Voksenhotel med store suiter

Tenerife & Puerto de la Cruz · Langtidsrejse · 2024

Flyrejser
22 Dage

Tenerife er den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer, der er berømte for mildt klima, der minder om et lunt forår året rundt. Her venter det gode liv i store suiter på et 4-stjernet hotel kun for voksne.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, hvilket gør Tenerife til det oplagte rejse­mål til en afslappende langtidsferie i vinterhalvåret. Klimaet er subtropisk med gennemsnitstemperaturer på mellem 17 og 25 grader - behageligt og særdeles attraktivt for os, der bor i det kolde nord.

Her bor vi skønt på AluaSoul Orotava Valley - et nyrenoveret og 4-stjernet voksenhotel...

Tenerife er den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer, der er berømte for mildt klima, der minder om et lunt forår året rundt. Her venter det gode liv i store suiter på et 4-stjernet hotel kun for voksne.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, hvilket gør Tenerife til det oplagte rejse­mål til en afslappende langtidsferie i vinterhalvåret. Klimaet er subtropisk med gennemsnitstemperaturer på mellem 17 og 25 grader - behageligt og særdeles attraktivt for os, der bor i det kolde nord.

Her bor vi skønt på AluaSoul Orotava Valley - et nyrenoveret og 4-stjernet voksenhotel i den hyggelige by Puerto de la Cruz, hvor der hersker en skøn og ægte kanarisk atmosfære. Byen ligger på en skråning for foden af den store vulkan Teide på den nordlige del af øen. Puerto de la Cruz har cirka 31.000 indbyggere, som sammen med de mange besøgende bidrager til et mangfoldigt bybillede. Vores hotel ligger i den nedre del af byen i et forholdsvist roligt område cirka 2,5 kilometer fra det smukke område Lago Martiánez, der byder på saltvandsbassiner, tropiske laguner og den smukke strandpromenade. Stranden ligger i hotellets nærområde, ligesom der findes både bustoppested, indkøbsmuligheder, cafeer og restauranter i nærheden.

Vi har inkluderet halvpension på vores gode hotel, der dagligt byder på morgenmad og middag, inkl.  to glas vin eller øl til maden. Sammen tager vi ud på en række oplevelsesrige udflugter på den frodige ø, ligesom du har mulighed for at deltage i en række ekstraarrangementer, hvis du vil have endnu flere oplevelser. Der er desuden mange muligheder for aktiviteter, og under opholdet sørger vores rejseleder for at krydre rejsen med spændende, uformelle udflugter og arrangementer.

Puerto de la Cruz tilbyder alt, man kan ønske sig på en langtidsferie. Overalt hersker en behagelig stemning, og med sine små gader og charmerende butiksliv er byen særdeles velegnet til hyggelige spadsere­ture. Gør som de lokale, sæt dig på en café med en god kop kaffe og nyd livet, som det former sig i en afslappet kanarisk by.

Kort - Tenerife - langtidsferie - vinter 2022 - 2023

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Suite med Teide-udsigt
1.299,-
Suite med delvis havudsigt
2.299,-
Suite med fuld havudsigt
2.600,-
Suite som eneværelse
3.500,-
Suite med Teide-udsigt som eneværelse
4.799,-
Suite med delvis havudsigt som eneværelse
5.699,-
Afbestillingsforsikring
1.195,-
Obl. forhøjet passagerafgift på flyrejser
57,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Besøg på lokal vingård, inkl. vinsmagning
495,-
Vandretur i Anaga Nationalpark
575,-
Maleriske Masca
395,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tenerife t/r
 • Skatter og afgifter, pt. kr. 246,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Puerto de la Cruz på AluaSoul Orotava Valley****
 • 21 x morgenmad
 • 21 x middag med 2 glas vin/øl/vand til maden 
 • Byvandring i Puerto de la Cruz
 • Udflugt til Teide, inkl. frokost
 • Udflugt til Garachico og Icod de los Vinos
 • Udflugt til historiske La Laguna med markedsbesøg
 • Udflugt til aristokratiske La Orotava, inkl. entré til La Casa de los Balcones
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Tenerife

Vi flyver med Norwegian direkte fra København til Tenerife, hvor vi lander på den sydlige del af øen. Efter vi har fået vores bagage, sætter vi kursen mod nord til kystbyen Puerto de la Cruz og AluaSoul Orotava Valley. Hotellet er et voksenhotel, og her kan du glæde dig til at dejligt ophold i store suiter på 40 m2 med balkon eller terrasse.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Introduktion til Puerto de la Cruz 

Om formiddagen samles vi til et informationsmøde, og bagefter følger vi rejselederen på en byvandring i Puerto de la Cruz, så vi kan blive kendt med byen. Rejselederen fortæller om byen og Tenerife, og undervejs ser vi blandt andet den lokale kirke, torvet og den lille havn. Rejselederen udpeger hyggelige steder, butikker, spændende cafeer og restauranter, så du kan ideer og inspiration til, hvordan dagene på Tenerife.

