Halvpension med vin og vand!

Spaniens nordlige hjørne · Til lands og vands · 2024

Flyrejser
8 Dage

Med base i Roses ud til den lune Costa Brava-kyst, skal vi på herlige udflugter til vands og lands i både det nordøstlige hjørne af Spanien og den nordlige nabo, Frankrig. På sejlturene oplever vi spektakulære naturscenerier, og i land besøger vi nogle af Spaniens smukkeste middelalderlandsbyer. Vi bor i første række til Middelhavet, hvor vi har inkluderet halvpension med vin og vand.

Med denne nye rejse til det catalanske kystområde byder vi på skønne oplevelser til vands og lands.

Vi skal på en uforglemmelig sejltur til Cap de Creus, et imponerende naturreservat med dramatiske klippeformationer omgivet af det krystalblå...

Med base i Roses ud til den lune Costa Brava-kyst, skal vi på herlige udflugter til vands og lands i både det nordøstlige hjørne af Spanien og den nordlige nabo, Frankrig. På sejlturene oplever vi spektakulære naturscenerier, og i land besøger vi nogle af Spaniens smukkeste middelalderlandsbyer. Vi bor i første række til Middelhavet, hvor vi har inkluderet halvpension med vin og vand.

Med denne nye rejse til det catalanske kystområde byder vi på skønne oplevelser til vands og lands.

Vi skal på en uforglemmelig sejltur til Cap de Creus, et imponerende naturreservat med dramatiske klippeformationer omgivet af det krystalblå Middelhav. Vi skal sejle på den skønne sø Banyoles og på en spændende glasbundsbådtur til Illes Medes, en skærgård af små øer med et mangfoldigt undervandsliv med farverige koraller og fisk. Vi laver også en afstikker nordpå til Frankrig, hvor vi skal på et herligt frokostcruise på Canal du Midi, der bugter sig gennem det maleriske landskab i Languedoc.

I land besøger vi den pittoreske ferieby Cadaqués, kendt for sin spektakulære beliggenhed, hvor kunstneren Salvador Dali engang boede. Vi skal også på hyggelige byvandringer i de middelalderlige byer Besalú, Pals og Peratallada, der hver især oser af atmosfære og autentisk charme. I Frankrig besøger vi grænsebyen Perpignan, som er fyldt med sydfransk charme og samtidig en kulturel smeltedigel mellem Frankrig og Catalonien. Vi går også i Salvador Dalis fodspor, hvor vi bliver klogere på den excentriske kunstner, når vi besøger Dalimuseet i hyggelige Figueras.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt
575,-
Dobbeltværelse med delvis havudsigt som eneværelse
2.299,-
Dobbeltværelse med havudsigt som eneværelse
3.449,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
850,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Barcelona t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 353,-
 • 7 overnatninger på Hotel Barceló Roses Platja***, Roses
 • Hotelskat ca. kr. 35,-
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 1 x frokost (3. dag)
 • 7 x middag inkl. 1 glas vin og vand (1.-7. dag)
 • Bådtur til Cap de Creus 
 • Besøg og byvandring med lokalguide i Cadaqués
 • Heldagsudflugt til Béziers i Frankrig 
 • Besøg og byvandring med lokalguide i Béziers 
 • Frokostcruise på Canal du Midi
 • Besøg og byvandring i Besalú
 • Bådtur på søen i Banyoles
 • Besøg og byvandring med lokalguide i L'Estartit 
 • Bådtur til øgruppen Illes Medes
 • Besøg i middelalderbyerne Pals og Peratallada 
 • Udflugt til Figueres
 • Besøg i Dalimuseet inkl. entré 
 • Dansktalende rejseleder

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Udrejse - mod Costa Brava 

Du møder rejselederen i Københavns Lufthavn, hvorfra vi flyver med Norwegian til Barcelona, som vi ankommer til midt på dagen. Fra lufthavnen kører vi i bus nordover mod Spaniens nordøstlige hjørne.

Kysten er kendt som Costa Brava, og her skal vi bo i byen Roses på et mellemklassehotel beliggende direkte ud til stranden. Vi tjekker ind på hotellet og finder os til rette i de nye omgivelser. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant for at nyde feriens første middag sammen. 

