Inspiration: Keukenhof · Hollands imponerende blomsterpark

Omkring 7.000.000 blomsterløg bliver hvert år plantet i den store blomsterpark, Keukenhof. Det er et utroligt smukt syn at besøge den farverige blomsterpark, som er et sansebombardement af dufte og farver.

En kort fornøjelse

Keukenhof har kun åbent syv uger om året. I 2024 er det fra 21. marts - 12. maj. Navnet betyder Køkkenhave, og det udtales langt tilbage i halsen - noget i retning af Køjkenhovf. Hollænderne siger selv, at når Keukenhof åbner, så er foråret kommet.

Udstillingsmesse og turistattraktion

Keukenhof er et eksempel på en udstillingsmesse, der har udviklet sig til en verdensberømt turistattraktion. Her præsenterede blomsterproducenterne, for første gang i 1949, deres varer over for indkøberne. Det gør de stadig. Over 500 blomsterproducenter er medlem af organisationen, der hvert år arrangerer de imponerende udstillinger. ”Køkkenhaven” er vokset, og nysgerrige turister i hundredetusindevis blander sig med branchefolkene.

Hvert forår arbejder 750 mennesker i parken med at skabe den mest imponerende farvepragt, man kan forestille sig. Man bliver nærmest blæst omkuld af farverne og skønheden. De mange pavilloner og store udearealer gør, at man let kan bruge en halv dag i parken, der dækker over 32 hektar.

15 cm på en dag

Kan man nu være sikker på, at nu sikre på, at blomsterne holder, indtil vores sidste bus kommer i maj?” spurgte jeg nervøst direktøren for parken. ”Og er tulipanbedene klar, når vores første bus triller ind i begyndelsen af april?” Jeg kiggede lidt betuttet på de små grønne skud i bedene, mens jeg skuttede mig i martskulden.
”Ingen problemer” svarede han. ”I næste uge kan I ikke se jorden for blomster! På den første rigtig varme forårsdag kan man læne sig ned og i bogstaveligste forstand høre, hvordan tulipanerne knirker, mens de gror. De gror 15 cm på en dag”.

I pavillonerne er der altid optimale vækstforhold, og fantasien får frit løb. Det er nærmest som at være på kunstudstilling. Humøret ryger lige i vejret, og det er svært at gå sur fra Keukenhof.

Tulipanboblen

Husk at købe tulipanløg! De kan blive formuer værd. I 1637 kunne man bytte et enkelt løg ”viceroy” til otte fede slagtesvin. Dette gik over i historien som ”tulipanboblen”, hvis eftervirkninger Hollands økonomi led under mange år efter.

Blomsterløg i tre lag

”Hvordan holder I så parken ”blomstrende” i alle syv uger?”, spurgte jeg.

”Vi planter blomsterløgene i tre lag, så gartnerne hele tiden kan præsentere de smukkeste blomster. Vi leverer altid varen” svarede direktøren med et stort smil. En ting er nemlig sikker. Du kan altid høre tulipanerne gro, når du rejser til Holland. 

Oplev tulipanernes land

Vi har haft gæster med til Holland i over 35 år og sørger for, at rammerne er i orden, så du bedst kan nyde alt det, vi elsker ved landet. Et besøg i Holland er altid en fornøjelse, og vi har også sammensat et stort og varieret udbud af rejser til Holland. Se alle vores rejser til Holland her.