Inkl. helpension og mange udflugter!
Krydstogter
10 eller 11 dage Dage
Flot og populært krydstogt til nogle af Østersøens absolutte perler, såsom hovedstæderne Stockholm, Helsinki, Tallinn og Riga, Ruslands kulturhovedstad Skt. Petersborg samt billedskønne Gotland fyldt med natur og historie. Glæd dig til store og unikke oplevelser i land, og lad dig forkæle om bord på Royal Carribeans herlige skib.

Oplev det bedste af Østersøen, når vi sejler direkte fra København til nogle af Østersøens mest interessante storbyer i Sverige, Estland, Letland, Rusland og Finland. Skønt afstandene er korte, er byerne vidt forskellige. Undervejs tager vi på spændende, inkluderede udflugter med vores dygtige og dansktalende rejseleder.

På krydstogterne i 2021 venter der mange herlige højdepunkter. På

...
Flot og populært krydstogt til nogle af Østersøens absolutte perler, såsom hovedstæderne Stockholm, Helsinki, Tallinn og Riga, Ruslands kulturhovedstad Skt. Petersborg samt billedskønne Gotland fyldt med natur og historie. Glæd dig til store og unikke oplevelser i land, og lad dig forkæle om bord på Royal Carribeans herlige skib.

Oplev det bedste af Østersøen, når vi sejler direkte fra København til nogle af Østersøens mest interessante storbyer i Sverige, Estland, Letland, Rusland og Finland. Skønt afstandene er korte, er byerne vidt forskellige. Undervejs tager vi på spændende, inkluderede udflugter med vores dygtige og dansktalende rejseleder.

På krydstogterne i 2021 venter der mange herlige højdepunkter. På alle krydstogter besøger vi Skt. Petersborg - en af Europas smukkeste byer, hvor vi skal opleve en overvældende mængde af kunst og arkitektur. Vi har selvfølgelig inkluderet et besøg på verdens mest kunstrige museum Eremitagen samt Vinterpaladset. I Estland skal vi på byrundtur i den charmerende og hyggelige middelalderby Tallinn, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen. Ligesom vi skal opleve Helsinki, som ligger betagende smukt i den finske bugt. Her kan du glæde dig til at nyde byens imponerende hvide domkirke og den spektakulære Tempelkirke, der er bygget ind i et fjeld.

Derudover har du på togtet med afrejse d. 24/8  mulighed for at nyde sejlturen til Stockholm gennem skærgården, som er blandt verdens absolut flotteste. Den svenske hovedstad er charmerende med brostensbelagte gader, gamle bygninger og slotte, der smukt og levende fortæller byens 700 år lange historie, som vi naturligvis dykker ned i. Eller måske vil du hellere vælge togtet med afrejse d. 5/8, der byder på Letlands hovedstad og Østeuropas skjulte perle Riga, som imponerer de fleste med det smukke Jugendkvarter og den hyggelige gamle bydel, hvor man føler sig hensat til en svunden tid. På krydstogtet d. 5/8 byder vi også på oplevelser på Gotland, Sveriges største ø, som har været en del af Danmark i mere end 280 år. 

Togtet både starter og slutter bekvemt i København, og ombord på det lækre skib skib Adventure of the Seas kan du glæde dig til at blive forkælet med helpension, skønne rammer og god service. Som altid vil du være i godt selskab med vores vidende, dansktalende rejseleder, der fortæller om stort og småt undervejs, og som sørger for alt det praktiske, så du blot skal slappe af og nyde togtet.

Vælg blandt to forskellige krydstogter af forskellige rejselængde og med forskellige ruter.

