Inkl. helpension og alle udflugter!
Krydstogter
8 eller 9 Dage
Flot og populært krydstogt i Østersøen til hovedstæderne Stockholm, Helsinki, Tallinn og Østersøens perle Skt. Petersborg. Glæd dig til store oplevelser i land og ren forkælelse ombord på Royal Carribeans herlige skib Serenade of the Seas.

Oplev det bedste af Østersøen, når vi sejler direkte fra København til nogle af Østersøens mest interessante storbyer i Sverige, Estland, Rusland og Finland. Sejlturen til Stockholm gennem skærgården er blandt verdens absolut flotteste. Den svenske hovedstad er charmerende med brostensbelagte gader, gamle bygninger og slotte, der smukt og levende fortæller byens 700 år lange historie, som vi naturligvis dykker ned i. I Estland besøger vi Tallinn, hvor Dannebrog ifølge

...
Flot og populært krydstogt i Østersøen til hovedstæderne Stockholm, Helsinki, Tallinn og Østersøens perle Skt. Petersborg. Glæd dig til store oplevelser i land og ren forkælelse ombord på Royal Carribeans herlige skib Serenade of the Seas.

Oplev det bedste af Østersøen, når vi sejler direkte fra København til nogle af Østersøens mest interessante storbyer i Sverige, Estland, Rusland og Finland. Sejlturen til Stockholm gennem skærgården er blandt verdens absolut flotteste. Den svenske hovedstad er charmerende med brostensbelagte gader, gamle bygninger og slotte, der smukt og levende fortæller byens 700 år lange historie, som vi naturligvis dykker ned i. I Estland besøger vi Tallinn, hvor Dannebrog ifølge sagnet ned fra himlen. Den historie og meget mere bliver vi klogere på, når vi tager ud på opdagelse i den flotte og hyggelige by. Næste stop på sejladsen er Skt. Petersborg - en af Europas smukkeste byer. Her kan du glæde dig til at opleve en overvældende mængde kunst og arkitektur, og så har vi selvfølgelig inkluderet et besøg på verdens mest kunstrige museum Eremitagen samt Vinterpaladset. Krydstogtets sidste anløbssted er Helsinki, som ligger betagende smukt i den finske bugt. Byens imponerende hvide domkirke kan du beundre under indsejlingen, og på byrundturen besøger vi blandt andet den spetakulære Tempelkirke, der er bygget ind i et fjeld.

Togtet både starter og slutter bekvemt i København, og ombord på det lækre skib skib Serenade of the Seas kan du glæde dig til at blive forkælet med helpension, skønne rammer og god service. Som altid vil du være i godt selskab med vores vidende, dansktalende rejseleder, der fortæller om stort og småt undervejs, og som sørger for alt det praktiske, så du blot skal slappe af og nyde togtet.

I maj og juni er krydstogtet på otte dage. I august er krydstogtet på ni dage, hvor du får en ekstra dag i Skt. Petersborg.

Kort over Sverige, Finland, Estland, Rusland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Udvendig dobbeltkahyt, kategori 8N
1.999,-
Udvendig dobbeltkahyt med balkon, kategori 2D eller 6D
2.999,-
Indvendig enekahyt, kategori 4V
5.999,-
Udvendig enekahyt, kategori 8N
7.999,-
Udvendig enekahyt med balkon, kategori 2D eller 6D
11.999,-
Afbestillingsforsikring
699,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

8-dages krydstogter: 

 • 7 nætter på Serenade of the Seas****
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x frokost (1.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Velkomstcoktail ombord
 • Byrundtur i Stockholm
 • Byrundtur i Tallinn
 • Byrundtur i Skt. Petersborg med besøg på Peter-Paul Fæstningen, inkl. entré
 • Besøg på Vinterpaladset og Eremitagen, inkl. entré
 • Udflugtsvisum til Skt. Petersborg
 • Dansktalende lokalguide i Skt. Petersborg
 • Byrundtur i Helsinki med besøg i Tempelkirken
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen  

9-dages krydstogter: 

 • 8 nætter på Serenade of the Seas****
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 8 x frokost (1.-8. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Velkomstcoktail ombord
 • Byrundtur i Stockholm
 • Byrundtur i Tallinn
 • Udflugt til Peterhof og Katarinapaladset
 • Besøg på Vinterpaladset og Eremitagen, inkl. entré
 • Byvandring og kanalrundfart i Skt. Petersborg
 • Udflugtsvisum til Skt. Petersborg
 • Dansktalende lokalguide i Skt. Petersborg
 • Byrundtur i Helsinki med besøg i Tempelkirken
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen  

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dagsprogram

Program for 8-dages krydstogter:

Se programmet for 9-dages krydstogtet længere nede på siden.

