Norge
Flyrejser Krydstogter

Nordlyseventyr med Hurtigruten · Fra Bergen til Kirkenes

Fra 15.999,- pr. person

8 dage

 • 2024:
 • nov
 • 2025:
 • feb

Tag med på jagt efter nordlys, når vi sejler til Nordnorge med det legendariske rederi Hurtigruten og besøger nogle af de mest interessante byer i det nordligste Skandinavien. 

At opleve det magiske nordlys er en helt særlig oplevelse. Pludselig danser bælter af lys på himlen i den mørke nat og fremfører naturens helt eget teater med grønne, lyserøde og violette farver.

Ingen ved helt, hvornår forestillingen begynder, eller hvor lang tid den varer. Som altid, når det gælder vores lunefulde moder natur, er der selvfølgelig ingen garantier for at se nordlys.

Vi har dog valgt de optimale rejsetidspunkter, hvor chancerne er størst for at opleve det sælsomme fænomen.

Vi sejler langs Norges smukke vestkyst hele vejen fra Bergen via Polarcirklen og op i polarmørket til Barentshavet, Nordkap og den arktiske vildmark, hvorfra vi flyver tilbage mod København.

Undervejs byder vi ved anløbsstederne på spændende udflugter i selskab med vores dansktalende rejseleder.

Vi tager blandt andet på byrundtur i den hyggelige art nouveau-by Ålesund, besøger Trondheim, Tromsø og Kirkenes, og så skal vi på spændende udflugter til blandt andet Nordkapplateauet og grænsen mellem Norge og Rusland.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Bergen/Kirkenes t/r
 • Alle skatter og afgifter ca kr. 377
 • Transfer lufthavn-skib-hotel t/r
 • 6 nætter ombord på Hurtigruten MS Nordlys eller MS Trollfjord
 • 1 nat i Kirkenes på Scandic Kirkenes
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 1 x brunch (6. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Lille byvandring i Bergen
 • Byvandring i Ålesund
 • Udflugt i Trondheim, inkl. entré til Nidaroskatedralen
 • Udflugt til Bodø og Saltstraumen
 • Udflugt i Tromsø, inkl. entré til Ishavskatedralen
 • Entré til oplevelsescenteret Polaria
 • Udflugt til Nordkapplateauet, inkl. entré til Nordkaphallen
 • Udflugt til den norsk-russiske grænse
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Bemærkninger

Bemærk: Vi tager forbehold for programændringer forårsaget af vejrforhold.

Praktiske informationer

Værd at vide om rejsen: Nordlyseventyr med Hurtigruten

Bagage

På SAS' fly  må du medbringe 1 stk indtjekket bagage på max. 23 kg samt 1 stk håndbagage på max 8 kg. 

Fotografering

For at få de bedste nordlysbilleder kan vi anbefale, at det digitale kamera sættes med følgende indstillinger:

Flash: Off
ISO: 400, 800 eller 1.600 (jo mørkere himlen er jo højere ISO)
White balance: Daylight setting
Shutter Speed (Tv): 10-30
Focus: Manual focus (set to infinity)
Self-timer: Set to 2’’ (fjerner kamera rystelser)
LCD: Low brightness

Ekstra indstillinger for Digital SLR kamera:

Shooting mode: Manual (M)
Aperture (AV): Lowest possible 
Lens: Wide Angle (below 35 mm)
UV or Polarizing Filter: Remove

Klima

Bergen ca. 5 °C, Ålesund ca. 7 °C, Trondheim  ca. 3 °C, Bodø ca. 2 °C, Tromsø ca. -1 °C, Honningsvåg ca. 0 °C og Kirkenes ca. -5 °C.

Pas

Som nordisk borger skal du normalt kun fremvise gyldig billedlegitimation (pas, kørekort). Grundet de norske myndigheders skærpede kontrol af rejsende, og da du deltager på et krydstogt, skal du medbringe et gyldigt pas.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets a la carte-restaurant, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter.

Udflugter

Alle udflugter er inkluderet i rejsens pris i henhold til Vitus Rejsers program.

