Tyskland
FlodkrydstogterI ro og mag
Busrejser Krydstogter

Mosel & Saar · Krydstogt med MS Leonora

Fra 11.299,- pr. person

8 dage

 • 2024:
 • aug
 • sep

Glæd dig til et dejligt flodkrydstogt med 4-stjernet skib på den naturskønne Mosel og den smukke Saarflod. Her venter maleriske landskaber, gamle borge og vinranker så langt øjet rækker samt spændende byvandringer og dejlig mad ombord på det populære skib MS Leonora.

På dette flodkrydstogt har vi udvidet den populære sejlads på Mosel med en tur op ad Saarfloden, som tager os helt tæt på Frankrig i det charmerende Saarland og Saarburg. Saarland er den mindste af de tyske delstater og har gennem tiderne været tilknyttet såvel Frankrig som Tyskland.

På hyggelige byvandringer i de charmerende byer langs floderne mærker vi tydeligt den franske indflydelse samt lærer mere om områdets spændende historie. Glæd dig også til et spændende besøg i Luxembourg, når vi besøger storbyen af samme navn.

MS Leonora ved flodbredden.

Det dejlige 4-stjernede skib MS Leonora danner en skøn ramme om sejladsen. Vi sejler mest om dagen, så du fra skibets store soldæk eller fra salonen kan nyde den fascinerende sejlads på to af Tysklands mest naturskønne floder.

Når vi sejler, kan vi næsten ikke undgå at se de mange vinranker, der spreder sig i landskabet, og det er ingen hemmelighed, at dette område er kendt for sin vinproduktion. Både Mosel- og Saarvine er spændende bekendtskaber - måske har du allerede nydt en Mosel-Saar-Ruwer-vin, som har været meget populær i Danmark? Ellers får du rig mulighed for at smage på de lokale dråber, når vi besøger vinproducenter, der stolt byder på et glas af deres liflige vine.

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser?

Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Læs mere om I ro og mag her

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation
 • 7 nætter ombord på MS Leonora****+
 • 7 x morgenmad (2.-8. dag)
 • 8 x frokost (1.-8. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Velkomstdrink ombord
 • Moselvinsmagning
 • Saarvinsmagning
 • Byvandring i Bernkastel-Kues
 • Byvandring i Saarburg
 • Udflugt til Luxembourg
 • Byrundtur i Trier
 • Besøg i Traben Trarbach
 • Byvandring i Koblenz
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning, værdi kr. 475,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi datoerne med vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.

I ro og mag

Afr. 8/9: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Du kan læse mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger".

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Praktiske informationer

Vigtig information om "I ro og mag"-rejser

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder  ”I ro og mag”-rejser her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser:

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.