Hotel kun for voksne

Smag på Ærø · Øhavets perle · 2023

Busrejser
4 Dage

Tag med på en smagfuld busrejse til perlen i Det Sydfynske Øhav, Ærø. Her venter dansk ferieidyl efter alle kunstens regler med bølgende marker, stokroser langs bindingsværkshusene i de brostensbelagte gader og masser af udsigt til det dybblå hav. 

"Alt er vand ved siden af Ærø", og som øboerne selv siger det, skal man sejle til en rigtig ø. Alt er også vand ved siden af Ærø i overført betydning, for Ærø byder på en helt særlig stemning, som ikke findes andre steder. Tempoet er roligt, men det sprudler alligevel af liv på den lille ø. Her vrimler med mennesker...

Tag med på en smagfuld busrejse til perlen i Det Sydfynske Øhav, Ærø. Her venter dansk ferieidyl efter alle kunstens regler med bølgende marker, stokroser langs bindingsværkshusene i de brostensbelagte gader og masser af udsigt til det dybblå hav. 

"Alt er vand ved siden af Ærø", og som øboerne selv siger det, skal man sejle til en rigtig ø. Alt er også vand ved siden af Ærø i overført betydning, for Ærø byder på en helt særlig stemning, som ikke findes andre steder. Tempoet er roligt, men det sprudler alligevel af liv på den lille ø. Her vrimler med mennesker fra hele verden, der blandt andet kommer for at blive gift i de romantiske omgivelser.

Iværksætterlivet lever også i bedste velgående, og du kan få alt fra lokal øl, whisky og cigarer til sæbe, lakridskonfekt og hjemmestrik. Naturen med rundede bakker, hyggelige strande og forrevne kyststrækninger er imponerende, og der hersker altid en skøn fred og ro.

Vi kører med vores lokale chauffør Jesper, som har kørt på øen i 35 år. Han serverer informationer med ærøsk lune og et glimt i øjet. Undervejs kommer vi øen rundt og ser alt det, der gør Ærø til et ganske særligt sted. Og så har vi endda inkluderet helpension og masse af smagfulde indslag på rejsen. Her venter dig en ferie i Danmark, når det er bedst - og Ærø kan man opleve igen og igen.

Rutekort - Ærø - Øhavets Perle - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
600,-
Afbestillingsforsikring
290,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Marstal på Ærø Hotel*** 
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 4 x frokost (1.-4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • 1 x kaffe og Ærø-pandekager (1. dag)
 • Besøg ved Skjoldnæs Fyr
 • Besøg på herregården Søbygaard
 • Besøg på Rise Bryggeri, inkl. ølsmagning
 • Smagning af Ærø Whisky og Rom
 • Besøg på Ærø Vingård samt let frokost med to glas vin
 • Byvandring i Ærøskøbing
 • Lokalkendt, kombineret chauffør og rejseleder 

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 11 · Ærø

Udrejse Hjemrejse
06.15 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 19.45
06.30 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 19.30
07.00 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 19.00
07.30 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 18.30
07.45 Ølby Station ved Netto 18.15
08.15 Ringsted Bane 17.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 17.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 17.15
09.15 Nyborg Station 16.45
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Til Ærø

Fra Sjælland går turen via Storebæltsbroen til Fyn. Undervejs holder vi en kort frokostpause og kører herefter mod Svendborg, hvorfra vi fortsætter med færge til Ærøskøbing.

Efter en flot sejltur gennem det sydfynske øhav ankommer vi til vidunderlige Ærø, hvor vi straks sætter kursen mod skipperbyen Marstal. Her skal vi på Ærø Hotel, der er Danmarks eneste voksenhotel. Ved ankomst hilses vi velkommen med kaffe og ærøske pandekager, og om aftenen nyder vi middagen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Den farverige Ærøfærge M/S Ærøskøbing.

Den farverige Ærøfærge M/S Ærøskøbing.


2. dag: Skjoldnæs Fyr, Søbygård, Ærø Vin og Bregninge

Vi kører til spidsen af Ærø, hvor vi skal se Skjoldnæs Fyr. Det 22 meter høje granitfyr blev bygget i 1881 og står velbevaret med en 57 trins stentrappe op til platformen ved lanternen. Herfra har man en formidabel udsigt over Østersøen, Lillebælt, Als og Nordtyskland.

Efter besøget ved fyrtårnet kører vi til herregården Søbygård, også kaldet Hertug Hans' Jagtslot. Bygningerne har været under restaurering i 25 år, og for et par år siden blev voldgraven igen fyldt op med vand efter at have været drænet siden 1770'erne. På gårdspladsen får vi fortalt om projektet og lidt om Ærøs historie.

Efter det spændende besøg skal vi besøge Ærø Vin;  et helt nyt projekt på Ærø, hvor man vil forsøge at dyrke økologiske vine. Silvia og Guido, som ejer stedet, viser os rundt på vingården og fortæller lidt om projektet. Herefter skal vi smage to forskellige glas vin. Vinene er ikke fra Silvia og Guidos egen produktion, for de har ikke færdige vine endnu, men vi smager et par glas for nogle af deres udenlandske vinproducent-venner. Til vinen får vi serveret lidt let tapas.

