Nyhed

Den Franske Riviera & Cagnes-sur-Mer · Langtidsrejse · 2023

Flyrejser
22 Dage

Her er den ultimative langtidsferie til dig, der har tabt dit hjerte til Sydfrankrig! Her tilbringer vi tre dejlige uger på et spritnyt og 4-stjernet hotel ved Den Franske Riviera og det azurblå Middelhav, hvor vi nyder kystens specielle lys, de smukke bjerglandsbyer, det frodige landskab samt områdets rige historie og kulturarv i kombination med det lækre franske køkken.

Hvilken mere oplagt feriedestination til en langtidsrejse end Den Franske Riviera? Kyststrækningen, der også går under navnet Cote'd'Azur - den azurblå kyst - er en af Frankrigs mest eftertragtede ferieområder og byder på masser af kulturelle oplevelser, eksklusiv shopping samt kunst og...

Her er den ultimative langtidsferie til dig, der har tabt dit hjerte til Sydfrankrig! Her tilbringer vi tre dejlige uger på et spritnyt og 4-stjernet hotel ved Den Franske Riviera og det azurblå Middelhav, hvor vi nyder kystens specielle lys, de smukke bjerglandsbyer, det frodige landskab samt områdets rige historie og kulturarv i kombination med det lækre franske køkken.

Hvilken mere oplagt feriedestination til en langtidsrejse end Den Franske Riviera? Kyststrækningen, der også går under navnet Cote'd'Azur - den azurblå kyst - er en af Frankrigs mest eftertragtede ferieområder og byder på masser af kulturelle oplevelser, eksklusiv shopping samt kunst og kultur i overflod. De pittoreske middelalderbyer ligger strøet ud på den billedskønne kyst, og området indbyder til livsnyderi. Det er ikke svært at se sig selv nyde livet fra en fortovscafé med en Café au lait og en friskbagt croissant, mens det lokale liv langsomt driver forbi i gaderne. Du kan også lade dig indhylle i kystens glamour og besøge fyrstedømmet Monaco, filmbyen Cannes eller populære Saint Tropez - for blot at nævne et par af områdets mange interessante byer.

Vores base Cagnes sur Mer ligger blot få kilometer vest for storbyen Nice og har været residens for store kunstnere som blandt andre Pierre Auguste Renoir. Cagnes sur Mers historie er uløselig forbundet med middelalderbyen Haut de Cagnes, som ligger på en bakketop i den øvre del af byen. Udsigten over dalen og de omkringliggende bjerge er mageløs, og byens hyggelige torv gemmer på et par restauranter, små kunsthåndværksbutikker og gallerier. 

Vi bor på et spritnyt og 4-stjernet hotel i bydelen Cagnes-Ville. Her bor vi på smagfuldt indrettede værelser med balkon og inkluderet morgenmad samt otte middage i hotellets restaurent. På den måde har du rig mulighed for selv at gå på opdagelse i det sydfranske køkken og de mange spændende lokale restauranter. I Cagnes-Ville har vi et herligt udgangspunkt for et skønt ophold. I lokalområdet findes masser af butikker, restauranter og cafeer, ligesom at det lokale marked frister med frisk fisk, frugter og grøntsager. Strandpromenaden og togstationen er i gåafstand fra hotellet og blot 50 meter derfra afgår gratis minibusser til bydelen Haut-de-Cagnes samt lokalbus til baglandet samt flere af kystens spændende byer. 

Vi har inkluderet en vifte af interessante udflugter, der byder på byvandringer i lokalområdet, besøg i Renoirs hjem Les Colettes samt udflugter til Nice, fyrstedømmet Monaco, charmerende Antibes samt shoppingområdet Polygone Riviera, som udover butikker også er en arkitektonisk perle med skiftende kunstudstillinger og dansende vandfontæner i bedste Las Vegas-stil.

