4-stjernet hotel

Tenerife & Puerto de la Cruz · Langtidsrejse · 2022

Flyrejser
22 Dage

Tag med på langtidsferie til Tenerife, der er den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer. Her venter dig et dejligt klima, frodige omgivelser og et væld af gode oplevelser.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, og Tenerife er derfor det oplagte rejse­mål til en afslappende langtidsferie. Klimaet er subtropisk med gennemsnitstemperaturer på mellem 17 og 25 grader i vinterhalvåret – behageligt og særdeles attraktivt for os, der bor i det kolde nord.

Med Vitus Rejser bor du dejligt på et nyrenoveret hotel i den hyggelige by Puerto de la Cruz, hvor der hersker en skøn...

Tag med på langtidsferie til Tenerife, der er den største, grønneste og smukkeste af de kanariske øer. Her venter dig et dejligt klima, frodige omgivelser og et væld af gode oplevelser.

De Kanariske Øer ligger på samme breddegrad som det nordlige Afrika, og Tenerife er derfor det oplagte rejse­mål til en afslappende langtidsferie. Klimaet er subtropisk med gennemsnitstemperaturer på mellem 17 og 25 grader i vinterhalvåret – behageligt og særdeles attraktivt for os, der bor i det kolde nord.

Med Vitus Rejser bor du dejligt på et nyrenoveret hotel i den hyggelige by Puerto de la Cruz, hvor der hersker en skøn og ægte kanarisk atmosfære. Byen ligger på en skråning for foden af den store vulkan Teide på den nordlige del af øen. Puerto de la Cruz har cirka 31.000 indbyggere, som sammen med de mange besøgende bidrager til et mangfoldigt bybillede. Vores hotel ligger i den nedre del af byen, hvor du finder en  lille havn og det hyggelige torv Plaza Charco med cafeer, butikker og gode restauranter. 

Ikke langt fra hotellet, finder du det flotte poolområde, Lago Martiánez, som består af store, smukke saltvandsbassiner med springvand, tropiske laguner, solterrasser, smukke blomster og flotte palmer. Her kan du mod et beskedent entrébeløb bade i frisk havvand, mens du nyder de smukke omgivelser. Foretrækker du at nyde strandlivet, byder Puerto de la Cruz også på to lækre strande med sort lavasand.

Vi har inkluderet halvpension på vores gode hotel, der dagligt byder på morgenmad og middag, inkl. ½ flaske vin og vand. Sammen tager vi ud på en række oplevelsesrige udflugter på den frodige ø, ligesom du har mulighed for at deltage i en række ekstraarrangementer, hvis du vil have endnu flere oplevelser. Der er desuden mange muligheder for aktiviteter, og under opholdet sørger vores rejseleder for at krydre rejsen med spændende, uformelle udflugter og arrangementer.

Puerto de la Cruz tilbyder alt, man kan ønske sig på en langtidsferie. Overalt hersker en behagelig stemning, og med sine små gader og charmerende butiksliv er byen særdeles velegnet til hyggelige spadsere­ture. Gør som de lokale, og sæt dig på en café med en god kop kaffe, og nyd livet, som det former sig i en afslappet kanarisk by. 

Kort Tenerife - Tenerife Langtid

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
2.599,-
Ekstra bagage 5 kg (fly)
200,-
Ekstra bagage 10 kg (fly)
400,-
Afbestillingsforsikring
825,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Teide, inkl. frokost
445,-
Tenerifes herligheder, inkl. frokost
520,-
La Gomera, inkl. frokost
550,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tenerife t/r, inkl. skatter og afgifter
 • 20 kg bagage inklusiv max 6 kg håndbagage (ekstra bagage kan tilkøbes)
 • Let måltid på flyet på ud- og hjemrejsen
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 21 nætter i Puerto de la Cruz på Hotel Valle Orotava****
 • 21 x morgenmad (2.-22. dag)
 • 2 x frokost 
 • 21 x middag, inkl. ½ flaske vin og vand (1.-21. dag)
 • Byvandring i Puerto de la Cruz
 • Udflugt til La Laguna og Taganana
 • Udflugt til maleriske Masca
 • Besøg på vingård med vinsmagning
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).
I perioden fra d. 24/2 til d. 05/3 er der karneval i Puerto de la Cruz.
(Det er den 14/1-2022 blevet besluttet at aflyse karneval i Puerto de la Cruz grundet Covid19. Karneval finder i stedet sted i juni 2022)