Valuta 

Norske kroner (NOK). Større kreditkort er almindeligt accepteret i Norge, undtagen muligvis i mindre virksomheder. Man kan blive bedt om at vise identifikation, når man betaler med kreditkort eller veksler penge.

Visum

Som dansk statsborger kan du indrejse visumfrit i Norge. 

Vitus Rejsers rejseleder

På rejsen deltager en rejseleder fra Vitus Rejser, som vil sørge for alle de praktiske ting. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig, hvis man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.    

Særligt vedrørende krydstogt med Hurtigruten

Ændringer i rejseplan og udflugter

Vejret langs den norske kyst er uforudsigeligt, og vejr, hav og is kan påvirke rejseplan og udflugter. Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.

Måltider

Helpension i skibets hovedrestaurant er inkluderet i rejsens pris. Morgenmad serveres normalt fra kl 7.30 (ingen faste pladser), frokost fra kl. 12.00 eller 13.00 (ingen faste pladser) og middag fra kl. 18.30 (tildelte pladser). I højsæsonen kan der være to frokost- og middagshold. Rejsen begynder med en buffetmiddag på afsejlinger fra Bergen. Morgenmad består af et godt udvalg af pålæg, ost, æg, kornprodukter og frugt, med friskbagt brød, kager og ofte "sveler" (små pandekager) og vafler, der bages i restauranten. Ønsker man at spise i skibets a la carte-restaurant sker dette mod betaling. Alle skibe har fuld restaurantlicens, og priserne om bord svarer til priserne på det norske fastland 

Polarnætter

Polarnat er et naturfænomen: Natten varer mere end 24 timer, hvilket betyder, at solen er under horisonten. Fænomenet kan kun opleves nord for polarcirklen på den nordlige halvkugle og syd for polarcirklen på den sydlige.

Aktiviteter ombord

Som en del af rejseoplevelsen tilbyder Hurtigruten flere interessante aktiviteter ombord, blandt andet demonstrationer og præsentationer. Aktiviteterne foregår både indendørs og udenfor på dækket, og de er afpasset årstiderne og/eller de områder, skibet sejler i. Det er frivilligt at deltage. Aktiviteterne annonceres i dag-til-dag-programmet eller ombord.

Elektricitet

230 volt vekselstrøm. To-stik af Continental-typen, som der kræver adapter/konverter, som man selv skal medbringe.

Ombordstigning og afsejling

I Bergen sejler Hurtigrutens skibe fra Hurtigrutens Terminal. Ombordstigning finder sted fra kl. 16.00. Kahytter er tilgængelige fra kl. 18.00. 

Drikkepenge

Det er ikke normal praksis at give drikkepenge på Hurtigrutens skibe på kystrejser, men hvis man synes, at besætningsmedlemmer bør belønnes for ekstraordinær service, findes der drikkepengekasser og kuverter i restauranten.

Ekspeditionsleder

Hvert skib har en ekspeditionsleder, der sælger og rådgiver om udflugter, udleverer dagsprogram og nyheder og giver meddelelser om interessante steder m.m. Lejlighedsvis varetages dette af receptionen. Ekspeditionslederne taler norsk, engelsk og tysk.

Sikkerheds- og velkomstmøde / værdigenstande

Det er et sikkerhedskrav, at alle Hurtigrutens passagerer deltager i en obligatorisk sikkerhedsbriefing i Bergen, før skibet forlader havnen. Den varer 10-15 minutter og indeholder en demonstration af, hvordan man tager redningsvest på og instruktioner, der skal følges i tilfælde af evakuering eller andre nødsituationer i løbet af rejsen. Briefingen er obligatorisk for alle passagerer - også dem, der tidligere har rejst med Hurtigruten. Der er lejlighed til at stille spørgsmål, hvis man er i tvivl om noget. 

Læs venligst opslagene om nødprocedurer, der hænger på indersiden af kahytsdøren og i fællesarealer, og spørg i receptionen, hvis der er tvivl om noget. I mange havne kan der være en del aktivitet på kajen med biler, der kører til eller fra borde og/eller varer, der lastes eller losses. Pas på denne trafik! Pas på i vintermånederne, da der kan være isglat på udendørs dæk og ved skibets landgangsbro og ved udstigning fra busser. Ispigge til sko og andet vintertøj kan købes i skibets butik. Gå ikke rundt med store kontante beløb, og hold altid øje med værdifulde genstande - blandt andet mobiltelefoner og kameraer.

