Dagsprogram
1. dag: Fladbro Kro og byvandring i Løgstør
Vi krydser både Store- og Lillebælt og følger motorvejen nordpå gennem Jylland. Vi stopper ved den smukke historiske Fladbro Kro, som helt tilbage i 1859 blev besøgt af selveste H.C. Andersen. Her nyder vi en dejlig frokost, inden vi fortsætter det sidste stykke til Løgstør. I den gamle bydel mødes vi med en lokalkendt løgstørianer, som tager os med på hyggelig og interessant byvandring. Løgstør opstod i 1500-tallet med få fiskerhuse og udviklede sig i takt med fjordens sildeeventyr og voksende skibstrafik. På byvandringen bliver vi klogere på byens udvikling, mindesmærker, bygninger og begivenheder som eksempelvis den forfærdelige storbrand i 1751, der var påsat og fik skrækkelige konsekvenser for gerningsmanden. Vi slutter ved Limfjordsmuseet, hvor vi skal se Danmarks ældste fungerende drejebro på Frederik VII’s Kanal i funktion. På Løgstør Parkhotel finder vi os til rette, inden vi mødes i hotellets restaurant til en hyggelig velkomstmiddag.
Inkluderede måltider: Frokost og middag.
2. dag: Thorup Strand og Gutterne fra Kutterne
Fra Løgstør kører vi nordover og krydser Limfjorden via den smukke buebro, Aggersundbroen. Vi fortsætter vores udflugt til Jammerbugtens sidste kystby Thorup Strand, som nogle måske vil kende fra TV2’s populære serie Gutterne fra Kutterne. Området er Nordeuropas største kystlandingsplads og fyldt med de karakteristiske kulørte fiskerbåde, der bliver trukket op på stranden efter dagens fangst. Stranden ligger i læ af de nærliggende klitter, som er bevokset med marehalm, og sammen med havet er den de lokale fiskeres arbejdsplads. I selskab med en lokalguide skal vi på en dejlig guidet vandretur igennem området. Ruten går ad gode stier og veje, er forholdvis flad og cirka syv kilometer lang. De sidste to kilometer går vi på stranden med hav, sand og bølgebrus som vores følgesvend. Vi stopper selvfølgelig undervejs, nyder landskabet og hører historier om fiskerne og området.
Vi slutter turen ved Thorupstrand Fiskehus, hvor vi skal nyde en anretning med fiskefilet og fiskefrikadeller tilberedt af fisk, som er fanget blot få timer tidligere. Glæd dig til en dejlig smagsoplevelse i første række til de blå kuttere og Jammerbugten. Såfremt du ikke har fysik til vandreturen, har du mulighed for at nyde nærområdet, indtil den øvrige del af gruppen kommer tilbage. Eftermiddagen kan du bruge på hygge i Løgstør eller benytte dig af hotellets faciliteter. Spiller du golf, kan du også gå en runde på den nærliggende golfbane. Vi mødes igen om aftenen til middag i hotellets restaurant.
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.
3. dag: Limfjordens grønne paradis, Livø og Vitskøl Kloster
I dag går turen sydover til Rønbjerg og byens lille havn, hvor vi for en kort bemærkning siger farvel til vores bus og chauffør. På havnen går vi ombord på en lille færge, som på en kort sejltur skal bringe os ud til Limfjordens ø-perle, Livø. Øen er bilfri, så fra færgens anløbssted går vi ind til byen, som er øens hjerte og samlingssted om sommeren. Her bor blot 8 helårsbeboere. Nyd den friske fjordluft, og lyt til fuglene, som synger om kap. Du kan også gå en tur i selskab med rejselederen i den smukke natur, som byder på flade strandenge, urskov og springende dådyr.Midt på dagen besøger vi forpagterparret Jesper og Ulla Lynge, som byder på en dejlig frokost, der er fremstillet af råvarer fra øens helt eget spisekammer.
