Stort udflugts- program!

Kulturrejse i Grækenland · 2024

Flyrejser
10 Dage

Rejs med gennem historien på denne storslåede kulturrejse i det klassiske Grækenland, hvor de mange inkluderede oplevelser står i kø i blandt andet Tolo, Mykene, Nafplion, Olympia, Delfi, Meteora og Athen. 
 
Følg med på en indholdsrig rundrejse gennem nogle af Grækenlands flotteste egne. Her venter der os antikke oldtidsminder krydret med gode historier, storbystemning i Athen samt masser af kulinariske oplevelser i godt selskab. Undervejs besøger vi naturligvis nogle af de mest kendte steder i Grækenland.

På vores rejse rundt i det klassiske Grækenland oplever vi blandt andet et af oldtidens fornemste amfiteatre med plads til hele 14.000 tilskuere....

Rejs med gennem historien på denne storslåede kulturrejse i det klassiske Grækenland, hvor de mange inkluderede oplevelser står i kø i blandt andet Tolo, Mykene, Nafplion, Olympia, Delfi, Meteora og Athen. 
 
Følg med på en indholdsrig rundrejse gennem nogle af Grækenlands flotteste egne. Her venter der os antikke oldtidsminder krydret med gode historier, storbystemning i Athen samt masser af kulinariske oplevelser i godt selskab. Undervejs besøger vi naturligvis nogle af de mest kendte steder i Grækenland.

På vores rejse rundt i det klassiske Grækenland oplever vi blandt andet et af oldtidens fornemste amfiteatre med plads til hele 14.000 tilskuere. Vi skal også se resterne af den storslåede borg i Mykene og køre ad små veje med hyggelige olivenlunde og betagende natur, når vi besøger smukke Nafplion – Grækenlands første hovedstad. Landskabet på vores rute skifter fra lavland til imponerende bjerglandskab, store landbrugsområder, præget af tobaks- og bomuldsmarker samt oliven- og figenlunde. Det blå hav møder vi, når vi bor tre nætter ved vandet i den lille landsby Tolo på halvøen Peleponnes. Her bliver der rig mulighed for at nyde en svømmetur i det lune vand.

Et højdepunkt på rejsen er det magiske Olympia, hvor ilden til de Olympiske Lege bliver tændt og sendt ud til olympiader i hele verden. Inden vi når Athen, skal vi desuden opleve de fantastiske Meteoraklostre, som ligger højt hævet på majestætiske klipper. Vores rejse slutter i den pulserende metropol Athen, som rummer det ene arkæologiske vidunder efter det andet.

Rutekort - Kulturrejse i Grækenland - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.699,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
825,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser · Afr. 6/5 og 27/5
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Athen t/r
 • Alle skatter og afgifter kr. 384,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Tolo på Hotel John & George***
 • 1 nat i Olympia på Hotel Neda***
 • 1 nat i Delfi på Hotel Acropole***
 • 1 nat i Kalambaka på Hotel Orfeas***
 • 3 nætter i Athen på Hotel Parthenon***+
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 8 x middag (1.-7. dag & 9. dag)
 • Besøg ved Korinthkanalen
 • Udflugt til Epidaros og Mykene
 • Udflugt til Nafplion, inkl. besøg på Palamidi-borgen
 • Besøg i Mistrás
 • Besøg i Olympia og den olympiske by
 • Besøg i Patra
 • Besøg ved Oraklet i Delfi, inkl. entré til det arkæologiske museum
 • Besøg i Meteoraklostrene
 • Byrundtur i Athen, inkl. besøg på Akropolis
 • Obligatoriske drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Tolo og Korinthkanalen

Med SAS flyver vi direkte til Athen, hvor vores dansktalende rejseleder står klar til at tage godt imod os. Med bus sætter vi kursen mod Tolo, som ligger på halvøen Peloponnes. På vejen holder vi pause ved Korinthkanalen for at se den 6,3 kilometer lange, menneskeskabte kanal, som det tog 13 år at udgrave. Dramatisk borer den sig gennem klipperne, og da kanalen stod færdig i slutningen af 1800-tallet, blev den betragtet som et teknologisk vidunder.

Fra Korinthkanalen fortsætter vi til Tolo, hvor vi skal bo de første tre nætter. Tolo er en hyggelig kystby, der ligger i Den Argoliske Bugt, og udover turisme ernærer de lokale sig af fiskeri. Om aftenen spiser vi en hyggelig middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Middag.

Solnedgang over Den Argoliske Bugt.

Solnedgang over Den Argoliske Bugt.

