All Inclusive ombord!

Krydstogt i Det Ægæiske Hav med All Inclusive

Krydstogter
8 Dage

I Grækenland og Tyrkiet venter spændende kultur, storslået arkæologi og sagnomspundne fortællinger. På dette flotte krydstogt sætter vi nemlig tempoet ned og fordyber os i nogle af de to landes største attraktioner. Rammen om vores sejlads i Det Ægæiske Hav er et dejligt skib fra Celestyal Cruises, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke ombord.

Sejl med på vores skønne krydstogt i Det Ægæiske Hav, hvor der både er plads til afslapning og store oplevelser, når vi sammen udforsker blandt andet Istanbul, Volos, Thessaloniki og Santorini.

Vores rejse indledes i Grækenland, hvorfra vi stævner ud mod Tyrkiet og landets...

I Grækenland og Tyrkiet venter spændende kultur, storslået arkæologi og sagnomspundne fortællinger. På dette flotte krydstogt sætter vi nemlig tempoet ned og fordyber os i nogle af de to landes største attraktioner. Rammen om vores sejlads i Det Ægæiske Hav er et dejligt skib fra Celestyal Cruises, hvor vi forkæles med helpension og All Inclusive-drikkepakke ombord.

Sejl med på vores skønne krydstogt i Det Ægæiske Hav, hvor der både er plads til afslapning og store oplevelser, når vi sammen udforsker blandt andet Istanbul, Volos, Thessaloniki og Santorini.

Vores rejse indledes i Grækenland, hvorfra vi stævner ud mod Tyrkiet og landets største by Istanbul. Herfra fortsætter vores eventyr mod den tyrkiske by Canakkale, hvorfra der bliver muilghed for at gå i oldtidslegendernes fodspor i byerne Troja og Assos - kendt fra Homers Iliaden. Fra Canakkale sejler vi videre til Thessaloniki, der er Grækenlands næststørste by samt Volos. De græske øer bliver man aldrig træt af, og på togtet anløber vi også Santorini, hvor vi skal besøge øens smukkeste by Oia med de karakteristiske hvide huse med farverige blå tage.

Du har tre halvdagsudflugter inkluderet i rejsens pris, og Vitus Rejsers rejseleder samt en lokalguide fører an på det spændende program. Har du lyst til flere eventyr, kan du tilkøbe flere spændende ekstraudflugter.

Udgangspunktet for rejsen er rederiet Celestyal Cruises nye flagskib Celestyal Experience med plads til ca. 1.800 passagerer. Celestyal Experience er et mindre krydstogtskib med en elegant atmosfære. Ombord forkæles vi med helpension og All Inclusive-drikkepakke - de perfekte rammer for oplevelsesrige dage i Det Ægæiske Hav. 

Kort - Krydstogt i Det Ægæiske Hav - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt, kat. XC
1.599,-
Juniorsuite med balkon, kat. SJB
3.499,-
Indvendig enekahyt, kat. IB
1.599,-
Udvendig enekahyt, kat. XC
2.499,-
Juniorsuite med balkon som enekahyt, kat. SJB
7.499,-
Afbestillingsforsikring
799,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Sultanahmet-pladsens seværdigheder
575,-
Antikkens Troja og Assos
725,-
Klippebyen Meteora
650,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Athen t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • Transfer lufthavn-hotel-skib t/r
 • 7 nætter ombord på Celestyal Experience**** 
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag) 
 • 6 x frokost (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • All Inclusive-drikkepakke ombord på skibet (1.-8. dag)
 • Sejltur gennem Bosporusstrædet i Istanbul
 • Byrundtur i Thessaloniki
 • Udflugt på Santorini
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Obligatoriske drikkepenge i forbindelse med udflugter 
 • Lokalguide på alle udflugter
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Ekstraudflugter skal bestilles sammen med rejsen.

