Polens smukke kulturby

Krakow · Storbyferie · 2023

Flyrejser
5 Dage

Tag med til en af Europas mest stemningsfulde kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows levende og stemningsfulde middelalderkvarter.

Gennem mange år har Vitus Rejser sendt tusindvis af gæster til Krakow - Polens charmerende kulturby, der byder på masser af oplevelser. At pengene her rækker langt, gør kun rejsen til en ekstra fornøjelse. 

Det emmer af nostalgi i Polens gamle hovedstad, der ligger smukt ved Wisla-floden. Krakow er uden tvivl Polens største seværdighed, og polakkernes stolthed. I modsætning til Warszawa blev Krakow skånet under 2. Verdenskrig, og byen er derfor utroligt velbevaret. Som en...

Tag med til en af Europas mest stemningsfulde kulturbyer, der byder på store oplevelser og rimelige priser. Vi bor tæt på det hele ved Krakows levende og stemningsfulde middelalderkvarter.

Gennem mange år har Vitus Rejser sendt tusindvis af gæster til Krakow - Polens charmerende kulturby, der byder på masser af oplevelser. At pengene her rækker langt, gør kun rejsen til en ekstra fornøjelse. 

Det emmer af nostalgi i Polens gamle hovedstad, der ligger smukt ved Wisla-floden. Krakow er uden tvivl Polens største seværdighed, og polakkernes stolthed. I modsætning til Warszawa blev Krakow skånet under 2. Verdenskrig, og byen er derfor utroligt velbevaret. Som en grøn oase er den middelalderlige bydel omkranset af et dejligt parkområde, og kvarteret er fyldt med gamle rigmandshuse og smalle stræder. I gadebilledet er der noget for enhver smag med byens hyggelige cafeer, restauranter, vin- og ølstuer. Krakow står ikke tilbage for de nyeste trends, og restaurantscenen er kommet op i gear med alt lige fra gourmet til street food og mormormad fra det traditionelle polske køkken.  

Polen har for alvor lagt kommunismen bag sig og skabt et land, der haler ind på Vesteuropa med masser af forbrugsgoder. Her er mulighed for at komme tæt på landets historie og få brændstof til hjernen på nogle af byens moderne museer som eksempelvis Oscar Schindlers fabrik eller kunstmuseet MOCAK, der begge vidner om en rivende udvikling.    

Vi bor tæt på det hele ved Krakows gamle bydel, så det er let at tage på byvandring. De små stræder nær universitet er også spændende, og her bør du ikke gå glip af et kig ind i renæssancegården ved det ældste universitet, hvor blandt andet pave Johannes Paul 2. har studeret. Glæd dig til vi sammen besøger den jødiske bydel Kazimierz, der har genfundet den jødiske kulturarv og til at opleve den smukke Wavel-katedral. 

I Krakow forenes caféliv, kunst og historie på bedste vis, og her kommer du helt sikkert gerne igen!

Kort over Krakow i Polen

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
799,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wieliczka-saltminerne
475,-
Schindlers fabrik
150,-
Jødisk middag med klezmermusik
250,-
Auschwitz, inkl. frokost
450,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Krakow t/r
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 247
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter i Krakow på Hotel Maksymilian***
 • Sen udtjekning fra hotelværelset (5. dag)
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 5. dag)
 • Byvandring i Krakow
 • Besøg i Wavel-katedralen, inkl. entré
 • Byvandring i det jødiske kvarter, inkl. sporvognsbillet
 • Besøg i synagoge, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Bemærk: Udflugten til Auschwitz skal bestilles senest 50 dage før afrejse. 

Dagsprogram

1. dag: Velkommen til Krakow - den gamle bydel og Wawel-katedralen

Vi flyver med Norwegians morgenfly til Krakow, hvor vi ankommer om formiddagen. Fra lufthavnen kører vi til hotellet, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Her stiller vi vores bagage i et aflåst opbevaringsrum, da værelserne først er klar om eftermiddagen. 

Vi er nu klar til at tage på byvandring i i hjertet af den gamle bydel. Det er en oplevelse at besøge den maleriske markedsplas Rynek, der er smukt omgivet af renæssance- og middelalderbygninger, der engang var ejet af Krakows rigeste borgere. På det hyggelige torv finder vi også Mariakirken, der prydes af to høje tårne. Vi nyder den charmerende plads og det stemningsfulde leben i området med smalle brostensbelagte gader. Undervejs fortæller rejselederen mere om det historiske Krakow, og hvorfor byen har været så økonomisk godt stillet gennem årene. Det historiske centrum lokker med atmosfærefyldte fortorvscaféer og rustikke middelalderlige kælderbeværtninger. Selvom vi befinder os i den indre by er priserne yderst rimelige. 

