SlovakietTysklandUngarnØstrig
FlodkrydstogterAktiv ferie
Krydstogter Flyrejser

Donau · Cykelkrydstogt

Fra 13.999,- pr. person

8 dage

 • 2024:
 • maj
 • jul
 • sep
 • okt

Oplev den smukkeste del af Donau på et cykelkrydstogt gennem Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn. Her kan du nyde veltilrettelagte cykelruter gennem imponerende landskaber og besøg i tre fantastiske hovedstæder. Vi sejler med et unikt 4-stjernet katamaran-flodkrydstogtskib og har inkluderet helpension ombord.

Kombinér et lækkert flodkrydstogt på Donau med skønne cykelture langs floden ad fredelige og flade cykelstier. Vi indleder krydstogtet i Sydtyskland, følger Østrigs velanlagte og godt afmærkede cykelrute "Donau-Radweg", passerer Slovakiets flodbredder og runder Ungarns storslåede hovedstad, Budapest, inden vi tager turen tilbage igen.

Vi har inkluderet rundvisning med bus eller til fods i de tre hovedstæder Wien, Bratislava og Budapest samt i den sydtyske start- og målby Passau, også kendt som "treflodsbyen".

Vi sejler med en flot 4-stjernet katamaran, og hver dag nyder vi skibets store morgenbuffet samt 4-retters middage ombord. Til cykelturene sørger skibets kok for frokostmadpakker. 

Vi cykler mellem 22 og 59 kilometer om dagen, hovedsageligt ad asfalterede cykelstier uden biltrafik. Landskabet langs Donau er for det meste fladt, og vi benytter skibets gode og moderne cykler, udstyret med cykelkort og tasker.

Hvis du ønsker lidt ekstra medvind på turen, er der mulighed for at bestille en elcykel, der gør turen let som en leg.

Du sætter selv tempoet og har rig mulighed for at følge en pludselig indskydelse undervejs. Det er helt op til dig, om du vil følges med rejselederen, cykle alene eller måske danne gruppe med eksisterende eller nye bekendtskaber undervejs på ruten.

Cykler

Vi benytter cykler med lav indstigning, cykeltasker og medfølgende pumpe og lås. Cyklerne er enten med 21 udvendige gear og håndbremser eller med 7-8 indvendige gear og fodbremse. 

Du vælger hvilken cykel, du ønsker ved bestilling. Der er mulighed for at bestille elcykel (ved bestilling af elcykel, bedes du meddele os din højde). 

Du skal medbringe og benytte egen cykelhjelm og refleksvest, da dette påkræves i visse lande. Bemærk: Du må ikke medbringe en Hövding eller lignende som cykelhjelm.

Læs mere

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Wien t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. kr. 535,-
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 7 nætter ombord på MS Primadonna****+
 • Velkomstdrink ombord
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • 6 x frokost-madpakke (2.-6. dag)
 • 2 x 15 min. Hydrojet vandbassin-massage per kahyt på skibet
 • Cykeltur fra Schlögen til Linz
 • Cykeltur fra Tulln til Wien
 • Byrundtur i "Wien by night"
 • Cykeltur fra Esztergom til Szentendre
 • Byrundtur i Budapest
 • Cykeltur i Budapest til Magretheøen
 • Byvandring i Bratislava
 • Cykeltur i omegnen af Bratislava
 • Cykeltur fra Krems til Pöchlarn
 • Byvandring i Passau
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet, værdi kr. 473,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Cykler

Vi benytter cykler med lav indstigning, cykeltasker og medfølgende pumpe og lås. Cyklerne er enten med 21 udvendige gear og håndbremser eller med 7-8 indvendige gear og fodbremse. 

Du vælger hvilken cykel, du ønsker ved bestilling. Der er mulighed for at bestille elcykel (ved bestilling af elcykel, bedes du meddele os din højde). 

Du skal medbringe og benytte egen cykelhjelm og refleksvest, da dette påkræves i visse lande. Bemærk: Du må ikke medbringe en Hövding eller lignende som cykelhjelm.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Praktiske informationer

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om dit cykelkrydstogt på Donau

Vitus Rejsers "Donau Cykelkrydstogt" gennemføres af en dansktalende Vitus rejseleder. De enkelte cykelture er planlagt af en lokal samarbejdspartner. 

