Storby- favorit!

Krakow

Flyrejser
5 Dage

Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows stemningsfulde gamle bydel.

Krakow er en af Europas smukkeste byer, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. Byen huser mange studerende, hvilket giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Vi bor tæt på det hele ved Krakows gamle bydel, så det er ingen sag at gå på opdagelse i byens bilfri centrum,...

Tag med til en af Europas smukkeste kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows stemningsfulde gamle bydel.

Krakow er en af Europas smukkeste byer, og atmosfæren i byen emmer af nostalgi. Byen huser mange studerende, hvilket giver liv til de gamle bygninger og holder priserne nede. Her er masser af dejlige caféer, traditionelle kælderbeværtninger samt gode restauranter, og man overraskes over det polske køkken, som blander gode råvarer med traditionel, solid kogekunst.

Vi bor tæt på det hele ved Krakows gamle bydel, så det er ingen sag at gå på opdagelse i byens bilfri centrum, hvis velbevarede middelalderby er på UNESCO´s liste over Verdenskulturarv. Glæd dig til spændende byrundture, der byder på besøg i blandt andet den jødiske bydel, Kazimierz, og den flotte Wawel-katedral, hvor de polske konger blev kronet, dengang Polen var et magtfuldt kongerige. Vi har inkluderet et par hyggelige middage på lokale restauranter, men der er også mulighed for selv at gå på opdagelse i det polske køkken - prisniveauet i byen er særdeles rimeligt.

Kort over Krakow i Polen

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
690,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Auschwitz, inkl. frokost
395,-
Jødisk middag med klezmermusik
275,-
Wieliczka-saltminerne
375,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Krakow t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. 263 kr.
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Krakow på Hotel Maksymilian***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 1 x middag, inkl. drikkevarer (2. dag)
 • 1 x frokost eller middag (5. dag)
 • Byvandring i Krakow, inkl. entré til Wavel-katedralen
 • Byvandring i det jødiske kvarter
 • Lokal transport med sporvogn
 • Entré til synagogen
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Krakow

Vi flyver med Norwegian direkte til Krakow, hvor vores dansktalende rejseleder møder os i lufthavnen og sørger for, at vi kommer godt frem til hotellet, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. 

2. dag: Byvandring og Wavel-katedralen

Efter morgenmaden tager vi på byvandring i Polens tidligere hovedstad. På vores spadseretur gennem de charmerende, brostensbelagte gader fortæller rejselederen mere om det historiske Krakow, og hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årerne. Det historiske centrum lokker også med hyggelige fortovscafeer og rustikke middelalderkældre. Og selvom vi befinder os i hjertet af byen, er priserne yderst rimelige. Vi fortsætter videre til fods op til slotskomplekset Wavel, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Vistulafloden. Her besøger vi Wavel-katedralen og Renæssanceslotspladsen, der vækker minder om Middelhavets arkitektur. Frokosten er i dag på egen hånd, og rejselederen anviser gerne gode restauranter.

Om aftenen går vi sammen fra hotellet til en lokal restaurant. Her skal vi nyde en traditionel, polsk 3-retters middag med lokale drikkevarer, folkloremusik og højt humør.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den flotte Wavel-katedral.

3. dag: På egen hånd eller Auschwitz

Nyd dagen i Krakow på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag. Du kan også deltage i en tankevækkende ekstraudflugt til nogle af Polens mest berygtede koncentrationslejre fra 2. Verdenskrig.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Auschwitz, inkl. frokost
Om morgenen tager vi til Auschwitz, som ligger en god times kørsel fra Krakow. Vi passerer den symbolske indgangsport med teksten "Arbeit macht frei" og besøger et par udvalgte barakker. Enkelte står som de blev forladt i 1945 og andre er blevet omdannet til museum. Rundvisningen tager cirka to timer.

Efterfølgende ser vi den nærliggende Birkenau-lejr, hvor der er færre bygninger tilbage. Undervejs på udflugten spiser vi frokost sammen.

Indgangsporten til Auschwitz.

4. dag: På egen hånd eller Wieliczka-saltminerne

I dag er der igen mulighed for at udforske Krakows fortræffeligheder på egen hånd eller deltage i spændende ekstraudflugter.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Wieliczka-saltminerne
Kom med på en eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. Wieliczska-saltminerne har været i brug siden det 13. århundrede og er blandt de ældste virksomheder i verden. 300 kilometer underjordiske gange forbinder mere end 3.000 rum, hvor de dybeste ligger 300 meter under jordens overflade. Man har bygget fantastiske skulpturer af saltsten og sågar en underjordisk katedral, som bliver oplyst af lysekroner. En oplevelse i særklasse.

Bemærk: Deltagelse i udflugten kræver, at man kan klare mange trappetrin, da der er niveauforskelle i det underjordiske gangsystem.

Ekstraarrangement: Jødisk middag med klezmermusik
Om aftenen kører vi med sporvogn til det jødiske kvarter, Kazimierz, hvor vi hygger os med middag og traditionel klezmermusik på en lokal jødisk restaurant.


5. dag: Det jødiske kvarter og hjemrejse

Brug formiddagen på egne oplevelser i Krakow, eller sov længe, inden vi ved middagstid mødes for at tage til det jødiske kvarter, Kazimierz. Turen fra hotellet til den spændende bydel foregår med den lokale sporvogn. I Kazimierz kan vi beundre de små brostensbelagte stræder og pladser. Området har i årtier stået i forfald, men i dag er kvarteret blomstret op og er nu hjemsted for museer, trendy gallerier og restauranter. Mange polske jøder er også vendt hjem til bydelen. Har man set filmen Schindler's List, kan man måske genkende flere af gaderne, da mange af scenerne er indspillet her. Vores rejseleder følger os rundt i området og fortæller historiske anekdoter om det, vi ser. Man kan nemt bruge flere timer i det spændende kvarter. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet og nyder en 3-retters middag, inden vi sætter kurs mod Danmark. Vi lander i København sent om aftenen med bagagen fuld af nye indtryk og spændende oplevelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Afrejse 16/6 og 30/6: Om formiddagen tager vi sporvognen til det jødiske kvarter Kazimierz, inden vi vender tilbage til hotellet og nyder en 3-retters frokost. Om eftermiddagen flyver vi til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Maksymilian ***
VisSkjul

Hyggeligt og charmerende mindre hotel, der med sin centrale beliggenhed 400 meter fra  Krakows gamle bydel, danner de perfekte rammer om et godt ophold. Lige uden for hotellet finder du hyggelige restauranter, gode shoppingmuligheder og masser af liv. 

På hotellet findes der elevator, restaurant, bar samt en indbydende gårdhave, hvor der i sommerhalvåret er mulighed for at nyde en kold øl til en absolut rimelig pris.

Værelser

Værelsernes indretning er forskelligartet, men alle har aircondition, tv, telefon, kaffe- og tefaciliteter, gratis WiFi, sikkerhedsboks og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.