Hotel i centrum af Levi

Lapland · Et ægte vintereventyr · 2023

Flyrejser
5 Dage

Rejs med til Finland og det betagende Lapland, hvor du kommer tæt på samerne og de smukke vinterlandskaber. Er du heldig, kan du opleve det magiske nordlys danse over himlen.

Lapland er et eventyrligt vinterlandskab, Skandinaviens ødemark, julemandens og samefolkets hjemland. Det er et kontrastfyldt område og et af de mest optimale steder i verden at opleve nordlyset danse over himlen. Hvis du er blandt dem, der drømmer om et rigtig vintereventyr med endeløse sneklædte landskaber, verdens måske reneste friske luft og stjerneklare nætter, så er det finske Lapland med garanti det tætteste, du kommer. Den...

Rejs med til Finland og det betagende Lapland, hvor du kommer tæt på samerne og de smukke vinterlandskaber. Er du heldig, kan du opleve det magiske nordlys danse over himlen.

Lapland er et eventyrligt vinterlandskab, Skandinaviens ødemark, julemandens og samefolkets hjemland. Det er et kontrastfyldt område og et af de mest optimale steder i verden at opleve nordlyset danse over himlen. Hvis du er blandt dem, der drømmer om et rigtig vintereventyr med endeløse sneklædte landskaber, verdens måske reneste friske luft og stjerneklare nætter, så er det finske Lapland med garanti det tætteste, du kommer. Den hvide sne knirker, når man træder på den, og i de magiske omgivelser venter unikke oplevelser.

Laplands ikon er rensdyret, som igennem tusindvis af år har været forbundet med mennesker. Du kommer tæt på de smukke dyr, og som julemanden hopper vi på en slæde for at køre en lille tur i den storslåede natur. Vi besøger også Lainio SnowVillage, et magisk sted skabt ud af is og sne. Hvert år bygger man det spektakulære sted, som består af et ishotel, isskulpturer, isrestaurant samt en isbar. Vi skal også på en sneskovandring i den uspolerede natur for at nyde stilheden og det snedækkede skovområde.

Vi bor i Levi – et af Finlands mest populære skiområder med blandt andet en 28 kilometer lang oplyst langrendsløjpe og ikke mindre end 43 pister og 28 skilifter til alpinisterne. Her bor vi på Break Hotel Sokos Hotel Levi beliggende midt i byens hjerte blot ca. 500 meter fra kabelbanen.

Vi har inkluderet halvpension, alle udflugter og en udstyrspakke med termotøj. Du skal blot pakke dit uldne undertøj og dit gode humør, så sørger vi for, at du får et vaskeægte vintereventyr. 

Kort - Vintereventyr i Lapland - Vinter 2021-2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
2.300,-
Afbestillingsforsikring
735,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Helsinki-Kittalä t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Levi på Break Sokos Hotel Levi****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Udflugt til rensdyrfarm, inkl. kort køretur med slæde
 • Udflugt til SnowVillage, inkl. guidet rundvisning
 • Sneskovandring, inkl. guide
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Nord for Polarcirklen

Vi flyver fra Københavns Lufthavn med Finnair via Helsinki til Kittilä, som ligger i det vestlige Lapland cirka 150 km nord for Polarcirklen.

Fra lufthavnen har vi en kort køretur til Levi, som er et af de mest populære skiområder i Finland. Byens hjerte er som alle andre skidestinationer – uanset om du vil shoppe, danse, spise på restaurant eller finde et sted til afterskiing, så findes det i Levi.

Vi kører til vores hotel, som ligger midt i byens hjerte i gåafstand til det hele. Efter vi har fundet os til rette på vores værelser, går vi samlet ned til Lapland Safaris, hvor du får udleveret din vinterpakke med tøj, som består af termodragt, uldne sokker, støvler, handsker, tørklæde og hue, som er til rådighed under opholdet.

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant for at nyde rejsens første middag.

Inkluderede måltider: Middag.

Udsigt over Levi by, klædt i sne.

Udsigt over Levi by, klædt i sne.

2. dag: Besøg på rensdyrfarm

Vi spiser morgenmad i hotellets restaurant, inden vi i bus kører til en nærliggende rensdyrfarm. Her skal vi opleve de karismatiske dyr tæt på og tage billeder af de smukke dyr. Den mest traditionelle måde at rejse på i Lapland er på en rensdyrslæde, og vi skal på en lille slædetur gennem det sneklædte landskab, hvor man hurtigt får fornemmelsen af at være i ét med naturen. Efter denne oplevelse hører vi historier om rensdyr og livet som rensdyrholder, alt imens vi nyder en dejlig varm kop kaffe.

Vi er tilbage ved vores hotel midt på dagen, så du kan gå på opdagelse i byen og finde dit favoritfrokoststed.

Eftermiddagen kan du eventuelt bruge på at gå på opdagelse i byen eller måske vil du leje ski og tage en tur på pisterne. Der er desuden rigtigt gode muligheder for at nyde naturen på den oplyste langrendsløjpe. Rejselederen er gerne behjælpelig, hvis du gerne vil leje ski eller finde på andre aktiviteter i områder.

