Inkl. Hvalsafari

Grønland · Ilulissat & Diskobugten · 2023

Flyrejser
5 Dage

Rejs med til Grønland, Diskobugten og den charmerende by Ilulissat ved mundingen af Isfjorden, der er på UNESCO´s Verdensarvsliste. I disse dejlige omgivelser skal vi både på sejltur, på hvalsafari, på besøg hos den lokale kvindeforening samt klø et par slædehunde bag øret. 

I Vestgrønland ligger Diskobugten. Ud mod den ligger Ilulissat nord for mundingen af Isfjorden. Det er Grønlands tredjestørste by, som er særlig berømt for de imponerende isfjelde, der ligger i bugten ud for byen. Området er på UNESCO's Verdensarvsliste og klart Grønlands største seværdighed.

Ilulissat er en helt almindelig grønlandsk by med kulørte træhuse på fjeldet, der sammen med...

Rejs med til Grønland, Diskobugten og den charmerende by Ilulissat ved mundingen af Isfjorden, der er på UNESCO´s Verdensarvsliste. I disse dejlige omgivelser skal vi både på sejltur, på hvalsafari, på besøg hos den lokale kvindeforening samt klø et par slædehunde bag øret. 

I Vestgrønland ligger Diskobugten. Ud mod den ligger Ilulissat nord for mundingen af Isfjorden. Det er Grønlands tredjestørste by, som er særlig berømt for de imponerende isfjelde, der ligger i bugten ud for byen. Området er på UNESCO's Verdensarvsliste og klart Grønlands største seværdighed.

Ilulissat er en helt almindelig grønlandsk by med kulørte træhuse på fjeldet, der sammen med moderne byggeri danner ramme om de lokales liv i byen, der leves i et tæt samspil med naturen. Byen har et godt udbud af butikker med kunsthåndværk samt restauranter og cafeer, hvor flere har fokus på at servere friske grønlandske råvarer såsom moskus, rensdyr, fisk, skaldyr og et væld af delikatesser fra den grønlandske natur.

Hovederhvervet i Ilulissat er stadig fiskeri, og i havnen er der altid livlig aktivitet med fangere, som kommer ind med fisk og friskskudte sæler, der blandt andet bruges som slædehundeføde. På byens torv finder du ”brættet”, hvor fiskerne og fangerne sælger den friske fangst til byens borgere og turister. 

Ilulissat er mere end blot en by. Det er et isfjeldsparadis, hvis natur igennem mange år har tiltrukket turister fra hele verden. Isfjeldene kan ses i bugten foran byen, og hele tiden kan du høre isen knage og buldre fra den ene ende af byen til den anden. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden, og isbræen sender dagligt cirka 70 millioner tons is gennem fjorden og ud i den nærliggende Diskobugt. 

Livet nord for polarcirklen er meget anderledes end i Danmark. I byen bor ca. 5.000 indbyggere, og det er Grønlands største slædehundedistrikt med ca. 3.200 slædehunde. Slædesæsonen går fra sidst i september til midt i maj, så om sommeren holder hundene til på pladser, hvor tæverne har travlt med at opfostre nye hvalpekuld. 

Vi har inkluderet et spændende udflugtsprogram, hvor vi på sejlture oplever de gigantiske isfjelde på tæt hold, ligesom vi skal nyde havets giganter - hvalerne - boltre sig i de grønlandske farvande. Vi skal også på byvandring og besøge den lokale kvindeforening, hvor vi bliver meget klogere på de grønlandske traditioner og de håndværksmæssige egenskaber, der skal til for at fremstille de smukke grønlandske nationaldragter med de farverige perlekraver. 

Rejserne ligger i den lyse sommerperiode, og rejser du i juli, vil du have store chancer for at opleve midnatssolens varme lys i bugten, der sammen med isfjeldene gør stedet nærmest magisk. I august og september er der mere end 14 lyse timer i døgnet til at opleve stedets unikke naturscenerier.  

