Storby- favorit!

Krakow

Flyrejser
5 Dage

Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer. 

 
Krakow og omegn huser nogle af Europas største seværdigheder, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. De mange studerende giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Nyd Krakows historiske middelalderkvarter og den genopståede jødiske bydel Kazimierz, og deltag i spændende udflugter til store seværdigheder i nærheden af Krakow.

...

Krakow byder på store oplevelser til meget rimelige priser. Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer. 

 
Krakow og omegn huser nogle af Europas største seværdigheder, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. De mange studerende giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Nyd Krakows historiske middelalderkvarter og den genopståede jødiske bydel Kazimierz, og deltag i spændende udflugter til store seværdigheder i nærheden af Krakow.

Kort over Krakow i Polen

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
690,-
Afbestillingsforsikring
225,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Auschwitz inkl. frokost
375,-
Jødisk middag med klezmermusik
295,-
Wieliczka-saltminerne
255,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Krakow t/r
  • Alle skatter og afgifter
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 4 nætter på Hotel Maksymilian***
  • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
  • 2 x middag (2. og 5. dag)
  • Byvandring i Krakow
  • Byvandring i det jødiske kvarter
  • Entré til Wavel-katedralen
  • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow

Med Norwegian ankommer vi til Krakow om eftermiddagen, hvor vores dansktalende rejseleder møder os i lufthavnen og sørger for, at vi kommer godt frem til vores hotel i centrum af Krakow.

På afrejserne 13/4, 20/4, 4/5, 11/5 og 18/5 ankommer vi om aftenen, hvor der er middag på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag til gode, lokale restauranter.

2. dag: Byvandring og Wawel-katedralen

Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Polens tidligere hovedstad. Krakows bilfri centrum er en velbevaret middelalderby, som helt fortjent også er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. På vores spadseretur gennem de charmerende, brostensbelagte gader, fortæller rejselederen mere om det historiske Krakow samt om hvorfor, byen har været så økonomisk godt stillet igennem årerne. Det historiske centrum lokker også med hyggelige fortovscaféer og rustikke middelalderkældre, og selvom vi befinder os i hjertet af byen, er priserne yderst rimelige. Vi fortsætter videre til fods mod slotskomplekset Wavel. Herfra har man en fantastisk udsigt over Vistulafloden. Vi ser Wavel-katedralen, hvor de polske konger blev kronet, dengang Polen var et magtfuldt kongerige. Renæssanceslotspladsen vækker minder om Middelhavets arkitektur. Frokosten er i dag på egen hånd, og rejselederen anviser gerne et par restaurantfavoritter.
 

Om aftenen går vi sammen fra hotellet til en festlig, lokal restaurant. Her skal vi nyde en traditionel, polsk treretters middag med lokale drikkevarer, folkloremusik og højt humør.

På byrundturen skal vi selvfølgelig se den flotte Wavel-katedral.

3. dag: På egen hånd eller Auschwitz

Nyd dagen i Krakow på egen hånd, eller deltag i en spændende ekstraudflugt.

Ekstraarrangement: Auschwitz inkl. frokost
Om morgenen tager vi til Auschwitz, som ligger en god times kørsel fra Krakow. Vi besøger den berygtede koncentrationslejr og ser et par udvalgte barakker, hvor nogle er omdannet til museum. Enkelte står, som de blev forladt i 1945. Rundvisningen tager ca. to timer. Efter rundvisningen ser vi den nærliggende lejr Birkenau, hvor der er færre bygninger tilbage. Undervejs på udflugten spiser vi frokost sammen og fordøjer dagens mange indtryk.

Indgangen til koncentrationslejren Auschwitz med den kendte tekst: "Arbeit macht frei".

4. dag: Det jødiske kvarter 

Brug formiddagen til at gå på opdagelse i Krakow på egen hånd, inden vi ved middagstid mødes for sammen at tage til det jødiske kvarter, Kazimierz. Turen fra hotellet til den spændende bydel foregår med den lokale sporvogn. I Kazimierz kan vi beundre de små brostensbelagte stræder og pladser. Området har i årtier stået i forfald, men i dag et kvarteret blomstret op og er nu hjemsted for museer, trendy gallerier og restauranter. Mange polske jøder er også vendt hjem til bydelen. Har man set filmen Schindlers' list, kan man måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her. Vores rejseleder følger os rundt i området og fortæller historiske anekdoter om det, vi ser. Man kan nemt bruge flere timer i det spændende kvarter.

Ekstraarrangement: Jødisk middag med klezmermusik
Vil du sætte prikken over i´et på dagens byvandring i Kazimierz, så afslut dagen med middag og traditionel klezmermusik på en hyggelig jødisk restaurant.

5. dag: På egen hånd eller Wieliczka-saltminerne

I dag er der igen mulighed for at udforske Krakows fortræffeligheder eller for at deltage på en ekstraudflugt. Rejselederen kommer gerne med tips om, om hvad der sker i byen.

Ekstraarrangement: Wieliczka-saltminerne
En eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. I underjordiske rum har man af saltsten bygget fantastiske skulpturer og sågar en kirke. Minen er opført på UNESCOs liste over verdensarv. En oplevelse i særklasse. Deltagelse i udflugten kræver, at man kan klare mange trappetrin.

Først på aftenen mødes vi alle igen for at nyde en lækker middag, inden vi kører til lufthavnen. Med Norwegian flyver vi direkte fra Krakow til København.

Hotelinformation

Hotel Maksymilian ***
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Hyggeligt og charmerende, mindre hotel, der med sin centrale beliggenhed nær Krakows gamle bydel, danner de perfekte rammer for et godt ophold. Både markedspladsen, gode restaraunter og fine shoppingmuligheder findes i gåafstand fra hotellet. 

På hotellet findes der elevator, restaurant, bar samt en indbydende gårdhave, hvor der er mulighed for at nyde en kold øl til en absolut rimelig pris.

Værelsernes indretning er forskelligartet, men alle har aircondition, tv, telefon, minibar, mulighed for at lave kaffe/te, gratis WiFi, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.