Har du mod på flere oplevelser kan du deltage i en ekstra udflugt med masser af elegance og glamour på programmet, når vi besøger Villa Ephrussi de Rothschild og efterfølgende får en vinsmagning på slottet Crémat. De inkluderede udflugter foregår med de velfungerende lokaltog og -busser, hvilket gør det nemt for dig at vælge, hvornår du ønsker at returnere til Cagnes-Ville og vores hotel.

Kort over Den Franske Riviera.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
5.125,-
Afbestillingsforsikring
1.060,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Glamour ved Rivieraen, inkl. vinsmagning
399,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. 331 kr. 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Hotelskat, p.t. ca. 347 kr. 
 • 21 nætter i Cagnes-sur-Mer på Hotel Indigo****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 8 x middag (1. 4. 7. 10. 13. 16. 19. og 21. dag)
 • Byvandring i Cagnes-sur-Mer
 • Byvandring i Haut-de-Cagnes
 • Besøg på Grimaldi-slottet, inkl. entré 
 • Byvandring i Nice
 • Besøg på Renoir Museet, inkl. entré
 • Besøg i Monaco, inkl. dagsbillet til "Hop on Hop off"-bus 
 • Besøg ved Polygone Riviera
 • Byvandring i Antibes
 • ​Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Velkommen til Côte d’Azur

Vi flyver med Norwegian fra Københavns Lufthavn direkte til Nice og Den Franske Riviera. Fra lufthavnen kører vi den korte tur til vores hotel, som ligger i kystbyen Cagnes-sur-Mer, og som er vores base de kommende uger.

Du har fin tid til at slappe af oven på flyveturen, pakke ud og finde dig til rette på hotellet, inden vi mødes i den hyggelige restaurant til en fælles velkomstmiddag. 

Inkluderede måltider: Middag.

Fra hotellets pool på tagterrassen er der en flot udsigt til Haut-de-Cagne.

Fra hotellets pool på tagterrassen er der en flot udsigt til Haut-de-Cagne.

2. dag: Byvandring i Cagnes-Sur-Mer 

Cagnes-sur-Mer består af tre områder: Cagnes-Ville, hvor vores dejlige hotel ligger. Cros-de-Cagnes, som er badebyen samt det højtbeliggende Haut-de-Cagnes, som også går under kælenavnet Côte d’Azurs Montmartre. I selskab med rejselederen går vi en byvandring i Cagnes-Ville, så du bliver godt informeret om alle de muligheder, området byder på. Vi ser busholdepladsen Square Bourdet, som ligger blot 50 meter fra hotellet, hvorfra der kører lokalbusser til hele departementet Alpes Maritimes. Uanset hvor du kører koster det kun € 1,50 per vej. Tag eksempelvis bussen til stoppestedet Les Oliviers i bydelen Cros de Cagnes, som er et gammelt fiskerområde, der opstod for mere end 200 år siden.

Vi fortsætter forbi byens rådhus Mairie de Cagnes-sur-Mer mod togstationen, hvorfra der er forbindelse til alle de større byer langs kysten. Herfra går vi til kysten og Plage de la Serre, som vi følger, til vi når Copenhagen Coffee Lab. Her holder vi en lille pause, og hvis du har lyst, kan du nyde formiddagskaffen og eventuelt en bid brød. Fra kysten går vi tilbage til byen og stopper ved den lille katolske kirke Église de la Saínte Famille, inden vi runder af med et besøg i den lokale markedshal, der har åbent hver dag bortset fra mandag. Her sælges frisk fisk, frugter og grøntsager. Efterfølgende går vi tilbage til hotellet og slapper af oven på en informativ byvandring, der i alt er på cirka 5,5 kilometer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Vi kigger forbi det lokale marked i Cagnes-sur-Mer.

Vi kigger forbi det lokale marked i Cagnes-sur-Mer.

3. dag: Middelalderbyen Haut-de-Cagnes

Efter morgenmaden går vi sammen til den nærliggende busholdeplads Square Bourdet, hvorfra vi skal med shuttlebussen op til middelalderbyen Haut-de-Cagnes, der ligger på toppen af slotsbakken og er den historiske del af byen. Her bor ca. 650 mennesker i det gamle kvarter, som oser af autenticitet fra en svunden tid. Historien om Cagnes-sur-Mer startede med Slottet Grimaldi, som blev bygget i middelalderen på foranledning af Monacos første suveræne leder af Monaco, Rainier Grimaldi. Det blev renoveret i det 17 århundrede, men blev forladt under den franske revolution.