Vi bor med halvpension på det 4-stjernede Hotel Arctic, der ligger i første række til Isfjorden. Hotellet er udover den fantastiske beliggenhed også kendt for sit gode køkken. 

Vi lover dig, at denne rejse bliver en oplevelse for livet. 
 

Kort - Grønland - Diskobugten og Ilulissat - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Qajaq · Dobbeltværelse
400,-
Umiaq · Dobbeltværelse
800,-
Umiaq fjeldværelse · Dobbeltværelse
1.200,-
Deluxe Umiaq · Dobbeltværelse
1.200,-
Puisi · Suite til 2 personer
1.600,-
Qajaq · Suite til 2 personer
1.600,-
Umiaq · Suite til 2 personer
1.600,-
Puisi · Dobbeltværelse som eneværelse
2.790,-
Qajaq · Dobbeltværelse som eneværelse
3.590,-
Umiaq · Dobbeltværelse som eneværelse
4.390,-
Umiaq fjeldværelse · Dobbeltværelse som eneværelse
5.190,-
Deluxe Umiaq · Dobbeltværelse som eneværelse
5.190,-
Brændstoftstillæg
740,-
Afbestillingsforsikring
1.310,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Heldagsudflugt med skib til ​Eqip Sermia
2.445,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Kangerlussuaq-Ilulissat t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 1.292
 • Forplejning på flyet ud og hjem
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Ilulissat på Hotel Arctic****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag) 
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Hvalsafari i Diskobugten
 • Byvandring i Ilulissat
 • Besøg hos lokal slædehundeholder 
 • Besøg hos den lokale kvindeforening, inkl. kaffe og kage
 • Sejltur mellem isfjeldene, inkl. kaffe og te
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og allerede her møde dine medrejsende. Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation et par måneder før, du skal afsted på din drømmerejse.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til aktive rejser, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken.  Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Ilulissat 

Sammen med vores rejseleder Alf Tornberg flyver vi fra Københavns Lufthavn med Air Greenland via Kangerlussuaq til Ilulissat, Grønlands tredjestørste by beliggende på Diskobugtens østkyst.

Fra lufthavnen er der en kort køretur i bus til vores Hotel Arctic, hvis unikke placering med udsigt over byen, havnen og fjordens isfjelde i sig selv gør opholdet til en imponerende oplevelse. Efter at vi har fundet os til rette på vores værelser, har du mulighed for at gå med rejselederen til den nærliggende nye kirkegård, hvor du kan høre om skikke og ritualer i forbindelse med de grønlandske begravelser. 

Vi befinder os cirka 300 kilometer nord for Polarcirklen, og om sommeren - i perioden 21. maj til 24. juli - har du god mulighed for at opleve midnatssolen. De mange lyse timer giver os ekstra tid til at nyde Diskobugtens smukke panoramaer. Tidsforskellen mellem Danmark og Grønland forlænger dagen med fire timer. Der er tid til afslapning på hotellet, inden vi nyder velkomstmiddag i restauranten.

Inkluderede måltider: Middag.

Ilulissat er med sine 5.000 indbyggere Grønlands tredjestørste by.

Ilulissat er med sine 5.000 indbyggere Grønlands tredjestørste by.

2. dag: Hvalsafari i Diskobugten og byvandring i Ilulissat

Efter en god nats søvn og et dejligt morgenbord er vi klar til formiddagens udflugt, som byder på hvalsafari i Diskobugten. Spændte går vi ombord på skibet, der skal sejle os ud i Diskobugten. Skibets kaptajn er i radiokontakt med de lokale fiskere og fangere, så der er gode chancer for, at vi hurtigt kan spotte de enorme havdyr. Hele sommeren igennem holder de store hvaler til i Diskobugten, hvor de jager fisk, blæksprutter og lyskrebs.

