CanadaUSA
Rundrejser
Krydstogter Flyrejser

Rocky Mountains & Krydstogt til Alaska med Celebrity Cruises

Fra 38.999,- pr. person

14 dage

 • 2024:
 • aug

På denne rundrejse har vi kombineret Canadas flotteste landskaber i Rocky Mountains med Columbia Icefield og Vancouver, hvorfra vi påbegynder en uges krydstogt med Celebrity Cruises langs Alaskas kyst – en af verdens absolut smukkeste sejlruter. 

Velkommen til en verden fyldt med de mest fantastiske naturscenerier. Vi får brug for alle superlativer til at beskrive denne rejse til et område, hvor luften er ren, frisk og klar, og hvor der er gode muligheder for at opleve det rige dyreliv, der findes til lands, til vands og i luften.  

Vores rejse indledes i den canadiske provins Alberta, hvorfra vi kører til Rocky Mountains, som er blandt de højeste bjergkæder i verden. Her oplever vi Canadas ældste nationalpark Banff og ser blandt andet den berømte smaragdgrønne Emerald Lake.

Herfra kører vi på verdens smukkeste landevej, Icefields Parkway, til The Rockies' største nationalpark, Jasper, hvor vi skal opleve Columbia Icefields, det største gletsjerområde syd for polarcirklen. 

Vores rejse fortsætter ind i British Columbias cowboyland med de store kvægfyldte højsletter, det rige, vilde dyreliv og de mange First Nation-reservater. Der bliver også tid til at få et godt indtryk af storbyen Vancouver, inden vi går ombord på vores lækre krydstogtskib.

Sejladsen går langs Alaskas mageløse kyst, hvor du fra skibet har udsigt til den blå himmel og bjergenes sneklædte tinder. Er vi heldige, ser vi hvaler, og undervejs oplever vi den imponerende Dawes-tidevandsgletsjer, som flyder ud i Endicott Arm-fjorden.

Skibet lægger til ved interessante anløbssteder, der byder på naturoplevelser i verdensklasse og legendariske historier fra guldfeberens tider i 1800-tallet. Vi følger i pionerernes fodspor, og lader os forføre af Alaskas spektakulære skønhed. 

Vi sejler med det lækre skib Celebrity Solstice, hvor du kan nyde det søde liv til søs med helpension, drikkepakke, drikkepenge og WiFi inkluderet i prisen.

Rejseforedrag

Ved køb af denne rejse er der inkluderet et inspirerende foredrag om rejsen, hvor du kan hilse på rejselederen og måske allerede her møde dine medrejsende.

Foredragene finder sted i København, og du modtager en personlig invitation med tid og sted ca. et par måneder før, du skal ud på din drømmerejse.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Calgary/Vancouver t/r
 • Alle skatter og afgifter, p.t. ca. kr. 742,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 2 nætter i Banff på Rundlestone Lodge***
 • 1 nat i Jasper på Tonquin Inn***
 • 1 nat i Sun Peaks på Sun Peaks Lodge***
 • 1 nat i Vancouver på Marriott Downtown Vancouver****
 • 7 nætter på Celebrity Solstice****
 • 12 x morgenmad (2.-13. dag)
 • 7 x frokost (6.-12. dag)
 • 12 x middag (1.-12. dag)
 • Classic-drikkepakke ombord
 • Gratis WiFi ombord
 • Udflugt i Banff Nationalpark med stop ved Lake Louise
 • Udflugt i Yoho Nationalpark
 • Gletsjersafari ved Columbia Icefield
 • Besøg i Jasper Nationalpark
 • Byrundtur i Vancouver med lokalguide
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffør og lokalguide, værdi kr. 226,-
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 700,-
 • Rejseforedrag inden afrejse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen.

Praktiske informationer

eTA – Rejsetilladelse til Canada

Senest 8 dage inden afrejse fra Danmark skal en række personlige spørgsmål samt spørgsmål om rejsen besvares på hjemmesiden: www.Canada.ca/eTA

Det tager kun et par minutter og det eneste du skal bruge er dit pas, dit kreditkort og din e-mailadresse. Der kan kun registreres en person ad gangen.
Der opkræves et samlet gebyr på CAD 7, som kan betales direkte på siden med Visa, MasterCard eller American Express. Gyldigheden for eTA er 5 år, eller til passet udløber. Der skal ikke printets noget hjemmefra, da eTA er linket til dit pasnummeret. Du skal derfor rejse på det pas, som du registrerer dit eTA på.

