Nyhed!

På opdagelse i Island

Flyrejser
8 Dage

Mægtige gletsjere, mystiske lavaformationer, buldrende vandfald og varme gejsere udgør blot nogle af Islands betagende naturfænomener. Rejs med, når vi besøger den imponerende ø mod nord, hvor vild natur, gamle sagn og store oplevelser venter. 

Nordatlantens ø, Island, er populær som aldrig før, og den store verden har for alvor fået øjnene op for den lille republiks mageløse seværdigheder. Øen er fyldt med kontraster – is, ild, varme kilder, imponerende vandfald, sprudlende gejsere, gletsjere og vulkaner. Uanset hvor man færdes på øen, mærker man tydeligt de store naturkræfters tilstedeværelse. På denne rejse oplever vi nogle af øens absolutte højdepunkter, når...

Mægtige gletsjere, mystiske lavaformationer, buldrende vandfald og varme gejsere udgør blot nogle af Islands betagende naturfænomener. Rejs med, når vi besøger den imponerende ø mod nord, hvor vild natur, gamle sagn og store oplevelser venter. 

Nordatlantens ø, Island, er populær som aldrig før, og den store verden har for alvor fået øjnene op for den lille republiks mageløse seværdigheder. Øen er fyldt med kontraster – is, ild, varme kilder, imponerende vandfald, sprudlende gejsere, gletsjere og vulkaner. Uanset hvor man færdes på øen, mærker man tydeligt de store naturkræfters tilstedeværelse. På denne rejse oplever vi nogle af øens absolutte højdepunkter, når vi blandt andet besøger Den Blå Lagune, Den Gyldne Cirkel og Vestmannaøerne.

Men Island er andet og mere end vild natur. Den sagnomspundne, nordatlantiske ø er også kendt for sine gamle sagaer, og det er en ø, hvor myter og legender har sat sit præg. Islændingene er stolte af de gamle vikingers sprog og nærer stor respekt for historien, der skildres i de gamle håndskrevne sagaer. 

Jules Vernes klassiker ”Rejsen til Jordens indre” starter i en islandsk vulkan. På denne rejse skal vi dog ikke under jorden, men på vores færd rundt i Island har vi alligevel fokus på de helt store naturoplevelser i det sagnomspundne og kontrastfyldte Island. Vi har inkluderet alle måltider og udflugter i rejsens pris, så du blot kan glæde dig til en eventyrlig rundrejse i Nordatlantens sagaland.

Rutekort - På opdagelse i Island - S19

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
5.200,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.500,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Keflavik t/r
 • Alle skatter og afgifter 
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Afr. 7/6: 2 nætter i Reykjavik på Centerhotel Plaza**** 
 • Afr. 24/8: 2 nætter i Reykjavik på Grand Hotel Reykjavik**** 
 • 1 nat i Hella på Stracta Hotel Hella****
 • Afr. 7/6: 1 nat i Höfn på Höfn Hotel*** 
 • Afr. 24/8: 1 nat i Höfn på Hotel Jökull*** 
 • 1 nat i Egilsstadir på Egilsstadir Lake Hotel****
 • 1 nat i Akureyri på Hotel Nordurland***
 • 1 nat i Reykholt på Fosshotel Reykholt****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 6 x frokost (2.- 7. dag)
 • 7 x middag (1. -7. dag)
 • Afslapning i Blå Laugune, inkl. entré
 • Byvandring i Reykjavik
 • Udflugt til Den Gyldne Cirkel
 • Udflugt i det sydlige Island, inkl. sejltur til Vestmannaøerne
 • Udflugt til Islands sydkyst, inkl. sejltur ved Jökulsárlón
 • Udflugt til det østlige Island, inkl. besøg i Djúpivogur og Stödvarfjördur
 • Besøg på Petras Stensamling, inkl. entré
 • Udflugt til Diamantcirklen, inkl. entré til Mývatn-badene
 • Hvalsafari Eyjafjorden
 • Besøg ved Hraufossar, Barnafossar og Deildartunguhver
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Reykjavik og Den Blå Lagune

Vi flyver fra København med Icelandair direkte til Keflavik, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Fra lufthavnen kører vi til Den Blå Lagune, som er Islands største attraktion med små naturlige bassiner med varmt, mineralholdigt saltvand. Personalet sørger for, at du får badekåbe og håndklæde, så du hurtigt kan komme ud og slappe af i spektakulære damme omgivet af sorte lavasten. Efter denne afslappende oplevelse kører vi mod Reykjavik, hvor vi skal bo i to nætter. Aftenens middag nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

Afslapning i den blå lagune.

