Inkl. halvpension og 2 udflugter

Bornholm · Gudhjem · 2023

Busrejser
5, 6, 9, 10 eller 11 Dage

Velkommen til solskinsøen Bornholm, som det anerkendte rejsemagasin Condé Nast Traveller har kåret til nummer to over Europas bedste ferieøer. Med Vitus Rejser bor du i en af øens allerskønneste byer Gudhjem på det meget populære Hotel Gudhjem.

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Øen tilbyder noget for alle sanser, uanset om du er til kunst og kultur, historie, gastronomiske lækkerier, vandreture eller afslapning i naturskønne omgivelser. For den aktive er øen også et drømmerejsemål. Den gamle jernbane på Bornholm er omdannet til fantastiske...

Velkommen til solskinsøen Bornholm, som det anerkendte rejsemagasin Condé Nast Traveller har kåret til nummer to over Europas bedste ferieøer. Med Vitus Rejser bor du i en af øens allerskønneste byer Gudhjem på det meget populære Hotel Gudhjem.

Bornholm er noget så dansk - og alligevel helt anderledes. Her er forrevne klippekyster, små fisker­lejer med bindingsværkshuse, rundkir­ker, røgerier og ikke mindst tradition for mange solskinstimer. Øen tilbyder noget for alle sanser, uanset om du er til kunst og kultur, historie, gastronomiske lækkerier, vandreture eller afslapning i naturskønne omgivelser. For den aktive er øen også et drømmerejsemål. Den gamle jernbane på Bornholm er omdannet til fantastiske cykelveje, og det er oplagt at vandre langs de smukke kyster. Er du til golf, kajak eller anden sport, er der også mulighed for det. 

​Vi bor i Gudhjem, som ligger på den nord­lige side af Bornholm, og som vel nok er øens hyggeligste by. Byens fiskere var de første, der begyndte at ryge fisk i de karakteristiske skorstene. I dag giver de unikke skorstene, der stikker op over byens røde tage, Gudhjem et helt særligt præg. Den idylliske havn med de små havnepladser er desuden et skønt sted at slappe af og måske nyde en kølig øl. Rejsen er tilrettelagt med et par inkluderede udflugter samt mulighed for at deltage i flere indholdsrige ekstraudflugter. Derudover er der god tid til selv at udforske solskinsøen under opholdet. Vælg mellem ophold på 5, 6, 9, 10 eller 11 dage.

Velkommen til en ferie i Danmark, hvor man for alvor mærker, at man ikke altid behøver at rejse langt væk for at få gode rejseoplevelser. 

Kort - Bornholm - Gudhjem - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med havudsigt • 5 dage
400,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 6 dage
500,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 9 dage
800,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 10 dage
900,-
Dobbeltværelse med havudsigt • 11 dage
1.000,-
Eneværelse • 5 dage
400,-
Eneværelse • 6 dage
500,-
Eneværelse • 9 dage
800,-
Eneværelse • 10 dage
900,-
Eneværelse • 11 dage
1.000,-
Eneværelse med havudsigt • 5 dage
800,-
Eneværelse med havudsigt • 6 dage
1.000,-
Eneværelse med havudsigt • 9 dage
1.600,-
Eneværelse med havudsigt • 10 dage
1.800,-
Eneværelse med havudsigt • 11 dage
2.000,-
Afbestillingsforsikring • 5 og 6 dage
300,-
Afbestillingsforsikring • 9, 10 og 11 dage
500,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

3-sengsværelse
50,-
Brorabat · Rejsende fra Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • Bustransport Sjælland-Gudhjem t/r
  • Færge Ystad-Rønne t/r
  • Ophold på Hotel Gudhjem***
  • Halvpension på hotellet (morgenmad og middag)
  • Gratis kaffe/te på hotellet mellem kl. 11.00-22.00
  • Heldagsudflugt iht. program 
  • Udflugt ud i det blå 
  • Rejseleder på hele rejsen

Køreplaner

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hjemrejse d. 16/9: Senere hjemkomst

Rejser du hjem fra Bornholm på ovennævnte dato, skal du være opmærksom på, at hjemkomst er 2 timer senere end angivet i tidsplanen nedenfor.

Hovedrute 25 · Bornholm

Udrejse Hjemrejse
08.00 Kalundborg Bane 21.30
08.15 Svebølle Center 21.15
08.30 Jyderup Bane 21.00
09.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 20.30
09.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 20.00
09.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 19.45
10.15 Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen) 19.15
10.30 Femøren Metrostation ved Hedegaardsvej 50 19.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Ekstraarrangementer

Ekstraarrangementer bestilles og betales hos rejselederen på Bornholm.