Om eftermiddagen besøger vi den romanske landsbykirke i Bregninge med velbevarede kalkmalerier og den helt enestående trefløjede altertavle, udført på Claus Bergs træskærerværksted i Odense. Der bliver også lejlighed til et besøg i gårdbutikken Uldgården, inden vi via de enestående 33 meter høje Voderup Klinter kører tilbage til Marstal. Aftenens middag nyder vi igen sammen i hotellets restaurant.      

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den gamle herregård Søbygaard.

Den gamle herregård Søbygaard.


3. dag: Ærøskøbing, Rise Bryggeri og skipperbyen Marstal

Ærøskøbing er en af Danmarks smukkeste og bedst bevarede byer fra 1700-tallet. På en byvandring gennem de hyggelige, brostensbelagte gader hører vi mere om bevaringsplaner og arkitektur, mens vi beundrer de velbevarede huse og nyder den helt unikke stemning.

På torvet står stadig de to gamle vandpumper, som var byens vandforsyning helt frem til 1952. På havnen ligger kogehuset ude på molen. Oprindeligt var det her, besætningen på de gamle træskibe tilberedte deres måltider, da brugen af åbne ildsteder ombord på træskibene var forbudt. Senere brugte fiskerne huset til deres garn, men i dag er kogehuset blevet indrettet til grill-hytte for lystsejlerne, så huset har fået sin oprindelige funktion igen.

Ærø er fyldt med spændende lokale smagsoplevelser. På øen produceres der også whisky og rom, og vi skal naturligvis smage på de gyldne dråber. I den hyggelige baggård tilhørende Ærøskøbings købmandsgård smager på vi to forskellige slags whisky og én slags rom.  Der bliver også lidt tid til at kigge indenfor i Den Gamle Købmandsgård, hvor du også kan købe et andet lokalt produkt – nemlig lakridskonfekt fra Hattesens Lakrids.

Efterfølgende er det tid til bryggeribesøg på Ærø Bryggeri, hvor vi får en rundvisning og selvfølgelig smager på øllet. Ærø Bryggeri åbnede i sin nuværende form i 2004, og her brygges hele 250.000 liter øl om året. Vi spiser en lækker frokost på bryggeriet, inden vi returnerer til Marstal.

Marstal har længe været førende indenfor alternativ energi, og man er på hele Ærø meget bevidst om projekter, som kan bidrage til et mere CO2-neutralt område. Nær hotellet ser vi et af verdens største solfangeranlæg - et imponerende syn.

Vi skal naturligvis også stifte nærmere bekendtskab med Marstals maritime historie og vi anbefaler et besøg på Marstal Søfartsmuseum, (éntre ikke inkluderet) der er en skattekiste af spændende fortællinger og sørøverhistorier fra de syv have. Mange af fortællingerne og artifakterne fra museet ligger grund til Carstens Jensens roman "Vi, de druknede", der omhandler fire generationer af sømænd fra Marstal, som satte livet på spil på verdenshavene, og om konsekvenserne for de efterladte.

Resten af dagen er på egen hånd i skipperbyen - eller måske frister en spadseretur til Eriks Hale med alle de smukke badehuse? Vi mødes igen til middagen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den gode ærøøl skænkes på Rise Bryggeri.

Den gode ærøøl skænkes på Rise Bryggeri.

4. dag: Marstal og hjemrejse

Vi skal snart vinke farvel til Ærø Hotel, men inden vi forlader Marstal, besøger vi sømandskirken, der har hele syv kirkeskibe. 

Der bliver lidt tid på egen hånd i Marstal, inden vi spiser en let frokost på hotellet. Derefter kører bussen ombord på Ærøfærgen, og vi sejler mod Svendborg. En dejlig sejltur gennem Svendborgsund bringer os til Fyn, hvor vi kører via Storebæltsbroen hjem til Sjælland.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Ærø Hotel ***, Marstal
VisSkjul

Ærø Hotel er med 100 lyse og imødekommende værelser Ærøs største hotel. Hotellet, der ligger blot 10 minutters gang fra Marstal bymidte, har restaurant med panoramaudsigt og et hyggeligt barområde med mange siddegrupper, hvor du kan slappe af over en kop kaffe eller en drink. Hver dag er der Happy Hour fra kl. 16.00 – 17.00

Hotellet har desuden et stort fitnesscenter og opvarmet indendørs pool, (åben fra 1. maj til 30. september mellem kl. 07.00 og 18.00.)
Udendørs kan I tage en dyst i petanque - hotellet har petanquekugler klar til jer.

I 2021 blev Ærø Hotel Danmarks allerførste voksenhotel med en aldersgrænse på minimum 18 år. Her vil der være garanti for voksenatmosfære og ikke mindst tid til fordybelse i ro og mag.

Værelser

Prisen inkluderer ophold i dobbeltværelse.

Dobbeltværelser og dobbeltværelse som eneværelse

Pæne værelser på ca. 15 m2, stilrent og hyggeligt indrettet. Der er lagt vægt på gode danske designprincipper og et indbydende miljø. Alle værelser har tv, telefon, skrivebord, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Velkommen til Ærø Hotel.
Velkommen til Ærø Hotel.
Terrasseområde ved Ærø Hotel.
Terrasseområde ved Ærø Hotel.
Receptionsområdet på Ærø Hotel.
Receptionsområdet på Ærø Hotel.
Compass Bar på Ærø Hotel.
Compass Bar på Ærø Hotel.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på dobbeltværelse.
Eksempel på badeværelse.
Eksempel på badeværelse.