Vietnam
Rundrejser
Flyrejser

På opdagelse i Vietnam · Fra nord til syd

Fra 19.499,- pr. person

14 dage

 • 2024:
 • sep
 • okt
 • 2025:
 • feb
 • mar

Tag med på en meget populær rundrejse gennem det underfundige, dragende og smukke Vietnam med sanseindtryk ad libitum både i Nord-, Midt- og Sydvietnam, hvor vi kommer tæt ind på livet af den gæstfrie og smilende befolkning.

I det fascinerende land, der snor sig som et S ud mod det Kinesiske Hav, mødes vi af kolonihistorie, farverige markeder, kilometerlange sandstrande, grønne rismarker, kalkstensbjergenes fantastiske landskaber, frugtbare floddeltaer, storbyernes mylder og leben og eventyrlige kongebyer.

Den Opadstigende Drages Land, som det forenede Nord- og Sydvietnam poetisk kaldes, har masser at byde på. Her lever den smilende befolkning et liv, hvor alt handler om harmoni og balance.

Kontraster, eventyr og vidunderlige oplevelser går hånd i hånd og uforglemmelige minder og indtryk skabes hos de fleste, der besøger Vietnam. 

Vores enestående rundrejse starter i en af Sydøstasiens smukkeste hovedstæder, Hanoi, hvor historie og kultur står i højsædet. Herefter tager vi på et smukt mini-krydstogt i den berømte Halongbugt, der med sine betagende udsigter tager pusten fra de fleste.

Vi fortsætter videre med fly til det centrale Vietnam, hvor vi skal på opdagelse i den historiske kejserby Hué og den lille maleriske, Hoi An, som meget forståeligt er på UNESCO-verdensarvsliste.

Rejsen slutter sydpå i Vietnams største by Ho Chi Minh City, den travle storby fyldt med kontraster mellem fortiden og nutiden. 

På rejsen tilbydes desuden lokale ekstraarrangementer, hvor du blandt andet kan opleve vietnamesisk landlig idyl på en herlig cykeltur gennem rismarker med drøvtyggende vandbøfler. 

Du får også mulighed for at komme helt ind på livet af det smagfulde vietnamesiske køkken, hvor vi starter med indkøb af råvarer på det lokale marked og slutter med at spise et veltillavet måltid som vi har tilberedt sammen med en vietnamesisk kok.

Det er værd at bemærke at vi har inkluderet indenrigsfly på de lange strækninger for at undgå mange timers kørsel i bus eller tog. Vi kommer nemt og hurtigt mellem byerne, hvilket giver os mere tid til at opleve Vietnams spændende højdepunkter.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende.

Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Singapore-Hanoi
 • Fly Ho Chi Min City-Singapore-København
 • Indenrigsflyvninger i Vietnam
 • Alle skatter og afgifter, pt. kr. 465,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 3 nætter i Hanoi på La Dolce Vita***
 • 1 nat i Halong-bugten på Bhaya Classic****
 • 2 nætter i Hué på Muong Thanh Hotel****
 • 2 nætter i Hoi An på Sen Retreat Hoi An****
 • 3 nætter i Ho Chi Minh City på Saigon Hotel***+
 • 11 x morgenmad (3.-13. dag)
 • 9 x frokost (3.-5., 7., 8. og 10.-13. dag)
 • 5 x middag (2., 5.-6., 8. og 10. dag)
 • Cyclotur i Hanoi
 • Byrundtur i Hanoi
 • Besøg ved Ho Chi Minhs mausoleum, inkl. entré
 • Besøg i Konfucius Litteraturtempel, inkl. entré
 • Besøg ved Hoa Lo "Hotel Hilton" fængslet i Hanoi inkl. entré
 • Vanddukketeater inkl. entré
 • 2 dage/1 nat cruise i Halong-bugten på traditionel junke inkl. alle måltider og udflugter iflg. bådens program
 • Sejltur på Den Duftende Flod i Hué
 • Besøg ved Thien Mu Pagoda i Hué
 • Besøg ved kejsergravene Tu Duc og Khai Denh inkl. entré
 • Besøg på kejserpaladset Citadellet i Hué, inkl. entré
 • Byrundtur i maleriske Hoi An
 • Sejltur omkring Hoi An
 • Udflugt til Mekongdeltaet inkl. sejlads på floden
 • Byrundtur i Ho Chi Minh City
 • Besøg og guidet tur ved Cu Chi-tunnellerne
 • Besøg i War Remnants Museum - Krigsmuseet inkl. entré
 • Obligatoriske drikkepenge, værdi ca. kr. 300,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Reserver i god tid

På denne rejse er der plads til 26-30 deltagere. For at holde vores høje kvalitetsniveau, har vi pladsbegrænsning på vores rejser.