Vi spejder ud over havet, og pludselig stiger den kæmpestore pukkelhval op af havet og klasker de enorme hvide luffer ned i havets overflade. Pukkelhvalen kan blive op til 19 meter lang og vejer mellem 30-35 tons, så det er et enormt dyr vi skal se løfte sig op og ned i vandet. Måske er vi også heldige at se de slanke og sorte finhvaler, som kan blive helt op til 24 meter lange og er verdens næstlængste dyr kun overgået af blåhvalen. Oplevelsen kan tage pusten fra enhver. Der vil være rig mulighed for at få taget nogle helt unikke billeder i hvalernes paradis. Tilbage på land har du tid til at spise frokost i Ilulissat, inden vi mødes igen.

Om eftermiddagen skal vi på en lille byvandring i Ilulissat, hvor vores rejseleder fortæller om byens historie, og hvordan livet leves her. På turen kommer vi blandt andet forbi Knud Rasmussens barndomshjem, den gamle brune trækirke, Zion, og "brættet", hvor dagens fangst af fisk og vildt sælges. Efterfølgende kan du evt. besøge Ilulissats-museet, der ligger i Knud Rasmussens barndomshjem. Her kan du blive klogere på Knud Rasmussens liv og hans ekspeditionsbedrifter. Entreen koster 60 kroner og er ikke inkluderet. Billetten gælder også til byens kunstmuseum. 

Du kan også tage med rejselederen på en dejlig vandretur til det nye Isfjordscenter, der åbnede i sommeren 2021. Entreen koster cirka 150 kroner og er ikke inkluderet. Vandreturen går ad gangbroer, og undervejs stopper vi og nyder den enstående udsigt over de smukke isfjelde.

Tilbage på hotellet kan du slappe af og nyde den fantastiske udsigt over Isfjorden, inden vi mødes til aftenens middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Husk kameraet på dagens hvalsafari.

Husk kameraet på dagens hvalsafari.

3. dag: På egen hånd eller ​Eqip Sermia, Eqi, den kælvende gletsjer

I dag kan udforske Ilulissat på egen hånd. Vores rejseleder kommer gerne med udflugtsforslag. I nærområdet kan du nyde Isfjordens fantastiske panoramaer, eller måske har du lyst til en helikoptertur til indlandsisen? Du kan også deltage i dagens heldagsudflugt med skib til Eqip Sermia – et af Grønlands absolut største højdepunkter. Om aftenen spiser vi middag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Heldagsudflugt med skib til ​Eqip Sermia

I dag skal vi opleve Grønlands ødemark og en af de helt store sjældne naturperler. Fra Ilulissat sejler vi med skib til området omkring isbræen Eqip Sermia, der findes cirka 70 kilometer nord for Ilulissat.

Sejlturen i sig selv er en smuk oplevelse. Undervejs passerer vi den lille bygd Oqaatsut, inden vi fortsætter til den nordlige del af Diskobugten, hvor Eqip Sermia ligger (på dansk Eqi-gletsjeren). Bræfronten strækker sig over 3,4 kilometer og er cirka 200 meter høj, hvoraf 30 til 180 meter stikker op over havets overflade. Indlandsisen danner en fin ramme rundt om fjeldene, og gletsjerne løber ud i havet. Eqi-gletsjeren er en af de mest aktive gletsjere i Grønland, og den kælver cirka en gang i timen.

Ombord på vores skib driver vi rundt imellem store isbjerge i sikker afstand fra selve gletsjeren og oplever de øredøvende brag, når de små og store stykker is knækker og rammer havets overflade. Oplevelsen er imponerende, og det er fascinerende at se, hvordan naturen opfører sit helt eget teater i det unikke område. Skibet ligger foran bræen i cirka to timer, og vi får også serveret en kold frokost ombord, inden vi sejler tilbage til Ilulissat.

​Eqip Sermia, Eqi, den kælvende gletsjer.

​Eqip Sermia, Eqi, den kælvende gletsjer.