Afslapning i den blå lagune.

2. dag: Byvandring i Reykjavik og Den Gyldne Cirkel 

Efter morgenmaden går vi en lille tur i Islands hovedstad. Det er en by med mange facetter, og vi har allieret os med en lokalguide, der på interessant vis fortæller om byens historie. Vi ser blandt andet Hallgrimskirkja, der med sit 74 meter høje tårn er Reykjaviks vartegn. Vi kommer også forbi det kontroversielle byggeri Perlan med den enorme glaskuppel, hvorfra udsigten over byen er fantastisk. Vi oplever også den atmosfærefyldte gamle bydel, inden vi nyder frokosten på en lokal restaurant. 

Om eftermiddagen kører vi til det område, der er kendt som Den Gyldne Cirkel. Her skal vi opleve de tre naturattraktioner på én og samme tur: Vandfaldet Gullfoss, gejseren Geysir og naturparken Thingvellir. Vi starter med at køre til Islands sydvestlige hjørne, hvor vi besøger Thingvellir Nationalpark. Her er utroligt smukt, og netop her blev verdens ældste eksisterende parlament etableret i 930 e.Kr. Udover at have stor historisk betydning, vil du også her kunne opleve forskydningerne mellem de europæiske og amerikanske kontinentalplader, som langsomt flytter sig. Næste stop er det geotermiske område, der er fyldt med varme kilder, boblende mudder og aktive gejsere, som med jævne mellemrum kaster vand op i luften. De mest kendte gejsere er Geysir og Strokkur, der springer cirka hvert 10. minut – nogle gange med vandkaskader helt op til 30 meter. I disse fænomenale rammer nyder vi en dejlig frokostbuffet, inden vi fortsætter til dagens sidste store oplevelse. Vi besøger Gullfoss, Islands smukkeste vandfald, som i dag er fredet. Vandfaldet har to fald på i alt 32 meter, og her kommer vi helt tæt på de store naturkræfter. Vi afslutter den oplevelsesrige dag med middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Det berømte og fantastiske Gullfoss.

Det berømte og fantastiske Gullfoss.

3. dag: Det sydlige Island og Vestmannaøerne 

Vi kører i bus fra hotellet i Reykjavik til Islands sydligste kyst, som er en af øens mest naturskønne områder. Undervejs stopper vi ved det majestætiske Seljalandssfoss-vandfald, som helt sikkert lander på listen over de ti mest fotograferede naturlige vidundere i Island. Her falder vandet ned i brusende kaskader fra de 65 meter høje klipper. Vi fortsætter til Landeyjahöfn, hvor vi forlader bussen og går ombord på færgen Herjólfur, som sejler os til den vulkanske øgruppe Vestmanna. Kysten er fyldt med stejle klipper, hvor man finder store flokke af havfugle, og på den største og eneste beboede ø, Heimaey, har man fundet rester af nogle af Islands ældste bosætninger. Fra skibets dæk betragter vi de spektakulære klipper, og vi ser desuden et gammelt fort bygget af den danske konge Frederik den 2. for at beskytte øerne mod sørøvere. I Heimaeys gamle havn ser vi også den norske stavkirke, som er et af øens vartegn. I land besøger vi Eldheimarmuseet, som på interessant vis fortæller om det store vulkanudbrud i 1973, der varede i et halvt år. Øen blev i denne periode 2,3 km2 større, og en flod af lava og aske begravede knap 400 bygninger. På museet kan du se nærmere på arkæologernes 40 år gamle fund, som var begravet efter udbruddet, der også kaldes Nordens Pompeji. Undervejs på dagens udflugt nyder vi frokosten på en lokal restaurant.