Vi anbefaler derfor, at du altid bestiller i så god tid som muligt, hvis du vil være garanteret plads på din drømmerejse - især hvis du ønsker en specifik værelsestype, som eksempelvis eneværelse.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer skal bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Praktiske informationer

Vigtig information om din rejse til Vietnam

Visum og pas

Vietnam har lempet indrejserestriktionerne og genåbnet for visumfri indrejse i op til 45 dage for danske statsborgere. 

Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra hjemrejsedatoen. Vi gør opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget, da man risikerer at blive afvist ved indrejse. 

Se evt. mere på https://vietnamvisa.govt.vn/vietnam-tourist-visa/

Hvis du ikke er i besiddelse af et dansk pas, så er det altid en god ide at kontakte den vietnamesiske ambassade i København for at høre nærmere om visum- og indrejseregler. Ambassadens adresse er:

Den Vietnamesiske Ambassade
Bernstorffsvej 30 C
2900 Hellerup
Tlf. 39 182 629

Hjemmeside: https://vnembassy-copenhagen.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx

Indrejsekrav til Vietnam

Ca. 14 dage inden afrejsen vil du modtage afrejse information fra os omkring de gældende indrejse-regler. Da der ofte kan ske ændringer helt frem til afrejsetidspunktet, er det vigtigt, at du også selv holder dig opdateret via https://um.dk/da/rejse-og-ophold-til.udlandet/rejsevejledninger.

Det er til enhver tid dit eget ansvar at sikre at du indfrier de gældende indrejsekrav på afrejse-tidspunktet. Er du ikke i stand til at opfylde kravene vil det indbetalte beløb for rejsens pris som udgangspunkt være tabt. 

Elektricitet

220 V. Stikkene er de fleste steder som i Danmark. Strømafbrydelser forekommer – medbring eventuelt lommelygte, adapter eller batteridrevne el artikler.

Film og foto

Ved nogle seværdigheder opkræves gebyr for fotografering. Det er altid god skik at spørge om lov før du begynder at fotografere.

Indkøb

Der kan med fordel købes lakvarer, perlemor, keramik, broderier, silkemalerier, bambus- og kurvemager-arbejder, tæpper, træskulpturer, marmor, silke, jade, skræddersyet tøj og den vietnamesiske hat ”non la”.

Klima

Nordvietnam har subtropisk klima, og Sydvietnam har tropisk klima.

Hanoi: Februar 15-20 °C, marts 18-23 °C og oktober 22-28 °C.
Ho Chi Minh: Februar 22-32 °C, marts 23-33 °C og oktober 24-31 °C.

Mad og drikkevarer

Vietnam har en verdensberømt og utroligt rig madkultur med afstikkere til både det franske, thailandske og kinesiske køkken. Du kan få baguettes, nudler og supper dagen lang. Et typisk vietnamesisk måltid består af mange små retter – kunstfærdigt serveret. Suppe. Grøntsager, kød, kylling, skaldyr og især fisk, så der vil altid være noget for enhver smag. Vietnameserne spiser med pinde, gaffel, kniv og ske kan udleveres, men det er ikke skik at der dækkes op med bestik på alle restauranter.

Øl er populært og billigt. Der bliver dyrket vin i Da Lat regionen, som også er på de fleste vietnamesiske menukort, og som altid vil være den billigste. Den smager udmærket. Udenlandske vine er dyre, som regel samme eller højere pris end på de danske restauranter.

Der bliver udleveret 1 vand per person i bussen og på de fleste hoteller vil der også stå flaskevand på værelserne som er gratis. Det anbefales på ingen måde at drikke vandet fra hanerne, men det er okay at børste tænder i det. Det er vigtigt at få masser af væske i løbet af dagen, og der er nem adgang til at købe vand overalt, hvor du færdes. Regn med ca. 3-5 kr. for en 1 ½ liters flaske og ca. 2-3 kr. for en ½ flaske.