Krydstogt i Østersøen - 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori 4N/8N
1.999,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori 2D/4D/6B
3.999,-
Enekahyt, indvendig, kategori 4V
8.199,-
Enekahyt. udvendig, kategori 4N
11.199,-
Enekahyt, udvendig med balkon, kategori 4D
15.899,-
Afbestillingsforsikring · Afr. 5/8
950,-
Afbestillingsforsikring · Afr. 22/8
850,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Halvdagsudflugt til Peterhof
775,-

Inkluderet i prisen

 • 9 eller 10 nætter ombord på Adventure of the Seas****
 • Helpension ombord på skibet (fra frokost 1. dag til morgenmad sidste dag)
 • Isvand, lemonade, kaffe og te ombord på skibet
 • Velkomstcoktail
 • Byrundtur i Helsinki med besøg i Tempelkirken
 • Byrundtur i Skt. Petersborg med besøg på Peter-Paul Fæstningen, inkl. entré
 • Besøg på Vinterpaladset og Eremitagen, inkl. entré
 • Udflugtsvisum til Skt. Petersborg
 • Dansktalende lokalguide i Skt. Petersborg
 • Byrundtur i Tallinn
 • Afr. 22/8: Byrundtur i Stockholm 
 • Afr. 5/8: Byrundtur i Riga 
 • Afr. 5/8: Byrundtur i Visby 
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen  

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

Afr. 5/8-2021 · 11 dage 

Program for krydstogtet
5/8: København, afsejling kl. 17.00
6/8: Til søs
7/8: Til søs
8/8: Tallinn, ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 18.00 
9/8: Skt. Petersborg, ankomst kl. 07.00
10/8: Skt. Petersborg, afsejling kl. 18.00
11/8: Helsinki, ankomst kl. 07.00 - afsejling kl. 17.00
12/8: Riga, ankomst kl. 11.00 - afsejling kl. 19.00
13/8: Visby, ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 18.00
14/8: Til søs
15/8: København, ankomst kl. 05.30

Læs mere om programmet på de enkelte anløbssteder nedenfor.

Afr. 22/8-2021 · 10 dage

Program for krydstogtet
22/8: København, afsejling kl. 17.00
23/8: Til søs
24/8: Stockholm, ankomst kl. 10.00 - afsejling kl. 16.30
25/8: Helsinki, ankomst kl. 09.30 - afsejling kl. 18.00 
26/8: Skt. Petersborg, ankomst kl. 07.00
27/8: Skt. Petersborg, afsejling kl. 18.00
28/8: Tallinn, ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 18.00
29/8: Til søs
30/8: Til søs
31/8: København,
ankomst kl. 06.00

Læs mere om programmet på de enkelte anløbssteder nedenfor.

Afsejling fra København

På alle krydstogter sejler vi fra København kl. 17.00, så du har mulighed for at nyde din frokost ombord, mens bagagen bliver bragt til kahytterne.

Vi kan anbefale, at du opholder dig på dækket, når vi stævner ud fra København. Vores store flotte skib kan ikke komme under Øresundsbroen, så vi starter med at sejle nord om Sjælland for at komme ud i Østersøen. Inden middagen inviteterer rejselederen på en festlig velkomstdrink, og henunder aftenen sejler vi under Storebæltsbroen, der lyser op på aftenhimmelen.

Solnedgang ved Storebæltsbroen.

Solnedgang ved Storebæltsbroen.

Stockholm, Sverige

Stockholm besøges på krydstogtet med afrejse d. 22/8-2021.

Stå tidligt op, og nyd den eventyrlige indsejling gennem Stockholms skærgård. Her er indimellem så smalt, at man nægter at tro, det kan lade sig gøre at navigere dette kæmpeskib sikkert gennem de mange klippeskær. I Stockholm kører vi ind til Gamla Stan, der ligger på øen Stadsholmen. Netop her på denne lille ø blev Stockholm grundlagt for 750 år siden. De fleste bygninger er fra 1600-tallet, og på øen finder man også det Kungliga Slottet. Vi går en lille tur i de charmerende gader, og efterfølgende har du tid til oplevelser på egen hånd.

Stockholm er omgivet af vand på alle sider, og du kan eventuelt tage på en bådtur og nyde byen fra vandsiden. Du kan også besøge det berømte Vasamuseum og fordybe dig i historien om krigsskibet Vasa, som kæntrede og sank i 1628 og nåede at ligge 333 år på havets bund inden. at det blev bjerget. Udflugtsbussen kører tilbage til skibet, så du kan nyde frokosten ombord. Ønsker du at blive i byen er frokost og transport tilbage til skibet for egen regning.  