Om aftenen mødes vi til en dejlig middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Glæd dig til at stifte bekendtskab med de majestætiske rensdyr i finsk Lapland.

Glæd dig til at stifte bekendtskab med de majestætiske rensdyr i finsk Lapland.

3. dag: En magisk verden af is og sne

Denne formiddag skal vi på en lille udflugt i bus sydover igennem det vinterklædte landskab til Lainiotietil, hvor vi skal besøge den spektakulære sneby SnowVillage. Hvert år bygger man en sneby op der dækker et areal på cirka 20.000 m2, og i processen bruger man ca. 20 millioner kilo sne og 350.000 kilo krystalklar is. Snebyen består af et hotel med værelser og suiter, en restaurant, en bar, et kapel, og alt sammen er opført i sne og is. Ja, selv inventaret er skåret ud i de store isblokke. Hvert år er temaet og designet forskelligt – i 2021 var temaet fremtiden / sciencefiction. Kunstnerne forvandler is og sne til fantastiske skulpturer, og designet samt størrelserne forbløffer år efter år de besøgende. Oplevelsen er helt unik, og vi bliver vist rundt af en lokalguide, der fortæller, hvordan dette særlige sted bliver til og processerne i byggearbejdet. Vores rundtur slutter i isbaren, hvor vi nyder et varmt glas bærsaft, inden vi får tid på egen hånd til at tage det hele i øjesyn.

Vi er tilbage i Levi midt på dagen, hvor du selv sætter dagsorden for resten af din dag. Om eftermiddagen kan du for eksempel besøge Hotel Hullu Poro, der har en samling kunstværker og farverige malerier af den talentfulde finske kunstner Sirpa Alalääkkölä. Efter en oplevelsesrig dag mødes vi igen til middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Isbaren i Snow Village.

Isbaren i Snow Village.

4. dag: Sneskovandring

Efter morgenmaden går vi samlet ned til Lapland Safaris, hvor vi får udleveret snesko og stave til dagens udflugt. I selskab med en lokalguide går vi ud i Levis natur for at nyde det idylliske vinterlandskab. Der er ro over de snedækkede vidder, og det føles afslappende at gå rundt i den fine hvide sne med udsigt til fjeldet og skoven. Undervejs fortæller guiden om områdets befolkning og deres levevis. Måske er vi endda heldige at se rensdyr undervejs. Alle der er i nogenlunde form kan deltage, og på turen får vi også lidt at varme os på i form af et varmt glas bærsaft.

Vi er tilbage i byen efter ca. 1 ½ time, og nu er det måske ved at være tid til at finde sig et dejligt frokoststed, hvor du samtidig kan få varmen tilbage i kinderne. Har du lyst, kan du om eftermiddagen gå med rejselederen til ekspresliften og køre med til toppen, hvor vi finder udstillingen Samiland. Her kan du på fineste vis blive klogere på nomadefolket samernes historie på den flotte udstilling, der fylder et indendørsareal på 500m2 og et udendørsareal på 10.000m2. Udendørsområdet er ganske unik om vinteren, når bygningerne og træernes kroner er dækket af sne. I mørketiden er udendørsudstillingen oplyst, hvilket er med til at gøre oplevelsen til noget ganske særligt. Liften til Samiland koster 4,5 euro hver vej og entreen til udstillingen koster 12 euro pr. person. 

Om aftenen mødes vi i hotellets reception i fuld vinterudrustning og går sammen 550 meter til Restaurant Kammi, som er en meget autentisk udgave af en samisk kota, opført i træ. I disse rustikke rammer afslutter vi rejsen med en festlig og traditionel middagsbuffet fyldt med delikatesser og retter fra Lapland. Alt er tilberedt over den åbne ild - lige fra rensdyrpølser, røget rensdyrroast, rensdyrgryde, spareribs, laks, kartoffelmos og bagte kartofler. Vi slutter aftenen af med pandekager med creme og syltetøj, inden vi igen går tilbage til hotellet for rejsens sidste overnatning.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Frosne træer i området ved Levi.

Frosne træer i området ved Levi.

5. dag: Hjemrejse

Vi nyder den sidste morgenmad på hotellet, inden vi midt på dagen kører mod Kittilä lufthavn. Herfra flyver vi med Finnair via Helsinki til København, hvor vi ankommer om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Hotelinformation

Break Sokos Hotel Levi****, Levi
VisSkjul

Break Sokos Hotel Levi ligger midt i byens hjerte i gåafstand til restauranter og butikker. Der er blot omkring 350 meter fra hotellet til skiliften og cirka 500 meter til kabelbanen. På hotellet findes der restaurant, kaffebar/café og bar. Der er mulighed for sauna mellem kl. 17-21.00. 

Værelser

Hotellet har 202 smagfuldt indrettede værelser, som ligger i tre forskellige bygninger. Værelser er indrettet efter årstidstemaer; sommer, efterår og vinter. Vi bor på standard dobbeltværelser på ca. 24m2 med tv, minibar, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles standard dobbeltværelse som eneværelse.