Inkluderede måltider: Middag.

Den skønne strand ved Roses på Costa Brava i Spanien.

Den skønne strand ved Roses på Costa Brava i Spanien.

2. dag: Bådtur langs halvøen Cap de Creus' kyst

Efter morgenbuffeten på hotellet mødes vi i receptionen, hvor vi får selskab af en engelsktalende lokalguide. Sammen går vi til den nærliggende havn (ca. 950 meter), hvor vi går ombord på udflugtsbåden som vil sejle os til Cap de Creus-halvøen, som mange nok vil mene er Costa Bravas mest imponerende kyststrækning. Vi nyder den forfriskende havluft og det spektakulære kystlandskab, og undervejs ser vi det legendariske Cap de Creus-fyrtårn, et ikonisk vartegn, der stolt bevogter Middelhavets horisont. 

Når vi har rundet halvøen, sejler vi videre langs kysten til den lille populære ferieby Cadaqués, der er kendt for sine hvidkalkede bygninger, stenstrande og som tidligere var hjemsted for kunstneren Salvador Dalí. Vi lægger til i den lille by, og i selskab med lokalguiden skal vi på en lille byvandring i den maleriske by med katalansk charme.

Vi nyder havnen med de vuggende både og farverige fiskerhuse, inden vi går ind i byens smalle brostensbelagte stræder fyldt med autentisk middelhavsstemning. Undervejs fortæller lokalguiden om byens historie som er allestedsværende i hver en krog af Cadaqués. Efterfølgende har du lidt tid på egen hånd til en kop kaffe eller en forfriskning, inden vi efter et ophold i Cadaqués på ca. 1 time og 45 minutter igen er tilbage på vores båd, som vil sejle os retur til Roses. 

Vi er tilbage i land ca. kl. 13.00, og her kan du evt. finde et hyggeligt frokoststed og nyde ferielivet i første række til det indbydende Middelhav. Middagen nyder vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den smukke kystlinje ved Cape de Creus.

Den smukke kystlinje ved Cape de Creus.

3. dag: Sydfranske Béziers - frokostsejlads på Canal du Midi

Den franske grænse ligger blot ca. 60 kilometer i fugleflugt fra Roses, og i dag kører vi i bus nordover, krydser grænsen og fortsætter frem til den sydfranske landsby Colombiers, der ligger ved den berømte Canal du Midi, som løber fra Middelhavet til Atlanterhavet. Vi befinder os i Languedoc, som er en af verdens største og ældste vinregioner, hvilket ses tydeligt, idet landsbyen er omgivet af vinmarker. 

Vi forlader bussen, strækker benene og du har mulighed for at gå en lille tur i nærområdet, inden vi skal ombord på båden for at opleve Le Canal du Midi, der tidligere blev brugt til at transportere varer på. Kanalen, der forbinder Garonnefloden med Thau-bassinet, er i alt 240 kilometer lang, og på strækningen er der hele 63 sluser og 130 broer. Den er bygget i 1600-tallet, og betragtes som en enestående og historisk ingeniørbedrift. 

På vores sejltur kommer vi igennem den 170 meter lange Malpas-tunnel udgravet i 1679, der fører Canal du Midi under d'Ensérune-bakken i Hérault. Vi sejler på "Le Grand Bief", en lang strækning uden sluser, og kommer igennem trappeslusen Fonserane, som består af otte ovale slusekamre og ni porte, der gør det muligt at hæve bådene 21,5 meter i højden over en afstand på 300 meter.

Når vi nærmer os Béziers, der ligger hvor Canal du Midi på en kanalbro krydser floden Orb, kan vi skimte den gamle historiske bydel beliggende på et højdedrag med udsigt over den frugtbare Orbdal. I horisonten troner den arkitektoniske perle, den romersk-katolske Saint-Nazaire katedral, og vores sejltur ender ved Quai Port Neuf i Béziers ca. kl. 16.15. Glæd dig til nogle afslappende timer på kanalen, der byder på smukke sydfranske landskaber med vinmarker, vingårde og idylliske panoramaer. Vi sejler kl. 11.45, og på båden har vi inkluderet en typisk fransk frokost som vi nyder undervejs. 

