Italien
Aktiv ferieRejsenyheder
Flyrejser

Piemonte · Vin & vandring

Fra 9.999,- pr. person

6 dage

 • 2024:
 • sep

Tag med på en livsnyder-vandreferie i et af Italiens bedste og smukkeste vinområder! Vi skal vandre gennem vinmarker og ad små veje gennem nogle af Italiens skønneste vindistrikter i den verdensberømte region Piemonte. Med navne som Barolo, nebbiolo og barbera er der nok at glæde sig til, og vi smager naturligvis på nogle af vinene, når vi besøger tre vingårde i området.

I bjergbyen Monforte d'Alba i Barolo-vindistriktet ligger det lille hyggelige hotel Il Grappolo d'Oro, som er vores udgangspunkt under rejsen i det skønne Piemonte, der, udover vin er verdenskendt for trøfler, hasselnødder og lækre oste. Gå ned ad gaden og kig ind på vinbaren Barolo Bar for at nyde et glas lokal vin og en haps sammen med de lokale. Du kan også gå op ad de stejle gader til kirken, som knejser over byen. Herfra kan du nyde den fantastiske udsigt over byen og de bølgende vinmarker.

Her fra vores base i Montforte d'Alba kan vi se frem til nogle dejlige dage spækket med oplevelser, vandringer, gode vine og velsmagende oste. Byen i sig selv er charmerende med sin gamle bydel og smalle gader, og overalt kan du finde en god restaurant med lokale specialiteter, klassiske pizzaer - eller hvad med en frisklavet pastaret med revet Alba-trøffel henover?

Vi skal selvfølgelig også ud at vandre og besøge nogle spændende vingårde, og vi har udvalgt tre meget forskellige af slagsen. Vi besøger den helt lille familiedrevne vingård hos ægteparret Renato og danskfødte Nina samt deres to sønner. Desuden oplever vi det store kooperativ med flere vinbønder der i bedste andelstanke er gået sammen om at dyrke vine af høj kvalitet, og så besøger vi Fontanafredda, områdets absolut største producent, der også er et forhenværende kongeligt jagtslot med en af områdets ældste og største kældere.

Vi skal også på trøffeljagt sammen med Giovanni og hans hunde i området omkring Alba, der er berømt for de fine og elegante hvide trøfler. Vi kører også til foden af Alperne, hvor vi skal vandre i en dal, som er kendt for sine skønne oste.

Dette er rejsen er for dig, der holder af dejlige vandreture, at smage gode vine og ikke mindst at lade smagsløgene gå på opdagelse i det piemontesiske køkkens og de mange lokale lækkerier.

Vælg den rigtige vandreferie 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier.

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer

Sværhedsgrad 2

Denne rejse er sværhedsgrad 2. Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Læs mere

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Torino eller Milano t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 5 nætter i Montforte d'Alba på Il Grappolo diOro ****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 2 x frokost (3. og 4. dag)
 • 1 x let frokost (5. dag)
 • 1 x middag, inkl. vinsmagning (1. dag)
 • Vandretur fra Montforte d'Alba til Barolo
 • Besøg hos vinhuset Vite Colte, inkl. vinsmagning
 • Vandretur i Valle Grana
 • Besøg hos osteproducent, inkl. smagning af oste
 • Vandretur fra La Morra til Annunziata og Monforte d' Alba
 • Besøg hos vingården Fratelli Ferrero, inkl. vinsmagning
 • Vandring og trøffeljagt ved Verduno
 • Besøg og rundvisning hos vinproducenten Fontanafredda
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Sværhedsgrad 2 

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Praktiske informationer

Sværhedsgrader på vandreferie

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig eller i Østrigs alper. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på præsentationen af den enkelte rejse.

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag.

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferie

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler.

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.