TysklandØstrig
Rejsenyheder
Togrejser

Togrejse · München & Salzburg

Fra 8.799,- pr. person

7 dage

 • 2024:
 • aug
 • sep

Spændende togrejse med både natur- og kulturoplevelser i verdensklasse. Vi bor i de gamle kulturbyer München og Salzburg, og desuden tager vi på flotte udflugter med tandhjulsbane i både Tysklands og Østrigs bjerglandskaber. Fra historiske byer til smukke søer og sneklædte bjergtinder - denne rejse rummer det hele. 

Vi kører med de moderne ICE-tog gennem Tyskland på ud- og hjemrejsen. Både i München og Salzburg bor vi tre nætter på moderne og centralt beliggende hoteller.

Vi er tæt på de charmerende gamle bykerner, og vi har samtidig de perfekte udgangspunkter for vores udflugter i den smukke bjergnatur. 

Fra München tager vi på tur med toget til Tysklands højeste bjerg Zugspitze - en tur, som blev verdenskendt med TV-programmet "Verdens smukkeste togrejser".

Her kommer vi op i næsten tre kilometers højde, hvor vi kan nyde det allerbedste af de tyske alper.

Glæd dig også til at opleve de helt specielle landskaber fra "Sommer i Tyrol", når vi tager til byen St. Gilgen, sejler på Wolfgangsee og kører med Østrigs stejleste tandhjulsbane.

Udsigten over bjergene og søerne herfra er intet mindre end magisk. 

I Salzburg tager vi også på byvandring i Mozarts fodspor, hvor vi kan opleve en gammel bykerne, der byder på alt fra middelalderfæstning, Kurpark, snævre gågader og uimodståelige konditorier.

En spændende oplevelsesrejse, der byder på smukke byer og storslået natur.

Program

Ophold

Inkluderet i rejsen

 • Togrejse København-München
 • Togrejse München-Salzburg
 • Togrejse Salzburg-København
 • Afr. 2/5: 3 nætter i München på 25hours Hotel The Royal Bavarian****
 • Afr. 6/6, 4/7, 29/8 og 12/9: 3 nætter i München på Eurostars Book Hotel****
 • 3 nætter i Salzburg på arte Hotel Salzburg****
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • Byvandring i München
 • Udflugt med tog til Zugspitze, inkl. rundtursbillet med tandhjulsbane og svævebane
 • Byvandring i Salzburg
 • Udflugt til Wolfgangsee inkl. sejltur og tur med tandhjulsbanen Schafbergbahn
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen
Info

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Praktiske informationer

Generelt om togrejser

Togrejser er en behagelig og komfortabel rejseform, der bringer os direkte til hovedbanegårde og dermed centrum af de større byer og hovedstæder, som vi besøger.

Til mange rejsemål i for eksempel Sverige og Tyskland er togrejsen ofte lige så hurtig som flyet, fordi vi ikke skal bruge tid på transfer til og fra lufthavnene. Samtidig er der bedre benplads og mulighed for at bevæge sig omkring i toget under rejsen.

På de længere strækninger med højhastighedstog er der ofte også en bistro med ombord, hvor der er mulighed for at købe drikkevarer og lette retter.

Mange praktiske forhold er dog anderledes på en togrejse end ved en fly- eller busrejse, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Bagage

Man er selv ansvarlig for sin bagage på hele rejsen - også ved eventuelle skift undervejs. Der kan være trapper ved ind- og udstigningsdøre samt på stationerne, og det er derfor vigtigt ikke tage mere bagage med end man selv nemt kan løfte.

På de fleste af vores rejser med tog ligger hotellerne indenfor nogle hundrede meters afstand til stationen, og vi går derfor fra stationen og til hotellet, hvis ikke andet er anført.

Når der er skift undervejs, lægger vi som udgangspunkt god tid ind således, at et skift kan foregå i et behageligt tempo.

Pladser i toget

På alle længere strækninger er der selvfølgelig altid reserveret plads til os. Der kan dog være kortere strækninger med eksempelvis tilslutningstog eller regionaltog på en udflugt, hvor det ikke er muligt at reservere plads.

Pladserne i toget tildeles af togselskaberne, og der kan være pladser, som vender mod køreretningen, ligesom der kan være begrænset udsyn ved enkelte pladser, med mindre det specifikt er anført, at vi benytter panoramatog.

Køreplaner

Rejserne planlægges ud fra de på forhånd tilgængelige køreplaner, og vi lægger så vidt som muligt ekstra tid ind ved eventuelle skiftestationer, så en eventuel forsinkelse ikke påvirker den videre rejse. Der kan dog opstå uforudsete ændringer i køreplanerne ved for eksempel sporarbejde, og køreplanerne er derfor kun vejledende.

En til to uger før afrejse fremsendes oplysninger med den aktuelle køreplan for rejsen. Vitus Rejsers egen rejseleder er med på hele rejsen og holder sig løbende opdateret med eventuelle ændringer, der måtte opstå med kort varsel.