Bemærk: Pga. grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige skal du medbringe gyldigt billed-id i form af pas eller kørekort på alle rejser til Bornholm.

Dagsprogram

1. dag: Fra Sjælland til Gudhjem

Sæt dig godt til rette i bussen, og find ferieglæden frem. Bagagen tager chaufføren godt hånd om, så den skal du først tænke på, når vi er fremme i Gudhjem. Vi kører fra Sjælland over Øresundsbroen til Ystad, hvorfra vi sejler til Bornholm. Vi har bussen med på færgen, så vi kører direkte fra borde med kurs mod Gudhjem.

Først på eftermiddagen ankommer vi til Hotel Gudhjem, hvor værtsparret og vores rejseleder byder os velkommen. Efter at vi har fundet os til rette på hotellet, er der velkomstmøde, hvor rejselederen vil fortælle om de næste dages udflugter og aktiviteter. Om aftenen disker hotellets køkken op med rejsens første middag.

Udsigt over smukke Gudhjem.

Udsigt over smukke Gudhjem.

2. dag: Heldagsudflugt

Af hensyn til de mange stamgæster, som besøger Bornholm igen og igen, kører vi to forskellige heldagsudflugter, som skifter fra uge til uge. Nederst på siden her finder du desuden beskrivelsen af de to ekstraarrangementer, som kan tilkøbes på rejsen. Bemærk, at ekstraarrangementerne bestilles og betales hos rejselederen på rejsen. 

I lige uger: Hammershus, Rønne og Kræmmerhuset 

Udflugten gennemføres på følgende afrejser:  25/8, 4/9 og 8/9.

Vi starter dagen med at køre langs kysten til Hammershus, hvor vi skal besøge Nordeuropas største borgruin, hvis historie fører tilbage til 1200-tallet. Hammerhus fik i 2019 et nyt og spændende besøgscenter, som på levende vis fortæller historien om den ikoniske ruin. Vi kører efter besøget videre til Bornholms største by Rønne, der særligt er kendt for sine brostensbelagte gader med bindingsværkshuse. Vi går en tur og slutter ved Store Torv, hvorefter der vil være tid til at se nærmere på byen på egen hånd samt til at finde dagens frokost. 

Turen slutter med et besøg i Kræmmerhuset, hvor vi besøger en unik blomsterhave. Haven består af mange rum, en stor dam, stensætninger, en gammel bro, pergolaer, roser og staudehaver. I Kræmmerhuset vil der også være mulighed for at købe bornholmske specialiteter i kunsthåndværksbutikken, der er særligt kendt for deres patchwork. 

Sidst på eftermidagen returnerer vi til Hotel Gudhjem, hvor det er ved at være tid til dagens happy hour i den hyggelige gårdhave.

Solen skinner på Bornholms største by, Rønne.

Solen skinner på Bornholms største by, Rønne.

I ulige uger: Ekkodalen, Nexø og Svaneke

Udflugten gennemføres på følgende afrejser: 30/8, 12/9 og 16/9.

Vi kører gennem Almindingen, og her aflægger vi et kort besøg i Ekkodalen, der er kendt for sin smukke natur og ikke mindst det ekko, der opstår, når lyden kastes tilbage fra de stejle klippevægge. Efter besøget aflægger vi rundkirken Nylars et besøg, inden vi fortsætter til besøgscentret NaturBornholm. På det unikke besøgscenter starter vi med en let intro og får den interessante historie om Bornholms tilblivelse samt et godt indblik i øens natur.

Efter et spændende besøg, hvor vi er blevet meget klogere på Bornholm, fortsætter vi over Neksø til Svaneke, hvor vi skal ose lidt i byens butikker – bolsjekogeriet, Bülow Lakrids, den gamle købmand og glaspusteriet og mange flere. Der er tid til lidt sen frokost for egen regning, inden vi kører hjem til Gudhjem langs strandvejen. 

Den berømte Ekkodal på Bornholm.

Den berømte Ekkodal på Bornholm.

5. 6. 9. 10. eller 11. dag: Hjemrejsedag og udflugt ud i det blå 

Efter en dejlig morgenmad på hotellet bliver vi hentet af Aakirkeby Turistfart, som bringer os på et sidste eventyr inden hjemrejsen. Afhængig af vind og vejr drager vi ud på en sidste udflugt, der tager os ud i det blå på dejlige Bornholm. Du kan bare sætte dig tilrette i bussen og lade dig overraske over, hvad vores dygtige rejseleder har fundet på.

