All inklusive på skibet!

Krydstogt i Østersøen med All Inclusive · 2022

Krydstogter
10 Dage
Flot og populært krydstogt til nogle af Østersøens absolutte perler, såsom hovedstæderne Stockholm, Helsinki og Tallinn samt Ruslands kulturhovedstad Skt. Petersborg. Glæd dig til store og unikke oplevelser i land, og lad dig forkæle om bord på Norwegian Cruise Lines herlige skib, hvor helpension og Open Bar-drikkepakke er med i prisen.

Oplev det bedste af Østersøen, når vi sejler direkte fra København til nogle af Østersøens mest interessante storbyer i Tyskland, Estland, Rusland, Finland og Sverige. Skønt afstandene er korte, er byerne vidt forskellige. Undervejs tager vi på spændende, inkluderede udflugter med vores dygtige og dansktalende rejseleder.

På krydstogtet venter der mange herlige

...
Flot og populært krydstogt til nogle af Østersøens absolutte perler, såsom hovedstæderne Stockholm, Helsinki og Tallinn samt Ruslands kulturhovedstad Skt. Petersborg. Glæd dig til store og unikke oplevelser i land, og lad dig forkæle om bord på Norwegian Cruise Lines herlige skib, hvor helpension og Open Bar-drikkepakke er med i prisen.

Oplev det bedste af Østersøen, når vi sejler direkte fra København til nogle af Østersøens mest interessante storbyer i Tyskland, Estland, Rusland, Finland og Sverige. Skønt afstandene er korte, er byerne vidt forskellige. Undervejs tager vi på spændende, inkluderede udflugter med vores dygtige og dansktalende rejseleder.

På krydstogtet venter der mange herlige højdepunkter. Vi indleder vores rejse gennem Østersøen med at sejle fra København til Warnemünde i Tyskland, hvor der bliver mulighed for at opleve middelalderbyen Wismar. Herefter sætter skibet kurs mod Estland, og i landets charmerende hovedstad Tallinn, skal vi på en byrundtur se, hvor Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen. Krydstogtets næste stop er Skt. Petersborg - en af Europas smukkeste byer. Vi har hele to dage til at opleve byens overvældende mængde af kunst og arkitektur, og der er selvfølgelig inkluderet et besøg på verdens mest kunstrige museum Eremitagen samt Vinterpaladset. 

Efter besøget i Skt. Petersborg sejler vi videre til Helsinki, som ligger betagende smukt i den finske bugt. Her kan du glæde dig til at nyde byens imponerende hvide domkirke og den spektakulære Tempelkirke, der er bygget ind i et fjeld. Herefter skal du glæde dig til sejlturen til Stockholm gennem skærgården, som er blandt verdens absolut flotteste. Den svenske hovedstad er charmerende med brostensbelagte gader, gamle bygninger og slotte, der smukt og levende fortæller byens 700 år lange historie, som vi naturligvis dykker ned i. 

Togtet både starter og slutter bekvemt i København, og ombord på det lækre skib skib Norwegian Getaway kan du glæde dig til at blive forkælet med helpension, Open Bar-drikkepakke, skønne rammer og god service. Du skal blot slappe af og nyde oplevelserne og togtet. 

Som altid vil du være i godt selskab med vores vidende, dansktalende rejseleder, der fortæller om stort og småt undervejs, og som sørger for alt det praktiske.

 

Kort - Krydstogt i Østersøen - Sommer 2022

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt, udvendig, kategori OB
1.999,-
Dobbeltkahyt, udvendig med balkon, kategori BB
3.999,-
Enekahyt, indvendig, kategori IC eller IB
7.399,-
Enekahyt. udvendig, kategori OB
9.199,-
Enekahyt, udvendig med balkon, kategori BB
13.399,-
Afbestillingsforsikring
885,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Udflugt til Wismar
425,-
Udflugt til Peterhof
775,-