Først på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet, hvor vores chauffør venter på os for at køre os til Vitskøl Kloster. I selskab med en lokalguide skal vi på en rundvisning, som tager os med igennem historien fra 1100-tallet og middelalderens blodige kampe til den fredelige nutid, hvor TAMU-Center Vitskøl danner ramme om en kompetencegivende uddannelse for unge. Vi ser blandt andet munkekælderen, kirkeruinen og herremandens kaffestue samt Det Blå Værelse, hvor det siges at Den Blå Dame, Ermegård Gyldensjerne, spøger. Vi slutter dagens oplevelse midt i haven på Vitskøl Kloster, hvor der vil være kaffe og hjemmebag i Café Skovhuset. Om aftenen nyder vi middagen i hotellets restaurant.
Bemærk: På afrejsen 2/8-2022 besøger vi Glenholm Vingård
Da Vitskøl Kloster er lukket, besøger vi i stedet Glenholm Vingård. I selskab med stedets lokalguide går vi en tur i vinmarkerne og hører historien om vingården og betingelserne for dyrkning af vin i Danmark. Derefter går turen til vineriet, hvor vi ser det udstyr, som bruges til produktionen af vin, og hører om forarbejdning af druerne, fra de bliver høstet, til den færdige vin ligger på flaske. Vi slutter selvfølgelig besøget med at smage på stedets vine.
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.
4. dag: Ørundtur på Fur
Vi kører fra vores dejlige hotel sydover langs Limfjorden frem til Hvalpsund, som vi krydser med en lille færge til Sundsøre. Herfra fortsætter vi i bus til Branden, hvor vi også skal et smut med en mindre færge til Fur. Her møder vi museumsinspektør John Brinch Bertelsen, der skal være vores guide på en ørundtur i bussen. John er blind, men formår på fremragende og humoristisk vis at få os til at åbne øjnene, når han viser os rundt på øen. Vi får en god cocktail af faglig viden blandet med jysk lune, underfundighed og humor. Turen er på cirka 20 kilometer, og undervejs stopper vi ved Langsted Huller, Bette Jensens Hyw og Gammel Havn. Dagens frokost er et fursk stjerneskud med maltpanerede rødspættefiletter, som serveres på Fur Bryghus, hvor du har mulighed for at smage stedets skummende specialøl. Drikkevarer er dog for egen regning. Dagens sidste oplevelse er et besøg på Fur Museum, hvor du kan rejse tilbage i tiden og bliver meget klogere på Danmarks geologiske historie. Du kan se istidens mammutter og urokser lavet af lyng og pileflet samt studere den unikke samling af gamle fossiler af dyr og planter. Vi er tilbage i Løgstør sidst på dagen, hvor du kan nå at slappe lidt af inden aftenens middag på hotellet.
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.
5. dag: Rebild Bakker, Thingbæk kalkminer og hjemrejse
Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade Løgstør. Fra hotellet kører vi mod Rebild Bakkers kuperede hedelandskab, der med sine farver og lyngklædte bakker er fantastisk året rundt. Vi har et lille fotostop og ser blandt andet, hvor den årlige Rebildfest finder sted den 4. juli på USAs uafhængighedsdag. Vi besøger også Thingbæk kalkminer, hvor vi i selskab med en lokalguide går ned i de underjordiske kalkgange og huler. Her er skulpturer af billedhuggerne Anders Bundgaard og Carl Johan Bonnesens udstillet permanent. Året rundt er temperaturen her cirka 8 grader, så husk en lun frakke eller trøje til besøget. Vi hører om landskabets dannelse, om flagermusene, der overvintrer i kalkminerne, stedets fortid og skulpturmuseets tilblivelse med de interessante værker.
Efterfølgende besøger vi Rebildcenteret, hvor du kan se "Heksens værksted", miniudstillingen "Røverne i Himmerland" samt den store udstilling om Den Kolde Krig. Tilbage i bussen fortsætter vi vores kørsel sydover, indtil vi når Fredericia. Her spiser vi frokost på Kryb i Ly Kro, der er en af Danmarks smukkeste kroer, og som er kendt for sit gode køkken. Efterfølgende kører vi tværs over Fyn, passerer Storebæltsbroen og kører retur til København via vores opsamlingsrute.
Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.