Grækenland
Flyrejser

Peloponnes & Tolo · Smag på Grækenland

Fra 9.799,- pr. person

8 dage

  • 2024:
  • nov

Vi danskere elsker vidunderlige græske retter som tzatziki, moussaka, stifado og souvlaki. Vi nyder de smagfulde græske vine, den gyldne olivenolie, de saftige tomater og den fede feta, og så går vi sjældent af vejen for et glas ouzo eller Metaxa, som det sig hør og bør i Grækenland. Tag med på en rejse ind i det græske køkken, når vi sætter kursen sydpå og smager på Peloponnes.

Det græske køkken er Europas ældste, og særligt den frodige halvø Peloponnes byder på en overflod af lækre græske specialiteter.

På de frugtbare bjergskråninger finder man appelsin-, citron- og mandarinplantager, ligesom mange af de lokale bønders får og geder græsser ved de maleriske bjerglandsbyer. 

I området dyrkes nogle af landets bedste oliven, en af hovedingredienserne i græsk madlavning, og i de højest beliggende områder producerer man nogle af landets allerbedste vine.

Vi holder utroligt meget af grækernes charme, gæstfrihed og deres afslappede indstilling til livet.

Overalt hvor man færdes bliver man budt velkommen - ofte med et glas ouzo, og grækerne fortæller gerne om deres traditioner og kultur.

Små fiskerbåde i bugten ud for Tolo i Peloponnes i Grækenland.

På denne rejse dykker vi ned i det traditionelle græske køkken, hvor vi følger de kendte smage fra jord til bord. Vi skal høste oliven og fremstille olivenolie. Vi skal plukke de friske citrusfrugter, smage områdets vine og høre om vinproduktionens ædle kunst, som kan dateres helt tilbage til oldtiden. Vi skal dufte til aromatiske planter og krydderier, ligesom vi skal lære at fremstille én af de populære græske oste.  

Rejsen bringer os også til Korinthkanalen, små pittoreske landsbyer, antikke ruiner og på besøg hos lokale virksomheder. Vi kommer tæt på lokalbefolkningen, spiser frokost på særligt udvalgte restauranter, og så nyder vi naturen med frokoster i det grønne og på lokale tavernaer. 

Vores base er det hyggelige og familiedrevne Hotel John & George, der ligger i gåafstand til den atmosfærefyldte gamle bydel i Tolo og den indbydende bugt, som vi også skal opleve på en bådtur, hvor du får mulighed for at afprøve dit fisketalent. Alle udflugter, besøg, entreer og måltider er inkluderet i rejsens pris. 

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

  • Fly København-Athen t/r
  • Alle flyskatter og afgifter ca. kr. 444,-
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • Turistskat på hotellet ca. kr. 184,-
  • 7 nætter i Tolo på Hotel John & George ***
  • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
  • 6 x frokost (2.-7. dag)
  • 7 x middag (1.-7. dag)
  • Besøg ved Korinthkanalen
  • Besøg i klosteret Karakala
  • Byrundtur i Nafplio
  • Besøg på citrusfrugtplantage
  • Besøg i olivenlund
  • Besøg på olivenoliefabrik
  • Besøg på det lokale marked i Argos
  • Udflugt til baglandet
  • Besøg på lokal mølle
  • Besøg på vingård, inkl. vinsmagning
  • Besøg på gård med fåreopdræt
  • Dansktalende rejseleder på rejsemålet
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Info

Transfer- og udflugtsbusser

Vi gør opmærksom på, at buskørsel på denne rejse vil blive gennemført i minibus, da deltagerantallet er begrænset til max. 19 personer.