Inkl. byrundtur i alle byer
Krydstogter
8 Dage
Besøg Stockholm, Tallinn, Skt. Peterborg og Helsinki på dette smukke krydstogt med Royal Caribbean.
 
Sejlturen ind til Stockholm gennem skærgården er blandt verdens absolut flotteste - og Stockholm er i sig selv Europas måske smukkeste hovedstad. Vi oplever byens pragtfulde bygninger og promenader på vores halvdagsudflugt. Vi skal også til Tallinn i Letland, der har stor betydning for os danskere. Det var her, Dannebrog faldt ned fra himlen. Det skal vi selvfølgelig høre mere om på vores byrundtur. Skt. Petersborg er nok den mest spektakulære af de byer vi besøger. Her gør de overdådige paladser, storslåede pladser og elegante...
Besøg Stockholm, Tallinn, Skt. Peterborg og Helsinki på dette smukke krydstogt med Royal Caribbean.
 
Sejlturen ind til Stockholm gennem skærgården er blandt verdens absolut flotteste - og Stockholm er i sig selv Europas måske smukkeste hovedstad. Vi oplever byens pragtfulde bygninger og promenader på vores halvdagsudflugt. Vi skal også til Tallinn i Letland, der har stor betydning for os danskere. Det var her, Dannebrog faldt ned fra himlen. Det skal vi selvfølgelig høre mere om på vores byrundtur. Skt. Petersborg er nok den mest spektakulære af de byer vi besøger. Her gør de overdådige paladser, storslåede pladser og elegante facader indtryk. Vi har inkluderet en heldagsudflugt med rundvisning i Eremitagen og det fantastiske Vinterpalads. Helsinki er byen med det fantastiske lys, flot moderne arkitektur og smukke parker, som vi kommer til at opleve på den inkluderede byrundtur.
 
Tag med Vitus Rejser og besøg Østersøens stemningsfulde og historiske storbyer, som alle er vidt forskellige.
 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Kategori H udvendig
1.995,-
Kategori E2 med balkon
3.995,-
Enekahyt kategori M/N indvendig
4.995,-
Enekahyt kategori H udvendig
8.995,-
Enekahyt Kategori E2 med balkon
11.995,-
Afbestillingsforsikring
600,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 7 nætter på Serenade of the Seas****+
 • Alle skatter og afgifter
 • 7 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 7 x middag
 • Kaffe, te og isvand ombord
 • Velkomst cocktailparty 
 • Byrundtur i Tallinn
 • Udflugtsvisum til Skt. Petersborg
 • Byrundtur i Skt. Petersborg med dansktalende lokalguide
 • Entré til Vinterpaladset
 • Entré til Peter-Paul Fæstningen
 • Byrundtur i Helsinki
 • Byrundtur i Stockholm 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Der bruges euro i Estland og Finland, rubler i Rusland og svenske kroner i Sverige.
 

Dagsprogram

1. dag: Afsejling fra København

Afsejling kl. 17.00.
Vi nyder frokosten om bord, mens bagagen bliver bragt til kahytten. Det er en flot oplevelse, at stå på dækket når vi stævner ud fra København. Inden middagen inviterer rejselederen til festligt velkomst cocktailparty. Vi sejler nord om Sjælland, og i løbet af natten passerer vi under Storebæltsbroen.
 

2. dag: Til søs

En herlig dag til søs, hvor det luksuriøse skib skal udforskes. I hjertet af skibet finder du et 7-etagers atrium med glasinddækkede elevatorer, der bringer dig op til toppen af skibet. Skibets smukke åbne dæk giver dig mulighed for at nyde livet om bord. På soldækket kan du slappe af med en god bog under det mobile glastag, som sørger for, at en enlig byge ikke ødelægger dagen.
 
Den første dag er der god tid til at udforske vores dejlige skib.
 

3. dag: Stockholm

Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 17.00.
Stå tidligt op, og nyd den eventyrlige indsejling gennem den stockholmske skærgård. Her er indimellem så smalt, at man nægter at tro, det kan lade sig gøre at navigere dette kæmpeskib sikkert gennem de mange klippeskær. I Stockholm tager vi på panoramatur med bus. Byens beliggenhed er simpelthen enestående. Stockholm er omgivet af vand på alle sider, og selv i byens centrum finder man uforstyrret natur.
Vi slutter byrundturen af med en slentretur i Gamla Stan. Det var på denne lille ø, at Stockholm blev anlagt for 750 år siden. De fleste bygninger er fra 1600-tallet, og på øen ligger også Kungliga Slottet. Eftermiddagen er på egen hånd, hvor man evt. kan besøge det berømte Vasamuseum.
 