4. dag: Besøg hos slædehundeholder, nationaldragter og sejltur i Isfjorden 

I Ilulissat bor der ca. 5.000 indbyggere og 3.200 slædehunde, og på morgenens udflugt besøger vi en af de lokale slædehundeholdere for at blive klogere på de smukke hunde, der igennem knap 1.000 år har fungeret som arbejdshunde i vinterhalvåret.

På hundepladsen møder vi hundespandets ejer, som fortæller om slædehundens liv, og vi ser, hvordan hundene spændes for slæden i deres seler. Hundene er tydeligvis glade for deres ejer, og de elsker at være på farten med tungen ud af halsen i vinterhalvåret. Slædehundens nærmeste slægtning er ulven, hvorfor de ikke kan sammenlignes med kæledyr, så vi holder os på afstand og følger ejerens anvisninger. Selvfølgelig kan vi også komme tæt på et par hunde, som også er vant til at blive klappet. Vi anbefaler praktisk påklædning, som må blive beskidt, til besøget på hundepladsen.

Der bliver tid på egen hånd til frokost i Ilulisat, inden vi om eftermiddagen besøger byens lokale kvindeforening, hvor vi skal blive klogere på Grønlands ikoniske nationaldragt, Kalaallisuut. I foreningen samles de lokale kvinder omkring en kop kaffe, og målet er at holde liv i de gamle grønlandske traditioner og håndværk. Nationaldragten bæres ved alle festlige lejligheder, og den har stor betydning for inuitterne, da det også er en hyldest af det unikke håndværk, som er baseret på smukke gamle traditioner. Vi ser hvordan dyreskindene behandles og hører om fremstillingen af de smukke farverige perlekraver, som er en del af kvindernes nationaldragt.

Som der er tradition for i Grønland, bliver vi budt på kage og kaffe, og vores besøg her hos de lokale ildsjæle er både hyggeligt, afslappende og autentisk. Kvindeforeningen har som mange grønlandske hjem ikke kloakering, så ved ved toiletbesøg benyttes tørkloset.

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til den sidste fælles middag. Og inden vi vinker helt farvel til Grønland har vi endnu en af de helt store oplevelser tilgode. Vi skal nemlig på en sejltur ud i Isfjorden for at opleve de enorme isfjelde, der rejser sig helt op til 100 meter over havets overflade. Fra 21. maj til 24. juli er der midnatssol i Ilulissat, hvorfor vi sejler ved højlys nat, og det særlige lys giver isfjeldene et helt unikt farveskær og gør oplevelsen til noget ud over det sædvanlige. Husk varmt tøj til turen, der varer cirka 2,5 timer. Der er koldt på Isfjorden både sommer og vinter. Der serveres kaffe eller te ombord, så vi har lidt at lune os på.

Bemærk: Aftenens middag er planlagt efter tidspunkt på sejlturen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Eksempler på Grønlands ikoniske nationaldragt, Kalaallisuut.

Eksempler på Grønlands ikoniske nationaldragt, Kalaallisuut.

5. dag: Hjemrejse

Vi spiser morgenmad på hotellet, og herefter kører vi de få kilometer ud til lufthavnen i Ilulissat, hvorfra vi flyver med Air Greenland via Kangerlussuaq til København, hvor vi ankommer om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Udsigt over Ilulissat og Isfjorden.

Udsigt over Ilulissat og Isfjorden.

Rejseleder

Alf Tornberg

Vi er i gode hænder, når vi rejser til Grønland med Alf Tornberg som rejseleder. Talrige krydstogter og flere end 65 rundrejser til Grønland, Island, Svalbard, Alaska og Canada er det blevet til i Alfs tid som rejseleder. Alf har desuden deltaget i en ekspedition til Østgrønland med Geodætisk Institut, og han har desuden status som æresborger i Nanortalik. Her er med andre ord tale om en mand, der har et godt kendskab til grønlandske forhold, og som med viden og erfaring kan lede os godt igennem vores lille rejse til Grønland. Før Alf kastede sig ud i tilværelsen som rejseleder, har han uddannet sig til lærer og arbejdet som henholdsvis udviklingskonsulent, projektleder og sekretariatschef.

