Italien
Aktiv ferieRejsenyheder
Flyrejser

Cykelferie i Ligurien · Italiens smukke riviera

Fra 13.999,- pr. person

8 dage

 • 2024:
 • sep

Tag med på en herlig cykelferie langs den smukke liguriske kyst, hvor vi på alle cykelture kører direkte ud i det blå fra vores hotel. Glæd dig til at opleve den azurblå kystlinje fyldt med sanseindtryk. Vi oplever kystbyer og nogle af baglandets mere ukendte små byer fyldt med charme og atmosfære. 

Den italienske riviera er en af de mest populære cykeldestinationer, og vores nye cykelrejse tager udgangspunkt i cykelrivieraen, en cykelsti anlagt på en nedlagt jernbanestrækning. Strækningen på 24 kilometer, en af Middelhavets længste, løber parallelt med kysten og betragtes som en af Europas smukkeste cykelruter. Ruten, som er forholdsvis flad, starter i San Lorenzo al Mara og slutter i Ospedaletti.

På elcykler skal vi opleve en af kystens elegante feriebyer Sanremo, der er kendt for pompøse villaer og det berømte casino.

Som udgangspunkt starter vores cykelture direkte fra hotellet på cykelrivieraen, som vi kører et stykke på mod øst eller vest. Vi forlader stien og kører på oplevelser til blandt andet en af Liguriens smukkeste byer, Cervo, feriebyen Diano Marina samt byerne Imperia og Taggia med atmosfærefyldte middelalderkvarterer.

Vi besøger også de mere ukendte landsbyer som Bussana Vecchia og Valloria, der hver især har en historie at fortælle. Glæd dig til at opleve disse særlige autentiske perler, som udover interessant historie også byder på kunstneriske oplevelser. 

Har du lyst til flere eventyr, kan du eventuelt deltage i en ekstraudflugt med bus til franske Côte d'Azur, hvor vi besøger den charmerende landsby Mougins, celebre Antibes og bjergbyen Èze, hvor vi bliver klogere på parfumens verden. 

Vores hotel Aregai Marina Resort ligger midt i cykelrivieraens hjerte i den lille kystby Santo Stefano al Mare. Hotellet er et strandhotel, og herfra har du direkte adgang til havet og cykelrivieraen, der løber bag hotellet. Hotellet ligger i rolige omgivelser i gåafstand fra den lille by, og vi har inkluderet to middage i rejsens pris, så du også har mulighed for at udforske Liguriens gode køkken på egen hånd.

Cykler

Vi benytter i det smukke landskab elcykler med 10 gear og håndbremse. I Italien er det ikke så almindeligt med cykler, der har fodbremse. 

Du skal medbringe og benytte egen cykelhjelm og refleksvest, da dette påkræves i visse lande. Bemærk: Du må ikke medbringe en Hövding eller lignende som cykelhjelm. Cykelhjelm og cykeltaske kan lejes mod gebyr - se tillæg. 

Læs mere

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Nice t/r
 • Alle skatter og afgifter ca. kr. 342,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 7 nætter i Santo Stefano al Mare på Aregai Marina Hotel & Residence***+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 3 x frokost (2., 5. & 6. dag)
 • 2 x middag (1. og 7. dag)
 • Cykeltur til Sanremo
 • Cykeltur til Imperia, Diano Marina og Cervo
 • Besøg i olivenmølle
 • Cykeltur til Arma di Taggia, Bussana Vecchia og Taggia
 • Cykeltur til Dolcedo og Valloria
 • 2 engelsktalende cykelguider på alle programlagte cykelture
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Cykler

Vi benytter i det smukke landskab elcykler med 10 gear og håndbremse. I Italien er det ikke så almindeligt med cykler, der har fodbremse. 

Du skal medbringe og benytte egen cykelhjelm og refleksvest, da dette påkræves i visse lande. Bemærk: Du må ikke medbringe en Hövding eller lignende som cykelhjelm. Cykelhjelm og cykeltaske kan lejes mod gebyr - se tillæg. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Praktiske informationer

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Vigtig information om din cykelferie i Ligurien 

Vitus Rejsers "Cykelferie i Ligurien – Italiens smukke riviera" gennemføres i samarbejde med en lokal samarbejdspartner. Alle cykelture gennemføres med to kyndige engelsktalende cykelguider med grupper på max. 25 deltagere. På denne rejse har vi et deltagermax på i alt 25 personer. 

