Julehygge i Tysklands Versailles!

Potsdam · Julemarked · 2023

Busrejser
4 Dage

Ved juletid viser Potsdam sig fra sin hyggeligste side. Byen er på UNESCO's verdensarvsliste, og med sine slotte, søer og historiske bygninger danner den da også en perfekt og eventyrlig kulisse for julestemning - selv efter tysk julemålestok. Vores flotte hotel ligger midt i alle herlighederne med få skridt til både julemarkedet, Sanssouci-slottet og den charmerende gågade fyldt med gode restauranter, caféer og specialbutikker.

Den gamle kongeby Potsdam er den perfekte ramme for hyggelige julemarkeder og romantisk julestemning. Byens gamle traditioner for handel skinner igennem på julemarkederne, der både byder på hollandsk håndværk, polske specialiteter og böhmisk kunsthåndværk. 

Med hotellets gode beliggenhed...

Ved juletid viser Potsdam sig fra sin hyggeligste side. Byen er på UNESCO's verdensarvsliste, og med sine slotte, søer og historiske bygninger danner den da også en perfekt og eventyrlig kulisse for julestemning - selv efter tysk julemålestok. Vores flotte hotel ligger midt i alle herlighederne med få skridt til både julemarkedet, Sanssouci-slottet og den charmerende gågade fyldt med gode restauranter, caféer og specialbutikker.

Den gamle kongeby Potsdam er den perfekte ramme for hyggelige julemarkeder og romantisk julestemning. Byens gamle traditioner for handel skinner igennem på julemarkederne, der både byder på hollandsk håndværk, polske specialiteter og böhmisk kunsthåndværk. 

Med hotellets gode beliggenhed bliver der god tid til at opleve både julemarkederne og det royale Potsdam, hvor ikke mindst rundvisningen på det storslåede slot Neues Palais giver et fascinerende indblik i Tysklands kongelige historie.

Glæd dig også til en rundtur i nabobyen Berlin, hvor vi både besøger de store julemarkeder og lader os friste af varehusenes enorme udvalg. 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1150,-
Buffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
275,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
  • 3 nætter i Potsdam på MAXX Hotel Sanssouci Potsdam****
  • 4 x morgenmad (1.-4. dag)
  • 1 x middag (1. dag)
  • Byrundtur i Potsdam 
  • Entre og rundvisning på slottet Neues Palais
  • Byrundtur og julemarkeder i Berlin
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 21.00
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.45
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.15
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.45
07.00 Ølby Station ved Netto 19.30
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 19.00
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.45
07.55 Højmølle Kro 18.30
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.15
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.45

Opsamlingsrute 4 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5 · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Potsdam

Fra Gedser sejler vi med Scandlines til Rostock, og under overfarten har vi god tid til at nyde den store brunch, som er inkluderet i rejsen.

Allerede først på eftermiddagen er vi i Potsdam, hvor vi kører en lille busrundtur i centrum, som blandt andet bringer os forbi det hollandske kvarter, Nikolaikirken, Platz der Einheit og filmmuseet, der vidner om, at Potsdam engang var Tysklands svar på Hollywood.

Efter den lille introduktion til byen bliver vi indkvarteret på vores gode hotel, der ligger helt perfekt ved slotsparken, den gamle byport Brandenburger Tor og gågaden. Næsten lige uden for døren starter julemarkedet, hvilket gør, at vi får god tid til at nyde den hyggelige stemning og eventuelt slentre en tur forbi gågadens juleudsmykkede butikker og videre til gavlhusene i det hollandske kvarter. 

Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Julemarked ved Brandenburger Tor i Potsdam.

Julemarked ved Brandenburger Tor i Potsdam.

2. dag: Kongernes Potsdam, Neues Palais og julemarked

Første del af dagen byder på en "royal" rundtur til Potsdams slotte og parker. Byen kaldes også for Tysklands Versailles, og næsten hver generation af konge- og kejserfamilien har bygget et slot i byen.

Vi starter med et lille stop ved Cecilienhof, der var det sidste slot, som blev bygget inden kejserfamilien blev tvunget fra tronen i 1918. Slottet er allermest kendt, fordi det var her, at fredskonferencen efter anden verdenskrig fandt sted i 1945. Vi går en lille tur omkring slottet, der er flot beliggende ud til de store søer, mens rejselederen fortæller om de dramatiske sommerdage, hvor Europas fremtidige skæbne blev afgjort.

Efterfølgende kører vi forbi det lille, men meget smukke lystslot Sanssouci og runder formiddagen af med en rundvisning på det største og mest imponerende af slottene: Neues Palais. Den preussiske konge Frederik den Store kaldte slottet for sit "praleri". Alt er lavet for at imponere besøgende, og det velvalgte kælenavn går tydeligt op for os på rundvisningen i de prægtige festsale, imponerende gallerier og fyrsteligt udsmykkede rum. Slottet er genåbnet efter mange års renoveringer, og nu stråler det atter i al sin magt og vælde. Her får vi virkeligt et indtryk af, hvorfor Potsdam kaldes for Tysklands Versailles. 

Resten af dagen og aftenen er til rådighed på egen hånd til oplevelser, shopping og julehygge i Potsdam. Mulighederne er mange, og som hovedstad i delstaten Brandenburg byder Potsdam på seværdigheder og museer i international klasse. Her er smukke kirker, slotte, flotte byporte, kunstmuseum, naturhistorisk museum og ikke mindst filmmuseet, som bestemt er et besøg værd.

