La Gomera, La Palma, og El Hierro

Spanske Atlanterhavsøer · La Gomera, La Palma & El Hierro · 2024

Flyrejser
15 Dage

Følg med på denne fantastiske rundrejse på De Kanariske Øer. På La Gomera, La Palma og El Hierro oplever vi steder, som kun de færreste kender. Øerne stråler af skønhed og er både forskellige og fremmedartede. Vi tager ud på eventyrlige udflugter og har god tid til afslapning i de fantastiske naturområder. 
 
Tag med på øhop på denne oplevelsesrige rundrejse i naturskønne omgivelser til de paradisiske kanarieøer La Gomera, La Palma og El Hierro. Rejsen starter og slutter med en overnatning på Tenerife og byder derimellem på uforlignelige natur- og kulturoplevelser på nogle af Spaniens dejligste Atlanterhavsøer.

Glæd dig til et...

Følg med på denne fantastiske rundrejse på De Kanariske Øer. På La Gomera, La Palma og El Hierro oplever vi steder, som kun de færreste kender. Øerne stråler af skønhed og er både forskellige og fremmedartede. Vi tager ud på eventyrlige udflugter og har god tid til afslapning i de fantastiske naturområder. 
 
Tag med på øhop på denne oplevelsesrige rundrejse i naturskønne omgivelser til de paradisiske kanarieøer La Gomera, La Palma og El Hierro. Rejsen starter og slutter med en overnatning på Tenerife og byder derimellem på uforlignelige natur- og kulturoplevelser på nogle af Spaniens dejligste Atlanterhavsøer.

Glæd dig til et overdådigt og farvestrålende landskab på La Gomera. Øen tilbyder et magisk landskab med frodige dale, dybe kløfter, blomstrende kaktusser, palmelunde, vinstokke og frugtplantager, der ligger som et fantastisk patchwork op ad kuperede terrasser. En sjælden vegetation med høje laurbærtræer venter i den eventyrlige Garajonay Nationalpark samt historien om øens gamle fløjtesprog, der stadig praktiseres netop her.

Den unikke hjerteformede ø La Palma tælles med god grund blandt verdens smukkeste. Øen er et sandt paradis for naturelskere med høje bjerge, gamle kolonibyer, snoede veje med naturscenerier og dybe kløfter, vulkaner samt nationalparken Caldera de Taburiente. Takket være den klare himmel er øen også et mekka for stjernekikkere. For de vandreglade rummer La Palma desuden et utal af afmærkede vandrestier i alle sværhedsgrader.

På den støvleformede ø, El Hierro, bliver vi mødt af storslåede udsigtspunkter over havet fra den isolerede klippeø med den dramatiske natur. Freden og stilheden betager de fleste - her er golde områder, forrevne klipper, grønne dalstrøg, terrasser med vinmarker, pinje- figen- og mandeltræer og hele 1.000 vulkankratere, der på dramatisk vis løber op og ned af bjergsiderne. 

På denne rejse har vi inkluderet spændende ørundture på alle tre øer, hyggelige byvandringer, besøg i nationalparker og ved spektakulære udsigtspunkter samt stemningsfulde ture på nogle af øernes mange vandrestier. I løbet af rejsen er der god tid til at slappe af i det behagelige klima, de naturskønne omgivelser og smage på det spanske atlanterhavskøkken. Vi har inkluderet mange gode måltider, men også efterladt plads til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse i øernes mange lokale specialiteter. Nyd for eksempel en friskfanget fisk og de berømte saltede kartofler papas arrugadas.

Hvilken ø bliver mon din favorit? Hver af de tre øer er meget forskellige fra hinanden, men fælles for dem alle er deres imponerende charme og helt særlige atmosfære. 