Vi fortsætter videre til fods op til Wawel-højen med det gamle kongeslot og den imponerende Wawel-katedral, som vi besøger. I katedralen finder vi en lang række polske kongers sidste hvilested og den afdøde præsident Lec Kaczynski, der blev dræbt i 2010 ved et flystyrt i Rusland. Fra højen nyder vi den smukke udsigt over Wisla-floden og den dejlige stemning ved flodbredden, inden vi slutter byvandringen på markedspladsen i bymidten. Her får du tid på egen hånd til frokost og egne oplevelser. 

Om aftenen går vi sammen fra hotellet til en lokal restaurant, hvor vi skal nyde en traditionel, polsk 3-retters middag med folkloremusik og højt humør.

Inkluderede måltider: Middag.

Den imponerende Wawel-katedral.

Den imponerende Wawel-katedral.

 

2. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt til Wieliczka-saltminerne

Nyd dagen i Krakow på egen hånd. Du kan også deltage i en spektakulær udflugt til en af Europas ældste og smukkeste saltminer.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Wieliczka-saltminerne

Kom med på en eventyrlig udflugt tilbage i tiden, hvor saltet var en afgørende betingelse for overlevelse. Vi udforsker de underjordiske gange og tunneller - en strækning på cirka tre kilometer - mens vi bevæger os langsomt ned i undergrunden.

Her oplever vi de enestående håndværksmæssige udfoldelser, mens vi får fortalt om stedets historie og myter. Wieliczka-saltminerne har været i brug siden det 13. århundrede og er blandt de ældste virksomheder i verden. 300 kilometer underjordiske gange forbinder mere end 3.000 rum, hvor de dybeste ligger 300 meter under jordens overflade. Man har bygget fantastiske skulpturer af saltsten og sågar en underjordisk katedral, som bliver oplyst af lysekroner. Glæd dig til en oplevelse i særklasse.

Bemærk: Deltagelse i udflugten kræver, at man kan klare mange trappetrin, da der er niveauforskelle i det underjordiske gangsystem. 

Oplev blandt andet den store sal i Wieliczka-saltminerne.

3. dag: Det jødiske kvarter Kazimierz og spændende ekstraarrangementer

Udforsk Krakow om formiddagen på egen hånd, eller tag med på et spændende ekstraarrangement til Schindlers fabrik. 

Om eftermiddagen kører vi med sporvogn til den interessante bydel Kazimierz. Gennem århundreder var området hjemsted for et af Europas største jødiske samfund, men efter årtier med forfald, er kvarteret blomstret op og er i dag en af Krakows hippeste bydele med kreative gallerier, in-steder, små hyggelige cafeer, spændende kosher-restauranter, barer og synagoger. At sidde på en bænk på områdets centrale plads og indsnuse stemningen er en oplevelse i sig selv, og det er let at forstå, at en del polske jøder er vendt tilbage. Måske genkender du nogle af gaderne, hvis du har set Steven Spielbergs holocaustfilm ”Schindlers liste”, som blev indspillet her?

Vi besøger synagogen og oplever området til fods, mens rejselederen fortæller historiske anekdoter. Det er let at bruge flere timer i denne atmosfærefyldte bydel. Efter byvandringen er der mulighed for at deltage i et spændende ekstraarrangement eller tage sporvognen tilbage til hotellet på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Schindlers fabrik

Med sporvogn kører vi til Schindlers fabrik, der i dag er omdannet til et topmoderne museum. Oscar Schindler var forretningsmand og medlem af Nazistpartiet, som blev adgangskortet til direkte kontakt til mennesker med indflydelse. Han rykkede ind i emaljefabrikken i 1939, og så længe han kunne fremvise en liste over sine arbejdere på fabrikken reddede han jøderne for deportering til koncentrationslejre. Museets 45 rum er så unikt indrettet, at man føler, man befinder sig i en gade, hos en frisør eller på en banegård.

Museet viser et billede af livet i krigsårene, og giver et indblik i nazisternes propaganda og tanker om, hvad jøderne var skyld i, og vi ser hvordan kontorfolk kalkulerede priser for varerne, som Det tredje Rige skulle købe. Schindler reddede cirka 1.200 jøder fra udryddelse. Et tankevækkende besøg også selv om man ikke er historieinteresseret. Se eventuelt filmen ”Schindlers List” fra 1993, inden rejsen til Krakow.