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre omfattende konsekvenser for den rejsende. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. Passet skal være maskinaflæseligt - fotosiden skal være lamineret. Passet skal være gyldigt mindst et halvt år efter hjemrejsedatoen.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

ESTA - Rejsetilladelse til USA

Alle danske statsborgere skal foretage en såkaldt ESTA-registrering senest 72 timer inden afrejsen fra Danmark. Dette gøres online på ESTAS officielle hjemmeside: www.esta.cbp.dhs.gov/esta. 
Du kan vælge den danske udgave i øverste højre hjørne på hjemmesiden. Der opkræves et gebyr på USD 21 pr. person, som betales via hjemmesiden med Visa, MasterCard, eller American Express.

Bemærk: ESTA-registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved hver ny indrejse. 

Ønsker du, at Vitus Rejser skal foretage ESTA-registreringen, bedes du tage kontakt til vores salgsafdeling senest 14 dage før afrejse. Vi gør opmærksom på at der opkræves et gebyr på kr. 500,- pr. person for denne service. Beløbet er inkl. Esta-gebyret. 

Vigtigt i forbindelse med ESTA

Rejsende, som får deres ESTA-ansøgning afvist, skal søge om visum gennem den amerikanske ambassade. Bemærk venligst, at udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, bedes kontakte den amerikanske ambassade for at få oplyst hvilke regler, der gælder for indrejse.

I 2016 har de amerikanske myndigheder ændret reglerne, hvilket indebærer, at rejsende der har været i Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. Ændringen vedrører også borgere, der har dobbelt statsborgerskab i et Visa Waiver-land (fx. Danmark) og Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen, skal søge om visum til USA ved personligt fremmøde på ambassaden. 

For opdaterede oplysninger om gældende indrejseregler til USA, se Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vi gør desuden opmærksom på, at ingen sider i passet samt indersiden af omslaget må være beskadiget ved f.eks. at være iturevet eller på anden vis ødelagt, da man derved risikerer at blive afvist ved indrejse.

Manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan medføre nægtet indrejse til USA. Rigtigheden af afgivne oplysninger påhviler alene den rejsende, hvorfor Vitus Rejser ikke kan gøres ansvarlig. 

APIS (Advance Passenger Information System)

Afhængig af hvilket flyselskab vi benytter og hvilken rute vi flyver, kan det være nødvendigt at indhente pasoplysninger på alle rejsende. I så fald vil du tættere på afrejse modtage brev fra Vitus Rejser angående dette. 

Bagage

Som udgangspunkt må man på oversøiske flyvninger medbringe 23 kg i ind tjekket bagage samt 12 kg i håndbagage. Din håndbagage må ikke overstige følgende et mål (55 x 35 x 25). Ved rejser til, fra eller via USA bør du kun låse din bagage med en såkaldt TSA-lås, som er godkendt af myndighederne i USA. Er bagagen låst ved rejse til, fra eller via USA, og beskadiges din bagage, hvis låsen brydes op af myndighederne, erstatter flyselskabet ikke skaderne.TSA (Transportation Security Administration) er en amerikansk myndighed med ansvar for transportsikkerhed.

Dårligt gående

Det er en forudsætning for at deltage i Vitus Rejsers krydstogter, at man er 100% selvhjulpen og kan klares sig selv på trapper – også med bagage samt på udflugter til fods. Man skal være almindeligt godt gående. Er du dårligt gående, eller kan man ikke følge med gruppen, har rejselederen lov til at bede dig afstå fra en udflugt eller et arrangement (pengene refunderes ikke). Er du i tvivl om, hvorvidt du kan deltage på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe og spørge. 

Elektricitet

Strømspændingen i el-nettet i Canada er anderledes end i Danmark. Der er kun 120 volt i stikkontakterne, og selve kontakterne er også til flade og aflange ben i stedet for de runde. Vi anbefaler, at du medbringer en adapter eller konverter hjemmefra

Klima

Gennemsnitstemperaturer:

Calgary: Juli og august ca. 15-17 grader
Banff: Juli og august ca. 15-17 grader
Jasper: Juli og august ca. 16-18 grader
Vancouver: Juli og august ca. 16-18 grader
Alaska: Juli og august ca. 11-18 grader

Toldregler

Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at indføre frisk frugt, grøntsager, planter, frø og fersk kød til USA og Canada.