 Gamla Stan i Stockholm.

Gamla Stan i Stockholm.

Tallinn, Estland

Tallinn besøges på krydstogterne med afrejse d. 5/8 og 22/8.

Efter ankomst til Estlands hovedstad, Tallinn, tager vi på en spændende byrundtur i byen. Estland er det nordligste og mest moderne af de tre baltiske lande, og Danmark har haft et tæt forhold til landet i århundreder. Det var blandt andet her, Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen i 1219, da esterne var lige ved at besejre Valdemar Sejrs hær, hvorefter danskerne vandt slaget. Langt op i middelalderen hørte en del af landet faktisk under den danske krone. Tallinn rummer adskillige vidnesbyrd om danskernes tilstedeværelse gennem tiden. 

Efter den flotte tur med bus besøger vi Tallinns gamle bydel, der kun kan nydes til fods. Her skal vi selvfølgelig se Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog faldt ned. Vi passerer også Alexander Nevskij-katedralen samt Ordensborgen og Dombjerget. Der bliver naturligvis tid på egen hånd til at udforske endnu mere af byen, inden turen går tilbage til skibet. Ønsker du at blive i byen, er frokost og transport til skibet for egen regning.  

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

Skt. Petersborg, Rusland

Skt. Petersborg besøges på krydstogterne med afrejse d. 5/8 og 22/8.

Om morgenen anløber vi Skt. Petersborg, som blev grundlagt af Peter den Store for 300 år siden. Formålet med byen var at åbne det russiske rige mod Vesten, og Skt. Petersborg er da også den dag i dag et fortryllende møde mellem øst og vest. Her fornemmer man virkelig Ruslands ufattelige skønhed og elegance.

Vi tager på en byrundtur med bus, hvor vi passerer zartidens prangende paladser, monumenter, kirker og pladser samt Blodskirkens farvestrålende løgkupler. Fra skibet kører vi først til den historiske Pevchesky-bro, som ligger tæt på Slotspladsen. Herfra skal vi sejle en lille tur igennem byen på kanalerne og nyde de smukke bygninger fra vandsiden.

Efter cirka en time er vi tilbage igen, og fra båden går vi til Slotspladsen, som vi krydser for at besøge Vinterpaladset. Selve pladsen er et danskfinansieret projekt, der har genskabt indergården, som den tog sig ud, da zaren Aleksander 3. og hans danskfødte hustru Dagmar i 1885 brugte den til familiens udendørsliv. Den smukke pastelgrønne barokbygning er et kunstværk i sig selv, og indtil 1917 fungerede det som den officielle residens for de russiske zarer. I dag er paladset et museum, og desuden huser det også Eremitagen - et af verdens førende kunstmuseer med mere end tre millioner kunstgenstande. Vi besøger selvfølgelig også Eremitage-museet, som rummer de enorme kunstsamlinger. Selv om man ikke interesserer sig for kunst, er besøget noget, der gør indtryk. Vægge, lofter, gulve og møbler er i sig selv kunstværker, og mængden af guld er overdådig . En af de store attraktioner er den såkaldte Jordantrappe, som zarerne brugte i forbindelse med ceremonier. 

Efter dette interessante besøg nyder vi en klassisk russisk frokost på en af byens spektakulære restauranter. Om eftermiddagen går vi en tur ned ad hovedgaden Nevskij Prospekt, som er byens svar på Venedig. Her myldrer det med liv og et væld af butikker og indkøbsmuligheder. Vi får også tid til et fotostop ved den smukke Blodskirke, inden vi slutter vores byrundtur ved Peter-Paul Fæstningen, hvor enkekejserinde Dagmar er stedt til hvile.

Vi er tilbage på skibet sidst på dagen, så du lige kan nå at slappe lidt af inden aftenens middag ombord.  

Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som den officielle residens for de russiske zarer.

Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som den officielle residens for de russiske zarer.