I dag er bygningen nænsomt restaureret, og vi skal selvfølgelig besøge Chateau Grimaldi, der engang har fungeret som både fort og privat palads. I dag er slottet et museum, dedikeret til blandt andet oliventræet, der er en vigtig en del af middelhavets kultur. Her kan du også se portrætter af den berømte kabaret sanger Suzy Solidor, som var kystens svar på Marilyn Monroe. Rejselederen viser naturligvis, hvor hun etablerede sin kabaret-restaurant i byen i perioden 1900-1985.

Vi ser også middelalderkirken St. Pierre og St. Paul, hvis facade og malerier er de originale fra det 16. og 18. århundrede. Du får tid på egen hånd i byen, hvor du kan besøge nogle af de små butikker, som blandt andet huser forskellige gallerier, skulptører og guldsmede. Efter besøget tager vi den lille shuttlebus tilbage til Cagnes-Ville. Du kan også vælge at blive i middelalderbyen og for eksempel finde dig en bid frokost. Du stiger bare på shuttlebussen, hvor du blev sat af, når du vil tilbage til hotellet. Bussen kører cirka fire gange i timen fra kl. 07.00 til 22.30.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Grimaldi-Slottet troner over Haut-de-Cagnes.

Grimaldi-Slottet troner over Haut-de-Cagnes.

4.-21. dag: Ophold på Côte d'Azur

I løbet af de næste uger er der god tid til at slappe af og nyde byen, kysten og det dejlige hotel. 

På rejsen er der inkluderet yderligere fem spændende udflugter samt en ekstraudflugt. Læs mere herom nedenfor. 

Inkluderede måltider: 18 x Morgenmad og 8 x middag.

Tag på opdagelse ved den smukke kyst, og besøg for eksempel Cannes.

Tag på opdagelse ved den smukke kyst, og besøg for eksempel Cannes.

22. dag: Hjemrejse

Tre dejlige uger ved Frankrigs eftertragtede riviera nærmer sig sin afslutning. Efter det sidste morgenmåltid på hotellet kører vi i bus de få kilometer til lufthavnen i Nice. Herfra flyver vi med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer først på eftermiddagen med bagagen fyldt med provencalske minder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.​

På rejsen er følgende udflugter inkluderet

Nice, Rivieraens dronning med tog

I dag skal vi opleve kystens perle Nice, som byder på smukke historiske bygninger, flotte pladser og den verdensberømte strandpromenade, Promenade des Anglais. Fra hotellet går vi til Cagnes-sur-Mers togstation, hvorfra vi kører med tog cirka 15 minutter til stationen Nice Ville. Fra stationen går vi først til den smukke gotiske kirke Notre Dame, inden vi fortsætter igennem byens kommercielle centrum, der er fyldt med butikker og shoppingcentre, såsom Galleries Lafayette.

Ikke langt derfra finder vi hovedpladsen i Nice, Place Massena, der ligger midt imellem den gamle og den nye bydel. De gamle bygninger, der omkranser pladsen er malet i røde farver med blå skodder, og under de mange dekorative buede hvælvinger ligger en masse butikker og restauranter. Midt på pladsen finder man også den smukke fontæne Fontaine du Soleil, der har en statue af solguden Apollon. 

