Populær Nytårstur med MS Leonora!

Holland · Nytårskrydstogt · 2023

Krydstogter
6 Dage

Et festligt nytårskrydstogt gennem Holland med det 4-stjernede skib MS Leonora er den rette måde at markere årsskiftet på! Ombord får vi en forrygende nytårsaften med levende musik, lækker festmiddag og fyrværkeri over Amsterdam.
 
Kom godt ind i 2024 på dette festlige nytårskrydstogt gennem Holland. Vi nyder helpension ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, og undervejs følger vi vores dygtige, dansktalende rejseleder ud på spændende udflugter til historiske steder og skønne byer.

Krydstogtet indledes i historiske Arnhem, hvor vi skal høre om det store slag i 1944. Herefter lægger vi til i Wijk Bij Duurstede, inden vi tilbringer nogle dejlige dage...

Et festligt nytårskrydstogt gennem Holland med det 4-stjernede skib MS Leonora er den rette måde at markere årsskiftet på! Ombord får vi en forrygende nytårsaften med levende musik, lækker festmiddag og fyrværkeri over Amsterdam.
 
Kom godt ind i 2024 på dette festlige nytårskrydstogt gennem Holland. Vi nyder helpension ombord på det 4-stjernede skib MS Leonora, og undervejs følger vi vores dygtige, dansktalende rejseleder ud på spændende udflugter til historiske steder og skønne byer.

Krydstogtet indledes i historiske Arnhem, hvor vi skal høre om det store slag i 1944. Herefter lægger vi til i Wijk Bij Duurstede, inden vi tilbringer nogle dejlige dage i den charmerende metropol Amsterdam. Sammen tager vi på kanalrundfart, men du får også god tid på egen hånd inden nytårsfesten.

Nytårsaften fejres på behørig vis i Amsterdam ombord på det nytårspyntede skib, MS Leonora. Her bliver vi forkælet med en lækker festmiddag, inden vi danser til levende musik og ser det spektakulære festfyrværkeri over Amsterdam fra dækket. 

Nytårsdag sejler vi en tur op til den lille, hyggelige fiskerby Hoorn, som byder på små fiskerhuse og et interessant havnemiljø. 

Kort over nytårskrydstogt iHolland.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på mellemdæk med fransk altan
1.250,-
Dobbeltkahyt på øvre dæk med fransk altan
1.750,-
Suite på øvre dæk med fransk altan
2.850,-
Enekahyt på hoveddæk (nedre dæk)
2.500,-
Enekahyt på mellemdæk med fransk altan
3.625,-
Enekahyt på øvre dæk med fransk altan
4.250,-
Drikkepakke ombord
810,-
Afbestillingsforsikring
525,-
Obl. brændstofstillæg
150,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5 nætter på MS Leonora****+
 • 4 x morgenmad (2.-4. og 6. dag) 
 • 1 x nytårsbrunch (5. dag)
 • 5 x frokost (1.-4. og 6. dag)
 • 1 x eftermiddagssandwich (5. dag)
 • 4 x middag (1.-3. og 5. dag)
 • 1 x nytårsmiddag, inkl. vin, sekt og kransekage (4. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Levende musik ombord
 • Historisk besøg på The Airborne Museum inkl. entré
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Hoorn
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 2 · Rødby - Puttgarden t/r · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 22.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 22.30
06.30 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) - tilslutning af opsamlingsrute 7 22.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 21.30
07.00 Ølby Station ved Netto 21.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Circle K, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 20.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 20.30
07.55 Højmølle Kro 20.15
08.30 Maribo Banegård 19.45
08.40 Rødby Færge ved kontrol 19.30

Rute 4 · opsamlingsrute · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 23.00
05.15 Svebølle Center 22.40
05.30 Jyderup Bane 22.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 22.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 21.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 21.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.15

Rute 5 · opsamlingsrute · Benyttes i 2023

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Bane 22.55
05.35 Vig forsamlingshus 22.40
05.40 Herrestrup busterminal 22.35
06.00 Holbæk, Jernbanevej 6 (ved Borgerservice) 22.05
06.15 Tølløse Bane 21.40
06.40 Ringsted Bane 21.35
07.00 Haslev Bane 21.15

Rute 7 · Opsamlingsrute · Benyttes i 2023 og 2024

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Skift på Valby Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Arnhem og MS Leonora

I vores komfortable bus kører vi til Rødby, hvor færgen venter på at sejle os til Puttgarden. Vel ankommet til Tyskland sætter vi kurs mod Holland. Vi holder passende pauser undervejs og nyder frokosten på en hyggelig restaurant i Tyskland.