Og når du trænger til en lille pause fra oplevelser og indkøb, står julemarkedernes velduftende boder altid klar med varm glühwein, brændte mandler, frisklavede pandekager og alt, hvad hjerte og mave ellers kan begære. Det hele ligger i gåafstand fra hotellet, så du kan planlægge eftermiddagen helt efter eget ønske. 

Potsdam byder også på mange lækre spisesteder i alle prislejer, hvor aftensmåltidet kan nydes.

Inkluderede måltider: Morgenmad

Det imponerende slot Neues Palais i Potsdam, Tyskland.

Det imponerende slot Neues Palais i Potsdam, Tyskland.

3. dag: Byrundtur i Berlin, julemarkeder og shopping

Hvor Potsdam er den royale, rolige og romantiske hovedstad i delstaten Brandenburg, er nabobyen Berlin den evigt pulserende hovedstad for hele forbundslandet Tyskland.

I juletiden byder Berlin på et utal af julemarkeder, og de store varehuse og shoppingcentre frister med alt, hvad hjertet kan begære. Vi tager på en spændende dagsudflugt, hvor vi ser byens store seværdigheder samtidig med, at vi selvfølgelig får masser af muligheder for at gå på opdagelse i den juleudsmykkede by og gøre gode indkøb.

Undervejs til Berlin passerer vi den ikoniske Glienicke Brücke, der var grænse mellem øst og vest under den kolde krig, og hvor spioner og systemkritikere blev udvekslet. Herefter går turen gennem et af Berlins mest mondæne kvarterer til den berømte gade Kurfürstendamm og videre gennem centrum af det gamle Vestberlin. Ved Gedächtniskirche, også kendt som "Den hule tand" eller "Pudderdåsen og læbestiften", tager vi et lille stop inden vi fortsætter gennem regeringskvarteret og Tiergarten til Brandenburger Tor. Ad den gamle slotsallé Unter den Linden når vi frem til Berlins historiske centrum ved Museumsøen, det genopførte byslot, TV-Tårnet og Alexanderplatz. Her er alle byens største seværdigheder samlet indenfor kort afstand, og her er også adskillige julemarkeder, varehuse, shoppingcentre og specialbutikker.

Kort sagt er her noget for enhver smag, så vi holder en god lang pause med masser af tid til at opleve præcis dét, som du har lyst til. For de som måtte være interesserede, går rejselederen en lille tur til Hackesche Höfe, der er Berlins smukkeste samling af baggårde med spcialbutikker, arbejdende værksteder og gode spisesteder.

Der er også rig mulighed for at se nærmere på det genopførte middelalderkvarter Nikolaiviertel, besøge et af museerne på Museumsøen, kigge ind i det gamle Rotes Rathaus eller måske blot sætte sig med et glas dampende varm glühwein, nyde juleudsmykningen og duften af brændte mandler mens bylivet passerer forbi. 

Sidst på eftermiddagen forlader vi storbyen og vender tilbage til vores hyggelige hotel i Potsdam. Aftenen er på egen hånd med masser af muligheder for at nyde aftensmaden hos et byens store udvalg af spisesteder. 
   
Inkluderede måltider: Morgenmad

Juletræet ved Brandenburger Tor i Berlin.

Juletræet ved Brandenburger Tor i Berlin.

4. dag: Olympiastadion og hjemrejse

Efter god tid til morgenmaden forlader vi Potsdam og sætter kursen mod nord. Undervejs tager vi en afstikker ind til det olympiske stadion, som blev bygget til De Olympiske Lege i Berlin i 1936. Hele anlægget blev bygget med romersk forbillede og var tænkt som propaganda for Hitlers tredje rige. Mens vi ser lidt nærmere på den imposante arkitektur, fortæller rejselederen selvfølgelig historien om den amerikanske atlet, Jesse Owens, der blev de olympiske leges helt store stjerne. Og mon ikke også, at "Lille henrivende Inge" bliver nævnt?

Fra det Olympiske stadium fortsætter vi mod Rostock, hvor vi midt på eftermiddagen kører ombord på færgen. Under overfarten er der mulighed for buffet, inden vi lægger til i Gedser og begiver os det sidste stykke hjem. 

Inkluderede måltider: Morgenmad

Et honninghjerte med en julehilsen er obligatorisk på et julemarked i Tyskland.

Et honninghjerte med en julehilsen er obligatorisk på et julemarked i Tyskland.

Hotelinformation

MAXX Hotel Sanssouci Potsdam ****
VisSkjul

MAXX Hotel Sanssouci Potsdam er perfekt beliggende i Potsdam få skridt fra både slotsparken, gågaden og den gamle byport Brandenburger Tor.

Hotellet er bygget i en stil, der matcher de gamle huse i Potsdam og de lyse slotte i slotsparken. De varme farver går igen indenfor både i restauranten og på de komfortable værelser, der alle er indrettet med inspiration fra de mange film, som er optaget i Potsdam.

Hotellet har også bar og lounge samt en udendørs terrasse, hvor der er mulighed for at slappe af og nyde en drink. Overalt på hotellet er der adgang til gratis WiFi. 

Værelser

Alle værelser er med tv, et lille køleskab og mulighed for at lave kaffe eller te samt badeværelse med hårtørrer.

Receptionen hos Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Receptionen hos Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Loungen på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Loungen på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Baren på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Baren på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Morgenmadsbuffeten på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Morgenmadsbuffeten på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Eksempel på dobbeltværelse på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.
Eksempel på dobbeltværelse på Maxx Hotel Sanssouci i Potsdam.