Herfra spadserer vi igennem byens gamle bypark Jardin Albert 1, hvis historie går helt tilbage til det 18. århundrede. Det er byens åndehul og fyldt med gamle træer, grønne græsplæner, springvand samt lokale og turister, der nyder et afbræk i det travle byliv. Vi ender byvandringen ved den berømte strandpromenade Anglais, der måske nok er verdens smukkeste med palmer og flotte blomsteranretninger. Vi slentrer langs promenaden, til vi når det gamle fiskerkvarter, der i dag huser byens hyggelige blomstermarked. Her vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i den gamle bydel og nyde livet på en af områdets mange restauranter eller cafeer. Her mødes vi med rejselederen igen om eftermiddagen for sammen at tage toget tilbage til Cagnes-sur-Mer. Du kan selvfølgelig også vælge at tage et senere tog tilbage, hvis du ikke er færdig med at se dig om i Nice. 

Place Masséna i Nice.

Place Masséna i Nice.

Renoirs villa - en kunstnerisk oase 

Den store impressionistiske maler Pierre August Renoir levede det meste af sit liv i Essoyes i Champagne. Af helbredsmæssige årsager valgte han på grund af kystens milde klima at købe ejendommen Les Collettes i 1907. De sidste 12 år af sit liv tilbragte han i det smukke toetagershus beliggende i en have fyldt med gamle oliventræer og et væld af blomster. Renoir elskede området, de mange solskinstimer, de klare farver og udsigten til det glitrende azurblå Middelhav.

Vi besøger hans private bolig, der blot ligger 600 meter fra vores hotel. Stedet er i dag er indrettet som museum og står næsten, som da maleren døde. Udover atelieret i huset kan du se de forskellige værelser samt spisestuen. Væggene er naturligvis dekoreret af med nogle af Renoirs værker. Mens Renoir levede ved rivieraen, kastede han sig også ud i kunsten som skulptør med hjælp fra den unge kunstner Richard Guino, og værkerne, der kom ud af arbejdet, kan ses i husets underetage.

Huset ligger på en otte hektar stor grund, som er en hel oase fyldt med oliventræer, der er flere hundrede år gamle samt et væld af blomster, frugttræer og urter, således at uanset, hvor man befinder sig, er man omgivet af dufte. Bag ved hovedbygningen ligger endnu et atelier, der er en rekonstruktion af det gamle, som Renoir opførte. Besøget i Les Collettes afspejler på interessant vis Renois liv i Cagnes-sur-Mer og hans passion for området. Renoir var dog ikke den eneste, der forelskede sig i regionen. Mange andre kunstnere såsom Chagall, Matisse, Dufy og Signac købte også huse ved rivieraen, og flere kunstnere - blandt andet Claude Monet - besøgte og boede hos Renoir igennem længere perioder for at fordybe sig i Sydfrankrigs fortryllende lys og farver. Du bestemmer selv, hvornår du er færdig med at fordybe dig i museet og går det korte stykke tilbage til vores hotel. 

Glæd dig til at gå på opdagelse i Musee Renoir.

Glæd dig til at gå på opdagelse i Musee Renoir.

Fyrstedømmet Monaco og Monte Carlo med tog

Efter morgenmaden på hotellet går vi til togstationen i Cagnes-sur-Mer. Herfra kører vi med toget i cirka 45 min til stationen Monaco Monte Carlo. Herfra går vi cirka 400 meter til Place Saínte-Devote, hvor vi stiger på en "Hop on Hop off"-bus. Med den kører vi op til den gamle bydel, som ligger på en klippe 60 meter over havet. Her står vi af ved Place du Palais, hvor der præcis kl. 11.55 gennemføres et dagligt vagtskifte efter en nøje planlagt militæreksercits, som ikke har ændret sig de sidste 100 år. 

Herefter har du tid på egen hånd til shopping eller frokost på en af de hyggelige lokale restauranter. Efterfølgende kan du også besøge byens katedral, hvor fyrst Rainier og Grace Kelly er stedt til hvile side om side. Din billet til "Hop on Hop off"-bussen gælder hele dagen, så du kan blandt andet køre til den smukke havnefront Port Hercule, som er en del af Formel 1-banen. Du skal heller ikke snyde dig selv for et stop på toppen af Monte Carlos elegante kvarter, hvor der er fyldt med luksuriøse butikker og storslåede palæer. Det er også her, man kan finde de imponerende historiske bygninger, der huser det kendte kasino, luksushotellet Hotel de Paris og operahuset.

