Rejser til Jordan

Mellemøstens fredelige kongerige, Jordan, er en moderne stat med rødder, der går tilbage til oldtiden. Tag med til et land, der er fyldt med historie, kultur og en gæstfri befolkning.

Mellemøstens fredelige kongerige!

Der venter et sandt overflødighedshorn af oplevelser på en rejse til Jordan. Landet, der nyder god økonomisk fremgang og sikre forhold byder på enestående seværdigheder såsom det ikoniske og verdensberømte oldtidskompleks Petra, men også moderne byliv med tilhørende café- og restaurationsliv.  

Geografien er stærkt medvirkende til, at Jordan er et velbesøgt rejsemål, for her venter magiske røde ørkenlandskaber, imponerende bjergformationer, exceptionelle naturfænomener i Det Døde Hav og badebyer i Det Røde Hav sydpå.  

Historien er et allestedsnærværende tema på en rejse til Jordan, og moderne turister er bestemt ikke de første besøgende i ørkenlandet, der er fyldt med vidnesbyrd fra stenalderens bosættelser, antikkens romere, araberne, korsridderne, mamelukkerne, osmannerne og videre op til moderne tider med skabelsen af en moderne stat.  

Tag med Vitus Rejser på en grupperejse til Jordan i godt selskab, hvor udflugtsprogrammet er varieret, velkomponeret og de fleste måltider er inkluderet. Som altid er vores dansktalende rejseledere vidende og ivrige efter at introducere dig til dette smukke land.

Fakta om Jordan

Jordan ligger i Mellemøsten, hvor Jordanfloden og saltvandssøen, Det Døde Hav, udgør grænsen mellem Jordan i øst og Israel i vest. Udover Israel grænser Jordan op til Saudi-Arabien, Syrien, Irak og Vestbredden.

Landet er et monarki, og befolkningen består i lang overvejende grad af arabere. Omtrent 80% af befolkningen bor i de store byer, hvor hovedstaden Amman med sine 1,5 mio. indbyggere er landet største by.

Turisme udgør omtrent 10-15% af landets nationalprodukt, i høj grad fordi Jordan er politisk mere stabilt end de fleste andre lande i Mellemøsten. 

Hovedstad: Amman 

Indbyggertal: 10,4 millioner 

Areal: 89.341 km² (Lidt mindre end Portugal og ca. dobbelt så stort som Danmark) 

Sprog: Arabisk 

Tidsforskel: +2 timer  

Klima: Middelhavsklima i den nordvestlige del af landet med tørre og varme somre samt vintre, der er fugtige og kølige, mens der i  resten af landet er kontinentalt ørkenklima. Hovedstaden Amman har sommertemperaturer omkring 31-38 grader og 13-19 grader om vinteren. 

Valuta: Jordanske dinarer (JOD)