Bemærk venligst: Dit pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse

Bagage

På SAS må du medbringe 1 stk. indchecket bagage på max. 23 kg samt 1 stk. håndbagage på max. 8 kg. Din håndbagage må ikke overstige dette mål: 55 x 40 x 23.

Drikkepenge

Ansatte i servicefagene har en lav grundløn og er meget afhængige af drikkepenge. Bartendere forventer mellem 1 og 5 dollars. På restauranter forventes mellem 15-20% af den totale regning, hvilket også er en rettesnor for taxichauffører. Får du hjælp til bagage, bør du give 1-3 dollars i drikkepenge, og det er velset at lægge en dollar om dagen til stuepigen. I rejsens pris er inkluderet drikkepenge til chauffører og lokalguider på hele rejsen. De amerikanske dollarsedler ligner hinanden, så vær opmærksom, når du betaler og får penge tilbage. 1 USD = ca. dkk 6,87 (per 15/11 2023)

Drikkevand

Du kan sagtens drikke vandet i vandhanerne i USA. Hygiejnen er fuldt ud på højde, med den vi har i Danmark.

Elektricitet

Næsten alle steder i USA er der 110-120 volt vekselstrøm, 60 Hertz. Du vil derfor ikke kunne bruge de almindelige danske stik, som er på de danske apparater. De amerikanske stik har brede og flade ben, så derfor er det en god ide at medbringe en rejseadapter. Bemærk, at det ikke er alle danske apparater, du kan anvende i USA.

Forsikring

Det blå EU-sygesikringskort gælder ikke i USA. Der skal derfor tegnes en separat rejseforsikring. Du kan evt. kontakte dit eget forsikringsselskab. Husk, at rejseforsikringen skal være med dækning i USA (hele verden). Vitus tilbyder rejseforsikringer via Gouda Rejseforsikring.

Klima

New York: September ca. 20 grader og oktober ca. 15 grader.
Washington:  September ca. 22 grader og oktober ca. 15 grader.

Påklædning

På denne rejse anbefaler vi praktisk og afslappet påklædning. Afhængigt af årstiden varieret tøj som i Danmark. Husk gode og bekvemme sko.

Rejseplan

Cirka 10 dage før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er mindre velset, og der er rygeforbud på de fleste hoteller. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne på hotellerne. Bemærk, at såfremt du ryger på værelset, bliver du pålagt en stor bøde.

Telefon

Vær opmærksom på, at det er dyrt at benytte sin mobiltelefon i USA. Ved opkald fra USA til Danmark trykkes 011 45 + det danske telefonnummer.

Tidsforskel

New York og Washington: 6 timer efter Danmark

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Dog skal man være færdigvaccineret mod Covid19. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt rejseklinikken.dk og vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes cirka seks uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund giver rabat til kunder fra Vitus Rejser. Klinikken kan nås på telefonnummer 39 63 01 15. Husk at medbringe dit rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Valutaen er USD, og kontanter kan hæves overalt i automater. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe mange kontanter til USA. Det er en god idé at at medbringe lidt i små dollarsedler, som eventuelt kan bruges til drikkepenge.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.