Vi mødes ved Place Saínte-Devote sidst på eftermiddagen og kører sammen tilbage til Cagnes-sur-Mer. Du kan også vælge at tage et senere tog tilbage, hvis du har lyst. 

Udsigt over Monaco.

Udsigt over Monaco.

Polygone Riviera 

Polygone Riviera er Frankrigs første store udendørs indkøbscenter, som åbnede i slutningen af 2015. Centeret ligger på et 20.000 m2 stort område og er opdelt i fire temazoner: Le Quartier des Saveurs, Smagszonen, hvor der ligger 20 forskellige restauranter. Le Quartier des Arcades, Arkadezonen, der rummer 71 butikker med ikoniske brands såson Massimo Duti. La Promenade des Palmiers, Palmepromenaden, hvor der findes 42 butikker dedikeret til almindelige mærker såsom Zara, Levi’s og det kendte amerikanske brand Forever21, som udover i USA ellers kun findes i Paris.

I denne zone er der også biograf, kasino med show året rundt samt dansende fontæner, som vi kender det fra Barcelona, Dubai og Las Vegas. Sidst men ikke mindst er der The Designer Gallery, Designgalleriet med 20 eksklusive butikker såsom stormagasinet Printemps. Uanset om du vil shoppe eller ej, er besøget her en oplevelse med skiftende kunstudstillinger og smukke grønne områder. Vi går fra hotellet til togstationen og tager den lokale bus de cirka 3 kilometer til Polygone Riviera. 

I dag er der gode muligheder for shopping i Polygone Riviera.

I dag er der gode muligheder for shopping i Polygone Riviera.

Antibes – charmerende og forførende

I dag tager vi toget til Antibes, der ligger cirka 10 minutter væk for at opleve rivieraens tredjestørste by. Fra stationen går vi ned til havneområdet, hvor man fornemmer byens appel til de rige og berømte. I lystbådehavnen ligger et væld af store yachter, og herfra har man også udsigt til borgen Fort Carré, hvor Napoleon sad fanget. Borgen dannede også kulisse for James Bond filmen Never Say Never Again. Vi går frem til den gamle bydel, som er fyldt med charmerende gader og hyggelige pladser, der er omgivet af gamle velbevarede bygninger.

Rejselederen viser hvor Grimaldi-slottet, som huser Picasso-museet, befinder sig, såfremt du er interesseret i at besøge det. Vi kommer også forbi  byens imponerende katedral Notre Dame og verdens eneste Absintbar, der ligger i en gammel romersk kælder fra det 9. århundrede. Måske frister et besøg her? Stedet oser af historie og absinten drikkes på en helt speciel måde.

Du kan også bruge tid på det lokale marked, som er fyldt med frisk og farverig frugt og grønt. Frokosten er på egen hånd – måske du har lyst til at smage søstjerne, som er en af byens specialiteter. Vi tager toget tilbage om eftermiddagen, men hvis du vil blive i byen, kan du også blive hængende og selv tage toget tilbage til hotellet. 

Charmerende Antibes.

Charmerende Antibes.

Ekstraarrangement: Glamour ved Rivieraen, inkl. vinsmagning

I dag skal vi på en udflugt i bus til den charmerende ferie- og kystby Beaulieur sur Mer, som ligger med udsigt til den smukke skovklædte halvø Saint-Jean-Cap-Ferrat, som gennem årtier har været de riges foretrukne feriested. Området er fyldt med majestætiske gamle historiske villaer, og vi lægger ud med et besøg i Villa Ephrussi de Rothschild, også kaldet Villa Île-de-France.