Herefter har du resten af eftermiddagen til egne oplevelser i det hyggelige centrum. Vi mødes igen til aftenens middag, som vi nyder i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Puerto de la Cruz.

3.-21. dag: Ophold i Puerto de la Cruz

Under vores ophold har vi inkluderet flere spændende udflugter.

Vi besøger blandt andet det ukendte område på den nordøstlige del af Tenerife og tager på en heldagsudflugt til naturområdet omkring den vulkanen Teide. Vi skal også opleve nogle af Tenerifes smukkeste byer fyldt med canarisk charme og atmosfære. Vi besøger blandt andet Garachico, der er tidligere hovedby på Tenerife, og som igennem historien er blevet ramt af et utal af frygtelige ulykker. Vi ser også den gamle UNESCO-by La Laguna samt historiske La Orotava - de rige købmænds foretrukne hjemsted, som er særlig kendt for La Casa de los Balcones, hvis indre gårdhave nok er et af de mest fotograferede motiver fra Tenerife.  

Vil du have det hele med, tilbyder vi et spændende og varieret udvalg af ekstraarrangementer. Her kan du blandt andet komme på halvdagsudflugt til den maleriske bjerglandsby Masca, som ligger spektakulært i en dal omgivet af stejle bjergsider. Eller måske har du energi og fysik til at tage med på en dejlig vandreoplevelse i de flotte bjerglandskaber ved ved Tenerifes nordøstlige tip. Vi byder også på et interessant besøg på en lokal vingård, og her kan alle være med, når vi lærer mere om produktion af vin på Tenerife og får en dejlig vinsmagning. 

Bliv klogere på de inkluderede udflugter samt ekstraarrangementerne nedenfor.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Puerto de la Cruz byder på flotte sorte lavastrande.

22. dag: Hjemrejse

Efter en dejlig langtidsferie på Tenerife flyver vi med Norwegian direkte fra Tenerife til København.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Teide – Tenerifes stolthed, inkl. frokost

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og begynder vores tur op mod vulkanen Teide. På køreturen oplever vi landskabet ændre karakter fra frodige marker til landskab med nåletræer, før vi til sidst kører ind i et fascinerende vulkanlandskab. Bruger vi vores fantasi, kan vi næsten forestille os, at vi er landet på månen.

Vi nyder en god frokost, inden vi når nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide, som blev fredet i 1957. Vi er nu oppe i 2.356 meters højde, og vores første stop er ved svævebanen. Hvis vejret tillader det, og der er ledige pladser, er der mulighed for at tage med svævebanen op ad Teide til 3.555 meters højde. Svævebanen er ikke inkluderet.

Dem, som ikke tager op med svævebanen fortsætter med bussen til Roques de Garcia, hvorfra der er en flot udsigt over det store vulkankrater. Herfra kan man få nogle gode billeder af Teide, og der bliver tid på egen hånd til at udforske området. Vi henter dem, som har været oppe med svævebanen og fortsætter turen ned gennem Esperanza-skoven til byen La Laguna. Her følger vi motorvejen tilbage til Puerto de la Cruz, hvor vi ankommer til sidst på eftermiddagen.

Teides magiske månelandskab.

Byen Garachico med den frygtelige historie og Icod de los Vinos 

Fra Puerto de la Cruz kører vi ad den nordvestlige kystvej til Garachico, der er en af Tenerifes ældste byer. Garachico var Tenerifes hovedstad og øens første havneby ved sin grundlæggelse i det 15. århundrede. I 1706 blev store dele af byen ødelagt af et vulkanudbrud. Den størknede lava forvandlede fuldstændigt byens havn, der i dag er et attraktivt sted for besøgende. P

På dagens udflugt besøger vi den historiske bydel og går en tur gennem de gamle brostensbelagte gader, som oser af atmosfære. Vi ser det smukke torv La Libertad med den maleriske kirke og det gamle kloster. Vi runder også strandpromenaden, hvor fæstningen Castillo de San Miguel ligger, som et vartegn efter det voldsomme vulkanudbrud. 

Fra Garachico kører vi til Icod de los Vinos, hvor vi stopper ved det ældgamle drageblodstræ, som er verdens største og ældste af sin slags. I byen besøger vi en gammel hacienda med en tilhørende bananplantage. Her får vi en rundvisning i plantagen, og hører om de forskellige typer af bananer der dyrkes på stedet. Bagefter kører vi igennem skønne frodige dale tilbage til Puerto del la Cruz.  