Dagsprogram

1. dag: Mod Grækenlands hovedstad, Athen

Afsejling kl. 15.00.
Fra Københavns Lufthavn flyver vi med SAS direkte til Athen, hvor vi ankommer midt på dagen. Fra lufthavnen kører vi med bus til enten Piræus eller Lavrio, hvor vi går ombord på vores krydstogtskib fra Celestyal Cruises.

Vi sejler vi ud fra havnebyen Piræus.

Efter vi har fundet os til rette i vores kahytter, mødes vi på skibets øverste dæk og nyder udsejlingen fra Athen. Om aftenen er der velkomstmiddag i skibets restaurant. 

Inkluderede måltider: Middag.

2. dag: Istanbul, Tyrkiet

Ankomst kl. 15.00 
Slap af på det dejlige skib, og slå dig eventuelt ned i en liggestol, såfremt vejret tillader det. Du kan også orientere dig i skibets avis om aktiviteterne ombord. Du kan for eksempel deltage i de daglige yogatimer. Om eftermiddagen ankommer vi til Tyrkiets største by Istanbul, hvor vi oplever Bosporusstrædet, som deler Istanbul Europa og Asien. De to kontinenter er forbundet af to broer, Galata og Atatürk.

På dagens eftermiddagssudflugt skal vi på en malerisk sejltur i en mindre båd op igennem en del af det 30 kilometer lange stræde. Undervejs kan du se ruiner fra det osmanniske rige, ligesom vi kommer forbi det luksuriøse og ekstravagante Dolmabahce-palads, som engang var sæde for osmanniske herskere. Vi passerer også Ciragan-paladset, et gammelt kongepalads, som efter en omfatttende renovering i dag fungerer som et luksuriøst og glamourøst 5-stjernet hotel. På den asiatiske side af strædet ser vi Beylerbeyi-paladset, sultanens sommerresidens og fæstningen Anatolia, som ligger ved strædets smalleste sted. Vi sejler videre til bydelen Kanlica, hvor husene ligger så tæt på strædet, at det næsten ser ud som om, de er ved at falde i vandet.

Den stemningsfulde sejltur slutter ved Den Egyptiske Bazar, som er et af verdens største og ældste markedsområder. Her får du lidt tid på egen hånd til at shoppe og nyde krydderibasarens overvældende dufte, inden vi returnerer til skibet sidst på dagen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Bosporusstrædet adskiller Europa og Asien.

Bosporusstrædet adskiller Europa og Asien.

3. dag: Istanbul, Tyrkiet 

Afsejling kl. 18.00
I dag kan du gå på opdagelse i den spændende metropol, hvor Europa møder Asien, vest møder øst og nyt møder gammelt. Du har måske lyst til at udfordre dit forhandlingstalent i Grand Bazaar, hvor du kan gå på opdagelse i de mange overdækkede arkader fyldt med over 4.000 butikker. Du kan også deltage i en interessant halvdagsudflugt til Sultanahmet-pladsen, hvor man finder nogle af Istanbuls største seværdigheder.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Sultanahmet-pladsens store seværdigheder

Fra skibet kører vi i bus ind til Sultanahmet-pladsen, Istanbuls hjerte, der summer af liv og atmosfære. Her skal vi besøge Den Blå Moské fra 1616, som blev bygget på ordre fra den dengang 20 år gamle sultan Ahmed I. Moskeen er et arkitektonisk pragtstykke med ikke mindre end seks minareter og flere imponerende kupler. Der kan være cirka 10.000 bedende i moskeen, og i et sarkofag hviler Ahmed I, hans hustru og deres tre sønner. Vi ser også Hagia Sophia, hvor rejselederen fortæller den fantastiske historie om den antikke kirke, der senere blev moské og i dag er et museum. Bygningen kan føres tilbage til Romerrigets kejser Konstantin. Istanbuls tidligee navn er Konstantinopel opkaldt efter selvsamme kejser.

