Gode flytider med SAS
Flyrejser
5 Dage

Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows stemningsfulde gamle bydel.

Krakow er en af Europas smukkeste byer, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. Byen huser mange studerende, hvilket giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige cafeer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Vi bor tæt på det hele ved Krakows gamle bydel, så det er ingen sag at gå på opdagelse i byens bilfri centrum,...

Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows stemningsfulde gamle bydel.

Krakow er en af Europas smukkeste byer, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. Byen huser mange studerende, hvilket giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige cafeer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Vi bor tæt på det hele ved Krakows gamle bydel, så det er ingen sag at gå på opdagelse i byens bilfri centrum, hvis velbevarede middelalderby er på UNESCO's liste over Verdenskulturarv. Glæd dig til spændende byvandringer, der byder på besøg i blandt andet den jødiske bydel, Kazimierz, og den flotte Wawel-katedral, hvor de polske konger blev kronet, dengang Polen var et magtfuldt kongerige. Vi har inkluderet et par hyggelige middage, men der er også mulighed for selv at gå på opdagelse i det polske køkken - prisniveauet i byen er særdeles rimeligt.

 

Kort over Krakow i Polen

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
690,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Auschwitz, inkl. frokost
395,-
Jødisk middag med klezmermusik
250,-
Wieliczka-saltminerne
350,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Krakow t/r
  • Alle skatter og afgifter
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 4 nætter i Krakow på Hotel Maksymilian***
  • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
  • 2 x middag (1. og 4. dag)
  • Byvandring i Krakow, inkl. entré til Wavel-katedralen
  • Byvandring i det jødiske kvarter, inkl. entré til synagogen
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere). Auschwitz skal bestilles senest 50 dage før afrejse. 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow

Om formiddagen flyver vi med SAS direkte til Krakow. Fra lufthavnen kører vi til vores centralt beliggende hotel, hvor der er mulighed for at købe frokost i restauranten eller følge rejselederens anbefalinger til lokale spisesteder i nærheden. Om aftenen går vi sammen fra hotellet til en lokal restaurant. Her skal vi nyde en traditionel, polsk 3-retters middag med folkloremusik og højt humør.

Afr. 13/4 og 23/8: Vi flyver med SAS direkte til Krakow om morgenen.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Byvandring og Wavel-katedralen

Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Polens tidligere hovedstad. På vores spadseretur gennem de charmerende, brostensbelagte gader fortæller rejselederen mere om det historiske Krakow, og hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årerne. Det historiske centrum lokker også med hyggelige fortovscafeer og rustikke middelalderkældre. Og selvom vi befinder os i hjertet af byen, er priserne yderst rimelige. Vi fortsætter videre til fods op til slotskomplekset Wavel, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Vistulafloden. Her besøger vi Wavel-katedralen og Renæssanceslotspladsen, der vækker minder om Middelhavets arkitektur. Undervejs på byrundturen anviser rejselederen nogle restauranter i den gamle bydel, som er et besøg værd til frokost eller middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den flotte Wavel-katedral.

3. dag: Byvandring i det jødiske kvarter og spændende ekstraarrangementer

Om eftermiddagen mødes vi på hotellet for at tage til det jødiske kvarter, Kazimierz. Turen fra hotellet til den spændende bydel foregår med den lokale sporvogn. I Kazimierz kan vi beundre de små brostensbelagte stræder og pladser. Området har i årtier stået i forfald, men i dag er kvarteret blomstret op og er nu hjemsted for museer, trendy gallerier og restauranter. Mange polske jøder er også vendt hjem til bydelen. Har man set filmen Schindler's List, kan man måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her. Vi besøger synagogen og vores rejseleder følger os rundt i området og fortæller historiske anekdoter. Man kan nemt bruge flere timer i det spændende kvarter. Efter byvandringen er der mulighed for at deltage i et hyggeligt ekstraarrangement, tage med sporvogn tilbage til hotellet eller gå til den gamle bydel på egen hånd. 

Ekstraarrangement: Wieliczka-saltminerne
Kom med på en eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. Wieliczska-saltminerne har været i brug siden det 13. århundrede og er blandt de ældste virksomheder i verden. 300 kilometer underjordiske gange forbinder mere end 3.000 rum, hvor de dybeste ligger 300 meter under jordens overflade. Man har bygget fantastiske skulpturer af saltsten og sågar en underjordisk katedral, som bliver oplyst af lysekroner. En oplevelse i særklasse.

Bemærk: Deltagelse i ekstraarrangementet kræver, at man kan klare mange trappetrin.

Ekstraarrangement: Jødisk middag med klezmermusik
Vi hygger os med middag og traditionel klezmermusik på en lokal jødisk restaurant i Kazimierz-kvarteret. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Kirken i Kazimierz.

4. dag: På egen hånd eller Auschwitz

Nyd dagen i Krakow på egen hånd. Du kan også deltage i en tankevækkende ekstraudflugt til nogle af Polens mest berygtede koncentrationslejre fra 2. Verdenskrig. 
Om aftenen er der inkluderet en 3-retters middag på hotellet med vand samt kaffe/te.

Ekstraarrangement: Auschwitz, inkl. frokost
Koncentrationslejren ligger en god times kørsel fra Krakow. Vi passerer den symbolske indgangsport med teksten "Arbeit macht frei" og besøger et par udvalgte barakker. Enkelte står som de blev forladt i 1945, og andre er blevet omdannet til museum. Rundvisningen tager cirka to timer. Efterfølgende ser vi den nærliggende Birkenau-lejr, hvor der er færre bygninger tilbage. Undervejs på udflugten spiser vi frokost sammen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Indgangsporten til Auschwitz.

5. dag: Hjemrejse

Brug formiddagen på egne oplevelser i Krakow, eller sov længe, inden vi kører til lufthavnen ved middagstid. Vi flyver med SAS og lander i København sidst på eftermiddagen med bagagen fuld af nye indtryk og spændende oplevelser. 

Afr. 23/8: Vi kører til lufthavnen efter morgenmaden og flyver med SAS ved middagstid.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

 

Hotelinformation

Hotel Maksymilian ***, Krakow
VisSkjul

Hyggeligt og charmerende mindre hotel, der med sin centrale beliggenhed 400 meter fra Krakows gamle bydel, danner de perfekte rammer om et godt ophold. Lige uden for hotellet finder du hyggelige restauranter, gode shoppingmuligheder og masser af liv. 

På hotellet findes der elevator, restaurant, bar samt en indbydende gårdhave, hvor der i sommerhalvåret er mulighed for at nyde en kold øl til en absolut rimelig pris.

Værelser

Værelsernes indretning er forskelligartet, men alle har aircondition, tv, telefon, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

BemærkBussen må ikke parkere lige udenfor hotellet, men sætter os af på pladsen Plac Inwalidów. Herfra skal vi gå cirka 400 meter til hotellet. Bagagen bliver kørt til hotellet.

Læs mere om hotellet her.

Lobbyen på Hotel Maksymilian.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.