Skt. Petersborg, Rusland, 2. dag

Du får to dage i Skt. Petersborg krydstogterne med afrejse  d. 5/8 og 22/8.

Rejser du i august, får du hele to dage til at opleve Skt. Petersborg i, da skibet ligger i havnen natten over.  Siden efteråret 2019 er det blevet muligt at opholde sig i Skt. Petersborg på et såkaldt e-visum. Dette kan du ansøge om gratis. Læs mere om e-visum under "praktiske oplysninger".

Såfremt du ikke deltager i halvdagsudflugten til Peterhof, kan du køre med Vitus Rejsers shuttlebus Kunstpladsen i Skt. Petersborg. Bussen afgår kl. 13.00 fra skibet og kører retur fra pladsen kl. 16.30. 

Ekstraarrangement: Halvdagsudflugt til Peterhof 

Fra skibet kører vi i bus mod vest, hvor vi udenfor Skt. Petersborg finder den lille by Peterhof - et kompleks af smukke overdådige paladser også kendt som Ruslands Versailles. Her skal vi besøge Det Store Palads, som måske ikke er det største og mest imponerende i Skt. Petersborg – men derimod det ældste. Zarfamilien brugte paladset som sommerbolig. I selskab med en lokalguide går vi igennem de smukke gyldne sale, som er fyldt med en overdådighed, der vil imponere de fleste. Vi besøger også den omkringliggende have, som byder på springvand og fontæner midt i velholdte grønne omgivelser. Midt på dagen returnerer vi igen til Skt. Petersborg, hvor du kan nyde en sen frokost på skibet, eller måske har du mod på flere oplevelser på egen hånd i den smukke by. 

Storslåede Peterhof.

Storslåede Peterhof.

Helsinki, Finland

Skt. Petersborg besøges på krydstogterne med afrejse d. 5/8 og 22/8.

Efter morgenmaden kører vi en rundtur i Helsinki med bus. Byen er omgivet af havet på tre sider - mod syd, øst og vest - hvilket giver Helsinki en helt særlig atmosfære. Her kan vi nyde den moderne arkitektur, som Finland er så berømt for.

Vi oplever det travle havnemiljø, Senatstorvet, Finlandia Hall, det moderne operahus og Sibeliusmonumentet med dets 527 stålpiber. Turen rundes af med et besøg i den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen. Udflugtsbussen kører tilbage til skibet, så du kan spise din frokost ombord. Ønsker du at blive i byen, er frokost og transport til skibet for egen regning.  
 

Havneområdet i Helsinki.

Havneområdet i Helsinki.

Riga, Letland

Riga besøges på krydstogtet med afrejse d.  5/8.

Letlands hovedstad er en levende, stemningsfuld og traditionsrig by fyldt med imponerende historiske bygninger, som skaber en helt særlig atmosfære. Vi ankommer om formiddagen, og skibet ligger til blot ca. 500 meter fra den gamle bydel. Fra skibet starter vi med at gå til det eventyrlige Jugendkvarter, som er fyldt med smukke udsmykkede huse, som var hjem for de finere borgere, dengang Riga var en af de største byer i det russiske imperium i slutningen af 1800-tallet. Bydelen er helt unik, og man kan ikke andet end at blive overvældet af de mange finurlige figurer, der pryder de pyntede facader. Herfra går vi til den gamle middelalderlige bydel, som er en labyrint af smalle brostensbelagte gader og pladser. Vi går forbi Nationaloperaen, det gotiske Sorthovedernes Hus, De Svenske Porte og Krudttårnet.

Vi kommer frem til Rådshuspladsen, som er omgivet af smukke gamle huse, og her får du tid på egen hånd til at gå på opdagelse. Du kan også gå med rejselederen ind i domkirken, som kan prale af at have et af de største orgler i Europa med hele 6718 piber. I Riga kan du med fordel købe lettisk brugskunst såsom fine duge, strikvarer, træskærerarbejde og ravsmykker eller måske Riga Balzam, en sort bitter, som drikkes til kaffe eller benyttes i drinks og kager. 

Jugendkvarteret i Riga.

Jugendkvarteret i Riga.