Ikke langt fra Hagia Sophia skal vi besøge et fascinerende bygningsværk under jorden, Basilikacisternen, som blev bygget i perioden fra 527-565 for at sikre byens vandforsyning i tilfælde af en belejring. Cisternen er 140 meter lang og 70 meter bred og nåes via 55 trappetrin. Hernede under jordens overflade findes ikke mindre end 12 rækker med 28 marmorsøjler i hver række, som står under vand. Vi slentrer rundt på gangbroer og nyder det fantastiske syn af lyset og søjlerne, der spejler sig i vandets overflade - en oplevelse, der imponerer de fleste. Efter dette specielle besøg returnerer vi til skibet for at nyde frokosten ombord. 

Den Blå Moské i Istanbul.

Den Blå Moské i Istanbul.

4. dag: Canakkale, Tyrkiet 

Ankomst kl. 08.00  og afsejling kl. 18.00.
Gå på opdagelse i Canakkale, der er fyldt med unikke bygninger og butikker, hvor du kan købe alt lige fra frisk fisk til lokalt håndværk. Du kan også tage med på en udflugt, hvor vi går i oldtidens gamle legenders fodspor.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Troja og Assos 

På denne heldagsudflugt oplever du alt lige fra episke kærlighedshistorier til oldtidens berømte legender - de antikke byer Troja og Assos har det hele. Fra Canakkale kører vi sydover til Troja fra det 4. århundrede f.Kr., som ligger for foden af Mount Ida. Troja blev berømt på grund af Homers episke digt Iliaden, som beskriver den trojanske krig. Vi hører myten om Helene og prins Paris (af Troja), hvis skønhed siges at være årsag til krigen mellem Sparta og Troja. Troja eksisterede i 4.000 år, men forsvandt pludseligt, og det var først i år 1870, man gjorde de første fund af byen. Indtil da troede de fleste mennesker, at Troja kun eksisterede i de gamle fortællinger. Vi stopper og besøger det arkæologiske udgravningsområde, som i 1998 blev opført på UNESCO's Verdensarvsliste, ligesom vi ser en kopi af den enorme sagnomspundne trojanske hest.

Fra Troja fortsætter vi sydover til Assos, som ligger helt fantastisk i en malerisk bugt. Ovenfor bugten stopper vi for at se det antikke tempel Athena og nyder udsigten, hvor du i klart vejr kan se helt over til den græske ø Lesbos. Frokosten nyder vi i den livlige gamle havn fyldt med atmosfære og lokalt liv med fiskere og deres små fartøjer. Herfra returnerer vi til vores skib i Canakkale. 

Ruinerne af bymur og amfiteater i den antikke by Troja.

Ruinerne af bymur og amfiteater i den antikke by Troja.

5. dag: Thessaloniki, Grækenland 

Ankomst kl. 09.00 og afsejling kl. 18.30.

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by efter Athen og ligger på Hortiatisbjerget i bunden af Det Ægæiske Havs største bugt Thermaikos. Thessaloniki var den rigeste by i Det Byzantinske Rige og selvom byen i dag er en moderne storby, så kan du stadig mærke fortidens skatte i gaderne.

Om formiddagen skal vi på en interessant byrundtur i Thessaloniki, hvor vi bl.a. skal nyde den spektakulære udsigt over havet fra havnepromenaden, ligesom vi skal spadsere til Aristotelous-pladsen for at hylde den berømte filosof Aristoteles. Vi ser også byens imponerende landemærke, Det Hvide Tårn, der tidligere blev brugt som fængsel.

Undervejs fortæller rejselederen noget af byens rige historie når vi passerer Galerius’ triumfbue og den nærliggende rotunde, som stammer fra cirka år 300 f.Kr. og blev opført på foranledning af den romerske kejser Galerius, som en del af hans palads i Thessaloniki. Vi besøger også Demetrius-kirken, byens vigtigste helligdom, som er dedikeret til byens skytshelgen. Den gamle bydel er både charmerende, magisk, og netop her føler man sig hensat til en helt anden tidsalder.