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Tenerife

Vi flyver med Sunclass Airlines direkte fra København til Tenerife, hvor vi lander på den sydlige del af øen. Efter vi har fået vores bagage, sætter vi kursen mod nord til kystbyen Puerto de la Cruz og Hotel Valle Orotava.

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Introduktion til Puerto de la Cruz 

Om formiddagen samles vi til et informationsmøde, og bagefter følger vi rejselederen på en byvandring i Puerto de la Cruz, så vi kan blive kendt med byen. Rejselederen fortæller om byen og Tenerife, og undervejs ser vi blandt andet den lokale kirke, torvet og den lille havn. Rejselederen udpeger hyggelige steder, butikker, spændende cafeer og restauranter, så vi får ideer og inspiration til, hvordan vi kan tilbringe dagene på Tenerife.

Herefter har du resten af eftermiddagen til egne oplevelser i det hyggelige centrum.Vi mødes igen til aftenens middag, som vi nyder i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Puerto de la Cruz.

3.-21. dag: Ophold i Puerto de la Cruz

Under vores ophold har vi inkluderet flere spændende udflugter. Vi besøger blandt andet det ukendte område på den nordøstlige del af Tenerife, tager på en halvdagstur til den maleriske by Masca samt besøger en vingård. Vil du udnytte dagene til oplevelser på egen hånd, er rejselederen naturligvis behjælpelig med gode råd og tips til områdets mange spændende muligheder.

Vil du have det hele med, tilbyder vi et spændende og varieret udvalg af ekstraarrangementer. Her kan du blandt andet komme på heldagstur til naboøen La Gomera samt en udflugt til den majestætiske vulkan Teide. Ekstraarrangementerne skal bestilles hjemmefra. Bliv klogere på de inkluderede udflugter samt ekstraarrangementerne nedenfor.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

22. dag: Hjemrejse

Det er blevet tid til at sige farvel til Puerto de la Cruz, og vi kører til lufthavnen, som ligger på den sydlige del af øen. Herfra flyver vi med Sunclass Airlines direkte til København, hvor vi ankommer afslappede, med en sund kulør og kufferten fuld af gode oplevelser.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

På rejsen er følgende udflugter inkluderet:

Udflugt: La Laguna og Taganana, inkl. frokost

På denne udflugt besøger vi Tenerifes mindre kendte, nordøstlige hjørne. Vi starter dagen med at besøge den gamle bydel i La Laguna, som er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Vores rejseleder fortæller om byens historie, der strækker sig fra en storhedstid med rige handelsmænd til i dag, hvor byens gader er præget af unge mennesker grundet sin status som universitetsby.

Med vores bus fortsætter vi op gennem Mercedes-skoven for at køre videre ned til bjerglandsbyen Taganana. Undervejs nyder vi det fantastiske landskab og udsigten til det kraftfulde Atlanterhav, som kaster bølgerne mod de rå klippevægge. Vi gør holdt for at nyde en frokost i charmerende Taganana og udsigten over den smukke strand Las Teresitas.

På vej tilbage til hotellet besøger vi den smukke Sanabria-park i Santa Cruz, der er fyldt med skulpturer og tropiske planter. Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, hvor der er mulighed for at slappe af oven på dagens mange indtryk, inden vi igen samles til aftenens middag.

Den gamle bydel i La Laguna, der er på UNESCO´s Verdensarvsliste.