Inkluderet i prisen

 • 9 nætter ombord på Norwegian Getaway****
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 9 x frokost (1.-9. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • Open Bar-drikkepakke ombord på skibet
 • Byrundtur i Tallinn
 • Byrundtur i Skt. Petersborg med besøg på Peter-Paul Fæstningen, inkl. entré
 • Besøg på Vinterpaladset og Eremitagen, inkl. entré
 • Udflugtsvisum til Skt. Petersborg
 • Dansktalende lokalguide i Skt. Petersborg
 • Byrundtur i Helsinki med besøg i Tempelkirken
 • Byrundtur i Stockholm 
 • Alle passager- og havneafgifter, pt. kr. 1.208,-
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værid kr. 743,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen  

Dagsprogram

1. dag: Afsejling fra København

Afsejling kl. 17.00

Vi mødes ved skibet i Nordhavn, hvor vi sammen med vores rejseleder checker ind. Er vores kahytter ikke helt klar ved ombordstigningen, har du mulighed for at nyde din frokost ombord. Imens bliver kahytterne klargjort, og din bagage bliver bragt til din kahyt.

Eftermiddagen kan du bruge på at gå på opdagelse på skibet. Vi kan anbefale, at du finder dig en god plads på det øverste dæk, så du kan nyde udsigten, når vi stævner ud fra København. Vores store flotte skib kan ikke komme under Øresundsbroen, så vi starter med at sejle nord om Sjælland for at komme ud i Østersøen.

Om aftenen mødes vi til en festlig drink, inden vi sammen skal nyde rejsens første middag i skibets restaurant. Henunder aftenen sejler vi under Storebæltsbroen, der lyser op på aftenhimmelen.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Solnedgang ved Storebæltsbroen.

Solnedgang ved Storebæltsbroen.

2. dag: Warnemünde, Tyskland 

Ankomst kl. 07.00 - afsejling kl. 22.00

I dag lægger skibet til i Warnemünde i Tyskland. Hyg dig i den maritime tyske by, slap af på skibet, eller deltag i en dejlig halvdagsudflugt til hyggelige Wismar. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Middelalderbyen Wismar

På havnen i Warnemünde venter vores bus og tyske chauffør. Vi kører til den gamle middelalderby Wismar ved den tyske østersøkyst, som tidligere hørte under DDR. Efter murens fald har byen rejst sig, og vi skal besøge den charmerende gamle bydel, som i dag er på UNESCO's Verdensarvsliste.

Sammen med rejselederen går vi en tur gennem de brostensbelagte gader og nyder de gotiske huse, de barokke bygninger og renæssancens smukke facader. Vi ser selvfølgelig også byens gamle markedsplads med den smukke brønd, der forsynede Wismar med vand i gamle dage. Pladsen er omkranset af velbevarede gamle huse, hvoraf det ældste er over 600 år gammelt.

I gamle dage var brygning af øl Wismars hovederhverv, og rejselederen viser os Brauerrei am Lohberg, som har eksisteret siden 1452. Her kan du stadig smage den såkaldte Wismarer Mumme, som er brygget efter hansetidens traditioner og opskrift. Vi slutter byrundturen uden for den gamle byport, hvor du får lidt tid på egen hånd til at nyde den hyggelige havn med de smukke fiskerhuse og de mange boder. Her kan du eventuelt smage nogle friske tyske fiskesnacks, eller måske trænger du til en god  formiddagskaffe på en af byens cafeer. Vi er tilbage ved skibet midt på dagen, så du kan nyde frokosten ombord.  

Den gamle bydel i Wismar.

Den gamle bydel i Wismar.