Kort - Spanske Atlanterhavsøer

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse superior med balkon og havudsigt på Parador de El Hierro
275,-
Eneværelse (standard)
4.050,-
Eneværelse (med balkon og havudsigt på Parador del El Hierro)
4.575,-
Pladsreservation i transfer- og udflugtsbusser, række 1-3
250,-
Afbestillingsforsikring
1.499,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser
57,-
Obl. administrationstillæg
99,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tenerife t/r
 • Færge Tenerife - La Gomera 
 • Færge fra La Gomera - La Palma
 • Indenrigsfly fra La Palma via Tenerife til El Hierro
 • Indenrigsfly fra El Hierro til Tenerife 
 • Alle skatter og afgifter pt. kr. 243
 • Transfer lufthavn-hoteller t/r
 • 2 nætter Tenerife på Grand Muthu Golf Plaza*** 
 • 3 nætter La Gomera på Parador de la Gomera**** 
 • 6 nætter La Palma på H10 Taburiente Playa**** 
 • 3 nætter El Hierro på Parador del Hierro*** 
 • 14 x morgenmad (2.-15. dag)
 • 2 x frokost (3. og 12. dag)
 • 2 x picnic (6. og 8. dag)
 • 10 x middag (1. 2. 5.-11. og 14. dag)
 • Vandretur i Garajonay Nationalpark, inkl. lokalguide
 • Opvisning af fløjtesproget silbo
 • Byvandring i Santa Cruz de la Palma 
 • Besøg i valfartskirken i Las Nieves
 • Udflugt til nationalparken Caldera de Taburiente
 • Ørundtur på La Palma med kulturparken La Zarzitas, inkl. entré
 • Vandretur i junglen Los Tilos, inkl. lokalguide og entré
 • Besøg i kolonibyen San Andrés
 • Ørundtur på El Hierro med etnografisk museum, inkl. entré
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Vi tager forbehold for ændringer i lokale sejl- og flytider.

Af forsikringsmæssige årsager er det i Spanien obligatorisk at være iført lukkede vandresko eller vandrestøvler på rejsens inkluderede vandreture. 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Tenerife

Om formiddagen flyver vi fra København med Norwegian direkte til den sydlige del af Tenerife.

Herefter fortsætter vi med bus til vores hyggelige hotel i ferieområdet San Miguel de Abona på den sydlige del af øen, hvor vi skal bo en enkelt nat. Måske har ud lyst til lige at nyde en enkelt svømmetur i hotellets indbydende pool, inden vi mødes til en fælles middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Den magiske ø - La Gomera

Fra vores hotel kører vi i bus til havnen i Los Cristianos, hvorfra vi sejler til La Gomeras hyggelige hovedby San Sebastián på blot 50 minutter. Vi går en lille tur i den charmerende by og på byvandringen i den gamle bydel passerer vi blandt andet huset, hvor Columbus boede i forbindelse med planlægning af opdagelsesrejsen til Amerika.

Prøv eventuelt en af byens tradtitionelle småkager på en hyggelig fortovscafé, inden vi indkvarteres på byens fornemme og lækre hotel, der har en formidabel udsigt over Atlanterhavet. Glæd dig til at bo på dette skønne hotel i tre nætter. Om aftenen bydes vi velkommen med en herlig middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

San Sebastián på La Gomera.

San Sebastián på La Gomera.

3. dag: Eventyrlige Garajonay Nationalpark

Midt på La Gomera ligger den fantastiske Garajonay Nationalpark. Laurbærtræer med tæt løvværk i stærke grønne farver kroner her den centrale del af øen. For millioner af år siden fandtes der mange laurbærskove, men i dag eksisterer de kun ganske få steder i verden, og parken er derfor optaget på UNESCO´s Verdensarvliste.

Med lokalguide tager vi på en smuk vandretur i parken, hvor vi blandt andet kommer forbi den tidligere kratersø Laguna Grande. Turen på cirka tre kilometer i den underfundige park foregår ad naturstier og i et lidt kuperet terræn. Medbring gode sko, varmt tøj og eventuelt vandrestave. Det er skønt at mærke stilheden og trækronernes hvisken, når de vugger i vinden.
 
Med bus fortsætter vi gennem en labyrint af slugter og skrænter til Agulo, hvor vi nyder en frokost på lokal restaurant og får en lille opvisning med det imponerende fløjtesprog silbo. Inden veje og telefoner kom til øen, benyttede øboerne silbo, så man kunne kommunikere med hinanden på tværs af dybe kløfter og dale. Piftet, der næsten lyder som fuglesprog, benyttes stadig og kan høres op til fem kilometer væk.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Eventyrlige Garajonay Nationalpark på La Gomera.