Vi er tilbage på fastlandet sidst på eftermiddagen, hvor vi forsætter med bussen cirka en times tid, til vi når vores hotel i Hella.

Vi tager forbehold for ændret dagsprogram ved dårlige vejrforhold.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Søpapegøjeskilt på Heimaey.

Søpapegøjeskilt på Heimaey.

4. dag: Islands sydkyst og sejltur blandt isbjerge på Jökulsárlón  

Islands sydkyst byder på et væld af attraktioner, som vi i dag skal opleve på tæt hold undervejs fra Hella til Höfn. Vi stopper blandt andet ved vandfaldet Skogafoss, som er 25 meter bredt og falder 60 meter ned fra klippen, som tidligere var kystlinjen. Skogafoss har været med i adskillige film, så måske virker stedet bekendt? Hele området er særdeles interessant, og vi hører legenden om de første vikinger, der slog sig ned her og gemte en skat bag det smukke vandfald. Ikke langt fra Islands sydligste by, Vik, holder vi pause ved Dyrhólaey, en 120 meter høj klippe, hvis karakteristiske hul er skabt af et vulkanudbrud under havet i istiden. Vores rejseleder fortæller historien om det monster, som man mener har boet i århundreder i en af de mange huler. I dette naturskønne område kan vi også være heldige at se søpapegøjer. Herfra kører vi udenom bugten til den anden side, hvor vi finder den sorte strand Reynisfjara, som har fået sit navn på grund af det sorte vulkansand. I Skaftefell holder vi frokostpause, mens vi nyder den betagende udsigt over Islands højeste bjerg, Hvannadalshnjúkur, og den største gletsjer i Europa, Vatnajökull.

Sidst på eftermiddagen tager vi på en sejltur på den berømte gletsjersø, Jökulsárlón. I en mindre båd sejler vi ud på den spøgelsesagtige sø, der er fyldt med store og små isbjerge. Måske er vi også så heldige at se sæler, som ofte ligger på isen. Sejlturen plejer at begejstre de fleste, og den sidste times køretur til Höfn går snakken sikkert lystigt i bussen efter dagens mange oplevelser. Når vi når frem, nyder vi middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Skogafoss der er en af islands smukkeste vandfald.

Skogafoss der er en af islands smukkeste vandfald.

5. dag: Islands østkyst og lokal kunst  

Efter en god nattesøvn er vi klar til at fortsætte vores islandske eventyr, hvor vi i dag skal se nærmere på den østlige side af øen. Slap af i bussen, og nyd panoramaturen, når vi passerer Djúpivogur, en lille fiskerlandsby, der ligger mellem de smukke fjorde Hamarsjödur og Berufirth. I byen har man fundet gamle levn, der viser, at Djúpivogur har været et betydningsfuldt handelscenter helt tilbage fra 1500-tallet. I bugten Gledivik stopper vi ved det spektakulære kunstværk Æggene af den lokale, islandske kunstner Sigurdur Gudmundsson, som har fået adskillige internationale priser for sin kunst. Det udendørs kunstværk er fra 2009 og består af 34 store granitæg, og hvert af disse repræsenterer et æg fra de 34 forskellige fugle, som bygger reder i området. Æggene er fremstillet af kinesisk granit, da Sigurdur har en speciel tilknytning til Kina, hvor han bor sammen med sin kone en del af året.

Efter dette fotostop fortsætter vi langs kysten til fjordlandsbyen Stödvarfjördur, hvor vi skal besøge Petras Stensamling. Petra begyndte at samle sten, da hun var blot syv år gammel, og i 1946 købte hun huset, som i dag fungerer som museum. De fleste sten er indsamlet, når Petra har vandret i de islandske landskaber, og samlingen er imponerende. Når du bevæger dig rundt i haven og det lille hus, kan du overalt mærke Petras sjæl og hendes lidenskab for Islands naturskatte. Efter dette anderledes museumsbesøg er vi klar til frokost, som vi nyder i de skønne østfjorde omgivet af mageløse naturscenerier. Aftenens middag spiser vi på hotellet, der ligger i romantiske omgivelser ud til fjorden tæt på Egilsstadir by.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Det dramatiske landskab på Islands østkyst.