2. dag: Epidauros og Mykene

Vores dag begynder godt med et besøg ved det berømte, antikke teater i Epidauros. Teatret er opført i det 4. århundrede f.v.t. og er berømt for sin uforlignelige akustik. Der er plads til 14.000 tilskuere fordelt på 54 niveauer. Det arkitektoniske mesterværk, som kun har været restaureret minimalt, siden det blev bygget, bruges fortsat hvert år til opførelser af antikke skuespil.

Efter besøget i Epidaurus fortsætter vi ad små veje gennem olivenlunde mod byen Mykene, hvis historie kan spores 5.000 år tilbage i tiden. Mykene var dengang en slags borg, beliggende på toppen af en klippe med en fantastisk udsigt over en stor slette. Borgen blev strategisk placeret, så det var let for kongen at forsvare den mod angreb udefra. Kongen menes at have været meget rig, da man har fundet store mængder guld i de omkringliggende grave. Vi skal på vores tur se en af disse imponerende grave, der var udformet som gigantiske kuppelgrave. Vores rejseleder fortæller stedets dramatiske historie, og der bliver tid til at besøge det tilhørende museum, hvor der er udstillet flere af de spændende fund.

Efter en kulturel dag går turen tilbage til hotellet i Tolo, hvor der bliver lidt tid til at slappe af, inden vi sætter os til middagsbordet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

En af de imponerende kuppelgrave i Mykene.

En af de imponerende kuppelgrave i Mykene.

3. dag: Nafplion

Med bus og til fods udforsker vi i dag Nafplion, der er en charmerende storby med flotte bygninger, spændende butikker, restauranter og cafeer. Efter den græske revolution fra 1821-1828 blev byen Grækenlands første hovedstad. Højt hævet over Nafplion kan man se to venetianske fæstningsværker. Sammen besøger vi den største af dem - den imponerende Palamidi-borg. Herfra har vi en fantastisk udsigt over byen.

Vi bruger efterfølgende et par timer i Nafplion, hvor rejselederen viser rundt. Bagefter bliver der tid til at gå på egne eventyr i de hyggelige gader. Her finder du også en del gode restauranter, hvis du skal have stillet frokostsulten. Spørg gerne rejselederen om gode forslag.

Vi kører tilbage til Tolo først på eftermiddagen, hvor resten af dagen kan bruges til afslapning, inden vi spiser middag med udsigt over Den Argoliske Bugt. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over Nafplion fra Palamidi-borgen.

Udsigt over Nafplion fra Palamidi-borgen.

 

4. dag: Mistrás og Olympia

Efter morgenmaden siger vi farvel til Tolo og sætter kursen mod Mistrás og Olympia. Dagen byder på smukke scenerier, når vi krydser det bjergrige Peloponnes og blandt andet passerer Sparta. Sammen ser vi nærmere på hyggelige Mistrás, som er en byzantinsk by, grundlagt omkring år 1260. De fleste af byens kirker og klostre er fra det 13. og 14. århundrede, og de er især kendt for deres helt fantastiske freskoer. Der bliver mulighed for at komme ind og se en af de flotte kirker.

Vi fortsætter turen mod nord, inden vi når frem til Olympia og vores hotel sidst på eftermiddagen. Her har vi lidt tid til at slappe af, inden vi sætter os sammen til aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Freskoer i Mistrás.

Freskoer i Mistrás.

5. dag: Olympia

I dag venter der os et af rejsens højdepunkter. Vi skal besøge Olympia, hvor den olympiske ild tændes og sendes ud til De Olympiske Lege rundt omkring i verden. Templet, vi skal besøge, er dedikeret til olympiadens fader Zeus. Det var her, de første Olympiske Lege blev afholdt omkring år 776 f.v.t.

Legene nåede højdepunktet i deres popularitet omkring år 576 f.v.t. I år 267 blev en del af bygningerne ødelagt, så en forsvarsmur mod herulerne kunne bygges. Med Theodosius den Stores forbud mod hedenske religioner fra år 393 ophørte helligdommen og dermed legene. Størstedelen af helligdommen blev revet ned i år 426 og derefter ødelagt ved et jordskælv i det 6. århundrede.

Udgravningerne begyndte i 1875, og det er resultatet af de udgravninger, vi skal se i dag. I 1896 genoptog man de moderne Olympiske Lege, som naturligvis startede. Vores rejseleder viser rundt på området og levendegør historien for os.

Efter denne spændende oplevelse sætter vi kursen mod Patra, hvor vi stopper ved den ortodokse kirke Agios Andreas. Her blev apostlen Andreas begravet, og kirken er et vigtigt pilgrimsmål for mange ortodokse kristne. I kirken findes flere relikvier fra Skt. Andreas, heriblandt et stykke af hans finger, toppen af hans kranie og en lille del af det kors, han blev korsfæstet på. Alt sammen samlet i et lille skrin.