Eventyrlige Garajonay Nationalpark på La Gomera.

4. dag: På egen hånd på La Gomera

I dag kan du tage en rolig dag ved poolen. Det er en oplevelse bare at slappe af på hotellet og nyde de skønne omgivelser med den eventyrlige udsigt over Atlanterhavet. Denne aften kan du måske tage ud og spise tapas for egen regning på en hyggelig restaurant?  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

5. dag: Smukke La Palma

Vi forlader vores dejlige hotel på La Gomera og kører til havnen i San Sebastián, hvorfra vi skal på en ca. fem timers sejltur til La Palma, den nordvestligste af De Kanariske Øer. Øen er på størrelse med Bornholm og regnes som den smukkeste. La Palma er ligesom El Hierro dannet af lava, hvorfor øen er omgivet af lodrette klipper, der styrter direkte ned i det krystalklare hav.

Efter ankomst tager vi på byvandring i den pragtfulde hovedby Santa Cruz de la Palma. Byen er rig på minder fra den spanske kolonitid, og vi ser de flotte huse i ægte kanarisk stil med træbalkoner i stærke farver.

Herefter fortsætter vi til vores skønne hotel, hvor vi skal bo i seks nætter. Om aftenen nyder vi en dejlig middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Farverige huse i Santa Cruz de la Palma.

Farverige huse i Santa Cruz de la Palma.

6. dag: Nationalparken Caldera de Taburiente

Vi besøger valfartskirken i Las Nieves og fortsætter til La Palmas vigtigste seværdighed, Nationalparken Caldera de Taburiente. Man mener, at vulkanen Taburiente kollapsede, og hele landskabet derfor brød sammen. En kæmpe gryde - caldera - er her efterladt med dybe kløfter og lodrette klippekanter.

Et fantastisk syn venter på en cirka 45 minutters let vandretur i dette eventyrlige område, der er et af verdens største kratere. Mellem klippeformationerne springer kilder, vandfald og rislende bække - og her i det fri spiser vi den medbragte madpakke.

Om aftenen venter middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, madpakke og middag.

Vandresti mod krateret i Caldera de Taburiente.

Vandresti mod krateret i Caldera de Taburiente.

7. dag: På egen hånd på La Palma

Nyd hotellets faciliter, slap af med en god bog, eller prøv en af de dejlige vandreruter i området. Rejselederen kommer gerne med tips og ideer. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

8. dag: La Palma's højeste punkt Roque de los Muchachos

Dagen byder på en dejlig køretur fra Atlanterhavets smukke klipper ind i øens bjergområder. Vi kører ad snoede veje og sving op i de bjergagtige omgivelser og vi kommer også igennem øens karakteristiske laurbærskove. Undervejs nyder vi de smukke panoramaudsigter over det unikke landskab inden vi når Roque de los Muchachos, der er det højeste punkt på La Palma beliggende i 2.426 meters højde. Herfra kan man se store dele af øen og nyde synet over Atlanterhavet.

På toppen har man bygget et avanceret astronomisk observatorium, der råder over et af verdens største stjernekikkerter, da man fra La Palma har nogle af verdens mørkeste og klareste. I disse unikke omgivelser spiser vi vores medbragte madpakke og suger indtrykkene til os, inden vi igen kører tilbage mod kysten. 

På tilbagevejen stopper vi på et par særlige udsigtssteder eller såkaldte miradouros for at beundre de fantastiske udsigter. Fra Mirador de la Concepción nyder vi det spektakulære vue over Santa Cruz de la Palma, inden vi igen vender tilbage til hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, madpakke og middag.

Observatoriet i Roque de Los Muchachos.

Observatoriet i Roque de Los Muchachos.

9. dag: På egen hånd på La Palma

Brug dagen til at afslapning eller tag for egen regning på udflugt med den lokale bus sammen med rejselederen til den farverige hovedby Santa Cruz de la Palma. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

10. dag: Kolonibyen San Andrés

Dagens spændende halvdagsudflugt starter med en halv times let vandretur med lokalguide i det tætte vildnis Los Tilos, der er en jungle af laurbærtræer.