Tidsforskel 

Calgary - 8 timer
Alaska - 10 timer

Vaccinationer

Der kræves ingen. Statens Serum Institut og Rejseklinikken anbefaler dog visse vaccinationer. Se eventuelt rejseklinikken.dk og vaccination.dk.
Vi anbefaler, at egen læge kontaktes ca. 6 uger før afrejse for nærmere information. Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.

Valuta

Amerikanske dollar (USD) og Canadiske dollars (CAD). På denne rejse skal man medbringe et internationalt kreditkort.

Særligt om regler om indførsel af frø, planter og planteprodukter fra lande uden for EU

I henhold til Plantesundhedsforordningen skal vi oplyse om, at det ikke er tilladt at indføre planter, frø, frugt og andre planteprodukter herunder snitblomster fra rejser i lande uden for EU, uden at disse følges af et officielt plantesundhedscertifikat.

Reglerne gælder for rejsende, som medbringer planter og planteprodukter i bagagen eller som en del af deres personlige bagage.

Værd at vide om krydstogter med Celebrity Cruises

Alkohol ombord

Aldersgrænsen for nydelse af alkohol om bord er 21 år. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.

Betaling ombord

Valutaen ombord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for at kvittere for alt der købes om bord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogen indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. Der findes hæveautomater om bord.

Drikkepakke

Classic drikkepakke er inkluderet uanset kahytstype.

Drikkepakken består af lokale drikkevarer i restauranter og barer ombord (øl, vand, husets vin og lokal spiritus). Ønsker man kendte mærker, specialøl og årgangsvine, kan opgradering tilkøbes ombord.

Drikkepenge

Obligatoriske drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer og skønhedsbehandlinger m.m. bestilt på skibet. Får du brug for vejledning angående drikkepenge undervejs på rejsen, kan du altid bede rejselederen om hjælp.

Elektricitet

Der er stikkontakt i kahytten (110/220 volt). I alle kahytter er der hårtørrer. Det vil være en god ide at medbringe adapter til brug på hotellerne.

Faciliteter

Ombord findes flere sportsfaciliteter, som fitnesscenter, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, game-room, spa og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se celebritycruises.dk. 

Fitnesscenter

Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret.

Internet og telefoni

Gratis WiFi ombord er inkluderet i rejsens pris. Prisen for at være koblet op kan være forholdsvis høj. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. 

Telefoni: I land gælder reglerne fra dit eget teleselskab.
Vær dog opmærksom på, at telefonsamtaler til og fra skibene er dyre. Du kan også benytte din mobiltelefon de fleste steder, men også her skal du være opmærksom på prisen.

Kasino

For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år.

Læge

På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for at kunne refundere udlæg. Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.

Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.

Middag

Gruppen er booket til at spise på samme tid på skibet. Rejselederen oplyser om tid og sted. 

Ombordstigning på skib

Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering online. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse, -og senest 10 dage før afrejsen fra Danmark. Rejseplanen vil være påført et Booking ID, som skal bruges ved registreringen. Dette gøres på Celebrity Cruises hjemmeside: www.celebritycruises.com

Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe drikkepakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, m.m.

Prisen inkluderer ikke

Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 

Påklædning på skib

Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt ombord. Medbring afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn). Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbringe træningstøj. Der udleveres håndklæder til brug ved poolområderne.

Sikkerhedsøvelse på skibet

Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget.

Spa/Solarium

For at benytte Aqua Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år.

Sprog ombord

Der tales engelsk ombord og al information, underholdning mv. er på engelsk. 

Rygning

Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne, eller på disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs.

Udflugter købt på skibet

Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene, og at guiden som oftest taler engelsk. Udflugter kan bestilles og betales enten ved indcheckningen eller om bord.

Bemærk venligst 

Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol (kun 2 flasker vin ved indtjekning), strygejern, saks, knive, vinåbner, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske transformere, brandbare væsker mm.

Vitus Rejsers rejseleder

På krydstogter deltager en rejseleder fra Vitus, som vil sørge for alle de praktiske ting på din rejse. Det er rejselederens opgave at være det koordinerende led ved f.eks. flyskift og under de forskellige udflugter ved anløbsstederne. Rejselederen sørger for, at du får vigtige informationer på dansk og sørger også for oversættelse på udflugter beskrevet i dagsprogrammet. Ombord på skibet vil rejselederen dagligt kunne træffes på et nærmere anvist sted og tidspunkt. Her er man altid velkommen til at henvende sig såfremt man har brug for hjælp, information eller blot ønsker at sludre lidt.   

Yderligere informationer

Kan findes på Celebrity Cruises hjemmeside celebritycruises.com.

Ændring i rejserute

Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute, sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.