Klingenberg Rejser

Bornholm · Allinge · Klingenberg Rejser

Busrejser
5 Dage

Klipper, kunsthåndværk og smukke kyster - solskinsøen Bornholm har det hele.

På sine bare 587 kvadratkilometer har Bornholm alt, hvad der kan glæde en naturelskers hjerte. Her er barske klippepartier, frodige marker, høje bakker, charmerende byer og flotte sandstrande. Det hele er smukt indrammet af Østersøen, og som et kæmpe, grønt hjerte ligger den store skov Almindingen midt i det hele.

Klingenberg Rejser - en del af Vitus Rejser

Klingenberg Rejser er blevet en del af Vitus Rejser, og fremover vil du derfor finde alle Klingenbergs velkendte rejser her på Vitus Rejsers hjemmeside. Rejsernes indhold, program og priser har vi...

Klipper, kunsthåndværk og smukke kyster - solskinsøen Bornholm har det hele.

På sine bare 587 kvadratkilometer har Bornholm alt, hvad der kan glæde en naturelskers hjerte. Her er barske klippepartier, frodige marker, høje bakker, charmerende byer og flotte sandstrande. Det hele er smukt indrammet af Østersøen, og som et kæmpe, grønt hjerte ligger den store skov Almindingen midt i det hele.

Klingenberg Rejser - en del af Vitus Rejser

Klingenberg Rejser er blevet en del af Vitus Rejser, og fremover vil du derfor finde alle Klingenbergs velkendte rejser her på Vitus Rejsers hjemmeside. Rejsernes indhold, program og priser har vi dog ikke pillet ved, og du vil stadig blive mødt af Klingenberg Rejsers faste rejseledere og chauffører i bussen.

Du kan se alle Klingenberg Rejser her.

Klingenberg Rejser - en del af Vitus Rejser - program

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
400,-
Dobbeltværelse som eneværelse
800,-
Sejltur til Christiansø
230,-
Afbestillingsforsikring
280,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation
 • 4 nætter på Bornholm
 • 4 x morgenmad
 • 4 x middag, inkl. drikkevarer
 • 3 x kaffe og kage 
 • 1 x musik
 • 1 x entré til Moseløkken Stenbrud
 • Øresundsbroen
 • Færge Ystad-Rønne t/r
 • Alle udflugter ifølge program eks. ikke ovenfor angivne entréer
 • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Klingenberg Rejser · Rute 7

Udrejse Hjemrejse
07.00 Kalundborg 21.40
07.25 Jyderup 21.15
07.45 Holbæk 20.55
08.15 Roskilde 20.25
08.35 Høje Taastrup 20.05
08.50 Glostrup 19.50
09.10 Valby 19.30

Klingenberg Rejser · Rute 7A

Udrejse Hjemrejse
07.30 Helsingør 21.00
08.00 Hillerød 20.30
08.20 Holte 20.10
08.35 Lyngby 19.55

Klingenberg Rejser · Rute 8

Udrejse Hjemrejse
07.00 Næstved 21.30
07.30 Vordingborg 21.00
08.00 Rønnede 20.30
08.30 Ølby 20.00

Klingenberg Rejser · Rute 9

Udrejse Hjemrejse
07.00 Korsør 21.30
07.20 Slagelse 21.10
07.40 Sorø 20.50
08.00 Ringsted 20.30
08.30 Ølby 20.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Afrejse 9/8 - Ledige pladser

Vi har stadig ledige pladser på rejsen den 9/8. Ønsker du at bestille denne dato, skal du ringe til os for bestilling på 58 52 32 00.

Klingenberg Rejser - en del af Vitus Rejser

Klingenberg Rejser er blevet en del af Vitus Rejser, og fremover vil du derfor finde alle Klingenbergs velkendte rejser her på Vitus Rejsers hjemmeside. Rejsernes indhold, program og priser har vi dog ikke pillet, og du vil stadig blive mødt af Klingenberg Rejsers faste rejseledere og chauffører i bussen.

Du kan se alle Klingenberg Rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Allinge

Udrejse via Ystad-Rønne. Besøg ved ”Slau’s Stene” og ”Kræmmerhuset”. Ankomst og indkvartering for 4 nætter i Allinge.

2. til 4. dag: Udflugter fra Allinge

- Moseløkken Stenbrudsmuseum, Opalsøen og Østerlars Rundkirke
- Sejltur til Christiansø
- Gudhjem, Svaneke, Ekkodalen og Rytterknægten

5.dag: Hammerhus og hjemrejse

Hammershus og hjemrejse via Rønne-Ystad.