 

 

Hotelinformation

Hotel Arctic ****, Ilulissat
VisSkjul

Velkommen til et af verdens nordligst beliggende 4-stjernede hoteller. Hotel Arctic er beliggende i første række til Ilulissat Isfjords foranderlige skulpturpark af isbjerge, og dette er naturligvis med til at gøre opholdet her til noget ganske unikt.

Udover de 95 komfortable værelser finder du på Hotel Arctic en bar, to restauranter og fitnesscenter. Der tilbydes gratis te og kaffe på fællesarealerne, og i receptionen er der mulighed for opbevaring af værdigenstande. Hotellet er udover den fantastiske beliggenhed også kendt for sit gode køkken. 

Værelser

Prisen inkluderer ophold i delt Puisi-dobbeltværelse, der kan bestilles som eneværelse mod tillæg. 

Mod tillæg kan bestilles ophold i:

 • Qajaq · Dobbeltværelse (kan bestilles som eneværelse)
 • Umiaq · Dobbeltværelse (kan bestilles som eneværelse)
 • Umiaq fjeldværelse · Dobbeltværelse (kan bestilles som eneværelse)
 • Deluxe Umiaq · Dobbeltværelse (kan bestilles som eneværelse)
 • Umiaq · Suite til 2 personer (kan bestilles som eneværelse) 
 • Puisi · Suite til 2 personer 
 • Qajaq · Suite til 2 personer 

Puisi · Dobbeltværelse

Hotel Arctic har 29 Puisi-dobbeltværelser (renoveret i 2020), der alle har udsigt til byen og havnen. Værelserne er enkelt indrettet og har tv, telefon, radio, minibar, buksepresse, strygejern- og strygebræt samt gratis WiFI. Værelserne har desuden et minimalistisk badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. Mod tillæg kan værelsestypen bestilles som eneværelse.

Qajaq · Dobbeltværelse

Hotel Arctic har 20 Qajaq-dobbeltværelser, som alle har udsigt mod havet og byen. Værelserne har tv, telefon, radio, buksepresse, minibar, te-og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan værelsestypen bestilles som eneværelse.

Umiaq · Dobbeltværelse

Hotel Arctic har 21 Umiaq-dobbeltværelser, som alle har udsigt mod havet og isfjeldene. Disse værelser er nogle af hotellets nyeste og af høj international standard med tv, telefon, radio, minibar, te-og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekåber og hårtørrer. Mod tillæg kan værelsestypen bestilles som eneværelse.

Fjeldværelser Umiaq · Dobbeltværelse

Hotel Arctic har fem Fjeldværelser Umiaq, som er hotellets nyeste. Værelserne har egen terrasse og direkte adgang til fjeldet. Fra de store panoramavinduer har man direkte udsigt mod Diskobugtens bjergtagende landskab. På værelserne findes elevationssenge, to lænestole og bord, tv, telefon, radio, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan værelsestypen bestilles som eneværelse. 

Deluxe Umiaq · Dobbeltværelse

Hotel Arctic har seks Deluxe Umiaq-dobbeltværelser, som alle har udsigt mod havet og isfjeldene. Disse værelser er hotellets nyeste og af høj international standard. Værelserne er større end de øvrige Umiaq-dobbeltværelser, der findes en 2-personers sofa og lænestol, og generelt er der kræset for detaljerne. Værelserne er indrettet med B&O-tv, telefon, radio, minibar, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekåber og hårtørrer. Mod tillæg kan værelsestypen bestilles som eneværelse.

Puisi · Suite 

Hotel Arctic har én Puisi-suite, der har udsigt mod havet og isfjeldene. Her får du en ekstraordinær oplevelse med ekstra plads, flot udsigt og fine faciliteter. Værelset rummer spisebord med plads til fire personer, to lænestole, dobbeltseng, B&O-tv, telefon, radio, minibar, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekåber, badekar eller bruseniche samt hårtørrer.