Stockholm er en af Europas hyggeligste storbyer.
 

4. dag: Tallinn

Ankomst kl. 9.30 og afsejling kl. 17.30.
Efter ankomst til Tallin, skal vi på en formiddagsbyrundtur med vores rejseleder. Det er blevet “in” at tage til Estland - det nordligste og mest moderne af de tre baltiske lande. Danmark har haft et tæt forhold til Estland i århundreder. Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland i 1219, og en del af landet hørte under den danske krone til langt op i middelalderen. Tallinn rummer adskillige vidnesbyrd om danskernes tilstedeværelse gennem tiden.
Efter den flotte tur med bus skal vi besøge Tallinns gamle bydel, der kun kan nydes til fods. Her skal vi naturligvis se Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog faldt ned. Vi ser også Alexander Nevskij-katedralen, Ordensborgen og Dombjerget.
Der bliver tid på egen hånd inden turen går tilbage til skibet.
 
Det var i Tallinn at Dannebrog i tidernes morgen faldt ned fra himlen.

 

5. dag: Skt. Petersborg

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 19.30.
Vi ankommer tidlig morgen til Skt. Peterborg. Det var Peter den Store, som forr 300 år siden Ruslands nye hovedstad. Byen skulle åbne det russiske rige mod Vesten. Skt. Petersborg er stadig et fortryllende møde mellem Øst og Vest og er i dag det sted, hvor man føler Ruslands næsten ufattelige skønhed og elegance bedst.
Vi tager på en byrundtur med bus, hvor vi passerer zartidens prangende paladser, monumenter, kirker og pladser samt Blodskirkens farvestrålende løgkupler. Vi besøger Peter-Paul Fæstningen, hvor vi ser enkekejserinde Dagmars sidste hvilested.
Vi skal opleve det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt.
Efter en typisk russisk frokost besøger vi Vinterpaladset, som er hjem for Eremitagen. Vinterpaladset er et kunstværk i sig selv. Bag paladsets pastelgrønne barokbygning skal vi opleve et af verdens største og mest betydningsfulde museer. Eremitagen rummer 400 sale og næsten tre millioner kunstgenstande.
 
Der er middag ombord mens Kaptajnen sætter kursen mod Finland og Helsinki.
 
Toppen af Blodskirken i Skt. Petersborg.
 

6. dag: Helsinki

Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 14.00.
Efter morgenmaden kører vi en rundtur i Helsinki med bus. Byen er omgivet af havet på tre sider - mod syd, øst og vest. Det giver en helt speciel atmosfære. Her kan vi nyde den moderne arkitektur, som Finland er så berømt for. Vi ser det travle havnemiljø, Senatstorvet, Finlandia Hall, det moderne operahus og Sibeliusmonumentet med dets 527 stålpiber. Turen sluttes af med et besøg i den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen.
 
Vi nyder en god frokost mens vi sejler fra Helsinki og sætter kursen tilbage mod København.
 
Helsinki, en by hvor man finder en helt speciel atmosfære.
 

7. dag: Til søs

Endnu en herlig dag til søs. Måske en tur i én af de mange pools eller et slag minigolf? Sidst på aftenen sejler vi igen under Storebæltsbroen. Det er helt fantastisk at stå på øverste dæk, når vi sejler under det imponerende bygningsværk. Det ser ud, som om vi er så tæt på, at man bare kan række hånden op og røre ved broen.
 
På vej tilbage til København sejler vi igen under Storebæltsbroen.
 

8. dag: Ankomst til København

Ankomst kl. 07.00
Efter morgenmaden er det tid at sige farvel til vores pragtfulde skib.
 

Hotel information

Serenade of the Seas ****+
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Et stort, moderne krydstogtskib med et smukt, strømlinet design. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde synet og udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1.250 kahytter og plads til 2.500 passagerer samt et mandskab på 850 personer.
 