Tilbage i bussen kører vi nu sydover, og ca. halvvejs stopper vi i byen Perpignan, der ligger tæt på den spanske grænse. Byen er fyldt med sydfransk charme og er samtidig et kulturelt krydsfelt mellem Frankrig og Catalonien, som giver en oplevelse af autentisk og kulturel mangfoldighed. Nyd den hyggeligelig atmosfære og måske en kaffe i en af byens caféer, inden vi atter sætter os i bussen for at køre det sidste stykke tilbage til Roses. 

Vi er hjemme først på aftenen, hvor middagen venter i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den smukke Canal du Midi i Languedoc i Frankrig.

Den smukke Canal du Midi i Languedoc i Frankrig.

4. dag: Middelalderbyen Besalú - bådtur på søen Banyoles

Vi forlader kysten og kører ind i landet til den lille smukke by Besalú for foden af Pyrenæerne. Byen er et enestående eksempel på en velbevaret middelalderby. Den gamle bydel nås via en pittoresk bro, og indenfor den gamle bymur, som er delvis intakt, færdes man i gamle brostensbelagte gader, hvor man føler sig hensat til en helt anden tidsalder. I selskab med en lokalguide går vi på opdagelse i byens charmerende hjerte, og vi runder byens hovedtorv, Plaça de la Llibertat, med caféer og butikker. Her får du tid på egen hånd til at shoppe og nyde atmosfæren. Måske har du lyst til at prøve nogle af de lokale delikatesser såsom tapas med fuet (lufttørret pølse af svinekød med hvidløg og peber) eller butifarra (pølse af hakket svinekød), som serveres både grillet og stegt. 

Om eftermiddagen fortsætter vi i bussen til den nærliggende by Banyoles og den naturskønne sø, som er Cataloniens største. Vi går ombord på en eldrevet båd, og skal på en 40 minutters afslappende sejltur rundt på søen, mens vi nyder det smukke naturområde. Søen blev anvendt til roning-konkurrencerne under OL i Barcelona i 1992, og som mange andre søer har den sine myter, som vi hører om fra bådens besætning.

Tilbage i land får du mulighed for eventuelt at nyde din eftermiddagskaffe i Banyoles' velbevarede bykerne med caféer, butikker og historiske bygninger. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til Roses, og aftenens middag nyder vi sammen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den charmerende landsby Besalu ved Costa Brava.

Den charmerende landsby Besalu ved Costa Brava.

5. dag: Glasbundsbåd til øgruppen Illes Medes - eventyrlige Pals og
Peratallada 

I dag kører vi sydpå da vi skal besøge Costa Bravas charmerende kystby L'Estartit tæt på den beskyttede øgruppe Illes Medes, som er et af de mest betydningsfulde undervandsområder i Middelhavet. Illes Medes består af syv øer, og området er særligt kendt blandt dykkere på grund af deres mangfoldighed af plantearter og havdyr. Her kan dykkere opleve farverige koraller, fisk, blæksprutter og generelt et rigt havliv. Vi skal på en herlig sejltur med en glasbundsbåd, hvor du fra de store undervandsvinduer kan opleve Illes Medes-øernes skønhed, der er klassificeret som det bedste havreservat i det vestlige Middelhav. Sejlturen varer ca. 1,5 time. 

Tilbage i land får du tid på egen hånd i L'Estartits gamle bydel. Her kan du nyde din frokost ved Plaça Major omgivet af farverige bygninger og autentisk atmosfære. Om eftermiddagen fortsætter vi i bussen til den stemningsfyldte gamle by Pals, som ligger smukt på en bakketop. Byen, en gammel middelalderby, har igennem årene gennemgået en nænsom restaurerering. Vi går en tur gennem de hyggelige snoede gader i selskab med vores lokalguide, og vi nyder den forholdsvist uspolerede perle. 

