Polens smukke kulturby

Krakow · Storbyferie · 2022

Flyrejser
5 Dage

Tag med til en af Europas mest stemningsfulde kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows levende og stemningsfulde middelalderkvarter.

Gennem mange år har Vitus Rejser sendt tusindvis af gæster til Krakow - Polens charmerende kulturby, der byder på masser af oplevelser. At pengene her rækker langt, gør kun rejsen til en ekstra fornøjelse. 

Det emmer af nostalgi i Polens gamle hovedstad, der ligger smukt ved Wisla-floden. Krakow er uden tvivl Polens største seværdighed, og polakkernes stolthed. I modsætning til Warszawa blev Krakow skånet under 2. Verdenskrig, og byen er derfor utroligt velbevaret. Som en...

Tag med til en af Europas mest stemningsfulde kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows levende og stemningsfulde middelalderkvarter.

Gennem mange år har Vitus Rejser sendt tusindvis af gæster til Krakow - Polens charmerende kulturby, der byder på masser af oplevelser. At pengene her rækker langt, gør kun rejsen til en ekstra fornøjelse. 

Det emmer af nostalgi i Polens gamle hovedstad, der ligger smukt ved Wisla-floden. Krakow er uden tvivl Polens største seværdighed, og polakkernes stolthed. I modsætning til Warszawa blev Krakow skånet under 2. Verdenskrig, og byen er derfor utroligt velbevaret. Som en grøn oase er den middelalderlige bydel omkranset af et dejligt parkområde, og kvarteret er fyldt med gamle rigmandshuse og smalle stræder. I gadebilledet er der noget for enhver smag med byens hyggelige cafeer, restauranter, vin- og ølstuer. Krakow står ikke tilbage for de nyeste trends, og restaurantscenen er kommet op i gear med alt lige fra gourmet til street food og mormormad fra det traditionelle polske køkken.  

Polen har for alvor lagt kommunismen bag sig og skabt et land, der haler ind på Vesteuropa med masser af forbrugsgoder. Her er mulighed for at komme tæt på landets historie og få brændstof til hjernen på nogle af byens moderne museer som eksempelvis Oscar Schindlers fabrik eller kunstmuseet MOCAK, der begge vidner om en rivende udvikling.    

Vi bor tæt på det hele ved Krakows gamle bydel, så det er let at tage på byvandring. De små stræder nær universitet er også spændende, og her bør du ikke gå glip af et kig ind i renæssancegården ved det ældste universitet, hvor blandt andet pave Johannes Paul 2. har studeret. Glæd dig til vi sammen besøger den jødiske bydel Kazimierz, der har genfundet den jødiske kulturarv og til at opleve den smukke Wavel-katedral. 

I Krakow forenes caféliv, kunst og historie på bedste vis, og her kommer du helt sikkert gerne igen!

Kort over Krakow i Polen

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
690,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Auschwitz, inkl. frokost
450,-
Jødisk middag med klezmermusik
250,-
Schindlers fabrik
150,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Krakow t/r
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 250,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Krakow på Hotel Maksymilian***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Byvandring i Krakow
 • Besøg i Wavel-katedralen, inkl. entré
 • Byvandring i det jødiske kvarter, inkl. sporvognsbillet
 • Besøg i synagoge, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Bemærk: Udflugten til Auschwitz skal bestilles senest 50 dage før afrejse. 

Dagsprogram

1. dag: Velkommen til Krakow

Om formiddagen flyver vi fra København med SAS direkte til Polens næststørste by Krakow, hvor vi skal bo på et hyggeligt og centralt beliggende hotel.

Vi byder velkommen med en traditionel 3-retters polsk middag inklusive vand og kaffe på en spændende lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Her hygger vi os med folkloremusik og højt humør.

Inkluderede måltider: Middag.

Velkommen til Krakow.

Velkommen til Krakow.

2. dag: Den gamle bydel og Wawel-katedralen

Efter morgenmad tager vi på en spændende byvandring i hjertet af den gamle bydel. Det er en oplevelse at besøge den maleriske markedsplads Rynek, der smukt er omringet af renæssance- og middelalderbygninger, der engang var ejet af Krakows rigeste borgere. På det hyggelige torv finder vi også Mariakirken, der prydes af to høje tårne. Vi nyder den charmerende plads og det stemningsfulde leben i området med smalle brostensbelagte gader. Det historiske centrum lokker med atmosfærefyldte fortovscafeer og rustikke middelalderlige kælderbeværtninger. Selvom vi befinder os i den indre by, er priserne yderst rimelige.       
 
Til fods fortsætter vi til Wawel-højen med det gamle kongeslot og den imponerende Wawel-katedral, som vi besøger. Her finder vi en lang række polske kongers sidste hvilested og den afdøde præsident Lech Kaczynski, der blev dræbt i 2010 ved et flystyrt i Rusland. Vi nyder den smukke udsigt over Wisla-floden og den dejlige stemning ved flodbredden, inden vi vender tilbage til hotellet. Undervejs på byvandringen anviser rejselederen gerne hyggelige spisesteder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den imponerende Wawel-katedral.

Den imponerende Wawel-katedral.

3. dag: Det jødiske kvarter Kazimierz og spændende ekstraarrangementer

Udforsk Krakow om formiddagen på egen hånd, eller tag med på et spændende ekstraarrangement til Schindlers fabrik. 

