Tyskland
FlodkrydstogterI ro og magRejsenyheder
Krydstogter Busrejser

Oder · Krydstogt fra Berlin til Rügen · I ro og mag

Fra 10.999,- pr. person

8 dage

 • 2024:
 • maj

Sejl med på dette helt unikke flodkrydstogt, hvor vi i ro og mag sejler fra Tysklands hovedstad Berlin til UNESCO-byen Stralsund ved Østersøen. Ombord på skibet er der kun gæster fra Vitus Rejser, og dette krydstogt passer desuden godt til dig, der er dårligt gående. 

På  skønne flodkrydstogt på Oderfloden skal vi opleve nogle af Nordtysklands og Polens mest spændende og interessante områder.

Vi sejler med MS Johannes Brahms, som er et lille skib, der er specialbygget til at sejle på lavvandede floder som Oder. Vitus Rejser har chartret hele skibet, som har plads til 80 passagerer, og her oser det af god atmosfære og familiær hygge.

På MS Johannes Brahms gør kaptajnen og hans crew deres bedste for at skabe en hyggelig atmosfære på det lille skib, og du vil helt sikkert føle dig velkommen fra det øjeblik, du træder ombord på skibet.

Krydstogtet starter i Berlin, Tysklands alsidige hovedstad, som er kendt og elsket af os danskere.  Derefter sejler vi sejler stille og roligt nordpå til Schwedt og derfra videre til Stettin i Polen, som er en lille perle af en by beliggende ved Oderfloden.

Vi fortsætter herfra til Nordtyskland via Wolgast, hvor vi besøger øen Usedom, som er delt mellem Tyskland og Polen.

Krydstoget afsluttes på Rügen, som er den største ø i Tyskland og kendt for sine kridtklinter. Her skal vi naturligvis udforske Stralsund, hvor byens historiske centrum står på UNESCO´s verdensarvsliste. 

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser?

Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

Læs mere om I ro og mag her

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 7 nætter på MS Johannes Brahms***+
 • 8 x morgenmad (1.-8. dag)
 • 6 x frokost (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7 dag)
 • Velkomstdrink
 • Byrundtur i Berlin
 • Besøg i TV-Tårnet
 • Gåtur i Schwedt
 • Byrundtur i Stettin
 • Busrundtur på Usedom
 • Busrundtur på Rügen
 • Besøg ved Kap Arkona
 • Byrundtur i Stralsund
 • Alle passager- og havneafgifter​
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

I ro og mag - her sætter vi tempoet ned:

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-dato. Her skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med. Læs mere om, hvad det betyder at rejse "I ro og mag" samt om kravene til din fysiske form under "Praktiske oplysninger" her på siden.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder  ”I ro og mag”-rejser her.

Praktiske informationer

Vigtig information om "I ro og mag"-rejser

Er du blandt dem, der synes, at det går lidt for stærkt på vores rejser? Så skal du vælge en ”I ro og mag”-rejse. Her skruer vi tempoet ned og tager ekstra hensyn. Vores koncept ”I ro og mag” finder du på enkelte datoer på udvalgte rejsemål.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder  ”I ro og mag”-rejser her.

Tilpasset udflugtsprogram

På afgange med ”I ro og mag” har vi foretaget justeringer i programmet, så det passer bedre til dig, der ikke længere er så godt til bens. Vi holder eksempelvis lidt flere pauser på udflugterne og går i et roligt tempo, så alle kan være med. Hvor det er muligt, kører vi desuden med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring, ligesom at udflugtsmål kan blive ændret til et alternativ, hvis programmet er for strabadserende. Du skal dog kunne gå 500 meter uden pauser samt være forberedt på, at vi i løbet af en dag går 2-3 kilometer med pauser undervejs.

Udvalgte hoteller og skibe

De hoteller og skibe, vi benytter, er som udgangspunkt ikke handicapvenlige, men vi  har sørget for, at hovedparten ikke har for mange trapper samt har elevator og en god beliggenhed. 

En ekstra hjælpende hånd

Som en ekstra service vil der altid være to rejseledere med på vores ”I ro og mag”-rejser, så der er en ekstra hjælpende hånd. Du skal selvfølgelig stadig være selvhjulpen for at deltage på rejserne. 

Værd at vide om de forskellige rejseformer, når du rejser "I ro og mag"

Busrejser:

Vi gør opmærksom på, at du skal ind og ud af bussen flere gange i løbet af en dag, hvor der er 4-5 høje trin. På vores færgeoverfarter til blandt andet Tyskland er der elevator fra hvert dæk, men det er ikke muligt at få en eventuel medbragt rollator ud af bussens bagagerum og med op på passagerdækkene. Det er ikke tilladt at blive siddende i bussen under overfarten.

Flodkrydstogter:

Mange skibe har elevator, men på flere skibe går elevatoren ikke til soldækket. Her findes enten en trappe eller en trappe med dertilhørende stolelift. Dette fremgår under skibsbeskrivelsen på den enkelte rejse.
Når skibet lægger til kaj, kan det forekomme, at vi ligger uden på andre skibe i anden eller tredje række. Det betyder, at du skal gå over de andre skibe for at komme i land. Dette kan ikke altid undgås, samt at det ikke altid kan undgås, at man skal over soldækket for at komme i land.

Flyrejser:

Lufthavne kan være store, og der kan være langt at gå ud til gaten, ligesom at vi kan have mellemlandinger, hvor det er nødvendigt at gå gennem endnu en lufthavn. Vi anbefaler som altid at ankomme i god tid, så man uden for meget stress og jag, kan komme gennem check-in og sikkerhedskontrollen.

Har du spørgsmål til, om en given rejse passer til din fysiske form, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.