Serenade of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en sofistikeret europæisk atmosfære og stil. Ombord findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Windjammer og hovedrestauranten, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort. Som man kan forvente hos Royal Caribbean, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne - lige fra den uformelle snackbar Park Café til den klassiske steakrestaurant Chop´s Grille og Izumi, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi (der skal betales tillæg for nogle specialrestauranter.)

Derudover finder du hyggelige barer, lounge, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi, samt et wellnessområde kun for voksne. Skibet har også et førsteklasses træningscenter med bl.a. yoga og thai chi, et lækkert spa og en skønhedssalon med et stort udvalg af behandlinger (mod betaling). Skibet har også sit eget store flotte teater.
 
Vi benytter indvendige kahytter kategori N (ca. 15 m2), udvendige mod havet kategori I (ca. 15 m2), kahytter med balkon kategori E2/E3 (ca. 16 m2 med ca. 3,5 m2 balkon) samt store kahytter med balkon kategori JS (ca. 26 m2 med ca. 6 m2 balkon). Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har desuden en mindre siddegruppe, tv, telefon, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Du kan læse mere om skibet her.
Om bord på Seranade of the Seas venter oplevelser, lækker mad og forkælelse. Seranade of the Seas - Solarium Seranade of the Seas - Tropical Theater Eksempel på dobbelkahyt med balkon på Seranade of the Seas. Seranade of the Seas - Centrum
Praktiske oplysninger

Kajplads i København

Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
Hvis I kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 m fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalings plads.  Skal I til skibet med offentlig transport er nærmeste S-togs station Nordhavn station, hvor der er ca. 3,5 km til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 km til kajen. Der kører p.t. ingen busser til Oceankaj på lørdage. Kommer I med taxa til og fra kajen, kan den køre helt hen til skibet.
 

Visum

Udflugtsvisum i Skt. Petersborg er inkluderet. Visummet er begrænset til den tid udflugten varer. Hvis man ønsker at gå rundt på egen hånd i Skt. Petersborg efter udflugten, kræver de lokale myndigheder, at man er i besiddelse af et individuelt turistvisum inden rejsens start. Venligst kontakt Vitus Rejser for nærmere information senest 45 dage før afrejse. Gebyr for dokumentation til brug for visumudstedelse kr. 300,-. Visum koster ca. 700,- .
 

Ombordstigning på skib:

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online.
Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark.
Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen.
Dette gøres på Royal Caribbeans hjemmeside: http://www.royalcaribbean.dk/.  Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Sikkerhedsøvelse på skibet:

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.
 
 

Betaling ombord:

Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet.
Der findes hæveautomater om bord.
 

Drikkepenge:

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet.
Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.
 

Påklædning på skib:

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord.
Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise.

Valuta i land:

Euro EUR i Tallinn og Helsinki, rubler RUB i Skt. Petersborg og svenske kroner SEK i Stockholm.

Alkohol ombord:

Hver voksen gæst over 21 år kan frit medbringe 2 flasker vin ombord på skibet i håndbagagen. Vinen må kun nydes i kahytten.
Det er ikke tilladt at medbringe øl, vin i karton, andre drikkevarer eller spiritus om bord. Enhver form for alkohol, som opdages i gæsters besiddelse, vil blive konfiskeret af skibets besætning.
Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil krydstogtets sidste aften, hvor det kan afhentes.
Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år.
Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.
 

Faciliteter:

Om bord findes flere sportsfaciliteter, som fitness center, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se http://www.royalcaribbean.dk/

Kasino:

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.
 

Fitness Center:

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.
 

Spa/Solarium:

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.
 

Internet og telefoni:

Internet café findes om bord, mod betaling. Trådløst internet findes i visse områder, egen bærbar computer må medbringes for at benytte dette. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj.
I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet.
Telefoni: i land gælder reglerne fra dit eget teleselskab.
Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.
 

Elektricitet:

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer.
Det vil være en god ide at medbringe adapter til brug på hotellerne.
 

Læge:

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.
 

Rygning:

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.
 

Middag:

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 
 

Prisen inkluderer ikke:

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.
 

Udflugter købt på skibet:

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.
 
 

Venligst bemærk:

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved indtjekning), strygejern, saks, knive, vinåbner, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.
 

Ændring i rejserute:

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.
 

Yderligere informationer:

Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside http://www.royalcaribbean.dk/