Internet

Der er trådløse netværk i de fleste fælles-områder til bærbare computere, mobiltelefoner osv. Den trådløse forbindelse kan være langsom. Forhør dig om muligheder på skibet. 

Sprog ombord

Norsk og engelsk er de officielle sprog ombord. Personalet i receptionen og nogle af besætningsmedlemmerne taler også tysk. 

Vaskeri

Vaskerum med vaskemaskiner, tørretumblere og strygejern er til rådighed på alle skibe. Poletter kan købes i receptionen.

Lægehjælp / medicinske nødsituationer

Der er ingen læge eller apotek ombord. Skibets officerer er uddannet i førstehjælp og kan give medicinsk nødhjælp. Skibene er også tæt på land, hvis der kræves akut lægehjælp.

Kreditkort / betalingsmuligheder

Der bruges norsk valuta ombord. Der kan veksles fra de fleste større valutaer. Visa, American Express, MasterCard og Diners Card accepteres ombord. Et krydstogtkort kan anskaffes og anvendes til betaling for blandt andet drikkevarer og afregnes ved rejsens afslutning. Der tages forbehold for ændringer. Hurtigruten foreslår, at man medbringer en lille mængde norske kroner (NOK) i kontanter. 

Butikker

Der er butik ombord på alle skibe, hvor der kan købes lokale produkter, souvenirs, strik, bøger, postkort, frimærker og et begrænset udbud af toiletartikler.

Rygning

Der må ryges i de afmærkede områder på de udendørs dæk. Rygning er ikke tilladt, når skibene er i havn og under brændstofpåfyldning. Personalet vil oplyse, hvornår det ikke er tilladt at ryge udenfor. Rygning i kahytterne er forbudt.

Stabilisatorer

Alle Hurtigrutens skibe er udstyret med stabilisatorer.

Telefon / mobiltelefoner

Mobiltelefoner kan anvendes ombord, men forbindelsesforhold kan variere. Spørg dit telefonselskab om priser for at benytte telefonen i udlandet.

Dresscode

Påklædningen ombord er uformel. Nogle passagerer vælger at skifte tøj før middag, men dresscoden er snarere afslappet end formel. Vejret i Norge kan skifte i løbet af hver sejlads eller endda i løbet af dagen. For at tage højde for disse variationer anbefaler Hurtigruten lagdelt påklædning, der gør det nemt at tilpasse sig ændringer i temperatur, vind og nedbør. På alle rejser anbefaler Hurtigruten at medbringe åndbart, vand- og vindtæt tøj. En varm hue, handsker, halstørklæde og termotøj og -undertøj kan være nyttigt i vintermånederne. På land, hvor det kan være iskoldt, er solide sko vigtige på udflugterne, og en stok eller vandrestav kan være nyttig.

Arbejdende skibe

Hurtigrutens skibe er arbejdende skibe, der anløber havne døgnet rundt. Der kan forventes støj og vibrationer i nogle kahytter, når der lægges til kaj, og når der lastes gods. Dette varierer afhængigt af kahyttens beliggenhed og skibstypen. Støj påvirker folk forskelligt, og hvad der kan være et problem for én person, er ikke et problem for en anden.

Fartplan

Alle Hurtigrutens skibe har egen fartplan. Når vi besøger havne på ruten, skal man selv sørge for at være tilbage ombord til tiden, især hvis skibet ankommer forsinket, men afsejler i tide for at holde fartplanen. Afsejlingstidspunktet vises ved landgangsbroen. Hurtigrutens skibe kan ikke vente på forsinkede passagerer, da fartplanen skal overholdes. Hvis man mister en afsejling, skal man selv komme til næste havn på egen regning.

Havne

Fra Bergen til Kirkenes besøger alle Hurtigrutens kystskibe 34 havne.

Bagage

Bagagehåndtering er ikke inkluderet i rejsens pris. Bortset fra Bergen skal man selv bære sin bagage til og fra skibet.