Visby - Gotland, Sverige

Visby besøges på krydstogtet med afrejse d. 5/8.

Gotland, som er Sveriges største ø, er en af Østersøens absolutte perler. Nyd indsejlingen til øens hovedby, Visby, hvor du kan se den 3,4 kilometer lange gamle bymur fra middelalderen, der er forbavsende velbevaret med ikke mindre end 36 stort set intakte fæstningstårne. Fra skibet går vi langs kysten og ser ruinerne af Visborg Slot fra 1411, som var et af Nordens største borganlæg. Vores rejseleder fortæller historien om Gotland, som var under dansk herredømme frem til 1679, og om hvordan danskerne spængte slottet i luften. Visby var i 1100-tallet en vigtig handelsby for Hanseforbundet. og vi besøger Almedalen, som i gamle dage var mødested og havn for byen. I dag funderer stedet som byens bypark og åndehul. Vi besøger også byens botaniske have, som ligger i læ for havet bag den gamle bymur, og som eftersigende skulle være en af Sveriges smukkeste haver.

Vi slutter vores gåtur på Gotlands-museet, hvor du kan fordybe dig i øens historie lige fra vikingetiden til danskernes invasion af øen i 1361. Har du mod på flere oplevelser. kan vi anbefale en gåtur igennem de brostenbelagte gader, som er fyldt med middelalderlige bygningsværker, som oser af historiens vingesus. Måske genkender du dele af byen, som igennem en årrække har lagt kulisse til mange indspilninger i serien om Pippi Langstrømpe. Den farverige Villa Villekulla ligger iø vrigt på øen cirka fire kilometer fra skibet i Kneippbyn.  

Visbys 3,4 kilometer lange gamle bymur fra middelalderen.

Visbys 3,4 kilometer lange gamle bymur fra middelalderen.

Til søs

Nyd de herlige dage til søs, hvor det flotte skib skal udforskes. I hjertet af skibet finder du et 7-etagers atrium med glasinddækkede elevatorer, der bringer dig op til de øverste dæk. På soldækket kan du slappe af med en god bog under det mobile glastag, som sørger for, at en eventuel enlig sommerbyge ikke ødelægger dagen. Du kan måske også blive fristet af en dukkert i en af de mange pools eller et slag minigolf. Om aftenen kan du sætte dig til rette i skibets store teater og lade dig underholde af et af de flotte Broadway-inspirerede shows. 

Ankomst til København

Efter morgenmaden er det tid at sige farvel efter en dejlig uge til søs i Østersøen. På krydstogtet den 7/6 ligger skibet til kaj i København, og du har på denne afgang mulighed for at tage på opdagelse i Danmarks hovedstad og bruge skibet som overnatningssted efter dagens oplevelser. 

Hotelinformation

Adventure of the Seas ****
VisSkjul

Flot og moderne krydstogtskib fra Royal Caribbeans Voyager-klasse med plads til 3.114 passagerer. Adventure of the Seas blev renoveret i 2016.

Ombord på det elegante skib finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, fitnesscenter, spaafdeling (behandlinger mod betaling) og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane, klatrevæg og minigolfbane. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den italienske restaurant Giovanni's Table, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Prisen inkluderer ophold i indvendig dobbeltkahyt, kategori 2V, 4V eller 6V

Mod tillæg kan der bestilles:

 • Indvendige enekahytter, kategori 2V, 4V eller 6V
 • Udvendige ene- og dobbeltkahytter, kategori 4N eller 8N
 • Udvendige ene- og dobbeltkahytter med balkon, kategori 2D, 4D eller 6B

  Indvendige ene- og dobbeltkahytter, kategori 2V, 4V eller 6V

  Indvendige kahytter på cirka 14m2 med en lille siddegruppe, tv, telefon, aircondition og badeværelse med hårtørrer og bruseniche. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. 

  Udvendige ene- og dobbeltkahytter, kategori 4N eller 8N

  Udvendige kahytter med vindue mod havet på cirka 14m2 med en lille siddegruppe, tv, telefon, aircondition og badeværelse med hårtørrer og bruseniche. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. 