Læs mere om hotellet her.

Velkommen til Break Sokos Hotel Levi.
Velkommen til Break Sokos Hotel Levi.
Restauranten på Break Sokos Hotel Levi.
Restauranten på Break Sokos Hotel Levi.
Lobbyen på Break Sokos Hotel Levi.
Lobbyen på Break Sokos Hotel Levi.
Kaffebaren på Break Sokos Hotel Levi.
Kaffebaren på Break Sokos Hotel Levi.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Break Sokos Hotel Levi.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Break Sokos Hotel Levi.
Sauna på Break Sokos Hotel Levi.
Sauna på Break Sokos Hotel Levi.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Lapland

Bagage

Med Finnair må du medbringe 1 stk. indchecket bagage, på i alt 23 kg, samt 1 stk. håndbagage med følgende mål 56 x 45 x 25 og ialt 8 kg.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage på en rejse med Vitus Rejser, at du er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan du ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Fotografering af nordlys

For at få de bedste nordlysbilleder kan vi anbefale at det digetale kamera sættes med følgende indstillinger:
 
Flash: off
ISO: 400, 800 eller 1.600 (jo mørkere himlen er jo højere ISO)
White balance: daylight setting
Shutter Speed (Tv): 10-30
Focus: manual focus (sættes til "infinity")
Self-timer: sættes til 2’’ (fjerner kamera rystelser)
LCD: low brightness
 
Ekstra indstillinger for Digital SLR kamera:
Shooting mode: manual (M)
Aperture (AV): lavest muligt
Lens: wide Angle (lavere end 35 mm)
UV eller Polarizing Filter fjernes

Klima

I januar og februar ligger gennemsnitstemperaturen på mellem -10 & -20 grader, i marts er det blevet en smule varmere -3 til -15 grader. 

Kreditkort / betalingsmuligheder

Der benyttes euro i Finland. De fleste steder kan man betale med Visa, American Express, MasterCard og Diners Card. 

Nordlys

Det finske Lapland er et verdens bedste steder at opleve nordlyset danse på himlen. Sæsonen går fra midt i august til begyndelsen af april. Nordlyset optræder visse steder i Finland omkring 200 dage om året. 

Polarnætter 

Vores rejser Lapland er placeret i perioden med polarnætter. Dagslyset tiltager hurtigt fra januar til marts, og i dagstimerne indfinder der sig et helt specielt lys med smukke blå nuancer. Det er noget der skal opleves, for at man helt forstår det. 
 
Der vil være følgende timer med dagslys på de forskellige afgange:

 • Afr. 16/1-2023 – ca. 4 timer
 • Afr. 30/1-2023 – ca. 6 timer
 • Afr. 6/2-2023 – ca. 7 timer
 • Afr. 27/2-2023 – ca. 10 timer

Påklædning

Når man besøger en destination nord for Polarcirklen om vinteren, må man klæde sig rigtig godt på. Såfremt det blæser, kan vinden gøre, at temperaturen føles lavere, end den egentlig er. Dagtemperaturen kan godt ligge på mellem minus 10 og minus 20 grader, så tag dit allerbedste vintertøj med. Du skal medbringe vindtæt udendørstøj og gerne flere lag med uld eller fleece indenunder. Eksempelvis langærmet og langbenet undertøj af uld eller skiundertøj. Sokker – gerne af uld og fleecetrøjer eller uldtrøjer med høj hals og gerne en halsedisse. Varme vanter eller handsker (ikke af læder) – også gerne af uld. Vinterstøvler, vindtætte huer, da det gælder om at holde hoved og hænder varme og tørre. I mørketiden er det fordelagtigt at medbringe reflekser eller refleksvest, ligesom man evt. kan medbringe pigge til at sætte på støvlerne i tilfælde af, at der er is på vejene. I rejsens pris har vi inkluderet den store termopakke til rejsende, som består af en termodragt, støvler (moonboots), uldsokker, halstørklæde og hue samt termohandsker, som er til rådighed under hele opholdet.  

Udflugter

I Levi tilbydes mange forskellige udflugter. På listen nedenfor finder du et udvalg:

 • 2 timers langrend med guide inkl. ski og stave – pris per person € 89
 • 3 timers huskysafari (1 times kørsel + transport + pause) 2 personer per slæde – pris per person € 229
 • 2 timers snescootersafari – pris per person € 99
 • 2 timers rensdyrsafari – pris per person € 166
 • Skilejepriser:
 • Priserne inkluderer ski, støvler og stave
 • 1 dag - € 37 per person, 2 dage - € 63 per person, 3 dage - € 85 per person, 4 dage - € 102 per person

Valuta 

Euro (EUR). Større kreditkort er almindeligt accepteret i Finland, undtagen muligvis i mindre virksomheder. Man kan blive bedt om at vise identifikation, når man betaler med kreditkort eller veksler penge.

Visum

Som dansk statsborger kan du indrejse visumfrit i Finland. 

Ændringer i rejseplan og udflugter

Vejret kan påvirke rejseplan og udflugter.