I den øvre del af Thessaloniki går vi en tur i det gamle område, der overlevede den store brand i 1917, hvor to tredjedele af byen blev ødelagt. Her kan vi opleve brostensbelagte gader fyldt med velbevarede byzantinsk og osmannisk arkitektur. Her leves det stille liv i gaderne, og bydelen er i dag centrum for byens digtere, intellektuelle og bohemer. Vi er tilbage på skibet midt på dagen, så du kan nyde din frokost ombord. Om eftermiddagen har du mulighed for at gå i land igen og opleve endnu mere af Thessaloniki. Du kan også nyde skibets mange faciliteter eller måske slappe af med en god bog på soldækket. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Thessalonikis vartegn, Det Hvide Tårn.

Thessalonikis vartegn, Det Hvide Tårn.

6. dag: Volos, Grækenland 

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 18.30.
I dag anløber vi Volos, som ligger for foden af bjerget Pelion cirka 330 kilometer nord for Athen. Brug dagen i den hyggelige og charmerende kystby, som byder på oplevelser for enhver smag. Der er adskillige cafeer og restauranter - måske har du lyst til at prøve en alt-godt-fra-havet-meze, som er det græske svar på tapas. Du kan også besøge et af byens museer for eksempel Det Arkæologiske Museum, som er et af Grækenlands ældste.

Eller måske vil du med på en heldagsudflugt til det spektakulære og unikke klippeområde Meteora, hvor vi oplever de bemærkelsesværdige græske klostre, der er placeret på klippetoppe. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ekstraarrangement: Meteoras spektakulære klipper med de "svævende" klostre  

Fra Volos kører vi i bus nordover, og undervejs passerer vi byerne Larisa, Trikala og Kalambaka. Vi når Meteoras imponerende klippeformationer, og synet tager næsten pusten fra enhver. Det er ganske enkelt et unikt, utæmmet natursceneri med gigantiske klipper, der kaster skygger rundt omkring i landskabet. Meteora er også kendt som "Stenskoven", som er spredt ud over et område på cirka 30 kilometer. Klipperne har forskellige højder - nogle er cirka 400 meter høje, og på toppen af disse klipper finder vi Meteoras klostre. Engang var her 30 klostre, men i dag er det blot seks, der stadig er i brug.

Rejselederen fortæller historien om klostrenes tilblivelse, og du har efterfølgende mulighed for at besøge et af dem. Vi kører derefter ned for foden af de gigantiske klipper til den maleriske landsby Kastraki, hvor vi nyder en frokost på en traditionel græsk taverna og den fabelagtige udsigt. Vi er tilbage på vores skib sidst på eftermiddagen. 

De "svævende" klostre i Meteora.

De "svævende" klostre i Meteora.

7. dag: Santorini, Grækenland

Ankomst kl. 09.00 og afsejling kl. 21.30.
Santorini er nok Grækenlands smukkeste ø, og du har helt sikkert set billeder fra den unikke vulkanø, hvor landsbyer med hvide huse og blåmalede døre ligger spredt ud i det maleriske landskab.

Fra skibet kører vi først til landsbyerne Firostefani og Imerovigli, som ligger helt fantastisk på klippebalkoner 260 meter over havet med en forrygende udsigt over Det Ægæiske Hav. På vores panoramakøretur ser vi også Megalochori, som er omgivet af vingårde, og vi stopper for at nyde den betagende udsigt og måske fange det perfekte feriebillede. På afstand kan du skimte øens hovedstad Fira og de tre øer Thirassia, Palea Kameni og Nea Kameni, der ligger som en klynge omkring Santorini.

I landsbyen Oia slentrer vi en tur gennem de hyggelige gader fyldt med butikker, cafeer, gallerier og hoteller, som er bygget i den traditionelle kykladiske stil. Her får du tid på egen hånd til at shoppe, slappe af og nyde den helt særlige græske og romantiske atmosfære. Vi er tilbage på skibet midt på dagen, så du kan nyde din frokost om bord.

Har du lyst, kan du evt. gå i land og nyde eftermiddagen i den smukke landsby, hvor der er masser af muligheder for shopping i de hyggelige gader. Vi sejler først fra den spektakulære ø midt på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Idylliske Oia på Santorini.

Idylliske Oia på Santorini.