3. dag: På havet

Nyd en herlig dag til søs, hvor der er god tid til at udforske skibet og måske benytte tiden til forkælelse i spaafdelingen, motion i fitnesscentret eller afslapning i den friske havluft på dækket. Aftenen byder på middag, underholdning og show, ligesom der vil være mulighed for en svingom.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

4. dag: Tallinn, Estland

Ankomst kl. 08.00 - afsejling kl. 17.00

Efter ankomst til Estlands hovedstad, Tallinn, tager vi på en spændende byrundtur i byen. Estland er det nordligste og mest moderne af de tre baltiske lande, og Danmark har haft et tæt forhold til landet i århundreder. Det var blandt andet her, Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen i 1219, da esterne var lige ved at besejre Valdemar Sejrs hær, hvorefter danskerne vandt slaget. Langt op i middelalderen hørte en del af landet faktisk under den danske krone. Tallinn rummer adskillige vidnesbyrd om danskernes tilstedeværelse gennem tiden. 

Efter den flotte tur med bus besøger vi Tallinns gamle bydel, der kun kan nydes til fods. Her skal vi selvfølgelig se Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog faldt ned. Vi passerer også Alexander Nevskij-katedralen samt Ordensborgen og Dombjerget. Der bliver naturligvis tid på egen hånd til at udforske endnu mere af byen, inden turen går tilbage til skibet. Ønsker du at blive i byen, er frokost og transport til skibet for egen regning.  

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

Den smukke udsigt over Tallinn, som gemmer på masser af oplevelser.

5. dag: Skt. Petersborg, Rusland

Ankomst kl. 07.00

Om morgenen anløber vi Skt. Petersborg, som blev grundlagt af Peter den Store for 300 år siden. Formålet med byen var at åbne det russiske rige mod Vesten, og Skt. Petersborg er da også den dag i dag et fortryllende møde mellem øst og vest. Her fornemmer man virkelig Ruslands ufattelige skønhed og elegance.

Vi tager på en byrundtur med bus, hvor vi passerer zartidens prangende paladser, monumenter, kirker og pladser samt Blodskirkens farvestrålende løgkupler. Fra skibet kører vi først til den historiske Pevchesky-bro, som ligger tæt på Slotspladsen. Herfra skal vi sejle en lille tur igennem byen på kanalerne og nyde de smukke bygninger fra vandsiden.

Efter cirka en time er vi tilbage igen, og fra båden går vi til Slotspladsen, som vi krydser for at besøge Vinterpaladset. Selve pladsen er et danskfinansieret projekt, der har genskabt indergården, som den tog sig ud, da zaren Aleksander 3. og hans danskfødte hustru Dagmar i 1885 brugte den til familiens udendørsliv. Den smukke pastelgrønne barokbygning er et kunstværk i sig selv, og indtil 1917 fungerede det som den officielle residens for de russiske zarer. I dag er paladset et museum, og desuden huser det også Eremitagen - et af verdens førende kunstmuseer med mere end tre millioner kunstgenstande. Vi besøger selvfølgelig også Eremitage-museet, som rummer de enorme kunstsamlinger. Selv om man ikke interesserer sig for kunst, er besøget noget, der gør indtryk. Vægge, lofter, gulve og møbler er i sig selv kunstværker, og mængden af guld er overdådig . En af de store attraktioner er den såkaldte Jordantrappe, som zarerne brugte i forbindelse med ceremonier. 

Efter dette interessante besøg nyder vi en klassisk russisk frokost på en af byens spektakulære restauranter. Om eftermiddagen går vi en tur ned ad hovedgaden Nevskij Prospekt, som er byens svar på Venedig. Her myldrer det med liv og et væld af butikker og indkøbsmuligheder. Vi får også tid til et fotostop ved den smukke Blodskirke, inden vi slutter vores byrundtur ved Peter-Paul Fæstningen, hvor enkekejserinde Dagmar er stedt til hvile.

Vi er tilbage på skibet sidst på dagen, så du lige kan nå at slappe lidt af inden aftenens middag ombord.  

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som den officielle residens for de russiske zarer.

Vinterpaladset, der indtil 1917 fungerede som den officielle residens for de russiske zarer.