Der vil være god tid til frokost på egen hånd, inden vi bliver hentet af vores sjællandske bus og kører til Rønne, hvor færgen mod Ystad venter. Din kuffert står trygt i bussens bagagerum, så hænderne er frie til måske at bære på en enkelt pose fra skibets velassorterede butik. I Ystad kører chaufføren igen fra borde og sætter kursen mod Sjælland.

Farvel til Gudhjem - for denne gang...

Farvel til Gudhjem - for denne gang...

Under dit ophold på Bornholm tilbydes følgende ekstraarrangementer, der bestilles og betales hos rejselederen:

Ekstraarrangement: Ertholmene med Christiansø 

Varighed: Ca. 5 timer
Pris: ca. 275 kroner

Vi sejler fra Gudhjem med et moderne skib, der har plads til 300 passagerer. Under sejladsen, der tager cirka en time, kan vi slappe af i skibets saloner. På de fredede øer Ertholmene, som er et helt enestående stykke Danmark, viser rejselederen rundt. Vi har cirka tre timers ophold på øerne, så der er god tid til at få det hele med.

Ekstraarrangement: Udflugt til Allinge, inkl. fiskebuffet på Nordbornholms Røgeri  

Varighed: Heldagsudflugt 
Pris: ca. 280 kroner

Vi tager lokalbussen til Allinge, hvor vi står af ved cirkuspladsen, hvor der hvert år bliver afholdt Folkemøde. Vi hører historien om Folkemødet, inden vi går langs havnen til Allinge by. Der bliver lidt tid til at kigge på byen, inden vi mødes igen for at nyde øens bedste fiskebuffet på Nordbornholms røgeri. Vi tager lokalbussen retur til Gudhjem, når vi ikke kan spise mere.

Hotelinformation

Hotel Gudhjem ***
VisSkjul

Vitus Rejser har haft gæster på Hotel Gudhjem i over 40 år, og her bydes vi velkommen på syngende bornholmsk af vores værtspar, Stine og Michael Wolfs­berg. De holder af vores gæster, og for dem er god service det mest naturlige i verden. Her siger man ikke farvel, men på gensyn. Har du en gang besøgt Hotel Gudhjem, lover vi dig, at du kommer igen.

Hotel Gudhjem ligger midt på bakken i den hyggelige by, der er kendt for sine stejle gader. Hotellet har til huse i Gudhjems gamle, smukke købmandsgård, der har masser af atmosfære. Beliggenheden fås ikke bedre – der er kun 200 meter fra hotellet ned til byens livlige havn. 

På Hotel Gudhjem spiser man godt. Halvpensionen byder på en lækker morgenmadsbuffet samt samt en lækker aftenbuffet.  Der er desuden gratis kaffe/te på hotellet fra kl. 11.00-22.00.

Hotellet har en hyggelig opholdsstue, billardrum, bibliotek, gratis WiFi samt indendørs pool. (Medbring eget badehåndklæde). Afslapning er der masser af plads til i den dejlige gårdhave eller på den skønne solterrasse med udsigt over havnen og havet. Hotellet har egen petanquebane, og vores rejse­leder er altid klar til en match. Er du glad for at cykle, er der mulighed for at leje cykler på hotellet, så du kan opleve de naturskønne omgivelser på to hjul. Ikke langt fra Gudhjem findes der desuden to gode golfbaner, og hotellet hjælper gerne med at booke starttider.

Ved ankomst og afrejse, skal man være opmærksom på, at bussen ikke altid kan køre helt ned til hotellet, og du skal være forberedt på at trille/bære din kuffert op eller ned ad bakken ved hotellet. 

Værelser

De velfungerende værelser er forskellige i størrelse og indretning, men er alle bekvemt indrettet med tv samt badeværelse med bruseplads. Hårtørrer kan lånes i receptionen. Værelserne ligger i stueplan samt på 1. og 2. sal. Elevatoren kører kun til 1. sal. På enkelte ene- og dobbeltværelser er der udsigt over Østersøen. Disse kan bestilles mod tillæg. 

Velkommen til Hotel Gudhjem.
Velkommen til Hotel Gudhjem.
Hygge i gårdhaven på Hotel Gudhjem.
Hygge i gårdhaven på Hotel Gudhjem.
Indendørs pool på Hotel Gudhjem.
Indendørs pool på Hotel Gudhjem.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Gudhjem.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Gudhjem.
Eksempel på eneværelse på Hotel Gudhjem.
Eksempel på eneværelse på Hotel Gudhjem.