8. dag: Grækenland, Athen og hjemrejse

Ankomst kl. 07.00.
Det er blevet tid til at sige farvel til vores dejlige skib, som vi forlader efter morgenmaden. Vi kører fra enten Lavrio (i 2021) eller Piræus (i 2022) til Athens lufthavn, hvor vi flyver med SAS til København og ankommer om eftermiddagen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Celestyal Experience****
VisSkjul

Glæd dig til at gå ombord på det flotte skib Celestyal Experience, der netop er totalrenoveret. I dag fremstår skibet som et elegant mindre krydstogtskib i et luksuriøst design med en hyggelig og komfortabel indretning. 

På Celestyal Experience er der 12 passagerdæk, 789 kahytter med plads til cirka 1.800 passagerer samt et mandskab på cirka 622 personer. Skibet har elevator, soldæk, løbebane, indendørs og udendørs pool, to jacuzzi, wellnesscenter (mod betaling), diskotek, kasino, taxfreebutik, internethjørne, bibliotek, fitnesscenter og lægecenter ombord. Hver aften er der underholdning i skibets teater.  

Måltider og All Inclusive

Ombord findes fire restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter (der skal betales tillæg for nogle specialrestauranter). Her bliver du forkælet af de talentfulde kokke, som fremstiller kulinariske lækkerier af friske middelhavsingredienser. På skibet er der også syv komfortable barer i et stilfuldt design. Ombord er der inkluderet All Inclusive-drikkepakke med et godt udvalg af sodavand, juice, øl, vin, kaffe/te, spiritus og cocktails. Visse drikkevarer er mod ekstrabetaling.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter, kategori IB på dæk 5/6 (ca. 16m2), udvendige mod havet kategori XC på dæk 6 (cirka 16m2) og juniorsuiter med balkon kategori SBJ på dæk 10, 11 og 12 (ca. 24 m2 med cirka 3,5m2 balkon). 

Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, te og kaffefaciliteter samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Juniorsuiter har desuden en mindre siddegruppe.

Celestyal Experience.
Celestyal Experience.
Udendørs pool på Celestyal Experience.
Udendørs pool på Celestyal Experience.
Hovedrestauranten på Celestyal Experience.
Hovedrestauranten på Celestyal Experience.
Show-loungen på Celestyal Experience.
Show-loungen på Celestyal Experience.
Eksempel på indvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på indvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på udvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på udvendig kahyt på Celestyal Experience.
Eksempel på juniorsuite på Celestyal Experience.
Eksempel på juniorsuite på Celestyal Experience.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om dit krydstogt i Det Ægæiske Hav

Bagage

På KLM må medbringes 1 stk. indtjekket bagage ialt 23 kg samt 1 stk. håndbage med følgende mål 55 x 35 x 25 ialt 12 kg. 

Fysisk form

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage - samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan du ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge os.

Klima

Athen: Ca. 20 grader 
Istanbul: Ca. 16 grader 
Kavala: Ca. 16 grader 
Volos: Ca. 18 grader
Thessaloniki: Ca. 16 grader
Santorini: Ca. 21 grader
Yderligere oplysninger fås på www.dmi.dk

Pas

Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Rejseplan

Cirka 2 uger før afrejsen vil du modtage rejseplan og de sidste praktiske oplysninger i forbindelse med rejsen.

Rygning

Rygning er som i Danmark mindre velset, og der er rygeforbud de fleste steder. Ligeledes er det ikke tilladt at ryge i lufthavne eller under al transport. Der er dog ofte dedikerede rygeområder – forhør dig om mulighederne.

Specialkost

Såfremt du har ønsker vedrørende specialkost f.eks. diabetes- eller vegetarmad skal du kontakte os i god tid, således at vi kan bestille dette hos flyselskabet.

Udflugtspakke

Sejltur i Bosperusstrædet, byvandring i Kavala, byrundtur i Thessaloniki samt udflugt på Santorini er inkluderet i rejsens pris. Derudover kan du tilkøbe ekstra udflugter til Sultanahmet pladsen i Istanbul og besøg ved Meteoras spektakulære klipper med de ”svævende” klostre. Udflugterne ledes af Vitus Rejsers rejseleder og skal bestilles sammen med rejsen.