Fra Patra går turen over den flotte Rio Antirio-bro og videre mod Delfi ad en imponerende kyst- og bjergvej. Vi kører igennem flere store olivenlunde, inden vi ankommer til vores hotel i Delfi. Her bliver der lidt tid på egen hånd inden aftenens middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Olympia, hvor den olympiske ild tændes.

Olympia, hvor den olympiske ild tændes.

6. dag: Delfi og Kalambaka

Dagen starter med et besøg i det hellige område, der var centrum for det antikke Delfi. Her bliver vi ledt gennem hele helligdommen til det allerhelligste: Apollontemplet, som er viet til den græske gud Apollon, der blandt andet var gud for spådomme. Ifølge sagnet dræbte Apollon slangen Python, der herskede over Delfi. Efter denne heltegerning blev Delfi gjort til helligdom.

Besøgte man templet for at få et godt råd, var det selveste Apollon, man spurgte til råds. Ved templet sad spåkvinderne, der alle hed Pythia, og videreformidlede, hvad guden fortalte. Templet var bygget af sten og er blevet genopbygget flere gange efter jordskælv og brand. I dag er det kun søjler og dele af fundamentet, som står tilbage.

Vi besøger også det interessante arkæologiske museum, hvor vi finder en del af stedets vigtigste fund - herunder den berømte vognstyrer og Sfinxen fra Naxos.

Fra Delfi kører vi ind i det græske højland til byen Kalambaka, hvor vi overnatter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Apollontemplet i Delfi.

Apollontemplet i Delfi.

7. dag: De berømte Meteoraklostre

I dag besøger vi de berømte Meteoraklostre, der ligger placeret på toppen af lodrette klipper, og som fra den tidligste kristendom har tiltrukket eremitter og munke. De var tiltrukket af landskabet, der blev set som et sted, hvor de kunne være nærmere Gud. Landskabet er da også ganske enestående.

For cirka ti millioner år siden stod områdets stensøjler på bunden af en enorm, forhistorisk ferskvandssø, hvilket har resulteret i, at klipperne i dag ligner en kæmpe skov af gigantiske, højtragende træstubbe. Et betagende og anderledes syn. I begyndelsen måtte munkene klatre op ad lange, vaklende stiger for at komme til klostrene. Senere blev disse stiger erstattet af hejseværk. De ældste klostre er fra 1300-tallet, og gennem tiden har der været i alt 24 klostre. For at besøge Meteoraklostrene er det påbudt, at mænd har lange bukser på og kvinder er iført nederdel, kjole eller et bredt tørklæde rundt om livet som "slåomnederdel". 

Fra Meteora går turen videre igennem det antikke Grækenland til hovedstaden Athen, hvor vi skal bo rejsens sidste tre nætter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Magiske Meteora.

Magiske Meteora.

8. dag: Byrundtur i Athen

I dag skal vi udforske Athen, når vores rejseleder fører an på en byrundtur, hvor vi har inkluderet nogle af byens bedste seværdigheder. Vores dag starter på Syntagmapladsen med parlamentsbygningen. Foran parlamentet finder vi Den Ukendte Soldats grav. Her går der vagter, klædt i traditionelle dragter med kvast på skosnuderne, rundt døgnet rundt. Vi kommer også forbi Panathinaiko Stadion, hvor De Olympiske Lege blev genoptaget i 1896, samt forbi resterne af Zeustemplet og Hadrians triumfbue, inden turen fortsætter til dagens højdepunkt – Akropolis.

Vi går ad en smal, snoet sti til toppen af en klippe, hvor indgangen til det berømte Akropolis ligger. Akropolis er græsk og betyder høj by. På toppen af klippen ligger resterne af Parthenontemplet og vidner om en svunden tid, hvor stedet var et administrativt og religiøst centrum. Templet blev bygget 500 år før vores tidsregning i det, som kaldes for Grækenlands gyldne periode. Vores rejseleder og lokalguide viser rundt på området, og vi skal høre den fantastiske historie om det gamle Athenatempel, Dionysos teater og meget mere. Inden vi går ned igen, bliver der mulighed for at beundre den flotte udsigt over byen. Herfra kan man virkelig se, hvor stor Athen er.

Vi besøger efterfølgende Monastiraki-torvet og afslutter turen ved Athens domkirke. Resten af dagen er til egne eventyr i denne spændende del af Athen. Når aftenen falder på, er der mange dejlige tavernaer i gåafstand fra hotellet, hvor man kan få sig en god middag og en hyggelig aften. 
 