Oplevelser på Bornholm

Allinge-Sandvig

Det charmerende Hotel Pepita i Sandvig er vores base på hovedparten af vores rejser til solskinsøen. Hotellet var oprindeligt en typisk bornholmsk bindingsværksgård fra 1600-tallet. Stuehuset er bevaret og der er bygget nye værelsesfløje, hvor staldene oprindeligt lå. Mellem fløjene er der anlagt en stor have med havemøbler og en hyggelig gårdhave. Her er charme og atmosfære og en beliggenhed tæt på Sandvig havns hyggelige fiskermiljø, hvor stemningen på de lune sommeraftener kan minde om Middelhavets små byer.

Byen er næsten vokset sammen med sin ”tvilling” Allinge, der i dag er en livlig ferieby og en vigtig handelsby på Nordbornholm. Her er masser af butikker, cafeer, restauranter og røgeri. Sommeren igennem byder Allinge også på hyggelige markedsdage.

Stenparken ”Slau’s Stene” og ”Kræmmerhuset”

Allerede på rejsens første dag tager vi hul på de mange oplevelser, der venter os på Bornholm. Vi besøger ”Slau’s Stene”, som er en lille stenpark skabt af kunstneren Hans Schouw Andersen. Her kan vi gå på opdagelse i hans fantastiske motiver, der er skabt i sten og inspireret af H.C. Andersens eventyr, nordiske guder og de bornholmske ”underjordiske”.

Vi bliver i kunstens verden, når vi efterfølgende kører til ”Kræmmerhuset”, der drives af keramikeren Anina Kofod. Omkring det store hus har familien anlagt en smuk og fredfyldt have med små søer, farverige blomster, åkander og hyggelige kroge. Der bliver god tid til at se nærmere på den store spændende butik i flere etager og måske købe en kop kaffe, der selvfølgelig kan nydes i den store have.

Efter at have hilst på de kunstneriske bornholmere ankommer vi til vores hotel i Allinge.

Moseløkken Stenbrudsmuseum, Opalsøen og Østerlars Rundkirke

Efter morgenmaden kører vi til Moseløkken Stenbrudsmuseum, der er et arbejdende museum. Det giver et spændende billede af den bornholmske stenindustri før- og nu. Du kommer selv til at prøve at hugge i granitten, og dermed få en fornemmelse af, hvordan det var at arbejde i stenbruddet i gamle dage.

Herfra kører vi ud til Opalsøen og Hammersøen inden vi fortsætter til Restaurant Bolsterbjerg, hvor der er mulighed for at spise frokost. Om eftermiddagen besøger vi den berømte Østerlars Rundkirke, der er den største af de fire rundkirker på Bornholm.

Sejltur til Christiansø (tilkøb)

En tur til Christiansø er en rejse til Danmarks mest særprægede øsamfund. Øen er en del af øgruppen Ertholmene, som er ejet af den danske stat og hører under Forsvarsministeriet. Christiansø er totalfredet og under vores ophold får vi et indblik i, hvilken vigtig rolle øen har spillet for det danske forsvar gennem tiden. Vi besøger bl.a. den mere end 300 år gamle fæstning, der blev bygget for at opruste flåden i Østersøen. På Christiansø er der også en kro, hvor der er mulighed for at spise frokost og hvis det kun er den lille sult, der skal stilles, er her også en kiosk der bl.a. sælger is og pølser.

Efter god tid til at opleve øen og dens særegne natur sejler vi tilbage til Bornholm.

Gudhjem, Svaneke, Ekkodalen og Rytterknægten

Bornholms ældste by, Gudhjem, er absolut et besøg værd. Her ligger de små huse op ad de stejle klippeskråninger, og de små både vugger i havnen nedenfor. Det var her, at fiskerne på Bornholm startede deres røgerier, og det hyggelige Gudhjem Røgeri ligger her stadigt og kan måske friste til en tidlig frokost.

Vi besøger også Svaneke, der er en af Bornholms smukkeste og bedst bevarede byer. Den blev i 2013 kåret som Danmarks smukkeste købstad. Her bliver der også tid til at gå på opdagelse, og vi kan f.eks. anbefale et kigge indenfor ved byens bryggeri eller måske besøge forretningen, hvor Johan Bülow startede sit lakridsimperium.

Efter at have set de to spændende byer venter flere oplevelser på os. Vi lægger vejen forbi Nexø havn og Balka Strand inden vi kører til den berømte Ekkodal og efterfølgende ser Rytterknægten.

Hammershus og hjemrejse

Vi sejler fra Bornholm sidst på eftermiddagen, så også på rejsens sidste dag har vi god tid til oplevelser.

Vi besøger Hammershus Slotsruin, der med sin beliggenhed på en 74 meter høj klippe nærmest er Bornholms vartegn. Det store borgkompleks har også fungeret som fængsel, og her hører vi bl.a. historien om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt, der begge var fanger på Hammershus.

I Rønne bliver der god tid at shoppe og spise frokost i de hyggelige gader, inden vi går ombord på færgen og sejler retur mod Ystad.

Hotelinformation

Hotel Pepita, Bornholm
VisSkjul