Østrig
Aktiv ferieRejs alene uden tillæg
Flyrejser

Saalbach · Vandreferie i De Østrigske Alper

Fra 8.499,- pr. person

7 dage

 • 2024:
 • jul
 • aug

Tag med på en naturskøn vandreferie blandt Østrigs smukke alpetoppe. Vi bor med halvpension på det gæstfrie og familieejede Hotel Mitterer i populære Saalbach, hvorfra vi drager ud på velvalgte vandreture i de betagende alpelandskaber. 

Saalbach er kendt af mange som skisportsby, men i sommermånederne er byen og den flotte omegn fuld af skønhed. De to charmerende bjergbyer Saalbach og Hinterglemm, der næsten er vokset sammen, ligger i 1.000 meters højde og er elsket af mange danskere. Her mærker vi indbegrebet af østrigsk Gemüthlichkeit.

Dalen er omkranset af de grønne bjerge, og ligegyldigt hvor du befinder dig, er udsigten noget særligt. Sidst, men ikke mindst, gemmer det smukke alpeområde på et væld af skønne vandrestier, hvor det ene udsigtspunkt afløser det andet.

Glæd dig til at vandre med en mageløs udsigt til Alperne og med den klare østrigske bjergluft i lungerne.  

Vi bor med halvpension midt i gågaden i Saalbach, og herfra er der aldrig mere end et par minutter til bjergene, som lokker med 400 kilometer vandrestier.

Her i de østrigske højder kan du se frem til at nyde naturen og de bjergtagende udsigter på fem forskellige vandreture, hvor vi i fællesskab drager ud og udforsker området sammen med vores rejseleder eller hotelværten og en lokal vandrefører, som har boet og vandret i bjergene hele livet.

Vi har inkluderet et Joker Card, der giver dig gratis adgang til flere forskellige gondoler, lokalbusser og andre aktiviteter i området såsom muséer, minigolf og et større badeland i området. 

Overalt mødes vi af østrigernes store gæstfrihed og charme. I de små alpebyer konkurrerer befolkningen om at have de smukkeste blomstersmykkede altaner, og selve Saalbachs bykerne er bilfri, så selv med hotellets centrale beliggenhed er der fredeligt og roligt om natten. I dejlige Saalbach kan man nemt gå hen og blive stamgæst. 

Vælg den rigtige vandreferie 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier.

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer

Sværhedsgrad 3

Denne rejse er sværhedsgrad 3. Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Læs mere

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-München t/r
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • Alle skatter og afgifter
 • 6 nætter i Saalbach på Hotel Mitterer***
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • Musikaften på hotellet
 • Tog til Lindinger Alm
 • Vandring: Lindinger Alm og Talschluss Höhenweg
 • Vandring: Wildenkarkogel
 • Vandring: Marztenscharte og Stemmerkogel
 • Vandring: Zwölferkogel
 • Joker Card til brug ved alle lifte, lokalbusser, minigolf, museer m.m.
 • Lokal østrigsktalende vandreguide på alle vandringer
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Sværhedsgrad 3 

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier.

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage.

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser, får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

Praktiske informationer

Sværhedsgrader på vandreferie

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig eller i Østrigs alper. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på præsentationen af den enkelte rejse.

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag.

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferie

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler.

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.