Det ældgamle drageblodstræ i Icod de los Vinos.

Den historiske by La Laguna 

På denne halvdagsudflugt besøger vi Tenerifes mindre kendte, nordøstlige hjørne. Vi starter dagen med at besøge den gamle bydel i La Laguna, som er på UNESCO's Verdensarvsliste.

I selskab med en lokalguide indleder vi vores byvandring ved den centrale plads Plaza del Adelantado. Vi hører byens historie, der strækker sig fra en storhedstid med rige handelsmænd til i dag, hvor byens gader er præget af unge mennesker grundet sin status som universitetsby. Vi ser byens katedral, dedikeret til Jomfru Maria, og nyder de smukke kunstværker bl.a. den imponerende prædikestol udført i Carrara-marmor. Byen byder på mange smukke monumenter såsom det smukke historiske teater og det unikke barokke palads Casa Salazar med en fascinerende historie.

Vores byvandring slutter ved Plaza del Cristo, hvor byens store lokale marked ligger. Her får du lidt tid på egen hånd til at nyde markedets smukke blomster, og måske bliver du fristet til at købe lidt frisk frugt, som kommer fra området små lokale gårde. 

Stemningsfulde La Laguna.

Fashionable og aristokratiske La Orotava

I dag skal vi besøge den smukke dal La Orotava, som byder på nogle af Tenerifes mest naturskønne landskaber. På de frodige skråninger findes et væld af bananplantager, vinmarker og fyrretræsklædte bjerge. Dagens udflugt bringer os til den historiske by La Orotava, som i gamle dage var hjemsted for Tenerifes fineste og rigeste familier. Formuerne blev skabt på de nærliggende frodige skråninger, hvor der blev dyrket vin og sukkerrør.

I selskab med en lokalguide skal vi på byvandring i den gamle bydel, som er fyldt med smukke kirker, klostre, renæssancepalæer og et væld af bygninger i traditionel kanarisk arkitektur. Vi besøger også Victoriahaven, hvorfra vi har en fantastisk panoramaudsigt over hele La Orotava, og hvis vejret er klart, kan du også nyde den spektakulære udsigt til Teide.

Vi skal også se den arkitektoniske perle La Casa de los Balcones fra det 17. århundrede, som især er kendt for sine smukt udskårne træbalkoner og hvis indre gårdhave måske nok er et af de mest fotograferede motiver fra Tenerife.

Efter besøget her kører vi tilbage til Puerto de la Cruz. Der er kun cirka 8 kilometer til vores hotel, så hvis du har lyst til at blive i La Orotava og måske nyde en frokost, kan du også på egen hånd og for egen regning tage lokalbussen tilbage til Puerto de la Cruz. 

Den arkitektoniske perle La Casa de los Balcones.


På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangementer:

Ekstraarrangement: Besøg på lokal vingård, inkl. vinsmagning

Denne dag kører vi ud til Tacoronte-Acentejo-regionen, som er Tenerifes hjerte for vinproduktion. Vingårdene ligger mellem 100 og 1.000 meter over havets overflade, og særligt i dette område er den lavaholdige jord, kombineret med det solrige klima, særdeles velegnet til dyrkning af druer. Her, samt i La Orotava-dalen, tjente mange familier en formue på vin- og sukkerproduktion før i tiden.

Vi besøger en af områdets charmerende lokale vingårde beliggende i et traditionelt kanarisk hacienda, der er over 300 år gammel.

Allerede når vi kommer igennem indgangen til gårdspladsen, ser vi den gamle vinpresser. I den gamle rødvinskælder har man indrettet et museum, som vi selvfølgelig skal besøge. Her bliver vi meget klogere på historien om Tenerifes vine, og hvad de har betydet for øen. Ligesom vi hører om nutidens produktion af vine på øen. Det er interessant at få et indblik i vinfremstillingen lige fra de friske druer ankommer, til de bliver presset, forarbejdet, hældt på egetræsfade, for til sidst at blive hældt på flasker.

Vi slutter besøget med at smage på gårdens rosé, hvid- og rødvine samt den søde malvasia-vin, mens vi nyder lokale oste, pesto, marmelade, brød og honning, som også produceres på haciendaen. 

Tacoronte-Acentejo-regionen er Tenerifes hjerte for vinproduktion.

Ekstraarrangement: Maleriske Masca

Vi kører en tur vestpå for at opleve en af Tenerifes maleriske perler landsbyen Masca. Undervejs kommer vi ad snoede veje igennem kløfter og et betagende natursceneri fyldt med naturlig skønhed. Landsbyen ligger på et klippemassiv og er omgivet af kløfter og lodrette klippevægge. Vi går en tur i de magiske omgivelser og nyder stilheden og naturen omkring os.