Det dramatiske landskab på Islands østkyst.

6. dag: Diamantcirklen og Mývatn

I den nordlige del af Island ligger Diamantcirklen, en samling af imponerende naturattraktioner, som vi besøger på dagens udflugt. Fra hotellet kører vi til nationalparken Vatnajökull, hvor vi skal opleve vandfaldet Dettifoss, som er det mest kraftfulde vandfald i hele Europa - vandfaldet er 100 meter bredt, har et fald på 44 meter. Det er simpelthen et imponerende skue, når vandet tordner ned ad klippen. Herfra fortsætter vi til det store vulkanområde omkring vulkanen Krafla, som gang på gang har oversvømmet området med lava. Seneste udbrud var i 1984, og området er nærmest en tikkende bombe, som geologer hele tiden følger nøje.

Omkring middagstid ankommer vi til Mývatn, hvor vi spiser frokost. Mývatn er en stor sø, som er opstået efter et vulkanudbrud for mere end 2.300 år siden. Hele området er et særpræget naturreservat, som indeholder et væld af varme, underjordiske kilder, og ved Mývatn-badet er der mulighed for at bade i lagunen med det varme vand. Øst for Mývatn besøger vi også Dimmuborgir-sletten, som er fyldt med grotter og stenformationer, opstået efter vulkansk aktivitet. Der knytter sig mange sagn og myter til området, og med lidt fantasi er det ikke svært at forestille sig, at der bor alfer og trolde i de mystiske landskaber. Vi overnatter og spiser middag i Akureyri, som er Islands fjerdestørste by. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Helt tæt på naturens råstyrke ved Dettifoss.

Helt tæt på naturens råstyrke ved Dettifoss.

7. dag: Hvalsafari i Eyjafjorden og sagaer i Reykholt

Om formiddagen venter en helt særlig oplevelse, når vi fra Akureyris havn, Torfunefsbryggja, sejler ud på en tur i Eyjafjorden for at opleve de gigantiske pukkelhvaler og andre havdyr i deres naturlige omgivelser. Om sommeren er der masser af mad i vandet til de enorme pattedyr, så der er gode chancer for, at vi ser aktivitet i vandet. Guiderne ombord er eksperter i at spotte hvalerne, og på den tre timer lange tur hører vi om fjordens økosystem - mon ikke også der kommer et lille sagn?

Tilbage på land er det blevet tid til frokost, som vi spiser på en af Akureyris restauranter, inden vi forlader det nordlige områdes hovedstad for at køre til Islands vestlige side. Her ligger Reykholt – en lille landsby, som engang var hjemsted for en af islands mægtigste mænd i middelalderen, Snorri Sturluson, der også skrev sagaer. Hans mest berømte værker er Edda og Heimskringla, som blandt andet handler om Thor og Odin samt samspillet mellem de norske konger og vikingerne. Mange historikere mener, at der i sagaerne findes sandheder om forholdene i det nordlige Europa fra det 9. til det 12. århundrede. Vi spiser middag og overnatter i Reykholt.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

En pukkelhval dykker i Eyjafjorden.

En pukkelhval dykker i Eyjafjorden.

8. dag: Flere store naturoplevelser og hjemrejse

Efter morgenmaden besøger vi det spektakulære Hraunfossar og det nærliggende Barnafossar-vandfald, der bedst beskrives som et utal af kaskader af turkisblåt vand, som løber over en 900 meter bred mosbeklædt lavaklippe ned i Hvítá-floden - et meget imponerende syn. Vores rejseleder fortæller anekdoten om, hvordan Barnafossar blev navngivet som børnenes vandfald. Vi slutter vores store rundrejse i Island af med at besøge den mægtige, varme kilde Deildartunguhver, som spyr kogende vand og damp ud af jorden. En god afslutning på denne rejse, hvor vi tydeligt har mærket naturens stærke kræfter. 