Vi besøger også den nærliggende lille landsby Peratallada, som er en tidskapsel af charme og historie. Byens indre er en labyrint af smalle gader, der snor sig mellem stenhuse og blomstrende klatreplanter. Midt i byens hjerte ligger et imponerende slot, der vidner om fortidens storhed. Vi er tilbage i Roses sidst på eftermiddagen og aftenens middag nydes i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

De smukke øer, Illes Medes, ud for L'Estartit er et beskyttet naturreservat.

De smukke øer, Illes Medes, ud for L'Estartit er et beskyttet naturreservat.

6. dag: I Salvador Dalis fodspor

Den catalonske maler Salvador Dali er mest kendt for sine spektakulære surrealistiske malerier og skulpturer, men hans repertoire bredte sig også til film, teater, litteratur, fotografi, arkitektur og meget mere. 

I dag skal vi på en spændende halvdagsudflugt til Dalis stemningsfyldte fødeby Figueres. Her besøger vi det verdensberømte museum, Theatre Museu Gala Salvador Dali, der, som navnet antyder, tidligere har huset byens gamle teater. Den røde bygning er i sig selv et surrealistisk kunstværk med sine spektakulære udsmykninger. Museet rummer en lang række af Dalis værker såsom den regnende Cadillac, Mae West-sofaen, Alice Cooper-hologrammet og en lang række malerier fra hans store produktion.

Efter dette fascinerende besøg i Dalis surreelle univers får du lidt tid på egen hånd i Figueres, som byder på en herlig afslappet atmosfære. Her er der mulighed for at slappe lidt af i de hyggelige gader, hvor du eventuelt kan nyde en forfriskning og din frokost på den charmerende plads Plaça Ajuntament. Vi kører retur til vores hotel i Roses, hvor du kan nyde eftermiddagen og måske slappe af ved hotellets pool, hvis det kunne friste. Om aftenen mødes vi igen i restauranten til middagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det særprægede og meget spændende Salvador Dali-museum i Figueres.

Det særprægede og meget spændende Salvador Dali-museum i Figueres.

7. dag: På egen hånd

Dagen er helt din egen, så nyd ferielivet på stranden, gå en tur langs strandpromenaden eller tag på opdagelse i Roses' gamle kvarter. Her kan du for eksempel besøge det gamle fæstningsværk kendt som Citadellet. Find dig et herligt frokoststed og nyd en gang frisk fisk eller skaldyr fra Middelhavet. Feriens sidste middag nyder vi sammen i hotellets restaurant.  

Strandpromenaden i kystbyen Roses ved Costa Brava.

Strandpromenaden i kystbyen Roses ved Costa Brava.

8. dag: Hjemrejse

Morgenmad på hotellet og efterfølgende kan du bruge tid på at pakke stille og roligt. Vi har vores værelser til midt på dagen, hvor det er blevet tid til at sige farvel på hotellet. I bus kører vi mod lufthavnen i Barcelona, hvorfra vi flyver med Norwegian direkte til København, vi ankommer til først på aftenen.  

Hotelinformation

Hotel Barceló Roses Platja***,-Roses
VisSkjul

Mellemklassehotel med 127 værelser beliggende direkte ud til stranden og blot ca. 300 meter fra centrum af Roses. Hotellet har restaurant, snackbar og have med direkte adgang til stranden. Desuden swimmingpool med solterrasse.

Værelser

Ophold i dobbeltværelse med delvis havudsigt på ca. 24 m2 med aircondition, badeværelse, balkon eller terrasse, sikkerhedsboks, tv, minibar, te- og kaffefaciliteter samt gratis WiFi. Mod tillæg ophold i dobbeltværelse med havudsigt samt dobbeltværelse med delvis eller fuld havudsigt som eneværelse.

Velkommen til Hotel Roses Platja i Roses i Spanien.
Velkommen til Hotel Roses Platja i Roses i Spanien.
Hotellets reception og lobby.
Hotellets reception og lobby.
Hotellets restaurant.
Hotellets restaurant.
Hotellets terrasse med udsigt til Middelhavet.
Hotellets terrasse med udsigt til Middelhavet.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt.
Eksempel på dobbeltværelse med havudsigt.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.