6. dag: Skt. Petersborg, Rusland

Afsejling kl. 19.00

Skibet ligger i Skt. Petersborg natten over, så du har hele to dage til at opleve Skt. Petersborg. Siden efteråret 2021 er det blevet muligt at opholde sig i Skt. Petersborg på et såkaldt e-visum. Dette kan du ansøge om gratis. Læs mere om e-visum under "praktiske oplysninger".
Såfremt du ikke deltager i halvdagsudflugten til Peterhof, kan du køre med Vitus Rejsers shuttlebus til Kunstpladsen i Skt. Petersborg. Bussen afgår kl. 13.00 fra skibet og kører retur fra pladsen kl. 16.30. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Ekstraarrangement: Halvdagsudflugt til Peterhof 

Fra skibet kører vi i bus mod vest, hvor vi udenfor Skt. Petersborg finder den lille by Peterhof - et kompleks af smukke overdådige paladser også kendt som Ruslands Versailles. Her skal vi besøge Det Store Palads, som måske ikke er det største og mest imponerende i Skt. Petersborg – men derimod det ældste. Zarfamilien brugte paladset som sommerbolig.

I selskab med en lokalguide går vi igennem de smukke gyldne sale, som er fyldt med en overdådighed, der vil imponere de fleste. Vi besøger også den omkringliggende have, som byder på springvand og fontæner midt i velholdte grønne omgivelser. Midt på dagen returnerer vi igen til Skt. Petersborg, hvor du kan nyde en sen frokost på skibet, eller måske har du mod på flere oplevelser på egen hånd i den smukke by. 

Storslåede Peterhof.

Storslåede Peterhof.

7. dag: Helsinki, Finland

Ankomst kl. 07.00 - afsejling kl. 16.00

Efter morgenmaden kører vi en rundtur i Helsinki med bus. Byen er omgivet af havet på tre sider - mod syd, øst og vest - hvilket giver Helsinki en helt særlig atmosfære. Her kan vi nyde den moderne arkitektur, som Finland er så berømt for.

Vi oplever det travle havnemiljø, Senatstorvet, Finlandia Hall, det moderne operahus og Sibeliusmonumentet med dets 527 stålpiber. Turen rundes af med et besøg i den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen. Udflugtsbussen kører tilbage til skibet, så du kan spise din frokost ombord. Ønsker du at blive i byen, er frokost og transport til skibet for egen regning.  

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 
 

Havneområdet i Helsinki.

Havneområdet i Helsinki.

8. dag: Stockholm, Sverige

Ankomst kl. 07.45 - afsejling kl. 16.00

Stå tidligt op, og nyd den eventyrlige indsejling gennem Stockholms skærgård. Her er indimellem så smalt, at man nægter at tro, det kan lade sig gøre at navigere dette kæmpeskib sikkert gennem de mange klippeskær. I Stockholm kører vi ind til Gamla Stan, der ligger på øen Stadsholmen. Netop her på denne lille ø blev Stockholm grundlagt for 750 år siden. De fleste bygninger er fra 1600-tallet, og på øen finder man også det Kungliga Slottet. Vi går en lille tur i de charmerende gader, og efterfølgende har du tid til oplevelser på egen hånd.

Stockholm er omgivet af vand på alle sider, og du kan eventuelt tage på en bådtur og nyde byen fra vandsiden. Du kan også besøge det berømte Vasamuseum og fordybe dig i historien om krigsskibet Vasa, som kæntrede og sank i 1628 og nåede at ligge 333 år på havets bund inden. at det blev bjerget. Udflugtsbussen kører tilbage til skibet, så du kan nyde frokosten ombord. Ønsker du at blive i byen er frokost og transport tilbage til skibet for egen regning.  

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

 Gamla Stan i Stockholm.

Gamla Stan i Stockholm.