Herefter går turen mod Arnhem, der ligger midtvejs i Ruhr-distriktet, hvor Ijsselfloden løber ind i Rhinen. Her ligger vores skib MS Leonora ved kaj. Efter at vi har fundet os til rette i vores kahytter, mødes vi i salonen til en velkomstdrink og bliver præsenteret for skibets besætning. Der er tid til at se nærmere på vores dejlige skib eller slappe af i loungen, inden aftenens middag serveres i panoramarestauranten. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Arnhem med John Frost-broen, der går over Rhinen.

Arnhem med John Frost-broen, der går over Rhinen.

2. dag: The Airborne Museum

Arnhem vil for altid være forbundet med et af de mest berømte slag under 2. Verdenskrig - Slaget ved Arnhem, der fandt sted den 17.-25. september 1944.

Planen, der var udtænkt af general Montgomery, fik navnet Operation Market Garden. Den gik ud på, at mere end 10.000 faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linier på markerne ved Oosterbeek vest for Arnhem. Efterfølgende skulle soldaterne rykke frem mod Arnhem og indtage broen over Nederrijn, indtil der kom forstærkning fra de amerikanske og polske tropper fra syd.

Montgomery forventede, at dette overraskelsesangreb ville forvirre og splitte de tyske tropper, men Operation Market Garden gik fuldstændig galt. En tæt tåge over Arnhem gjorde det umuligt for de amerikanske og polske tropper at nå frem. Efter ni dages kamp var mere end 2.000 soldater dræbt og mere end 5.000 sårede i den ødelagte by. De allierede nåede aldrig frem, og i vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal krigsvinter, hvor tusinder døde af kulde og hungersnød. Arnhem blev befriet den 8. april 1945. 

Den gribende historie om slaget ved Arnhem bliver levende på The Airborne Museum, som er indrettet på det lille slot Hartenstein i Oosterbeek. Efter museumsbesøget kører vi retur til skibet, hvor frokosten venter, og midt på eftermiddagen sejler vi fra Arnhem til Wijk Bij Duurstede, hvor skibet ligger natten over. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

The Airborne Museum i Arnhem

The Airborne Museum i Arnhem

3. dag: Wijk Bij Duurstede - Amsterdam

Denne dag skal du bare slappe af og lade dig forkæle af skibets besætning, mens kaptajnen roligt sejler os fra Wijk Bij Duurstede til Amsterdam. Tag dig god tid ved morgenbuffetten, nyd udsigten til det hollandske vinterlandskab fra en bekvem lænestol i loungen; fordyb dig i en god bog, eller hyg dig med dine rejsefæller.

Mens middagen serveres i skibets restaurant, ankommer vi til Amsterdam. MS Leonora bliver liggende i Amsterdam til nytårsdag. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Amsterdam er også ved vintertide et smukt bekendtskab.

Amsterdam er også ved vintertide et smukt bekendtskab.

4. dag: Amsterdam og nytårsaften

Efter morgenmaden indtager vi Amsterdam. Vi starter dagen med en kanalrundfart ad snævre kanaler og forbi smukke gavlhuse. På denne idylliske måde får vi det allerbedste indtryk af Amsterdam. Efter sejlturen vil der være tid til at udforske byen på egen hånd. Vi kan anbefale et besøg på et af de berømte museer: Rijksmuseum, Van Gogh Museet eller Museum for Moderne Kunst. Amsterdam er også rig på spændende butikker, hvis du skulle have lyst til at handle.

Nytårsaften fejrer vi ombord på MS Leonora, hvor vi får serveret en festlig nytårsmenu, hvortil skibets vin er inkluderet. Vi fejrer nytåret med dans til levende musik og nyder nytårsaftens flotte fyrværkeri over Amsterdam fra dækket, alt sammen behørigt akkompagneret af bobler og kransekage.

En herlig måde at byde 2024 velkommen på!

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Farvestrålende fyrværkeri over Amsterdam.

Farvestrålende fyrværkeri over Amsterdam.

5. dag: Amsterdam og Hoorn

1. januar spenderes bedst i et roligt tempo. Vi tager den derfor med ro efter en festlig nytårsaften. Ombord slår vi morgenmad og frokost sammen til en nytårsbrunch, mens vi sejler nordpå til den lille fiskerby Hoorn. Hoorn var gennem mange år en meget betydningsfuld station for den hollandske handelsflåde. På en hyggelig byvandring oplever vi en by med små fiskerhuse, kanaler og et betydningsfuldt havnemiljø.