Qajaq · Suite  

Hotel Arctic har to Qajaq-suiter, som begge har udsigt mod havet og isfjeldene. Her får du en ekstraordinær oplevelse med ekstra plads, flot udsigt og fine faciliteter. Qajaq-suiterne er en større udgave af Qajaq-dobbeltværelserne, og her får du en 2-personers sofa og lænestol, Loewe-tv, telefon, radio, minibar, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekåber og hårtørrer. 

Umiaq · Suite 

Hotel Arctic har seks Umiaq-suiter, som har en overdådig udsigt mod havet og isfjeldene. Her får du det ypperste af, hvad hotellet kan tilbyde: Ekstra plads, forrygende udsigt og lækre detaljer som 2-personers sofa og lænestol, Phillips-tv, telefon, Kloss-radio med iPhone-indgang, minibar, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og badeværelse med badekåber, hårtørrer samt både badekar eller bruseniche. Tre af de seks Umiaq-suiter har desuden altan. Mod tillæg kan værelsestypen bestilles som eneværelse.

Hotellet ligger spektakulært i landskabet.
Hotellet ligger spektakulært i landskabet.
Hotel Arctic ligger lige ud til isfjorden.
Hotel Arctic ligger lige ud til isfjorden.
Restauranten på Hotel Artic.
Restauranten på Hotel Artic.
Eksempel på dobbeltværelse i kategorien Puisi.
Eksempel på dobbeltværelse i kategorien Puisi.
Eksempel på Qajaq-dobbeltværelse.
Eksempel på Qajaq-dobbeltværelse.
Eksempel på Umiaq-dobbeltværelse.
Eksempel på Umiaq-dobbeltværelse.
Eksempel på Umiaq fjeldværelse.
Eksempel på Umiaq fjeldværelse.
Eksempel på Deluxe Umiaq-dobbeltværelse.
Eksempel på Deluxe Umiaq-dobbeltværelse.
Eksempel på Umiaq Suite.
Eksempel på Umiaq Suite.
Eksempel på Puisi.suite.
Eksempel på Puisi.suite.
Eksempel på dobbeltværelse i kategorien Qajaq.
Eksempel på dobbeltværelse i kategorien Qajaq.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse til Grønland · Ilulissat & Diskobugten

Bagage

Vi flyver med Air Greenland, hvor du må medbringe 1 stk. indtjekket bagage, i alt 20 kg, samt 1 stk. håndbagage med følgende mål 55 x 40 x 23, i alt 8 kg.

Fysisk form

Det er en forudsætning for at deltage på denne rejse, at du er i god fysisk form. Vi kan ikke anbefale dårligt gående at deltage i denne rejse. Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge. 

Klima

Grønland: Ca. 4 til 10 grader. Se mere på dmi.dk

Rejseplan

Cirka to uger før afrejse vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen. 

Rejseforsikring

Under rejser til Grønland er du dækket af Det Gule Sygesikringskort i forbindelse med pludselig opstået sygdom på rejsen. Det Gule Sygesikringskort dækker IKKE hjemtransport, hvorfor der skal tegnes en særskilt rejseforsikring, der dækker disse eventuelle forhold. Vitus Rejser samarbejde med Gouda Rejseforsikring, og du er velkommen til at kontakte os for et tilbud.

Sommer på Grønland

 • 20. maj til 23. juli 2023: Solen er oppe hele døgnet, og der er mulighed for at opleve midnatssol.
 • 10. til 14. august 2023: Solen står op kl. 04.06 og går ned kl. 22.49
 • 28. august til 01. september 2023: Solen står op kl. 05.28 og går ned kl. 21.20
 • 07. til 11. september 2023: Solen står op mellem kl. 06.08 og går ned kl. 20.34

Specialkost

Hvis du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad, skal du kontakte os i god tid, så vi kan bestille dette hos flyselskabet.