Er denne rejse noget for mig?

Der er ikke noget specielt krav om atletisk evne eller fysisk form for at deltage i denne cykelferie i Ligurien. Ruterne er tilrettelagt således, at man ikke har behov for at gennemgå et strengt træningsforløb forinden. Cykelturene har fokus på, at man kan nyde turen og oplevelsen undervejs. 

Det er dog en forudsætning for at deltage på rejsen, at man er sund og rask. Vi anbefaler på det kraftigste, at man konsulterer egen læge inden, man begiver sig ud på en aktiv ferie. Det er den enkelte deltagers eget ansvar at sikre, at man har et tilstrækkeligt godt helbred til at gennemføre turen. 

Vitus Rejsers angivelser vedrørende de fysiske krav til gennemførelsen af cykelferien er givet i god tro, men er ikke en garanti. Er du som deltager ikke tilstrækkelig egnet til at gennemføre de enkelte cykelture, der fungerer normalt for de fleste deltagere, så er dette dit eget ansvar. 

Ansvar 

Som gæst på en cykelferie er du ansvarlig for at medbringe egnet og passende tøj samt udstyr. Der skal særligt anvendes passende fodtøj.

Du kan ikke stille krav til Vitus Rejser om erstatning for hverken fysiske eller materielle skader, hvis det er forårsaget af tredjepart eller øvrige deltagere. 

Ruter

Skulle det vise sig nødvendigt at ændre det daglige program eller den beskrevne rute af sikkerhedsmæssige årsager f.eks. på grund af dårligt vejr, vil det ikke udløse kompensation eller reduktion i rejsens pris. Ligeledes er det de lokale cykelguider der afgør, hvorvidt den enkelte deltagers fysiske formåen i gruppen anses som værende acceptabel til at kunne gennemføre de planlagte cykelture. Ændringer i ruten på baggrund af ovenstående vil ikke udløse kompensation eller reduktion i rejsens pris.

Færdselsregler

Det er den enkelte deltagers ansvar at sikre, at man til enhver tid holder sig inden for loven og følger de til enhver tid gældende færdselsregler. Det er blandt andet obligatorisk at bære cykelhjelm. Hvis du ikke medbringer din egen cykelhjelm, kan denne lejes mod et tillæg på kr. 80,-. Du kan ligeledes leje en cykeltaske mod et tillæg på kr. 190,-. Cykelhjelm og cykeltaske skal reserveres samtidig med bestilling af rejsen. 

Elcykler

Denne cykelferie gennemføres på elcykler med 10 gear og håndbremse. I Italien er det ikke så almindeligt med cykler, der har fodbremse. For at du får den korrekte størrelse cykel bedes du oplyse din højde. Som deltager på rejsen er du selv ansvarlig for din cykel og skal underskrive en lejekontrakt. Såfremt din cykel bliver ødelagt eller stjålet, er dit mellemværende med cykeludlejningsfirmaet. Vitus Rejser er ikke
ansvarlig for cyklerne for de enkelte rejsedeltagere. Din elcykel repræsenterer en værdi på ca. € 3.100. Vi anbefaler, at du kontakter dit private forsikringsselskab for at få bekræftet, at du i tilfælde af tyveri eller beskadigelse har en cykeldækning svarende til elcyklens værdi. Det er også vigtigt, at du får bekræftet at den gælder lejede cykler i udlandet. Vær ligeledes opmærksom på en eventuel selvrisiko. 

Forsikring

Vi anbefaler, at du har en tilstrækkelig rejseforsikring på plads inden afrejsen. Forsikringen skal specifikt dække den aktivitet, der udføres og bør omfatte tredjepartsansvar, ulykkes- og sygdomsdækning. I tilfælde af en ulykke kan cyklister potentielt være ansvarlige for skader.