Ekstraarrangement: Jødisk middag med klezmermusik

Aftenarrangement, hvor vi hygger os med middag og traditionel jødisk spillemandsmusik på en lokal restaurant i Kazimierz-kvarteret. 

Kazimierz-kvarteret er i dag en af Krakows hippeste bydele.

Kazimierz-kvarteret er i dag en af Krakows hippeste bydele.

4. dag: På egen hånd eller ekstraudflugt til Auschwitz

Nyd dagen i Krakow på egen hånd. Du kan eksempelvis besøge det moderne kunstmuseum MOCAK?  Du kan også deltage i en tankevækkende ekstraudflugt til en af Polens mest berygtede koncentrations- og udryddelseslejre fra 2. Verdenskrig. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Ekstraarrangement: Auschwitz, inkl. frokost

Auschwitz består af mere end 30 lejre af forskellig størrelse med et samlet areal på 40km2. Auschwitz-komplekset havde næsten 4.500 ansatte, som alle boede uden for lejren, hvor de havde alt fra svømmehal til børnehaver, skoler og læger.

Vi besøger nazisternes største lejr Auschwitz I og Birkenau, der også blev kaldt Auschwitz II. Lejren blev anlagt i en tidligere kaserne og omkranset af pigtrådshegn. Jøder fra hele Europa blev kørt hertil med tog direkte til gaskamre eller arbejdslejr, hvor de knoklede under helt umenneskelige forhold, og derfor døde inden for ganske kort tid. Ved krigens afslutning blev 7.650 fanger befriet fra Auschwitz. I dag er dette et vigtigt erindringssted, som er med til at fastholde vores hukommelse om Holocaust og dermed skabe forbindelse mellem for-og nutid. Mellem 1940 og 1945 døde 1,1 millioner mennesker her, hvoraf 200.000 døde af sult, sygdom eller overanstrengelse – resten i gaskamre. Det må vi aldrig glemme!

Vi passerer den symbolske indgangsport med teksten "Arbeit macht frei" og besøger et par udvalgte barakker. Enkelte står som de blev forladt, og andre er omdannet til museum. Rundvisningen tager cirka to timer, men oplevelsen vil formentlig blive i dig resten af livet.

Bemærk: Udflugten til Auschwitz skal bestilles senest 50 dage før afrejse. 

Indgangsporten til Auschwitz.

Indgangsporten til Auschwitz.

5. dag: Hjemrejse

Nyd din sidste dag i Krakow og gør lige, hvad du har lyst til. Rejselederen kommer gerne med gode tips og ideer. Selvom vi har et sent fly, behøver du ikke at stresse med pakning af din bagage. Vi har nemlig sørget for at bestillet late check out, så du disponerer over dit værelse helt frem til afrejse fra hotellet.

Om aftenen mødes vi til en tidlig middag i hotellets restaurant, inden vi efterfølgende kører mod lufthavnen. Herfra flyver vi med Norwegian til København, hvor vi lander ved midnatstid.   

Inkluderede måltider: Morgenmad & middag.

Hotelinformation

Hotel Maksymilian ***, Krakow
VisSkjul

Charmerende hotel med en fremragende beliggenhed blot 400 meter fra Krakows gamle bydel - den perfekte ramme for et godt ophold i byen. Lige uden for hotellet findes atmosfærefyldte restauranter og gode shoppingmuligheder.

Hotellet har elevator, restaurant, bar og en indbydende gårdhave, hvor der i sommerhalvåret er mulighed for at nyde en kold øl til en absolut rimelig pris.

Værelser

Hotellets 47 værelser er forskelligt indrettet, men alle har aircondition, tv, elkedel, gratis WiFi, sikkerhedsboks, køleskab og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

BemærkBussen må ikke parkere uden for hotellet, men sætter os af på Plac Inwalidów-pladsen, hvorfra der kun er 400 meter til fods til hotellet. Bagagen bliver kørt til hotellet.

Velkommen i receptionen på Hotel Maksymilian i Krakow.
Velkommen i receptionen på Hotel Maksymilian i Krakow.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.
Lobbyen på Hotel Maksymilian.
Restauranten på Hotel Maksymilian i Krakow.
Restauranten på Hotel Maksymilian i Krakow.
Nyd en forfriskning i gårdhaven på Hotel Maksymilian i Krakow.
Nyd en forfriskning i gårdhaven på Hotel Maksymilian i Krakow.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Maksymilian i Krakow.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Maksymilian i Krakow.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Maksymilian i Krakow.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Maksymilian i Krakow.