Tidsforskel

Tidsforskellen er -4 timer.

Påklædning

Dit valg af tøj på denne rejse vil i stor grad afhænge af din tolerance overfor et koldt klima. Polartemperaturer om sommeren er nærmest føles nærmest so en skidestination om vinteren. Hvis du er skiløber, vil dit skitøj være det perfekte udstyr – så længe, at det er vandtæt. Under dit vandtætte overtøj vil du typisk behøve to til fire lag tøj afhængigt af dagens vejr. For eksempel: Skiundertøj, bluse, fleecetrøje og en vandtæt jakke. Påklædningen på denne rejse er afslappet og praktisk med bukser og bluser samt nogle gode skridfaste sko. 

Påklædningsprincippet:

Flere tynde lag virker bedre end ét tykt lag, så det bedste påklædningstip er at tage f.eks. termoundertøj på og dernæst noget varm og isolerende (f.eks. fleecetøj) og sidst men ikke mindst vand- og vindtæt tøj yderst. 

Polarpåklædnings-checkliste:

 • Lette vandtætte bukser
 • 200-300 gram fleecetrøjer eller lignende varme trøjer
 • Varme bukser, såsom skibukser eller evt. uldbukser, som bæres under vandtætte bukser
 • Termoundertøj (medium til tyk) såsom leggings, langærmede bluser og strømper er vigtige 
 • Strømper – et mix af tykke og tynde, så du ikke får kolde fødder – evt. uldsokker
 • Vanter (evt. skihandsker)
 • Hue og halstørklæde
 • Solbriller og skibriller (hvis du har sådan et par)
 • Varme komfortable sko 

Det anbefales i øvrigt at medbringe:

 • Vandtæt taske/rygsæk, som du kan medbringe på udflugterne
 • Plasticpose/vandtæt taske til kamera
 • Drikkedunk til brug på udflugter
 • Kikkert
 • Kamera og tilbehør
 • Memory card til kamera
 • Bærbar pc
 • Ekstern harddisk
 • USB-stick (så billeder kan deles med øvrige deltagere)
 • Solcreme og solbriller
 • Armbåndsur
 • Adapter
 • En god bog
 • Personlig medicin 

Solbeskyttelse

Solen er meget stærk, og solbeskyttelse er nødvendig. Genskinnet i sneen og isen kan være intens - også når det er overskyet. Man skal jævnligt påføre solcreme (minimum faktor 50) for at undgå at blive solskoldet. Husk din næse og næsebor – det er smerteligt at blive forbrændt på den. Husk også gode solbriller med UV-beskyttelse, for at dine øjne ikke skal blive irriterede og for at undgå sneblindhed. 

Dehydrering og polarhænder

Atmosfæren i polarområderne er meget tør med en lav fugtighed, så det er vigtigt, at du drikker meget vand. Huden på dine hænder kan også blive meget tør og sprække ved fingerspidserne. Vi anbefaler, at du medbringer en lille tube fugtighedscreme, som du kan bruge, hvis det bliver nødvendigt.

Vitus Rejsers rejseleder

Vi er i gode hænder, når vi rejser til Grønland med Alf Tornberg som rejseleder. Talrige krydstogter og flere end 65 rundrejser til Grønland, Island, Svalbard, Alaska og Canada er det blevet til i Alfs tid som rejseleder. Alf har desuden deltaget i en ekspedition til Østgrønland med Geodætisk Institut, og han har desuden status som æresborger i Nanortalik. Her er med andre ord tale om en mand, der har et godt kendskab til grønlandske forhold, og som med viden og erfaring kan lede os godt igennem vores lille rejse til Grønland. Før Alf kastede sig ud i tilværelsen som rejseleder, har han uddannet sig til lærer og arbejdet som henholdsvis udviklingskonsulent, projektleder og sekretariatschef.