Storby- favorit!

Krakow

Flyrejser
5 Dage

Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows stemningsfulde gamle bydel.

 
Krakow er en af Europas smukkeste byer, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. Byen huser mange studerende, hvilket giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Nyd Krakows historiske middelalderkvarter og den genopståede jødiske bydel Kazimierz. Vi bor bare fem minutters gang fra byens historiske bydel. Krakows bilfri centrum

...

Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows stemningsfulde gamle bydel.

 
Krakow er en af Europas smukkeste byer, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. Byen huser mange studerende, hvilket giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Nyd Krakows historiske middelalderkvarter og den genopståede jødiske bydel Kazimierz. Vi bor bare fem minutters gang fra byens historiske bydel. Krakows bilfri centrum er en velbevaret middelalderby, som helt fortjent også er på UNESCOs liste over Verdenskulturarv. Glæd dig til spændende byrundture, der byder på besøg i blandt andet den jødiske bydel og den flotte Wawel-katedral, hvor de polske konger blev kronet, dengang Polen var et magtfuldt kongerige. Vi har inkluderet et par hyggelige middage på lokale restauranter, men der er også mulighed for selv at gå på opdagelse i det polske køkken - prisniveauet i byen er særdeles rimeligt.

Kort over Krakow i Polen

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
695,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Auschwitz, inkl. frokost
375,-
Jødisk middag med klezmermusik
295,-
Wieliczka-saltminerne
335,-

Inkluderet i prisen

  • Fly København-Krakow t/r
  • Alle skatter og afgifter
  • Transfer lufthavn-hotel t/r
  • 4 nætter i Krakow på Hotel Maksymilian***
  • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
  • 2 x middag (2. og 5. dag)
  • Byvandring i Krakow
  • Byvandring i det jødiske kvarter
  • Entré til Wavel-katedralen
  • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow

Med Norwegian ankommer vi til Krakow, hvor vores dansktalende rejseleder møder os i lufthavnen og sørger for, at vi kommer godt frem til vores hotel. 

2. dag: Byvandring og Wavel-katedralen

Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Polens tidligere hovedstad. På vores spadseretur gennem de charmerende, brostensbelagte gader fortæller rejselederen mere om det historiske Krakow, og hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årerne. Det historiske centrum lokker også med hyggelige fortovscaféer og rustikke middelalderkældre. Og selvom vi befinder os i hjertet af byen, er priserne yderst rimelige. Vi fortsætter videre til fods mod slotskomplekset Wavel. Herfra har man en fantastisk udsigt over Vistulafloden. Vi ser Wavel-katedralen og Renæssanceslotspladsen, der vækker minder om Middelhavets arkitektur. Frokosten er i dag på egen hånd, og rejselederen anviser gerne gode restauranter.

Om aftenen går vi sammen fra hotellet til en lokal restaurant. Her skal vi nyde en traditionel, polsk 3-retters middag med lokale drikkevarer, folkloremusik og højt humør.

Den flotte Wavel-katedral.

3. dag: På egen hånd eller Auschwitz

Nyd dagen i Krakow på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag. Du kan også deltage i en tankevækkende ekstraudflugt til nogle af Polens mest horrible koncentrationslejre fra 2. Verdenskrig.

Ekstraarrangement: Auschwitz, inkl. frokost
Om morgenen tager vi til Auschwitz, som ligger en god times kørsel fra Krakow. Vi besøger den berygtede koncentrationslejr og ser et par udvalgte barakker, hvor nogle er omdannet til museum. Enkelte står, som de blev forladt i 1945. Rundvisningen tager ca. to timer. Efterfølgende ser vi den nærliggende Birkenau-lejr, hvor der er færre bygninger tilbage. Undervejs på udflugten spiser vi frokost sammen.

Indgangsporten til Auschwitz.

4. dag: Det jødiske kvarter 

Brug formiddagen til at gå på opdagelse i Krakow på egen hånd, inden vi ved middagstid mødes for at tage til det jødiske kvarter, Kazimierz. Turen fra hotellet til den spændende bydel foregår med den lokale sporvogn. I Kazimierz kan vi beundre de små brostensbelagte stræder og pladser. Området har i årtier stået i forfald, men i dag et kvarteret blomstret op og er nu hjemsted for museer, trendy gallerier og restauranter. Mange polske jøder er også vendt hjem til bydelen. Har man set filmen Schindler's List, kan man måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her. Vores rejseleder følger os rundt i området og fortæller historiske anekdoter om det, vi ser. Man kan nemt bruge flere timer i det spændende kvarter.

Ekstraarrangement: Jødisk middag med klezmermusik
Vil du sætte prikken over i´et på dagens byvandring i Kazimierz, så afslut dagen med middag og traditionel klezmermusik på en hyggelig jødisk restaurant.

5. dag: På egen hånd eller Wieliczka-saltminerne

I dag er der igen mulighed for at udforske Krakows fortræffeligheder eller for at deltage på en ekstraudflugt. Rejselederen kommer gerne med tips om, hvad der sker i byen. Først på aftenen mødes vi alle igen for at nyde en lækker middag, inden vi kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København.

Ekstraarrangement: Wieliczka-saltminerne
Kom med på en eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. I underjordiske rum har man af saltsten bygget fantastiske skulpturer og sågar en kirke. En oplevelse i særklasse.

Bemærk: Deltagelse i udflugten kræver, at man kan klare mange trappetrin.

Hotelinformation

Hotel Maksymilian ***
VisSkjul

Hyggeligt og charmerende mindre hotel, der med sin centrale beliggenhed 400 meter fra  Krakows gamle bydel, danner de perfekte rammer om et godt ophold. Lige ude for hotellet finder du hyggelige restauranter, gode shoppingmuligheder og masser af liv. 

På hotellet findes der elevator, restaurant, bar samt en indbydende gårdhave, hvor der i sommerhalvåret er mulighed for at nyde en kold øl til en absolut rimelig pris.

Værelser

Værelsernes indretning er forskelligartet, men alle har aircondition, tv, telefon, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.