Udflugt: Maleriske Masca

Vi kører en tur vestpå for at opleve en af Tenerifes maleriske perler landsbyen Masca. Undervejs kommer vi ad snoede veje igennem kløfter og et betagende natursceneri fyldt med naturlig skønhed. Landsbyen ligger på et klippemassiv og er omgivet af kløfter og lodrette klippevægge.

Vi går en tur i de magiske omgivelser og nyder stilheden og naturen omkring os. Husk at medbringe dit kamera, så du kan forevige dette postkortværdige sceneri. På denne udflugt anbefaler vi også, at du er iført gode, flade sko. Vi er tilbage på hotellet til frokosttid. 

Landskabet i Mascadalen er betagende smukt.

Udflugt: Besøg på lokal vingård, inkl. frokost

Denne dag kører vi ud til Tacoronte-Acentejo regionen, som er Tenerifes hjerte for vinproduktion. Vingårdene ligger mellem 100 og 1000 meter over havets overflade og særligt i dette område er den lavaholdige jord, kombineret med det solrige klima, særdeles velegnet til dyrkning af druer. Her, og i La Orotava-dalen, tjente mange familier en formue på vin- og sukkerproduktion før i tiden.

Vi besøger en af områdets lokale vingårde. I selskab med en repræsentant fra stedet får vi den helt store rundvisning, der tager os fra de frodige marker til selve produktionen på stedet. Det er interessant at få et indblik i vinfremstillingen lige fra de friske druer ankommer, til de bliver presset, forarbejdet, hældt på egetræsfade for til sidst at blive hældt på flasker. Rundvisningen afsluttes selvfølgelig med en vinsmagning, hvor vi over en lækker frokost bliver introduceret til nogle af de forskellige vine, som produceres på gården. 

Vinmark i La Orotava-dalen.

På rejsen tilbydes følgende ekstraarrangementer:

Ekstraarrangement: La Gomera, inkl. frokost

Meget tidligt om morgenen kører vi sydpå til Los Christianos, hvor vi tager færgen til La Gomera - den næstmindste af de syv Kanariske Øer. På La Gomera kører vi først gennem hovedstaden San Sebastian, inden vi bevæger os videre gennem øens fascinerende landskab. Her oplever vi en betagende og meget speciel natur, mens rejselederen fortæller om øens historie. Vi gør passende stop undervejs for rigtig at kunne nyde La Gomeras skønhed, inden vi får serveret en lokal frokost.

Under frokosten får vi en opvisning i øens berømte fløjtesprog - Silbo. Før telefoner og veje kom til La Gomera, kommunikerede øboerne med hinanden ved at fløjte over de brede kløfter. Fløjtesproget er helt unikt for La Gomera. Efter frokosten fortsætter turen gennem nationalparken Garajonay, som er en af Europas sidste urskove. Der bliver lidt tid på egen hånd i San Sebastian, inden vi tager færgen tilbage til Tenerife og vores hotel, hvor vi ankommer lige til aftenens middag.

Bemærk: Ved få tilmeldinger vil arrangementet blive gennemført i selskab med gæster fra andre udenlandske rejsearrangører. 

Farverige huse i San Sebastian på La Gomera.

Ekstraarrangement: Teide – Tenerifes stolthed, inkl. frokost

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og begynder vores tur op mod vulkanen Teide. På køreturen oplever vi landskabet ændre karakter fra frodige marker til landskab med nåletræer, før vi til sidst kører ind i et fascinerende vulkanlandskab. Bruger vi vores fantasi, kan vi næsten forestille os, at vi er landet på månen.

Vi nyder en god frokost, inden vi når nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide, som blev fredet i 1957. Vi er nu oppe i 2.356 meters højde, og vores første stop er ved svævebanen. Hvis vejret tillader det, er der mulighed for at tage med svævebanen op ad Teide til 3.555 meters højde. Svævebanen er ikke inkluderet.