Valuta

Det er en god idé at medbringe et internationalt kreditkort. Et VISA/Dankort virker udmærket som betalingsmiddel, men skal der stilles sikkerhed for depositum kræves ofte et andet kort ,såsom Mastercard/Eurocard eller American Express. Du kan anvende euro i Grækenland. I Tyrkiet anvendes tyrkiske lire. Lokal valuta kan hæves i automater i land.

Vaccinationer

Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver 10% i rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Visum

Der kræves ikke visum for danske statsborgere til Grækenland eller Tyrkiet.

Værd at vide om krydstogter med Celestyal Cruises

Alkohol

Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfrie varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes. I rejsens pris er inkluderet en drikkepakke med ikke alkoholiske og alkoholiske drikke. Aldersgrænsen for at drikke øl og vin m.v. er 18 år.

Betaling ombord 

Valutaen om bord er EUR, euro. Skibet har et kontantfrit system. På krydstogtets første dag opretter man en konto, der er tilknyttet til din kahyt. Den giver mulighed for, at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen.

Dagens program

Hver aften vil du modtage et program i din kahyt, så du kan se, hvilke aktiviteter der finder sted på skibet. Her kan du også orientere dig om næste dags anløbssted og udflugtsdetaljerne. Åbningstider for skibets butik, fitnesscenter, spa, kasino mv. er også anført i den lille skibsavis. Her vil også være lidt nyttig information vedrørende påklædningen til aftenens middag. Under krydstogtet vil der være gallaaften, græsk aften og kaptajnens cocktailaften. 

Drikkepenge

Drikkepenge til skibets besætning er inkluderet i rejsens pris. Drikkepenge i forbindelse med de inkluderede udflugter er også medregnet i rejsens pris.  

Elektricitet og brug af pc

Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt) - og du behøver ikke medbringe adapter. I alle kahytter er der tv, aircondition, hårtørrer, telefon og sikkerhedsboks. Der er mulighed for at koble sig på nettet mod betaling ombord. Når man er til søs, kobles man op via satellitter, hvorfor forbindelsen ofte er forholdsvis dyr og også af og til kan være ganske ustabil. På skibet findes der selvbetjeningsterminaler, hvor du kan købe din WiFi-pakke.  

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 

Graviditet

Er du gravid, kan du rejse på krydstogt, frem til du er i 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form, og at der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år. Der kan betales med kontanter i skibets kasino. 

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter. Husk, at det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag 

Gruppen er booket til at spise sammen. Rejselederen oplyser om tid og sted.  

Veksling

I skibets reception kan du veksle valuta i et begrænset beløb. 

Ombordstigning

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afsejlingen. Check-in på skibet finder sted ved ankomsten til havnen. Her fremviser du dit pas og tilføjer dine kreditkortoplysninger til din kahyt. Du modtager herefter dit personlige boardingkort, som bliver brugt som betalingsmiddel ombord, ligesom det skal fremvises, når du går til og fra skibet. Vitus Rejsers rejseleder er selvfølgelig behjælpelig under indtjekningen og registreringen på skibet.  

Prisen inkluderer ikke 

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib 

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Du får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i poolområderne.            

Underholdning

På skibet er der et stort underholdningsprogram lige fra levende musik, danseundervisning, sprogundervisning, sportstuneringer og meget mere. Aftenunderholdningen er af både græsk og international karakter. På dette krydstogt har du mulighed for at lytte til de populære græske sange og måske lære de kendte trin i den græske dans Zorba. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne samt på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 

Sikkerhedsøvelse

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 

Venligst bemærk 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, hårtørrer, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, brandbare væsker, sprængstoffer (såsom fyrværkeri), hockeystave, skateboards/surfboards.

Yderligere informationer

Kan findes på Celestyal Cruises hjemmeside www.celestyalcruises.com

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.