Inkluderede måltider: Morgenmad.

Akropolisklippen i Athen.

Akropolisklippen i Athen.

9. dag: Athen på egen hånd

Hele dagen er sat af til egne eventyr i den fantastiske græske metropol. Rejselederen er behjælpelig med tips og ideer til, hvad du kan lave. Vi spiser rejsens sidste fællesmiddag på en lokal restaurant om aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Aftenstemning i centrum af Athen.

Aftenstemning i centrum af Athen.

10. dag: Hjemrejse fra Athen 

Vi spiser en god morgenmad, inden vi forlader hotellet og begiver os mod lufthavnen.

Afr. 6/5, 27/5, 2/9 og 23/9: Vi flyver med SAS direkte til København.

Afr. 2/10: Vi flyver med Norwegian direkte til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel John & George ***, Tolo
VisSkjul

Hotel John & George ligger skønt oppe i Tolos gamle bydel lige over Tolobugten. Beliggenheden giver en fantastisk udsigt over bugten og de små øer Romvi og Koronisi. Hotellet ligger i gåafstand til den lille maleriske fiskerhavn.

Hotellet har 58 værelser og desuden en udendørs pool, hyggelig bar og restaurant.

Værelser

Vi bor i velindrettede dobbelt- og eneværelser med balkon eller terrasse, aircondition, tv, køleskab og badeværelse. Bemærk: Ikke alle værelsesr har havudsigt!

Velkommen til Hotel John & George.
Velkommen til Hotel John & George.
Hotel John & George - Udsigten over poolen.
Hotel John & George - Udsigten over poolen.
Poolområdet på Hotel John & George.
Poolområdet på Hotel John & George.
Restauranten på Hotel John & George.
Restauranten på Hotel John & George.
Fællesområde på Hotel John & George.
Fællesområde på Hotel John & George.
Eksempel på værelse på Hotel John & George.
Eksempel på værelse på Hotel John & George.

Hotel Neda ***, Olympia
VisSkjul

Hyggeligt, lille hotel med bare 43 værelser beliggende i naturskønne omgivelser og i centrum af det antikke Olympia. Fra restauranten er der en flot udsigt ud over dalen mod Olympia.

Værelser

Værelserne er holdt i pæne, lyse farver og har alle balkon, tv, minibar og badeværelse med bruseniche eller badekar.

Udsigten er smuk fra restauranten på Hotel Neda i Olympia.
Udsigten er smuk fra restauranten på Hotel Neda i Olympia.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Sæt dig til rette og nyd en forfriskning i hotellets bar.
Hotellets swimmingpool.
Hotellets swimmingpool.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Hotel Acropole ***, Delfi
VisSkjul

Lille familiedrevet hotel i centrum af Delfi, som er kendt for en rolig og behagelig atmosfære. Hotel Acropole blev renoveret for et par år siden og er holdt i varme og afdæmpede farver.

Hotellet ligger i gåafstand til de fleste af Delfis seværdigheder og butikker.

Værelser

Alle værelser har balkon, aircondition, sikkerhedsboks, minibar, telefon, tv og badeværelse med hårtørrer.

Velkommen til Hotel Acropole i Delfi.
Velkommen til Hotel Acropole i Delfi.
Restauranten og loungen på hotellet.
Restauranten og loungen på hotellet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Hotel Orfeas ***, Kalambaka
VisSkjul

Hotel Orfeas er beliggende i den centrale del af Kalambaka i gåafstand til butikker og seværdigheder.

Hotellet har restaurant samt en stor udendørs pool, som indbyder til en kølig dukkert.

Værelser

Værelserne er pæne og har alle balkon med udsigt til enten byen eller poolen. Alle værelser er desuden indrettet med tv, telefon, minibar og badeværelse med hårtørrer.

Receptionen på Hotel Orfeas.
Receptionen på Hotel Orfeas.
Swimmingpoolen ved Hotel Orfeas i Kalambaka.
Swimmingpoolen ved Hotel Orfeas i Kalambaka.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.

Hotel Parthenon ***+, Athen
VisSkjul

Dejligt byhotel i Athen med en afslappet og behagelig atmosfære. Hotellet ligger i gåafstand til Akropolis, Plakaområdet, hvor der findes en masse gode restauranter, samt Syntagmapladsen og gågaden.

Værelser

Alle værelser er pænt indrettet og har tv, minibar og badeværelse med hårtørrer. 

Velkommen til Parthenon Hotel i Athen.
Velkommen til Parthenon Hotel i Athen.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Nyd en forfriskning i hotellets bar.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Hotellets morgenmadsbuffet.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.