Herefter nyder vi livet i den maleriske landsby San Andrés, der er fyldt med smukke huse, der var ejet af rige købmænd i kolonitiden. Facaderne er fyldt med dekorative relieffer og balkoner med udsigt til Atlanterhavet.

Tilbage på hotellet kan du nyde frokosten på egen hånd langs Playa de los Cancajos og måske vil du snuppe en velfortjent dukkert fra den sorte lavasandstrand. Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant til vores sidste middag på La Palma.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Vandfald i Los Tilos.

Vandfald i Los Tilos.

11. dag: Verdens ende - El Hierro

Vi forlader hotellet på La Palma og kører til øens lufthavn Santa Cruz de la Palma. Herfra flyver vi i ca, 30 minutter med Binter tilbage til det nordlige Tenerife, og derefter fortsætter vi i fly ca. 40 minutter videre til den lille subtropiske vulkanø El Hierro. 

Før Colombus opdagede Amerika, lå verdens ende på El Hierro, der var det sidste glimt af land, som mange af søfarerne fik, før de nåede ud i det uendelige hav. I dag kan man stadig få fornemmelsen af at være fjernt fra resten af verden, når man opholder sig på Atlanterhavets lille paradisø, der er ukendt for mange og derfor ikke overrendt af besøgende.

El Hierro er den sydvestligste af De Kanariske Øer, og kun 50 kilometer lang. Øen har ikke mindre end 800 vulkaner, men vi kan være ganske rolige, for der har ikke været udbrud siden 1793. Vulkanerne har skabt en unik og betagende naturrigdom med en række spændende grotter. El Hierro er udpeget til biosfærereservat af UNESCO, og øen rummer store fredede områder. Her findes mange stejle skrænter men også naturlige laguner, hvor man har gode badeforhold ligesom der er fine vandrestier.

Vi bor tre nætter på El Hierros østlige kyst direkte ud til havet. Om aftenen nyder vi en dejlig middag i hotellets hyggelige restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

El Hierro - Verdens ende.

El Hierro - Verdens ende.

12. dag: Ørundtur på El Hierro

Det er skønt at vågne op på El Hierro til lyden fra havets brusen. I dag tager vi på en spændende ørundtur.

Fra de fritstående klipper Roque Bonanza, der er øens vartegn, når vi til hovedbyen Valverde, der nærmest er en lille landsby med blot 6.000 indbyggere. Farverige bougainvilleaer pryder huse og rækværk, og i de hyggelige gader finder vi små lokale butikker og caféer. Vi ser den idylliske plads Plaza de Ayuntamiento med udsigt over bakkede landskaber og havet.

Tag et kig ind i Valverdes lille kirke, inden vi besøger det etnografiske museum. Via El Mocanal og Guarazoca kommer vi til et af øens smukkeste udsigtspunkter Mirador de La Peña, hvor vi har en enestående udsigt til El Golfo-bugten og over det gamle krater, der ligner et amfiteater.

Herfra fortsætter vi til øens sydspids og det lille fiskerleje La Restinga, hvor vi nyder en frokost på en god fiskerestaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Mirador de La Peña med udsigt til El Golfo-bugten.

Mirador de La Peña med udsigt til El Golfo-bugten.

13. dag: På egen hånd på El Hierro

Nyd hotellets faciliteter, og slap af i de skønne naturomgivelser. Gå en tur langs kysten eller tag lokalbussen til Valverde, hvor du evt. kan finde en lille hyggelig restaurant og for egen regning smager øens egen vin og oste eller specialiteter såsom ristet enskallet musling med persille, hvidløg og olivenolie. Dagen er din egen og aftenens middag er for egen regning.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

14. dag: Tenerife

En stor rejse nærmer sig sin afslutning, og fra El Hierro flyver vi ca. 40 minutter med Binter tilbage til Tenerife nord, hvorfra vi kører i bus til den sydlige del af øen, hvor vi har rejsens sidste overnatning. Om aftenen hygger vi os sammen over middagen efter en oplevelsesrig rundrejse. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

15. dag: Hjemrejse

Midt på dagen kører vi mod lufthavnen, hvorfra vi om eftermiddagen flyver med Norwegian direkte til København, hvor vi ankommer sidst på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Grand Muthu Golf Plaza***+, Tenerife
VisSkjul

Grand Muthu Golf Plaza er et stort lejlighedshotel beliggende på den sydlige del af Tenerife i San Miguel de Abona midt imellem golfbanerne Golf del Sur og Amarilla Golf. Hotellet byder på udendørs pool med have og solterrasse, fitnessområde, spa (mod betaling), restaurant og bar. 