Herefter bliver der mulighed for at slappe af på skibet med eftermiddagskaffe og en sandwich. Sidst på eftermiddagen sejler vi retur til Amsterdam. Da det er vores sidste aften, inden turen går tilbage til Danmark, har skibets kok lavet en lækker afskedsmiddag til os. 

​Inkluderede måltider: Brunch, kaffe og sandwich, middag.

Den idylliske havn i fiskerbyen Hoorn.

Den idylliske havn i fiskerbyen Hoorn.

6. dag:  Hjemrejse

Vi står tidligt op og spiser morgenmad. Mætte af indtryk fra rejsen finder vi os til rette i bussen og sætter kursen mod Danmark. Undervejs spiser vi frokost i Nordtyskland. Vi er hjemme i København midt på aftenen. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

MS Leonora ****+
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på dette populære og moderne 4-stjernede skib med en afslappet atmosfære. Skibet er under dansk ledelse, og ombord er der primært gæster fra Skandinavien.

MS Leonora er bygget i 2008 og har plads til ca. 134 passagerer. Ombord finder du en flot panoramarestaurant, en hyggelig lounge og bar med levende musik hver aften, agterlounge med gratis kaffe og te døgnet rundt (fra maskine), et lille fitnesscenter og elevator (ej til soldækket).

På soldækket kan du om sommeren hoppe en tur i jacuzzien eller nyde det forbipasserende landskab fra en bekvem solstol. Skibet tilbyder gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil, når vi sejler.

Måltider

I skibets panoramarestaurant serveres den inkluderede helpension, som består af morgenbuffet med et stort udvalg af lune retter, pålæg og brød. Frokosten byder på en kombination af buffet og 3-retters servering med menuvalg, og om aftenen serveres 4-retters middage med menuvalg. Til alle frokoster og middage serveres der isvand samt kaffe og te.

Drikkepakke

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke, der består af skibets øl, vin og vand (serveret i glas) fra kl. 11.00-23.00. Drikkepakken skal bestilles af alle i kahytten.

Kahytstyper

Prisen inkluderer ophold i dobbeltkahyt på hoveddækket (nedre dæk). 

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)
 • Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk
 • Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk
 • Suiter på øvre dæk

Dobbelt- og enekahytter på hoveddæk (nedre dæk)

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på hoveddækket (nedre dæk) har små vinduer, der ikke kan åbnes.

Dobbelt- og enekahytter på mellemdæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på mellemdækket har glasskydedøre og fransk altan.

Dobbelt- og enekahytter på øvre dæk

Pæne kahytter på ca. 16 m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan.

Suiter på øvre dæk

Store kahytter på ca. 24m2 indrettet med dobbeltseng eller to enkeltsenge, sofa, lænestol og sofabord, skrivebord og stol, sikkerhedsboks, tv, minibar, varme/aircondition samt badeværelse med bruseniche, hårtørrer og badekåber. Kahytterne på det øvre dæk har glasskydedøre og fransk altan. Suiterne er på forespørgsel. 

Bemærk: Flodkrydstogter er en populær rejseform, og der kan derfor i perioder være mange skibe på floderne. Ved mange havneanløb ligger skibene tæt, og det må derfor forventes, at udsigten fra kahytterne er begrænset, når skibet ligger i havn. Under sejladsen vil der altid være frit udsyn fra kahytterne.

Velkommen ombord på MS Leonora.
Velkommen ombord på MS Leonora.
Det gode skib MS Leonora.
Det gode skib MS Leonora.
Velkommen i receptionen på MS Leonora.
Velkommen i receptionen på MS Leonora.
Udover elevator mellem de indre dæk er der gode trapper på MS Leonora.
Udover elevator mellem de indre dæk er der gode trapper på MS Leonora.
 Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Restauranten på MS Leonora.
Buffeten i restauranten på MS Leonora.
Buffeten i restauranten på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Loungen på MS Leonora.
Pianoet og dansegulvet er klar til at skabe stemning i baren på MS Leonora.
Pianoet og dansegulvet er klar til at skabe stemning i baren på MS Leonora.
Sæt dig tilrette og nyd en forfriskning i loungen.
Sæt dig tilrette og nyd en forfriskning i loungen.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Soldækket på MS Leonora.
Der er altid nogen at hilse på med et flodkrydstogt med MS Leonora.
Der er altid nogen at hilse på med et flodkrydstogt med MS Leonora.
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på hoveddækket (nedre dæk).
Eksempel på kahyt på øvre dæk.
Eksempel på kahyt på øvre dæk.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på kahyt med fransk altan på MS Leonora.
Eksempel på badeværelse i kahyt.
Eksempel på badeværelse i kahyt.