Inkl. halvpension og 2 udflugter

Bornholm · Gudhjem

Busrejser
5, 6 eller 11 Dage

Velkommen til solskinsøen! Vi bor med halvpension på det populære Hotel Gudhjem, og på spændende udflugter med vores lokalkendte rejseleder oplever vi skønne Bornholms både mere og mindre kendte seværdigheder. Vælg mellem ophold på 5, 6 eller 11 dage.

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Øen tilbyder noget for alle sanser, uanset om du er til kunst og kultur, historie, gastronomiske lækkerier, vandreture eller afslapning i naturskønne omgivelser. For den aktive er øen også et drømmerejsemål. Den gamle jernbane på Bornholm er omdannet til fantastiske...

Velkommen til solskinsøen! Vi bor med halvpension på det populære Hotel Gudhjem, og på spændende udflugter med vores lokalkendte rejseleder oplever vi skønne Bornholms både mere og mindre kendte seværdigheder. Vælg mellem ophold på 5, 6 eller 11 dage.

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Øen tilbyder noget for alle sanser, uanset om du er til kunst og kultur, historie, gastronomiske lækkerier, vandreture eller afslapning i naturskønne omgivelser. For den aktive er øen også et drømmerejsemål. Den gamle jernbane på Bornholm er omdannet til fantastiske cykelveje, og det er oplagt at vandre langs de smukke kyster. Er du til golf, kajak eller anden sport, er der også mulighed for det. 

​Vi bor i Gudhjem, som ligger på den nord­lige side af Bornholm, og som vel nok er øens hyggeligste by. Byens fiskere var de første, der begyndte at ryge fisk i de karakteristiske skorstene. I dag giver de unikke skorstene, der stikker op over byens røde tage, Gudhjem et helt særligt præg. Den idylliske havn med de små havnepladser er desuden et skønt sted at slappe af og måske nyde en kølig øl. Rejsen er tilrettelagt med et par inkluderede udflugter samt mulighed for at deltage i flere indholdsrige ekstraudflugter. Derudover er der god tid til selv at udforske solskinsøen under opholdet.

Velkommen til ferie i Danmark, som på smukkeste vis illustrerer, at man ikke altid behøver at rejse langt væk for at få de gode oplevelser. 

Korty over Danmark - Bornholm

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt • 5 dage
200,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 6 dage
250,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 11 dage
500,-
Eneværelse • 5 dage
240,-
Eneværelse • 6 dage
300,-
Eneværelse • 11 dage
600,-
Eneværelse med havudsigt • 5 dage
440,-
Eneværelse med havudsigt • 6 dage
500,-
Eneværelse med havudsigt • 11 dage
800,-
Afbestillingsforsikring • 5 dage
220,-
Afbestillingsforsikring • 6 dage
250,-
Afbestillingsforsikring • 11 dage
425,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Fyn eller Jylland
250,-
3-sengsværelse
50,-

Inkluderet i prisen

 • Bustransport Sjælland-Gudhjem t/r
 • Færge Ystad-Rønne t/r
 • Ophold på Hotel Gudhjem***
 • Halvpension på hotellet (morgenmad og middag)
 • 1 x frokost på færgen Ystad-Rønne
 • Gratis kaffe/te på hotellet mellem kl. 11.00-22.00
 • Besøg i kystbyen Vang
 • Besøg ved Hammershus
 • Besøg ved Opalsøen
 • Lille byrundtur i Allinge-Sandvig
 • Udflugt ud i det blå
 • Rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangementer bestilles og betales hos rejselederen på Bornholm.

Bemærk: Pga. grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige, skal du medbringe gyldigt billed-id i form af pas eller kørekort på alle rejser til Bornholm.

Dagsprogram

1. dag: Fra Sjælland til Gudhjem

Sæt dig godt til rette i bussen, og find ferieglæden frem. Bagagen tager chaufføren godt hånd om, så den skal du først tænke på, når vi er fremme i Gudhjem. Vi kører fra Sjælland over Øresundsbroen til Ystad, hvorfra vi sejler til Bornholm. Under overfarten spiser vi en god frokost. Vi har bussen med på færgen, så vi kører direkte fra borde med kurs mod Gudhjem. Først på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Gudhjem, hvor værtsparret og vores rejseleder byder os velkommen. Efter at vi har fundet os til rette på hotellet, er der velkomstmøde. Her vil rejselederen fortælle om de næste dages udflugter og aktiviteter. Om aftenen disker hotellets køkken op med rejsens første middag.

Bemærk: Pga. grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige, skal du medbringe gyldigt billed-id i form af pas eller kørekort på alle rejser til Bornholm. 

2. dag: Rø Plantage, Hammershus og Allinge

I dag tager vi ud på en skøn heldagsudflugt, hvor vi oplever noget af det bedste, som Bornholm har at tilbyde. Vi kører fra Gudhjem og gennem den smukke Rø Plantage. Turen fortsætter videre nordpå, forbi Ols kirke og ud til kysten, hvor vi besøger den lille kystby Vang. Herfra går turen til den berømte, gamle borgruin Hammershus, hvor rejse­lederen fortæller os historien om Leonora Christine og Corfitz Ulfeldt. Turen fortsætter til Opalsøen, som er et tidligere stenbrud og videre til Allinge-Sandvig, hvor havnen nærmest er sprængt ind i klipperne. Rejselederen arrangerer frokost på Nordbornholms røgeri til dem, som måtte have lyst. Frokosten er ikke inkluderet og betales direkte til rejselederen. På røgeriet kan du smage øens bedste udvalg af fiskespecialiteter og få en fiskebuffet, som du sent glemmer. Efter frokost og en hyggelig lille byrundtur i Allinge, kører vi langs strandvejen retur til Gudhjem. 