Værelser  

Vi bor i standard 1-værelses lejligheder på ca. 30 m2 med et lille køkkenafsnit med mikroovn, elkedel og køleskab. Derudover findes der tv, aircondition, sikkerhedsboks, strygejern og strygebræt, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt hårtørrer. Til lejlighederne hører en lille møbleret balkon.
 

Velkommen til Grand Muthu Golf Plaza.
Velkommen til Grand Muthu Golf Plaza.
Restauranten på Grand Muthu Golf Plaza.
Restauranten på Grand Muthu Golf Plaza.

Parador de la Gomera ****, La Gomera
VisSkjul

Læn dig tilbage og nyd den særlige stemning, der hersker overalt på det paradisiske hotel, der har en fremragende beliggenhed i hovedbyen San Sebastián på La Gomera. Fra hotellet er der 400 meter fra standen Playa de la Cueva. Parador de la Gomera er omgivet af smukke tropiske haver og ligger på en bakketop med formidabel udsigt over byen og til naboøen Tenerife.

Hotellet har en elegant udendørs pool med enestående udsigt til Atlanterhavet, solterrasse, bordtennis, elevator, hyggelig bar og flot restaurant.

Værelser

Alle værelser har aircondition, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche.

Velkommen til Parador de la Gomera.
Velkommen til Parador de la Gomera.
Poolområdet på Parador de la Gomera.
Poolområdet på Parador de la Gomera.

H10 Taburiente Playa ****, La Palma
VisSkjul

Lækkert hotel med fantastisk beliggenhed ved Breña Baja på La Palma blot 300 meter til øens berømte strand, Playa de los Cancajos, og fem kilometer til hovedbyen Santa Cruz de La Palma.

Hotellet har tre udendørs pools (en opvarmet om vinteren), flot nyrenoveret patio, solterrasse med liggestole og parasoller, sauna, bordtennis, billard, skøn inden- og udendørs restaurant, elevator, lille butik og hyggelige barer, hvor der jævnligt er levende musik.

Værelser

Alle 433 værelser er indrettet i lyse farver og udstyret med balkon, aircondition, tv, sikkerhedsboks mod gebyr, køleskab, gratis WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer.  

Hotel H10 Taburiente PLaya på La Palma i Spanien ligger med den smukkeste udsigt.
Hotel H10 Taburiente PLaya på La Palma i Spanien ligger med den smukkeste udsigt.
Hotellets poolområde.
Hotellets poolområde.

Parador de El Hierro ***+, El Hierro
VisSkjul

Meget dejligt hotel i rolige og afslappende omgivelser på El Hierros østkyst direkte ud til havet ved Las Playas og med udsigt til de vulkanske bjerge. Det smukt beliggende hotel er indrettet med 47 værelser i kolonistil og et elegant interiør.

På hotellet findes en flot udendørs pool (lukket pt. for renovering), solterrasse, sauna, have, lille fitnesscenter, gratis WiFi på fællesområder samt en meget hyggelig restaurant og bar. I skrivende stund ved hotellet ikke, hvorvidt den udendørs pool vil være tilgængelig i februar 2024. 

Værelser

Ophold i dobbeltværelse på ca. 21 m2 med udsigt mod have eller bjergene, aircondition, sikkerhedsboks, tv, minibar, telefon samt badeværelse med føntørrer. Mod tillæg ophold i superior værelse med balkon og havudsigt.  

Velkommen til Parador del Hierro.
Velkommen til Parador del Hierro.
Restauranten på Parador del Hierro.
Restauranten på Parador del Hierro.