9. dag: Til søs

I dag kan du slappe af ombord efter nogle oplevelsesrige dage fyldt med store oplevelser. På vores dejlige skib Norwegian Getaway sætter vi kursen mod de danske farvande. Er vejret godt, kan du slappe af på dækket med en god bog eller deltage i en af skibets aktiviteter ombord. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

10. dag: Ankomst til København

Ankomst kl. 07.00
Efter morgenmaden er det tid at sige farvel efter en dejlig uge til søs i Østersøen.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Norwegian Getaway ****
VisSkjul

Stort, moderne krydstogtskib fra 2014 fra rederiet Norwegian Cruise Line. Skibet er elegant, moderne og fyldt med dejlige faciliteter og en udendørs promenade, hvorfra du kan nyde skibets smukke udsigt. Her er 15 dæk, 1.994 kahytter og plads til 3.963 passagerer samt et mandskab på 1.646 personer.

Norwegian Getaway tilhører Breakaway-klassen, hvor man finder rederiets syv nyeste skibe. Ombord kan du forlyste dig med kasino, butikker, flere barer og restauranter, spaafdeling (behandlinger mod betaling), fitnesscenter, welnessområde kun for voksne og ikke mindst et stort udendørs dæk med pools, jacuzzi, klatrevæg og minigolf. Visse aktiviteter ombord er mod betaling. Skibet har sit eget store, flotte teater, hvor du kan lade sig underholde af Vegas-inspirerede shows. WiFi er inkluderet ombord, men vi gør opmærksom på, at forbindelsen kan være ustabil.

Måltider

Helpension er inkluderet ombord, og på skibet findes et væld af restauranter med alt fra den store buffetrestaurant Garden Cafe, a la carte-restauranten Savour, hvor du hver dag kan vælge nye retter fra det dagligt skiftende menukort, den uformelle irske pub O’Sheehan’s eller den asiatiske restaurant Shanhai’s.

Derudover findes yderligere adskillige specialrestauranter specialiseret i eksempelvis fisk, steaks, japanske, brasilianske og italienske retter. Ønsker du at besøge disse, skal der betales tillæg.

Vi har på forhånd bestilt bord i hovedrestauranten, så hele vores gruppe kan spise middagene sammen.

Open Bar-drikkepakke

I rejsens pris er der inkluderet Open Bar-drikkepakke ombord på skibet. Drikkepakken inkluderer skibets øl, vand, vin, lokal spiritus, drinks og cocktails op til 15 USD pr. stk. i samtlige restauranter og barer ombord. Drikkevarerne serveres i glas. Der skal betales ekstra for årgangsvine, særligt dyre spiritusmærker og champagner.  

Kahytter

Vi benytter indvendige kahytter på dæk 5, 8, 9, 10, 11, 12, 13 og 14 kategori IB eller IC (ca. 14m2), udvendige kahytter på dæk 5, 9, 10, 11,12 og 13 katergori OB eller kahytter med balkon på dæk 8, 9, 10, 11, 12, 13 og 14 kategori BB (ca. 20m2).

Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Alle kahytter har tv, radio, telefon, sikkerhedsboks, aircondition samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Balkonkahytterne har desuden en mindre siddegruppe. 
 

Norwegian Getaway.
Norwegian Getaway.
En af de mange restauranter på Norwegian Getaway.
En af de mange restauranter på Norwegian Getaway.
På Norwegian Getaway findes der bare både inden- og udendørs.
På Norwegian Getaway findes der bare både inden- og udendørs.
Spaafdelingen på Norwegian Getaway.
Spaafdelingen på Norwegian Getaway.
Eksempel på balkonkahyt på Norwegian Getaway.
Eksempel på balkonkahyt på Norwegian Getaway.
Eksempel på udvendig kahyt på Norwegian Getaway.
Eksempel på udvendig kahyt på Norwegian Getaway.
Eksempel på indvendig kahyt på Norwegian Getaway.
Eksempel på indvendig kahyt på Norwegian Getaway.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Værd at vide om krydstogter i Østersøen

Afsejling og kajplads i København

Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
Hvis du kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 meter fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalingsplads. Skal du til skibet med offentlig transport, er nærmeste S-togs station Nordhavn Station, hvor der er ca. 3,5 kilometer til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 kilometer til Oceankaj. Der kører offentlige busser mellem Østerport og Oceankaj. Kommer du med taxa til kajen, kan den køre helt hen til skibet.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klare sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående.

Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på denne rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge.

Klima

Stockholm: Juli ca. 18 grader, august ca. 17 grader og september ca. 12 grader
Tallinn: Juli ca. 18 grader, august ca. 21 grader og september ca. 16 grader
Skt. Petersborg: Juli ca. 18 grader, august ca. 16 grader og september ca. 11 grader
Helsinki: Juli ca. 21 grader, august ca. 22 grader og september ca. 16 grader  
Warnemünde: Juli ca. 21 grader, august ca. 20 grader og september ca. 17 grader  

Pas

Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter endt hjemrejse, og der skal være mindst to tomme sider overfor hinanden i passet. Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Udflugter og byrundture

De fleste udflugter er inkluderet i rejsens pris. Du kan eventuelt tilkøbe udflugten til Wismar på krydstogtets 2. dag samt udflugt til Peterhof på krydstogtets 6. dag.

Valuta i land

Der benyttes Euro (EUR) i Warnemünde, Tallinn og Helsinki, rubler (RUB) i Skt. Petersborg og svenske kroner (SEK) i Stockholm.

Visum

Udflugtsvisum i Skt. Petersborg er inkluderet. Visummet er begrænset til den tid udflugten varer. Hvis man ønsker at gå rundt på egen hånd i Skt. Petersborg kræver de lokale myndigheder at man er i besiddelse af et e-visum, som du kan ansøge om gratis her. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage din bestilling af e-visum, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest to uger før afrejse. Vi gør opmærksom på, at der opkræves et servicegebyr på kr. 500,- pr. person for denne registrering. 

Værd at vide om krydstogter med Norwegian Cruise Line

Alkohol ombord

Alkohol kan købes ombord i restaurant og barer, aldersgrænsen er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år. Det er tilladt at medbringe vin eller champagne i flasker ombord. Bemærk, at man i såfald skal betale proppenge. Der betales $15 for flasker a 750 ml og $30 for magnumflasker. Det er ikke tilladt at medbringe vin i boks.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system. På krydstogtets første dag opretter man en "Krydtogt-konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv´et i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogen indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet i rejsens pris. Bemærk, at et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Drikkepakke

I rejsens pris er der inkluderet Open Bar-drikkepakke ombord på skibet. Drikkepakken inkluderer skibets øl, vand, vin, lokal spiritus, drinks og cocktails op til 15 USD pr. stk. i samtlige restauranter og barer ombord. Drikkevarerne serveres i glas. Der skal betales ekstra for årgangsvine, særligt dyre spiritusmærker og champagner.  

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, gameroom, spa og frisør. For yderligere oplysninger om de forskellige faciliteter, kan du besøge rederiets hjemmeside: Norwegian Cruise Line

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Internetcafé findes ombord (mod betaling). Trådløst internet findes på skibet (forbindelsen er som regel langsom). I prisen er der inkluderet gratis WiFi. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, og du kan også koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. Det anbefales, at du har din telefon i ”flightmode” når skibet sejler. Det kan være rigtig dyrt, at benytte roamingtjenester til søs 

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab. Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.

Husk, at det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Vitus Rejsers gæser er er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted.

Ombordstigning på skibet

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse -  og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking-ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Norwegian Cruise Lines hjemmeside. Her kan man også se og købe de udflugter skibet tilbyder, opgradere drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Påklædning på skibet 

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i poolområderne under jeres cruise.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/Solarium

For at benytte Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord og al information, underholdning mv. er på engelsk.

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på, at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller ombord.

Venligst bemærk

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun vin eller champagne – se under alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker, Samsung Note 7, radio (signalet kan forstyrre skibets udstyr) m.m.

Vitus Rejsers rejseleder

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.  

Yderligere informationer

Kan findes på Norwegian Cruise Lines hjemmeside.

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.