Bemærk: Denne udflugt kan ændres afhængigt af vind og vejr. 

Under dit ophold på Bornholm tilbydes følgende ekstraarrangementer, der bestilles og betales hos rejselederen:

Ekstraarrangement: Ertholmene med Christiansø 

Varighed: Ca. 5 timer. Pris: kr. 275,-
Vi sejler fra Gudhjem med et moderne skib, der har plads til 300 passagerer. Under sejladsen, der tager cirka en time, kan vi slappe af i skibets saloner. På de fredede øer Ertholmene, som er et helt enestående stykke Danmark, viser rejselederen rundt. Vi har cirka tre timers ophold på øerne, så der er god tid til at få det hele med.

Christiansø er et enestående stykke Danmark.

Ekstraarrangement: Med hestevogn til Melstedgård

Varighed: Ca. 3 timer. Pris: ca. kr. 175,-
Vi bliver hentet af en hestevogn tæt ved hotellet og kører herefter gennem det idylliske Melsted til Melstedgård. Her ser og oplever vi, hvordan det var at bo på landet for 100 år siden. Turen fortsætter til det regionale madkulturhus, som ligger ved siden af Melstedgård. En dejlig formiddagstur.

Bemærk: Gennemføres kun torsdage og søndage og afhænger af vind og vejr. 

På Melstedgård rejser vi 100 år tilbage i tiden.

Ekstraarrangement: Vandretur  

Varighed: 2-3 timer. Pris: ca. kr. 100,-
Naturen på Bornholm er i særklasse. Tag med på en vandretur langs vandet til Helligdomsklipperne. Hvis vejret og stemningen er til det, fortsætter vi til Dynddalen, hvor vi ser et af øens brusende vandfald. Afhængigt af vind og vejr tager vi måske lokal­bussen hjem til Gudhjem. 

Bemærk: Vandreturen afhænger af vind, vejr og antal rejsedage.

Helligdomsklipperne giver et godt indtryk af Bornholms barske, men meget smukke natur.

Hjemrejsedag (5., 6. eller 11. dag): Udflugt ud i det blå

Efter en dejlig morgenmad på hotellet bliver vi hentet af Aakirkeby Turistfart, som bringer os på et sidste eventyr inden hjemrejsen. Afhængig af vind op vejr drager vi ud på en sidste udflugt, der tager os ud i det blå på dejlige Bornholm. Du kan bare sætte dig tilrette i bussen og lade dig overraske over, hvad vores dygtige rejseleder har fundet på. Der vil være god tid til frokost på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores sjællandske bus og kører til Rønne, hvor færgen mod Ystad venter. Din kuffert står trygt i bussens bagagerum, så hænderne er frie til måske at bære på en enkelt pose fra skibets velassorterede butik. I Ystad kører chaufføren igen fra borde og sætter kursen mod Sjælland.

Hotelinformation

Hotel Gudhjem***
VisSkjul

Vitus Rejser har haft gæster på Hotel Gudhjem i over 40 år! Vores værtspar, Stine og Michael Wolfs­berg, byder velkommen på syngende bornholmsk. De holder af vores gæster, og for dem er god service det mest naturlige i verden. Her siger man ikke farvel, men på gensyn. Har du en gang besøgt Hotel Gudhjem, lover vi dig, at du kommer igen.

Hotellet, der har til huse i Gudhjems gamle, smukke købmandsgård, har masser af atmosfære. Beliggenheden fås ikke bedre – der er kun 200 meter fra hotellet til byens livlige havn.

På Hotel Gudhjem spiser man godt. Halvpensionen byder på lækker morgen- og middagsbuffet med salatbar. Der er desuden gratis kaffe/te på hotellet fra kl. 11.00-22.00.

Hotellet har en hyggelig opholdsstue, billardrum, bibliotek, gratis WiFi samt indendørs pool. (Medbring eget badehåndklæde). Afslapning er der masser af plads til i den dejlige gårdhave eller på den skønne solterrasse med udsigt over havnen og havet. Hotellet har egen petanquebane, og vores rejse­leder er altid klar til en match. Er du glad for at cykle, er der mulighed for at leje cykler på hotellet, så du kan opleve de naturskønne omgivelser på to hjul. Ikke langt fra Gudhjem findes der desuden to gode golfbaner, og hotellet hjælper gerne med at booke starttider.

De velfungerende værelser er forskellige i størrelse og indretning, men er alle bekvemt indrettet med tv samt badeværelse med bruseniche. (Hårtørrer fås i receptionen). Værelserne ligger i stueplan, på 1. og 2. sal. På 2. sal findes der fem eneværelser. Elevatoren kører kun til 1. sal. På enkelte ene- og dobbeltværelser er der udsigt over Østersøen (mod tillæg).
 
Det hyggelige Hotel Gudhjem