1. dag: Afsejling fra København

Afsejling kl. 17.00.
Vi nyder frokosten ombord, mens vores bagage bliver bragt til kahytterne. Det er et smukt syn at stå på dækket, når vi stævner ud fra København. Vores store, flotte skib kan ikke komme under Øresundsbroen, så vi starter med at sejle nord om Sjælland for at komme ud i Østersøen. Inden middagen inviterer rejselederen på en festlig velkomstdrink, og henunder aftenen sejler vi under Storebæltsbroen, der lyser op på aftenhimlen.  

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

2. dag: Til søs

En herlig dag til søs, hvor det flotte skib Serenade of the Seas skal udforskes. I hjertet af skibet finder du et 7-etagers atrium med glasinddækkede elevatorer, der bringer dig op til de øverste dæk. På soldækket kan du slappe af med en god bog under det mobile glastag, som sørger for, at en eventuel enlig sommerbyge ikke ødelægger dagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Serenade of the Seas.

3. dag: Stockholm, Sverige

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 17.00.
Stå tidligt op, og nyd den eventyrlige indsejling gennem Stockholms skærgård. Her er indimellem så smalt, at man nægter at tro, det kan lade sig gøre at navigere dette kæmpeskib sikkert gennem de mange klippeskær. I Stockholm tager vi på byrundtur med bus. Byens beliggenhed er simpelthen enestående: Stockholm er omgivet af vand på alle sider, og selv i centrum finder man uforstyrret natur. Vi slutter byrundturen af med en gåtur i Gamla Stan på øen Stadsholmen. Det var på denne lille ø, at Stockholm blev anlagt for 750 år siden. De fleste bygninger er fra 1600-tallet, og på øen ligger også Kungliga Slottet. Eftermiddagen er på egen hånd, hvor du eventuelt kan besøge det berømte Vasamuseum. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

960_sverige_stockholm_gamla_stan.jpg

 Gamla Stan i Stockholm.

Gamla Stan i Stockholm.

4. dag: Tallinn, Estland

Ankomst kl. 9.30 og afsejling kl. 17.30.
Efter ankomst til Tallinn tager vi på en spændende byrundtur i Tallinn, hovedstaden i Estland - det nordligste og mest moderne af de tre baltiske lande. Danmark har haft et tæt forhold til Estland i århundreder. Det var blandt andet her, Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen i 1219,  da esterne var lige ved at besejre Valdemar Sejrs hær, hvorefter danskerne vandt slaget. Langt op i middelalderen hørte en del af landet faktisk under den danske krone. Tallinn rummer adskillige vidnesbyrd om danskernes tilstedeværelse gennem tiden. Efter den flotte tur med bus besøger vi Tallinns gamle bydel, der kun kan nydes til fods. Her skal vi selvfølgelig se Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog faldt ned. Vi passerer også Alexander Nevskij-katedralen samt Ordensborgen og Dombjerget. Der bliver naturligvis tid på egen hånd til at udforske endnu mere af byen, inden turen går tilbage til skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

960_estland_tallinn_37533563.jpg

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

5. dag: Skt. Petersborg, Rusland

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 19.30.
Om morgenen anløber vi Skt. Petersborg, som blev grundlagt af Peter den Store for 300 år siden. Formålet med byen var at åbne det russiske rige mod Vesten, og Skt. Petersborg er da også den dag i dag et fortryllende møde mellem øst og vest. Her fornemmer man virkelig Ruslands ufattelige skønhed og elegance.

Vi tager på en byrundtur med bus, hvor vi passerer zartidens prangende paladser, monumenter, kirker og pladser samt Blodskirkens farvestrålende løgkupler. Vi besøger Peter-Paul Fæstningen, hvor vi ser enkekejserinde Dagmars sidste hvilested, samt oplever det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt, som er byens svar på Venedig. Efter en klassisk russisk frokost besøger vi Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som den officielle residens for de russiske zarer. I dag er paladset et museum, og desuden huser det også Eremitagen - et af verdens førende kunstmuseer med mere end tre millioner kunstgenstande. Vinterpaladset med sin pastelgrønne barokbygning er sammen med den smukke plads et kunstværk i sig selv. Pladsen er et danskfinansieret projekt, der har genskabt indergården, som den tog sig ud, da zaren Aleksander 3. og hans danskfødte hustru Dagmar i 1885 brugte den til familiens udendørsliv. Vi besøger også Eremitage-museet, som rummer de enorme kunstsamlinger. Selv om man ikke interesserer sig for kunst, er besøget noget, der gør indtryk. Vægge, lofter, gulve og møbler er i sig selv kunstværker, og mængden af guld er overdådig . En af de store attraktioner er den såkaldte Jordantrappe, som zarerne brugte i forbindelse med ceremonier. Efter byrundturen med mange dejlige indtryk kan du slappe af ombord og nyde middagen, mens kaptajnen sætter kursen mod Finland og Helsinki.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