Er denne rejse noget for mig?

Der er ikke noget specielt krav om atletisk evne eller fysisk form for at deltage i dette Donau Cykelkrydstogt. Ruterne er tilrettelagt således at man ikke har behov for at gennemgå et strengt træningsforløb forinden. Cykelturene har fokus på at man kan nyde turen og oplevelsen undervejs. 

Det er dog en forudsætning for at deltage på rejsen at man er sund og rask. Vi anbefaler på det kraftigste at man konsulterer egen læge før man begiver sig ud på en aktiv ferie. Det er den enkelte deltagers eget ansvar at sikre, at man har et tilstrækkeligt godt helbred til at gennemføre turen. 

Vitus Rejsers angivelser vedrørende de fysiske krav til gennemførelsen af cykelferien er givet i god tro, men er ikke en garanti. Er du som deltager ikke tilstrækkelig egnet til at gennemføre de enkelte cykelture, der fungerer normalt for de fleste deltagere, så er dette dit eget ansvar. 

Ansvar

Som gæst på en cykelferie er du ansvarlig for at medbringe egnet og passende tøj samt udstyr. Der skal især anvendes passende fodtøj. 

Du kan ikke stille krav til Vitus Rejser om erstatning for hverken fysiske eller materielle skader, hvis det er forårsaget af tredjepart eller øvrige deltagere. 

Ruter

Skulle det vise sig nødvendigt at ændre det daglige program eller den beskrevne rute af sikkerhedsmæssige årsager f.eks. på grund af dårligt vejr eller manglende vand i Donau, vil det ikke udløse kompensation eller reduktion i rejsens pris. 

Færdselsregler

Det er den enkelte deltagers ansvar at sikre, at man til enhver tid holder sig inden for loven og følger de til enhver tid gældende færdselsregler. Det er ikke obligatorisk at bære cykelhjelm. Vi anbefaler dog, at du medbringer din egen cykelhjelm. Der er ikke mulighed for at leje cykelhjelm ved skibet – dog er der et passende udvalg som du evt. kan købe. 

Bemærk: Du må ikke medbringe en Hövding eller lignende som cykelhjelm.

Forsikring

Vi anbefaler, at du har en tilstrækkelig rejseforsikring på plads inden afrejsen. Forsikringen skal specifikt dække den aktivitet, der udføres og bør omfatte tredjepartsansvar, ulykkes- og sygdomsdækning. I tilfælde af en ulykke kan cyklister potentielt være ansvarlige for skader. 

Pakkeliste

I forbindelse med dit Cykelkrydstogt på Donau har vi udarbejdet lidt tips til, hvad du med fordel kan medbringe, når du pakker din kuffert. 

Hvad skal jeg have på af tøj, når vi skal cykle?

Du kan evt. medbringe cykelshorts, cykeltrøje eller t-shirts. Medbring altid gode kondisko el. sneakers samt evt. cykelhandsker. 

Hvad skal jeg medbringe i min rygsæk/cykeltaske?

Vejret kan være omskifteligt så det er en god ide at medbringe en let trøje eller en tynd jakke. Måske regnjakke / regnbukser, hvis vejrudsigten melder om ustabilt vejr. Byder dagen på fuld sol, kan vi anbefale at du medbringer en kasket, solbriller, solcreme og læbepomade. 

Forplejning på cykelturene

Skibet forsyner os dagligt med klassiske og enkle madpakker, som måske ikke altid er det mest spændende. Måske kan du supplere denne med nogle proteinbarer, som du har købt hjemmefra eller fra supermarked under rejsen. Frugt er selvfølgelig også altid lækkert. Sørg altid for at medbringe en drikkeflaske med vand. 

Hvad skal jeg altid medbringe på cykelturene

I tilfælde af at du skulle komme ud for et uheld på en af dagens cykeloplevelser, er det en god ide, at du har dit sygesikringskort og evt. forsikringsoplysninger med under cykelturene. Husk også at medbringe din personlige medicin hvis du normalt indtager noget i løbet af dagen.