Tyskland
Busrejser

Rejselederkursus · Kom med som gæst!

Har du lyst til at komme med ind bag kulisserne, og se Vitus Rejsers nye rejseledere på uddannelsestur? Så tag med som gæst på vores 4-dages rejselederkursus, hvor vi besøger Potsdam, Berlin, Schwerin og Lübeck.

Hvert år uddanner Vitus Rejser et hold nye rejseledere, som fra den kommende sommersæson skal være med til at give vores gæster årets bedste dage. På uddannelsen går de under kælenavnet ”aspiranterne”.

Rejselederaspiranterne er nøje udvalgt. De er alle rejseentusiaster, brænder for at fortælle den gode historie og har lyst til at sætte vores gæster og det gode selskab i centrum. Aspiranterne uddannes af vores rejselederansvarlige, og kurset indledes med undervisningsdage på vores kontor i København, hvor de får et indgående kendskab til det at være rejseleder hos Vitus Rejser. 

For at klæde aspiranterne bedst muligt på, er det dog vigtigt, at de får førstehåndskendskab til de praktiske aspekter ved det at være rejseleder.

Derfor afsluttes aspiranternes uddannelse med en rejse til Tyskland, hvor de nye rejseledere får erfaring med alt det tekniske på en rejse såsom mikrofonteknik, byrundture og indtjekning på et hotel.

Den vigtigste ingrediens på alle rejser er dog gæsterne, og det gør sig i den grad gældende her, for aspiranterne lærer bedst ved at have nogen at øve sig på, så at sige. Som gæst på kursusrejsen skal du blot slappe af og lade dig underholde. Måske synes du også, at det er sjovt at få et kig ind i Vitus-maskinrummet og se lidt mere til, hvordan vores arbejde med rejselederne foregår.

Over fire dage skal aspiranterne nå at lære meget, og det er spændende at følge deres udvikling. Nogle er måske nervøse ved første møde med vores gæster, og for andre er det første gang, de skal tale i mikrofon. Det kan også være, at det for nogle af dem er første gang de skal gå rundt i en by med en gruppe nysgerrige gæster bag sig.

I løbet af kurset vil der være mange øvelser, som kan give aspiranterne sommerfugle i maven, og det er lidt med vilje. Vores mål er nemlig, at de på sidste kursusdag vil føle sig som vaskeægte Vitus-rejseledere.

Som gæst vil du også være med til at påvirke aspiranternes udvikling, og underviserne lytter gerne til dine input og betragtninger. Undervejs på rejsen vil vi desuden bede dig om at udfylde en grundig skriftlig evaluering af alle aspiranter.

I løbet af fire indholdsrige dage skal vi besøge den gamle kongeby Potsdam, metropolen Berlin, Schwerin med de syv søer, og UNESCO-byen Lübeck. Rejselederaspiranterne tegner og fortæller i bussen og på byvandringer, og vi skal høre fortællinger om både fortid og nutid. Programmet byder på mange oplevelser og et højt aktivitetsniveau, men vi har også god til at hygge, drikke kaffe og sidde længe over middagene - ganske som det hører sig til på en ægte Vitus-rejse.

Bemærk: Begrænset antal pladser til gæster

På rejsen deltager rejselederaspiranter og undervisere fra Vitus Rejser, og vi har derfor et begrænset antal pladser til gæster. Vi anbefaler derfor hurtig reservation, og pladserne tildeles efter princippet om først-til-mølle. 

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • 4-stjernet bus
 • 2 nætter i Potsdam på Maxx Hotel Sanssouci****
 • 1 nat i Lübeck på Park Inn by Radisson***
 • 4 x morgenmad (1. 2. 3. og 4. dag)
 • 1 x frokost (4. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 3. dag)
 • Byrundtur i Berlin
 • Byvandring i Potsdam
 • Besøg på Neues Palais med lokalguide
 • Lille byvandring i Schwerin
 • Besøg på Schwerin Slot med lokalguide
 • Byvandring i Lûbeck
 • Besøg på Niedereggers marcipanmuseum i Lübeck
 • Guidning på hele rejsen af lærevillige og vidende rejselederaspiranter

Datoer og priser

Vi har i øjeblikket ingen kommende datoer planlagt for denne rejse.

Er du interesseret i at vide om og hvornår, vi er klar med nye datoer og program for denne rejse, er du meget velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom på forkant med alle nyheder, nye kataloger og få gode rejsetips.

Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.