Fra Deildartunguhver kører vi mod Keflavik Lufthavn, hvor du kan få dig en sen frokost på egen hånd, inden vi flyver med Icelandair tilbage til København, hvor vi ankommer om aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Det termiske område ved Deildartunguhver.

Det termiske område ved Deildartunguhver.

Hotelinformation

Centerhotel Plaza***, Reykjavik
VisSkjul

Dejligt hotel, der ligger ved torvet midt i Reykjaviks hjerte. Hotellet har 201 komfortable værelser og et lobbyområde, hvor du kan slappe af efter dagens oplevelser. Desuden findes der også bar og restaurant på hotellet.

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser på ca. 19m2 med minibar, telefon, tv, gratis wifi og eget badeværelse med bruseniche samt hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Grand Hotel Reykjavik ****, Reykjavik
VisSkjul

Grand Hotel Reykjavik ligger med en flot udsigt til bjerget Esja et par kilometer fra Reykjaviks hjerte og i gåafstand fra Reykjaviks kunstmuseum samt et stenkast fra Laugardalslaug-parken. På hotellet findes restaurant og bar, café, souvenirbutik, hæveautomat, fitnesscenter, spa med sauna og elevator samt 311 værelser.

Værelser

Vi bor på moderne superior dobbeltværelser, der alle har tv, sikkerhedsboks, lille køleskab, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på superior dobbeltværelse på Grand Hotel Reykjavik.
Eksempel på superior dobbeltværelse på Grand Hotel Reykjavik.

Stracta Hotel Hella***, Hella
VisSkjul

Nyt og moderne hotel i Hella, som er indrettet i en minimalistisk, men funktionel stil. På hotellet findes desuden restaurant, bistro, bar, sauna og udendørs varme bade.

Værelser

Vi bor i klassiske, skandinavisk indrettede dobbeltværelser på ca. 18 m2 med tv, telefon, gratis Wi-Fi og eget badeværelse samt hårtørrer.  

Læs mere om hotellet her.

Höfn Hotel***, Höfn
VisSkjul

Charmerende hotel i Höfnfra 1966, som igennem årene har haft flere forskellige ejere. Senest er hotellet overtaget i foråret 2016, hvor der har været en gennemgribende renovering. På hotellet findes en dejlig restaurant.

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på mellem 12m2 og 15m2 med skrivebord, tv, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi og eget badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Jökull***, Höfn
VisSkjul

Enkelt, men pænt hotel i Höfn med 41 værelser samt restaurant og bar.

Værelser

Vi bor i enkelt indrettede standard dobbeltværelser med tv, elkedel og eget badeværelse samt hårtørrer. Der tilbydes WiFi i opholdsområdet i hotellets lobby. 

Læs mere om hotellet her.

Egilsstadir Lake Hotel****, Egilsstadir
VisSkjul

Tæt på Egilsstadir by finder vi dette dejlige, familiedrevne hotel, som blev grundlagt i 1903. Igennem årene er hotellet nænsomt restaureret med respekt for den oprindelige, charmerende atmosfære. Hotellet har restaurant, bar og indendørs spaområde med pool, sauna og hottub.

Værelser

Vi bor i standard dobbeltværelser med tv, telefon, te- og kaffefaciliter, strygebræt, gratis WiFi og eget badeværelse samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Nordurland***, Akureyri
VisSkjul

Hotel Nordurland ligger centralt i Akureyri. Hotellet har 41 værelser, restaurant og bar.

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på ca. 15 m2 med telefon, te- og kaffefaciliteter, tv, radio, gratis WiFi og eget badeværelse samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Fosshotel Reykholt****, Reykholt
VisSkjul

Moderne hotel i Reykholt med 53 værelser og restaurant.

Værelser

Vi bor i superior dobbeltværelser med køleskab, telefon, te- og kaffefaciliteter, tv, gratis WiFi og eget badeværelse samt hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.