Om eftermiddagen kører vi med sporvogn til den interessante bydel Kazimierz. Gennem århundreder var området hjemsted for et af Europas største jødiske samfund, men efter årtier med forfald, er kvarteret blomstret op og er i dag en af Krakows hippeste bydele med kreative gallerier, in-steder, små hyggelige cafeer, spændende kosher-restauranter, barer og synagoger. At sidde på en bænk på områdets centrale plads og indsnuse stemningen er en oplevelse i sig selv, og det er let at forstå, at en del polske jøder er vendt tilbage. Måske genkender du nogle af gaderne, hvis du har set Steven Spielbergs holocaustfilm ”Schindlers liste”, som blev indspillet her?

Vi besøger synagogen og oplever området til fods, mens rejselederen fortæller historiske anekdoter. Det er let at bruge flere timer i denne atmosfærefyldte bydel. Efter byvandringen er der mulighed for at deltage i et hyggeligt ekstraarrangement eller tage sporvognen tilbage til hotellet på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Schindlers fabrik

Med sporvogn kører vi om formiddagen til Schindlers fabrik, der i dag er omdannet til et topmoderne museum. Oscar Schindler var forretningsmand og medlem af Nazistpartiet, som blev adgangskortet til direkte kontakt til mennesker med indflydelse. Han rykkede ind i emaljefabrikken i 1939, og så længe han kunne fremvise en liste over sine arbejdere på fabrikken reddede han jøderne for deportering til koncentrationslejre. Museets 45 rum er så unikt indrettet, at man føler, man befinder sig i en gade, hos en frisør eller på en banegård.

Museet viser et billede af livet i krigsårene, og giver et indblik i nazisternes propaganda og tanker om, hvad jøderne var skyld i, og vi ser hvordan kontorfolk kalkulerede priser for varerne, som Det tredje Rige skulle købe. Schindler reddede cirka 1.200 jøder fra udryddelse. Et tankevækkende besøg også selv om man ikke er historieinteresseret. Se eventuelt filmen ”Schindlers List” fra 1993, inden rejsen til Krakow.

Ekstraarrangement: Jødisk middag med klezmermusik

Vi hygger os med middag og traditionel jødisk spillemandsmusik på en lokal restaurant i Kazimierz-kvarteret. 

Kazimierz-kvarteret er i dag en af Krakows hippeste bydele.

Kazimierz-kvarteret er i dag en af Krakows hippeste bydele.

4. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt til Auschwitz

Nyd dagen i Krakow på egen hånd. Du kan eksempelvis besøge det moderne kunstmuseum MOCAK?  Du kan også deltage i en tankevækkende ekstraudflugt til en af Polens mest berygtede koncentrations- og udryddelseslejre fra 2. Verdenskrig. Om aftenen har vi inkluderet en 2-retters middag på hotellet med vand samt kaffe og te.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Auschwitz, inkl. frokost

Auschwitz består af mere end 30 lejre af forskellig størrelse med et samlet areal på 40km2. Auschwitz-komplekset havde næsten 4.500 ansatte, som alle boede uden for lejren, hvor de havde alt fra svømmehal til børnehaver, skoler og læger.

Vi besøger nazisternes største lejr Auschwitz I og Birkenau, der også blev kaldt Auschwitz II. Lejren blev anlagt i en tidligere kaserne og omkranset af pigtrådshegn. Jøder fra hele Europa blev kørt hertil med tog direkte til gaskamre eller arbejdslejr, hvor de knoklede under helt umenneskelige forhold, og derfor døde inden for ganske kort tid. Ved krigens afslutning blev 7.650 fanger befriet fra Auschwitz. I dag er dette et vigtigt erindringssted, som er med til at fastholde vores hukommelse om Holocaust og dermed skabe forbindelse mellem for-og nutid. Mellem 1940 og 1945 døde 1,1 millioner mennesker her, hvoraf 200.000 døde af sult, sygdom eller overanstrengelse – resten i gaskamre. Det må vi aldrig glemme!

Vi passerer den symbolske indgangsport med teksten "Arbeit macht frei" og besøger et par udvalgte barakker. Enkelte står som de blev forladt, og andre er omdannet til museum. Rundvisningen tager cirka to timer, men oplevelsen vil formentlig blive i dig resten af livet.

Bemærk: Udflugten til Auschwitz skal bestilles senest 50 dage før afrejse. 

Indgangsporten til Auschwitz.

Indgangsporten til Auschwitz.

5. dag: Hjemrejse

Oplev Krakow på egen hånd, inden vi fuld af indtryk og spændende oplevelser flyver med SAS til København først på eftermiddagen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Maksymilian ***, Krakow
VisSkjul

Charmerende hotel med en fremragende beliggenhed blot 400 meter fra Krakows gamle bydel - den perfekte ramme for et godt ophold i byen. Lige uden for hotellet findes atmosfærefyldte restauranter og gode shoppingmuligheder. Hotellet har elevator, restaurant, bar og en indbydende gårdhave, hvor der i sommerhalvåret er mulighed for at nyde en kold øl til en absolut rimelig pris.

Værelser

Hotellets 47 værelser er forskelligt indrettet, men alle har aircondition, tv, elkedel, gratis WiFi, sikkerhedsboks, køleskab og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

BemærkBussen må ikke parkere uden for hotellet, men sætter os af på Plac Inwalidów-pladsen, hvorfra der kun er 400 meter til fods til hotellet. Bagagen bliver kørt til hotellet.

Læs mere om hotellet her.

Lobbyen på Hotel Maksymilian.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.