Det imponerende florentinsk og venetiansk inspirerede palads er opført på en klippegrund foran hvilket, der ligger intet mindre end ni storslåede haver med terrasser, skyggefulde stier, små søer, springvand og et væld af sjældne træer og frodige blomsterbede. Villaen er opført af Charlotte Béatrice de Rothschild, som var datter af den berømte jødiske bankmand Mayer Alphonse James Rothschild, der var blandt verdens rigeste familiedynastier. Her får vi historien om den excentriske datter, der med sin enorme formue har skabt et hjem fyldt med kunstværker fra hele verden. Glæd dig til at gå på opdagelse i de smukke haver, der rummer alt lige fra en fransk versailles-inspireret have til en japansk have.  Inden vi fortsætter dagens udflugt har du mulighed for at nyde en let frokost eller en kop kaffe og kage i paladsets smukke tesalon, hvorfra der er en fantastisk udsigt over haverne.

Dagens næste oplevelse er slottet Crémat, som ligger på bakkerne i Nice, midt i vingården Bellets frodige vinmarker. Vingården er blandt de ældste i Frankrig, hvis første vinplanter er sat af romerske legionærer. Vi skal på en guided rundvisning, hvor vi hører stedets unikke historie, som er uløseligt forbundet med den franske modeskaber Coco Chanel. Château de Crémat’s loge er to sammenflettede C’er, og man mener at Coco Chanel blev inspireret netop her til sit verdenskendte logo. I slottet holder man tilhørsforholdet i hævd med en Coco Chanel suite, og synes du, at stedets dufte virker bekendt, skyldes det måske roserne, som er af den sort, der blev brugt til at fremstille den berømte feminine parfume Chanel nr. 5. Vi slutter vores besøg med at smage på nogle af stedets dejlige vine. Vi er tilbage i Cagnes-sur-Mer midt på eftermiddagen.

Den smukke Villa Rotschild

Den smukke Villa Rotschild

 

Hotelinformation

Hotel Indigo****, Cagnes-sur-Mer
VisSkjul

Nyt og lækkert hotel i Cagnes-sur-Mer, beliggende i bydelen Cagnes-Ville. Hotellet ligger centralt i gåafstand til butikker, restauranter, cafeer og det lokale marked. Der er ca. 50 meter til busholdepladsen Square Bourdet, hvorfra lokalbussen til de forskellige bydele samt områdets byer afgår. Det er også her, du finder den gratis shuttle der kører til middelalderbyen Haut-de-Cagnes, som kan se fra hotellet. Der er desuden cirka 1 kilometer til togstationen, mens strandpromenaden Plague de la Serre ligger ca. 1,5 km fra hotellet. 

Hotel Indigo tilhører hotelkæden af samme navn, som er kendt for unikke hoteller af høj kvalitet. Der er kræset for detaljerne i både værelser og i de fælles opholdsområder. Hotellet har 94 værelser fordelt på 5 etager, der nås via to elevatorer. Desuden findes her en dejlig stilfuld og smagfuld indrettet restaurant, hvoraf en del er et overdækket udendørs område. Der findes desuden et mindre fitnesslokale på hotellet, ligesom du på taget har adgang til en opvarmet pool. Der er håndklædeservice på hotellet. 

Måltider

Under dit ophold har vi inkluderet morgenmad samt 8 middage med 3-retter efter kokkens valg. Middagene nyder vi på  rejsens dag 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19 og 21. 

Værelser

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse med balkon.

Mod tillæg kan bestilles: 

 • Dobbeltværelse som eneværelse med kingsize seng og balkon 

Dobbeltværelser

Dobbeltværelserne er på cirka 23 m2 med en møbleret balkon med to stole og et lille bord. Alle værelser er udstyret med to senge, badekåbe og slippers, tv, sikkerhedsboks, te- og kaffefaciliteter, lille køleskab, aircondition, telefon og gratis WiFI samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. Dobbeltværelser med kingsizeseng kan bestilles som eneværelse mod tillæg.

Læs mere om hotellet her. 

Den stilfulde pool på hotellets tagterrasse.
Den stilfulde pool på hotellets tagterrasse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Hotel Indigo set fra gaden.
Hotel Indigo set fra gaden.
Hotellets hyggelige spiseområde.
Hotellets hyggelige spiseområde.
Fra restauranten kan man se ind til køkkenet.
Fra restauranten kan man se ind til køkkenet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.