960_rusland_skt_petersborg_vinterpaladset.jpg

Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som den officielle residens for de russiske zarer.

Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som den officielle residens for de russiske zarer.

6. dag: Helsinki, Finland

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 14.00.
Efter morgenmaden kører vi en rundtur i Helsinki med bus. Byen er omgivet af havet på tre sider - mod syd, øst og vest - hvilket giver Helsinki en helt særlig atmosfære. Her kan vi nyde den moderne arkitektur, som Finland er så berømt for. Vi oplever det travle havnemiljø, Senatstorvet, Finlandia Hall, det moderne operahus og Sibeliusmonumentet med dets 527 stålpiber. Turen rundes af med et besøg i den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen. Vi nyder frokosten ombord, mens vi sejler fra Helsinki og sætter kursen hjem mod København.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.
 

960_finland_helsinki_sommer_33718725.jpg

Havneområdet i Helsinki.

Havneområdet i Helsinki.

7. dag: Til søs

Nyd endnu en herlig dag til søs. Måske frister en dukkert i en af de mange pools eller et slag minigolf? Du kan også sætte dig til rette i skibets store teater og lade dig underholde af et af de flotte Broadway-inspirerede shows. Sidst på aftenen sejler vi igen under Storebæltsbroen. Det er helt fantastisk at stå på øverste dæk, når vi sejler under det imponerende bygningsværk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

8. dag: Ankomst til København

Ankomst kl. 7.00.
Efter morgenmaden er det tid at sige farvel efter en dejlig uge til søs i Østersøen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Program for 9-dages krydstogtet:

Se programmet for 8-dages krydstogterne længere oppe på siden.

1. dag: Afsejling fra København

Afsejling kl. 17.00.
Vi nyder frokosten ombord, mens vores bagage bliver bragt til kahytterne. Det er et smukt syn at stå på dækket, når vi stævner ud fra København. Vores store, flotte skib kan ikke komme under Øresundsbroen, så vi starter med at sejle nord om Sjælland for at komme ud i Østersøen. Inden middagen inviterer rejselederen på en festlig velkomstdrink, og henunder aftenen sejler vi under Storebæltsbroen, der lyser op på aftenhimlen.  

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

2. dag: Til søs

En herlig dag til søs, hvor det flotte skib Serenade of the Seas skal udforskes. I hjertet af skibet finder du et 7-etagers atrium med glasinddækkede elevatorer, der bringer dig op til de øverste dæk. På soldækket kan du slappe af med en god bog under det mobile glastag, som sørger for, at en eventuel enlig sommerbyge ikke ødelægger dagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Serenade of the Seas.
 

3. dag: Stockholm, Sverige

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 17.00.
Stå tidligt op, og nyd den eventyrlige indsejling gennem Stockholms skærgård. Her er indimellem så smalt, at man nægter at tro, det kan lade sig gøre at navigere dette kæmpeskib sikkert gennem de mange klippeskær. I Stockholm tager vi på byrundtur med bus. Byens beliggenhed er simpelthen enestående: Stockholm er omgivet af vand på alle sider, og selv i centrum finder man uforstyrret natur. Vi slutter byrundturen af med en gåtur i Gamla Stan på øen Stadsholmen. Det var på denne lille ø, at Stockholm blev anlagt for 750 år siden. De fleste bygninger er fra 1600-tallet, og på øen ligger også Kungliga Slottet. Eftermiddagen er på egen hånd, hvor du eventuelt kan besøge det berømte Vasamuseum. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

960_sverige_stockholm_gamla_stan.jpg

 Gamla Stan i Stockholm.

Gamla Stan i Stockholm.