  Udvendige ene- og dobbeltkahytter med balkon, kategori 2D, 4 eller 6B

  Udvendige kahytter med vindue på cirka 18m2 og med cirka 6m2 balkon. Desuden findes der en lille siddegruppe, tv, telefon, aircondition og badeværelse med hårtørrer og bruseniche. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. 

  Læs mere om skibet her. 
   

  Adventure of the Seas.
  Adventure of the Seas.

  Praktiske oplysninger

  Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

  Værd at vide om krydstogter i Østersøen

  Afsejling og kajplads i København

  Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
  Hvis du kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 meter fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalingsplads. Skal du til skibet med offentlig transport, er nærmeste S-togs station Nordhavn Station, hvor der er ca. 3,5 kilometer til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 kilometer til Oceankaj. Der kører offentlige busser mellem Østerport og Oceankaj. Kommer du med taxa til kajen, kan den køre helt hen til skibet.

  Dårligt gående

  Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

  Klima

  Stockholm: Maj ca. 10 grader, juni ca. 16 grader og august ca.17 grader
  Tallinn: Maj ca. 11 grader, juni ca. 15 grader og august ca. 17 grader
  Skt. Petersborg: Maj ca. 10 grader, juni ca. 14 grader og august ca. 17 grader
  Helsinki: Maj ca. 10 grader, juni ca. 14 grader og august ca. 15. grader
  Riga: Juni ca. 16 grader og august ca. 17 grader
  Visby: August ca. 20 grader

  Pas

  Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter endt hjemrejse, og der skal være mindst to tomme sider overfor hinanden i passet. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

  Udflugter og byrundture

  Alle udflugter og byrundture beskrevet i Vitus Rejsers program er inkluderet i prisen.

  Valuta i land

  Euro EUR i Tallinn, Helsinki og Riga, rubler RUB i Skt. Petersborg og svenske kroner SEK i Stockholm og Visby.

  Visum

  Gældende i 2020: Udflugtsvisum i Skt. Petersborg er inkluderet i rejsens pris. Visummet er begrænset til den tid udflugten varer. Hvis man ønsker at gå rundt på egen hånd i Skt. Petersborg efter udflugten, kræver de lokale myndigheder, at man inden rejsens start er i besiddelse af et individuelt turistvisum. Venligst kontakt Vitus Rejser for nærmere information senest 45 dage før afrejse. Gebyr for dokumentation til brug til visumudstedelse kr. 300,-. Visum koster ca. 700,-.

  Gældende i 2021: Udflugtsvisum i Skt. Petersborg er inkluderet. Visummet er begrænset til den tid udflugten varer. Hvis man ønsker at gå rundt på egen hånd i Skt. Petersborg kræver de lokale myndigheder at man er i besiddelse af et e-visum, som du kan ansøge om gratis her. 

  Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage din bestilling af e-visum, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest to uger før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et servicegebyr på kr. 500,- pr. person for denne registrering. 

  Værd at vide om krydstogter med Royal Caribbean

  Alkohol ombord

  Der må medbringes 2 flasker vin per kahyt af personer over 21 år i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

  Betaling ombord

  Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater ombord.

  Drikkepenge

  Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet.
  Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

  Elektricitet

  Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

  Faciliteter

  Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.royalcaribbean.dk

  Fitnesscenter

  Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

  Internet og telefoni

  Internetcafé findes ombord, mod betaling. WiFi findes i visse områder. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.

  Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibet er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

  Kasino

  For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

  Læge

  På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
  Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

  Middag

  Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

  Ombordstigning på skib

  Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, - og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk.  Her kan man også se de udflugter, skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

  Prisen inkluderer ikke

  Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

  Påklædning på skib

  Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

  Sikkerhedsøvelse på skibet

  Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse cirka 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

  Spa/solarium

  For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

  Sprog ombord

  Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning med videre er på engelsk.

  Rygning

  Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

  Udflugter købt på skibet

  Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

  Venligst bemærk

  Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

  Vitus Rejsers rejseleder

  På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

  Yderligere informationer

  Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

  Ændring i rejserute

  Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.