Dem, som ikke tager op med svævebanen fortsætter med bussen til Roques de Garcia, hvorfra der er en flot udsigt over det store vulkankrater. Herfra kan man få nogle gode billeder af Teide, og der bliver tid på egen hånd til at udforske området. Vi henter dem, som har været oppe med svævebanen og fortsætter turen ned gennem Esperanza-skoven til byen La Laguna. Her følger vi motorvejen tilbage til Puerto de la Cruz, hvor vi ankommer til sidst på eftermiddagen.

Nationalparken Parque Nacional de las Canadas del Teide.

Ekstraarrangement: Tenerifes herligheder, inkl. frokost

En bred vifte af oplevelser venter os, når vi sammen skal opleve nogle af Tenerifes herligheder på en indholdsrig ø-rundtur. Vi begynder dagen med at køre mod byen Icod de los Vinos, hvor vi ser byens vartegn det ældgamle drageblodstræ og San Marco-kirken. Efter besøget i Icod de los Vinos fortsætter vi udflugten til den nordlige del af øen. Undervejs kommer vi gennem små hyggelige byer, og mens rejselederen fortæller, oplever vi de frodige marker med tomater og bananer.

Vi holder passende pauser undervejs på køreturen, så vi kan nyde det flotte landskab. Glæd dig til at beundre den smukke udsigt fra bussen over klipperne og havet ved Los Gigantes, inden vi kører mod byerne Los Cristianos og Playa de las Americas på sydkysten, der er øens største turistbyer. Her nyder vi vores frokost, inden turen igen går nordpå ad motorvejen. Undervejs fortæller rejselederen levende om øens historie og udvikling - fra de første folk der boede her, til det moderne Tenerife, vi møder i dag.

Turens sidste stop er byen Candelaria, hvor vi besøger øens vigtigste helligdom: Basilica de Candelaria. Den flotte kirke er viet til Jomfru Maria, og vi kigger indenfor i den betagende bygning, inden vi sidst på eftermiddagen kører retur til vores hotel.

Det ældgamle drageblodstræ i Icod de los Vinos.

Hotelinformation

Hotel Valle Orotava ****, Puerto de la Cruz
VisSkjul

Dejligt nyrenoveret 4-stjernet hotel med 213 værelser beliggende centralt i Puerto de la Cruz blot 10 minutters gang (850 meter) fra Playa Jardin og stranden Playa del Castillo. Til César Manriques smukke poolområde Lago Martiánez er der ca. 15 minutters gang (1,1 kilometer). Området omkring hotellet byder på både butikker, apotek og flere cafeer og restauranter, og blot 300 meter fra hotellet ligger den stemningsfyldte plads Plaza el Charco, der er et populært samlingssted for både lokale og turister.

Hotel Valle Orotava åbner i oktober 2021, efter at hotellet har gennemgået en totalrenovering, hvor man har lagt særlig vægt på respekten for miljøet. Hotellet byder nu på indbydende moderne værelser, en a la carte restaurant, buffetrestaurant samt bar, og på taget finder man en stor terrasse med solstole, poolbar og hele to opvarmede saltvandspools. Poolhåndklæder mod depositum € 20 per stk. (tilbagebetales ved afrejsen). Der er elevator på hotellet. 
 

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på ca 24 m2 med balkon eller terrasse. På alle værelser findes der aircondition, tv, telefon, sikkerhedsboks, minibar, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse med balkon eller terrasse som eneværelse. 

Særligt på langtidsrejserne:
Rejser du på langtidsrejse til Hotel Valle Orotava, vil værelset være udstyret med elkedel.

Læs mere om hotellet her.

Hotel Valle Orotava.
Hotel Valle Orotava.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Valle Orotava.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Valle Orotava.
Tagterrasse med pool på Hotel Valle Orotava.
Tagterrasse med pool på Hotel Valle Orotava.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Klima og temperaturer

Vejret i Puerto de la Cruz