Påklædning

Medbring let bomuldstøj, en varm trøje og godt fodtøj. Det tolkes som mangel på høflighed at gå i lårkorte shorts, nederdele/kjoler eller badetøj. Det er også en god ide at medbringe et tørklæde både til flyrejsen og i busserne, da det kan trække fra aircondition, som er en nødvendighed at have kørende hele tiden. 
I nogle templer og pagoder og ved Ho Chi Minhs mausoleum skal du have tildækket knæ og skuldre.

Skik og brug

Det er en meget anderledes kultur du møder, som på mange måder samtidig er åben og tilbageholdende. Du møder ikke offentlige kærlighedserklæringer blandt de lokale, der helst holder berøring inden for hjemmets fire vægge. 

Til gengæld er det et nysgerrigt og meget smilende folkefærd, som hvis du kommer i snak med dem, altid vil spørge meget direkte til alder, familieforhold og nogle gange endda indkomst. Det er vigtigt at kende samtalepartnerens alder og status for at vide, hvilken form for respekt og tiltaleform man skal benytte.

Ældre personer bør altid vises større respekt. Du vil ofte i bybilledet se ældre mennesker med barn eller børnebørn ved deres side når trafikerede veje skal krydses. Mænd giver hånd ved møde med europæere i storbyerne, men denne skik er ikke særlig udbredt blandt kvinder. I Vietnam kommer man langt med tålmodighed og høflighed. 

Tempelbesøg

Stil skoene uden for templet. Som hovedregel skal man altid sørge for at knæ og skuldre er tildækkede.

Tidsforskel

+6 timer (vintertid) og +5 timer (sommertid)

Toiletforhold

Medbring evt. lommeletter og håndsprit i forbindelse med udflugter.

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Seruminstitut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt rejseklinikken.dk eller vaccination.dk. Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information.

Rejseklinikken i Charlottenlund (telefon 39 63 01 15) giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Vietnamesisk dong hedder den lokale valuta. Der kan veksles i Forex til vietnamesiske dong, men det anbefales at have både USD og kreditkort med og veksle/hæve undervejs. USD skal være store sedler (50 & 100), da de giver den bedste kurs. Dog kan det også anbefales at have mindre 1 USD-sedler med til eks. drikkepenge på restauranter, hvis du ikke lige har små dong-sedler.

Der bruges ikke kreditkort som vi benytter i Danmark på restauranter, butikker og købmænd. Hvis du bruger kreditkort skal du påregne at der ofte bruges en dårlig kurs samt højt gebyr. Der er hæveautomater i alle byer men flere har restriktioner i forhold til hvor højt et beløb du kan hæve (ofte beløb svarende til 500-1000 dkk). 

Vi anbefaler at du starter med at hæve vietnamesiske dong i lufthavnen efter ankomsten eller veksle 150-200 USD per person. Alle hoteller, banker og vekselbureauer har nogenlunde samme valutakurser. 

En god tommelfingerregel, så du vænner dig hurtigere til de vietnamesiske pengesedler:

500.000 = 150 dkk
200.000 = 60 dkk
100.000 = 30 dkk
50.000 = 15 dkk
20.000 = 6 dkk
10.000 = 3 dkk

Myggespray

Det er altid en god ide at medbringe myggespray når man opholder sig i et tropisk land. Dette gælder også for Vietnam. Vi anbefaler at købe myggebalsam efter ankomsten i lufthavnen. Myggebalsam i Vietnam er billigt og mere effektivt end det man kan købe i Danmark.

Mobiltelefoni

Medmindre du har abonnement hos et mobilselskab, hvor det er gratis at lave opkald, SMS eller roaming i Vietnam, så skal du huske at slukke ”slå mobildata fra” allerede når du boarder flyet i København. Ellers kan du stå tilbage med en stor regning fra både Singapore og Vietnam.

Der er god og gratis Wi-Fi på alle hoteller og de fleste restauranter, hvor du blot skal bede om adgangskoden. Hvis du skal ringe hjem til Danmark kan der købes skrabelodder med mobilkoder, så du kan ringe forholdsvist billigt hjem. Forhør dig hos rejselederen eller i hotellernes reception omkring dette. 

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.