På denne udflugt anbefaler vi, at du er iført gode, flade sko. Vi er tilbage på hotellet til frokosttid. 

Maleriske Masca.

Ekstraarrangement: Vandretur i Anaga Nationalparkens bjerglandskaber

Anaga er et naturområde beliggende ved Tenerifes nordøstlige tip. De bjergrige landskaber er formet efter vulkunudbrud for syv til ni millioner år siden, og området med de dybe kløfter og de mange små landsbyer er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste.

Vi skal vandre en cirkulær rute gennem den eventyrlige skov El Bosque de Los Enigmas, som er gemt i toppen af Anaga Nationalpark Vi går gennem den smukke løvtætte laurbærskov til et gammelt vejkryds beliggende 920 m.o.h. i Anaga-massivet. Herfra nyder vi udsigten til byen San Cristóbal de La Laguna, Teide og den østlige del af Tenerife.

Udflugten henvender sig primært til dig, der er vant til at vandre og er i fysisk god form.

Vandring: Ca. 4,9 kilometer · Ca. 2 timer 

Anaga Nationalpark byder på eventyrlige vandrestier.
 

Hotelinformation

AluaSoul Orotava Valley ****, Puerto de la Cruz
VisSkjul

Flot, nyrenoveret voksenhotel beliggende i den nedre del af Puerto del la Cruz i et forholdsvist roligt område. Fra hotellet er der ca. 700 meter til den nærliggende strand.

Hotellet ligger højt med smuk udsigt, derfor er der en stigning op til hotellet, når man går ned til byen og hotellet. Hotellet har shuttle-bus til byen. 

Lago Martianez ligger blot ca. 2,5 kilometer fra hotellet. Der er desuden supermarked, flere restauranter, cafeer og forretninger i nærområdet.

AluaSoul Orotava Valley gennemgik i 2021 en større renovering og fremstår i dag moderne og indbydende. På hotellet finder du en opvarmet udendørspool, fitnessrum, bar, a la carte-restaurant og buffetrestaurant. Der er aktiviteter samt underholdning hver aften.

Måltider

Rejsen er inklusive halvpension, som består af morgenmad og middag i hotellets buffetrestaurant, der serverer et bredt udvalg af spanske og internationale retter.

Til middagene er der inkluderet to glas vin/øl eller vand.  Én gang i løbet af opholdet nyder vi en 3-retters a la carte-middag på hotellets Restaurant Mare Nubium.

Værelser

I rejsens grundpris er inkluderet ophold i delt suite.

Mod tillæg er det muligt at bestille ophold i følgende værelsestyper:

 • Suite med Teide-udsigt
 • Suite med delvis havudsigt

Suite

Stor suite  på ca. 40 m2 med balkon eller terrasse. Suiterne består af separat soveværelse og opholdstue indrettet med telefon, tv, minikøleskab, sikkerhedsboks, aircondition, elkedel med te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Værelsestypen kan bestilles som eneværelse mod tillæg. 

Suite med Teide-udsigt

Stor suite  på ca. 40 m2 med balkon eller terrasse og udsigt mod Teide. Suiterne består af separat soveværelse og opholdstue indrettet med telefon, tv, minikøleskab, sikkerhedsboks, aircondition, elkedel med te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Værelsestypen kan bestilles som eneværelse mod tillæg. 

Suite med delvis havudsigt

Stor suite  på ca. 40 m2 med balkon eller terrasse samt delvis havudsigt. Suiterne består af separat soveværelse og opholdstue indrettet med telefon, tv, minikøleskab, sikkerhedsboks, aircondition, elkedel med te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer.

Værelsestypen kan bestilles som eneværelse mod tillæg. 

Velkommen til AluaSoul Orotava Valley.
Velkommen til AluaSoul Orotava Valley.
Poolen på AluaSoul Orotava Valley.
Poolen på AluaSoul Orotava Valley.
Restauranten på AluaSoul Orotava Valley.
Restauranten på AluaSoul Orotava Valley.
Lobbybaren på AluaSoul Orotava Valley.
Lobbybaren på AluaSoul Orotava Valley.
Eksempel på opholdsrum i suite på AluaSoul Orotava Valley.
Eksempel på opholdsrum i suite på AluaSoul Orotava Valley.
Eksempel på soveværelse i suite på AluaSoul Orotava Valley.
Eksempel på soveværelse i suite på AluaSoul Orotava Valley.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret i Puerto de la Cruz