4. dag: Tallinn, Estland

Ankomst kl. 9.30 og afsejling kl. 17.30.
Efter ankomst til Tallinn tager vi på en spændende byrundtur i Tallinn, hovedstaden i Estland - det nordligste og mest moderne af de tre baltiske lande. Danmark har haft et tæt forhold til Estland i århundreder. Det var blandt andet her, Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen i 1219,  da esterne var lige ved at besejre Valdemar Sejrs hær, hvorefter danskerne vandt slaget. Langt op i middelalderen hørte en del af landet faktisk under den danske krone. Tallinn rummer adskillige vidnesbyrd om danskernes tilstedeværelse gennem tiden. Efter den flotte tur med bus besøger vi Tallinns gamle bydel, der kun kan nydes til fods. Her skal vi selvfølgelig se Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog faldt ned. Vi passerer også Alexander Nevskij-katedralen samt Ordensborgen og Dombjerget. Der bliver naturligvis tid på egen hånd til at udforske endnu mere af byen, inden turen går tilbage til skibet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

960_estland_tallinn_37533563.jpg

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

5. dag: Skt. Petersborg, Rusland

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 19.30.
Om morgenen anløber vi Skt. Petersborg, som blev grundlagt af Peter den Store for 300 år siden. Formålet med byen var at åbne det russiske rige mod Vesten, og Skt. Petersborg er da også den dag i dag et fortryllende møde mellem øst og vest. Her fornemmer man virkelig Ruslands ufattelige skønhed og elegance.

Fra skibet kører vi i bus mod vest, hvor vi udenfor Skt. Petersborg finder den lille by Peterhof - et kompleks af smukke overdådige paladser også kendt som Ruslands Versailles. Her skal vi besøge Det Store Palads, som måske ikke er det største og mest imponerende i Skt. Petersborg – men derimod det ældste. Zarfamilien brugte paladset som sommerbolig. I selskab med en lokalguide går vi igennem de smukke gyldne sale, som er fyldt med en overdådighed, der vil imponere de fleste. Vi besøger også den omkringliggende have, som byder på springvand og fontæner midt i velholdte grønne omgivelser. Et stenkast herfra byder vi en lokal frokost og et glas vin, inden vi fortsætter dagens udflugt til et andet yndet sommerpalads, Katarinapaladset, som er opkaldt efter Katarina I. Paladset er enormt og med et overdådigt eksteriør. Indenfor ser vi blandt andet Ravkammeret fyldt med spejle, rav og fuld. Det store slot, du ser i dag, er en rekonstruktion af det oprindelige, som under 2. Verdenskrig blev fuldstændig ødelagt under tyskernes bombardementer. Efter dette besøg returnerer vi til skibet for at slappe af efter dagens store indtryk og oplevelser. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

960_rusland_skt_petersborg_katarinapalads.jpg

Det storslåede Katarinapalads.

Det storslåede Katarinapalads.


6. dag: Skt. Petersborg, Rusland

Afsejling kl. 17.00
Efter en stille nat, hvor skibet har overnattet i Skt. Petersborg, kører vi i bus ind til centrum tæt på slotspladsen. Her skal vi på en lille kanalrundfart på Nevafloden for at se nogle af byens smukke monumenter fra vandsiden. Tilbage på land krydser vi pladsen for at besøge Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som de russiske zarers hjem. I dag er paladset et museum, og desuden huser det også Eremitagen - et af verdens førende kunstmuseer med mere end tre millioner kunstgenstande. Vinterpaladset med sin pastelgrønne barokbygning er sammen med den smukke plads et kunstværk i sig selv. Pladsen er et danskfinansieret projekt, der har genskabt den indre gård, som den tog sig ud, da zaren Aleksander 3. og hans danskfødte hustru Dagmar i 1885 brugte den til familiens udendørsliv. Vi besøger Eremitage-museet, som rummer enorme kunstsamlinger. Selv om man ikke interesserer sig for kunst, er besøget noget, der gør indtryk. Vægge, lofter, gulve og møbler er i sig selv kunstværker, og mængden af guld er overdådig. En af de store attraktioner er den såkaldte Jordantrappe, som zarerne brugte i forbindelse med ceremonier. Efter dette spændende besøg er det blevet tid til frokost, og den spiser vi på en restaurant tæt på byens hovedgade Nevskij Prospekt, byens svar på Venedig.

Om eftermiddagen spadserer vi en tur på Nevskij Prospekt, hvor vi oplever det myldrende liv og vores lokalguide fortæller på levende vis undervejs om bygningerne vi ser. Udflugtens sidste besøg er i den ikoniske Blodskirke med de farvestrålende løgkupler. En dejlig afslutning ved dette enestående arkitektoniske mesterværk, som er et sandt fyrværkeri af farver. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på skibet og her kan du slappe af og nyde middagen om bord, mens kaptajnen sætter kursen mod Finland og Helsinki.
  
Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

7. dag: Helsinki, Finland

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 15.00.
Efter morgenmaden kører vi en rundtur i Helsinki med bus. Byen er omgivet af havet på tre sider - mod syd, øst og vest - hvilket giver Helsinki en helt særlig atmosfære. Her kan vi nyde den moderne arkitektur, som Finland er så berømt for. Vi oplever det travle havnemiljø, Senatstorvet, Finlandia Hall, det moderne operahus og Sibeliusmonumentet med dets 527 stålpiber. Turen rundes af med et besøg i den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen. Vi nyder frokosten ombord, mens vi sejler fra Helsinki og sætter kursen hjem mod København.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.
 

960_finland_helsinki_sommer_33718725.jpg

Havneområdet i Helsinki.

Havneområdet i Helsinki.

8. dag: Til søs

Nyd endnu en herlig dag til søs. Måske frister en dukkert i en af de mange pools eller et slag minigolf? Du kan også sætte dig til rette i skibets store teater og lade dig underholde af et af de flotte Broadway-inspirerede shows. Sidst på aftenen sejler vi igen under Storebæltsbroen. Det er helt fantastisk at stå på øverste dæk, når vi sejler under det imponerende bygningsværk. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

9. dag: Ankomst til København

Ankomst kl. 7.00.
Efter morgenmaden er det tid at sige farvel efter en dejlig uge til søs i Østersøen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Serenade of the Seas ****
VisSkjul

Stort, moderne krydstogtskib fra redederiet Royal Caribbean. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. Serenade of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en elegant europæisk atmosfære og stil.

Ombord finder du både kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter med blandt andet yoga og thai chi, et welnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, løbebane og klatrevæg. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har også sit eget store, flotte teater, hvor der hver aften underholdes med Broadway-inspirerede shows.
 

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle snackbar Park Café, den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. Der skal betales tillæg på nogle af skibets specialrestauranter. Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2V eller 4V (ca. 15 m2), udvendige kahytter på dæk 3 og 4 kategori 8N (ca. 15 m2) samt kahytter med balkon på dæk 7, 8, 9 og 10 kategori 2D eller 6D (ca. 16 m2 med ca. 2 m2 balkon).  Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, radio, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Du kan læse mere om skibet her.

Serenade of the Seas.
Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Soldækket og poolen på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Det store teater på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.
Udvendig balkonkahyt på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.
Atriumet på Serenade of the Seas.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din rejse

Afsejling og kajplads i København

Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
Hvis du kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 meter fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalingsplads. Skal du til skibet med offentlig transport, er nærmeste S-togs station Nordhavn Station, hvor der er ca. 3,5 kilometer til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 kilometer til Oceankaj. Der kører offentlige busser mellem Østerport og Oceankaj. Kommer du med taxa til kajen, kan den køre helt hen til skibet.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Klima

Stockholm: Ca. 20 grader
Tallinn: Ca. 18 grader
Skt. Petersborg: Ca. 18 grader
Helsinki: Ca. 16 grader

Pas

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter endt hjemrejse, og der skal være mindst to tomme sider overfor hinanden i passet.

Udflugter og byrundture

Alle udflugter og byrundture beskrevet i Vitus Rejsers program er inkluderet i prisen.

Valuta i land

Euro EUR i Tallinn og Helsinki, rubler RUB i Skt. Petersborg og svenske kroner SEK i Stockholm.

Visum

Udflugtsvisum i Skt. Petersborg er inkluderet i rejsens pris. Visummet er begrænset, til den tid udflugten varer. Hvis man ønsker at gå rundt på egen hånd i Skt. Petersborg efter udflugten, kræver de lokale myndigheder, at man inden rejsens start er i besiddelse af et individuelt turistvisum. Venligst kontakt Vitus Rejser for nærmere information senest 45 dage før afrejse. Gebyr for dokumentation til brug til visumudstedelse kr. 300,-. Visum koster ca. 700,-.

Information vedrørende: Krydstogt med Serenade of the Seas 2018/2019

Alkohol ombord

Der må medbringes 2 flasker vin pr. kahyt af personer over 21 år i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten. Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes. Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en Sea Pass-konto. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. 

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.royalcaribbean.dk

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord, mod betaling. WiFi findes i visse områder. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.
Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibet er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, - og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk.  Her kan man også se de udflugter, skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres badehåndklæder til brug i poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år. For solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord, og al information, underholdning med videre er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun to flasker vin ved indcheckning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside www.royalcaribbean.dk

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.